![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa stiti ca apreciez foarte mult sinceritatea dumneavoastra. Respect si dorinta de a nu raspunde la unele intrebari, poate fratele dumneavoastra teolog va va ajuta si va raspunde el la cele care nu ati raspuns dumneavoastra.
As dori sa stiu daca fratele teolog este de acord cu toate raspunsurile date de dumneavoastra, si in mod deosbit cu aceasta ultima parte in care ati marturisit acestea: "Respect ortodoxia, e totusi o religie crestina, care conduce oamenii catre Hristos. Ce ar fi Romania fara ea? Desigur. Cand am ocazia mai poposesc si in biserici ortodoxe sa ma rog. Si cred ca asta ar trebui sa facem: in loc sa ne certam intre noi sa incercam sa facem impreuna ceva bun pentru cei fara Dumnezeu." Si mai am cateva intrebari: S-ar supara Pastorul dumneavoastra sa stie ca va rugati intr-o biserica ortodoxa? Si in mod deosebit imi doresc sa ne lumineze oarecum Dumnezeu si chiar sa fim de folos semenului..sa stim incotro a-l indruma. Pentru aceasta va rog sa fiti cat se poate de atenta. Aici sunt cateva din spusele atat ale dumneavoastra, cat si ale fratelui teolog. Si la sfarsit am o intrebare la care va rog sa raspundeti. "Noile culte nu apar din necesitate. Ruperea bisericilor nu este o nevoie ci o catastrofa. Aparitia noilor biserici are cauze diverse: teologice, politice, pacatoase. Consideram ca multe din invataturile lor nu sunt ortodoxe si le respingem. Nu prea avem motive sa ne aparam in vreun fel de ei. Cazurile in care penticostalii sa fi imbratisat astfel de credinte sunt foarte rare. De obicei noi atacam. Ne-am ruga pentru sufletul lor pierdut. " "Cred ca dreptii crestini nu schimba culte decat daca ii cheama Dumnezeu. Daca va referiti la un ortodox care rataceste prin lume fara Hristos, sunt fericita sa i-l prezint pe Hristos cum L-am gasit eu. Daca va voi sa vina in biserica mea, e bine. Daca va voi sa ramana unde e sau sa mearga la adventisti, iar e bine. Insa neaparat sa fie un crestin adevarat. Dupa cum vedem noi drept crestinii spunem ca nu exista mantuire in-afara dreptei credinte, dumneavoastra spuneti ca l-ati gasit pe Dumnezeu la cultul penticostal (insa sunteti asa mai toleranta..spuneti ca fiecare sa mearga acolo unde l-a gasit pe Dumnezeu-chiar de o fi cultul adventist), fratele teolog respinge anumite invataturi, sunt momente in care chiar trebuie "sa atace"...la fel cum noi toti marturisim acestea, vor veni si altii(de pilda martorii lui iehova) si vor spune ca numai la ei este adevaratul Dumnezeu..din cate stiu eu in America sunt sute de secte..Bun la toate acestea o fi oare acelasi Dumnezeu...Considerati multitudinea acestea de secte ca fiind benefica pentru un suflet, pentru un om? Omului i este cu putinta sa se fereasca a cadea in ratacire? "Insa neaparat sa fie un crestin adevarat." Oare o fi cu putinta ca un crestin, oricarei secte ar apartine sa spuna ca nu este crestin cu adevarat? ACȚIONÁ,INDEMNÁ" "Eu raspund dupa mintea mea, sigur sunt altii mai luminati si mai plini de Duh Sfant". Cum considerati ca e bine: "a indemna din inima sau a indemna dupa mintea mea"? Sa ma iertati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi credem fara rezerve in dumnezeirea si umanitatea lui Iisus. Credem deci ca El este Dumnezeu. In continuare emiteti in postarea dumneavoastra un amalgam de erori pe care nu le mai comentez. Citat:
Si in ortodoxie cand un duhovnic expune o opinie personala o numeste teolegumena nu o considera dogma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 06.05.2010 at 01:02:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Am remarcat dupa cum v-am spus ceva la dumneavoastra: sinceritatea. E chiar frumos sa fi sincer..si chiar aveti dorinta de a va ajuta semenul..sa nu uitati acea intrebare esentiala..prin care noi am fi de ajutor semenului..da, acolo necesita oarecum mai multa gandire, caci de voiesti ati ajuta semenul e bine sa nu trantim asa niste cuvinte, care sa nu izvorasca din inima.
-intrebarea era aceasta: "Considerati multitudinea acestea de secte ca fiind benefica pentru un suflet, pentru un om? Omului i este cu putinta sa se fereasca a cadea in ratacire?" Cand toate cultele aduc mantuire..omului ce i mai ramane ..sa mearga la toate.. Aveti mare dreptate doamna Doriana..omul trebuie sa se fereasca de pacat si sa urmeze calea cea buna. Ati dori sa fiti contactata de vreo cativa Pastori care nu doresc sa va rugati in Biserica Ortodoxa..?ma intreb ce le-ati raspunde..dumneavoastra sunteti sincera..dar ei nu v-ar intelege. Fratele teolog azi nu a mai fost atat de insetat sa dea raspunsuri..el cel ce era atat de insetat..ma intreb cine io fi potolit setea. Sa ma ierti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si apoi daca ma luati cu "fratele teolog" asta e o cale sigura sa blocati comunicarea. Pe acest forum nu sunt teolog. Sunt un utilizator penticostal. Citat:
Citat:
Eu cred ca un credincios poate lucra mantuirea lui intr-o biserica ce poate afirma fara retineri crezul apostolic si care traieste o viata conforma cu ceea ce crede. Nu orice cult poate creea un cadru in care oamenii sa fie mantuiti. Citat:
Pana cand sunteti suficient de pregatit, nu discutati cu acei pastori, cereti duhovnicului dumneavoastra sa discute. Dupa ce mai inaintati in credinta, cititi Sfanta Sfanta Scriptura, ii cititi pe Sfintii Parinti, veti putea discuta cu pastorii cu pricina. Sa ma iertati ![]() Last edited by penticostalulmantuibil; 06.05.2010 at 02:20:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Pastorii nostri nu interzic oamenilor sa se roage. Si ei merg la inmormantari ortodoxe, intra in biserici ortodoxe. Pastorii si preotii care conduc BO si BP si BE si alte biserici se strang impreuna si discuta, iau hotarari...Numai noi, astia mici , am amas sa ne certam intre noi fara rost.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Ts ts ts, ce hotarari iau? :)
|
|||
|
|||
![]()
Da doamna Doriana suntem chiar foarte mici, dar cu siguranta de certat nu ne certam, poate sunteti de acord ca cei care pastoresc bisericile noastre, modul de a purta o conversatie este mult mai taios, eu spun ca noi am purtat o discutie destul de civilizata.
Da, ei sunt adevaratii chirurgi, stiu unde trebuie sa taie..noi suntem asa mai inexistenti. Ca am si eu neputintele mele nu contest, i spusem doamnei Doriana ca pot gresi in fiecare clipa..in schimb ce eu cinsteam numele dumneavoastra de teolog..dumneavoastra frate penticostal ati afirmat: pana cand sunteti suficient de pregatit (nu e momentul sa ne desconsideram unul pe celalalt, om fi fiecare asa cum suntem, nu este tocmai ortodox un asemenea mod de a privi lucrurile)..iertare Primesc aceste raspunsuri ca fiind spuse la ore tarzii, si e chiar foarte frumos sa ne iertam unul pe celalalt. Numele nu vi-l stiu, acum sper sa nu gresesc ca va numesc frate penticostal. Sa ma corectati daca gresesc a spune asa. "Mantuirea o da Dumnezeu omului care se pocaieste si crede in Crucea Domnului Iisus. Apoi el isi va da toata sirguinta sa adauge la credinta lui fapta." Apreciez unele raspunsuri si de aceea tin sa le subliniez..fratele penticostal v-am spus ca sunt chiar bucuros sa primesc mai multe raspunsuri..mai ales ca dumneavoastra fiind teolog..este binevenit atat a ma corecta pe mine, cat si pe doamna Doriana de om gresi..astept in continuare si raspunsurile dumneavoastra la intrebari..si cele anterioare. Subliniez acest raspuns, apreciind ce le spuse: "Eu cred ca un credincios poate lucra mantuirea lui intr-o biserica ce poate afirma fara retineri crezul apostolic si care traieste o viata conforma cu ceea ce crede. Nu orice cult poate creea un cadru in care oamenii sa fie mantuiti." Acum urmeaza alte intrebari. De ce considerati ca uneori e bine sa intrerupeti discutia intre mine si doamna Doriana, iar alteori nu, uneori este bine sa dati un raspuns alteori, nu? -raspunsurile dumneavoastra sunt binevenite. Sunt constient ca unele intrebari pot avea o anumite tenta de rautate, pot fi interpretate si asa, dar fiind oaspet,i am incercat ca in loc sa nu arunc cu pietre, pur si simplu sa cunosc pe cel care imi trece pragul, va rog sa nu luati nimic spus din rautate..ar trebui oarecum sa fiti bucurosi ca aveti oportunitatea sa raspundeti celor ce nu va cunosc, sa stiti ca unii nu cunosc catusi de putin cine sunteti dumneavoastra..mai exact, de unde veniti si unde mergeti. Acum ca ati trecut si pe la noi..sa primiti cu bucurie, ocazia aceasta de a raspunde. Acum am nevoie de ajutorul dumneavoastra frate penticostal..ati facut o afirmatie pe care, chiar nu vreau sa gresesc, unii din fratii dumneavoastra nu sunt de acord..Va rog sa dezvoltati oarecum cele spuse, in acest mod ajutandu-l atat pe fratele dumneavoastra, cat si pe mine, caci eu sunt intru totul de acord cu afirmatia facuta. "Dupa ce mai inaintati in credinta, cititi Sfanta Sfanta Scriptura, ii cititi pe Sfintii Parinti, veti putea discuta cu pastorii cu pricina. " Va rog sa luati aceasta fraza si sa o dezvoltati, si cu cat raspunsul va fi mai complet.si sincer..va multumesc de pe acum pentru faptul ca va pasa de noi. Ca oaspete, am un cadou pentru dumneavoastra doamna Doriana, sper sa va placa:) Asa, in neputintele mele uneori mai pun si eu pe hartie cateceva..ee..om fi noi asa ma saraci..da..Dumnezeu le face pe toate..pentru noi..din dragoste. PS..il voi trimite in urmatorul mesaj. iertare |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru doamna Doriana, cu mare drag..
Stanca O fi fost odata si un inceput, cand o fi creat Dumnezeu lumea.. valurile..da valurile erau atat de puternice izbeau cu atata vrasmasie in stanca mareata incat i se cutremura intreaga-i fiinta. Privind spre stanca, am zice: cum s-o numim fiinta?..Ar fi nedrept sa o numim fiinta..si totusi ea, stanca, se cutremura. In bucuria pe care o traia nu avea cum sa perceapa vrasmasia puternicelor valuri, uneori erau asa mai caldute..alteori se raceau cumplit si totusi stanca le primea cu bucurie, stia ca nu e singura. Desi, atat de mareata, invatase sa fie smerita, le primea toate cu bucurie, cand venea inghetul i curgeau lacrimile..da stanca plangea, stia ca soarele s-a ascuns si o fi vina ei..dar acelasi soare suradea din nou si iar ..si iar..pana intr-o zi.. De ce Dumnezeule?..un singur dar ..si pe acela mi l-ai rapit..de ce a secat atat de mult nemarginita mare..oare o fi fost ea nemarginita..unde e puterea ei de altadata? Desi stiam ca multa vrasmasie e ascunsa in imensa mare..io o primeam cu mare drag, asa cum era ea, nu stiam s-o judec, si toate le primeam ca din Mana Ta..Si cum o putea seca nemargintul? Lumea, lumea..vezi tu draga mea stanca, multi te privesc ca pe ceva maret, dar lipsit de viata..si totusi plangi si te cutremuri..iar ea, lumea nu mai plange..nu se cutremura. Din lacrimile lor an de an marea crestea, crestea in inima Mea, si pentru o singura lacrima a lumii, eu umpleam intreaga mare cu lacrimile Mele. Tu asa, stanca fiind, mi-oi aduce aminte de tine, de fiorul tau, de smerenia ta, de lacrima ta,..da de lacrima ta, caci de multe ori ai plans tu draga mea. Dar de maine, prea mareata stanca tu nu vei mai fi, vei fi mii si mii de bucati..si vei fi udata cu lacrimi.. Dragostea, Dragostea.. nu covarseste niciodata..ea Dragostea nu va uita omul..or fi tare grele vremurile acestea..te vei lovi de om..prabusirea iti va fi mare..dar.......vei smulge o lacrima. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Credinciosii mai incepatori ar trebui sa nu se avante sa intre in multe discutii cu un...pastor mormon, de exemplu. Poate nici cu unul penticostal. Mai intai trebuie sa cunosca bine credinta ortodoxa, sa citeasca Sfanta Scriptura, sa aiba experiente cu Dumnezeu si abia apoi va putea sa polemizeze cu ei. Cam despre asta era vorba, multe binecuvantari. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|