Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2009, 01:05:51
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Stai linistita, stiu si eu astfel de lucruri. Am medic in familie.
(Nu stiu de ce, intotdeauna m-a dezgustat preocuparea excesiva pt mancare: " ce ati gatit pentru masa de Craciun?" Asta este o intrebare care ar aduce valuri de ironie din partea mea. Parca apesi un buton.)
Mi se pare un indicator de de-spiritualizare. Cunosc familii a caror existenta se invarte in jurul mancarii si a programelor tv.
Am citit Biblia cand eram foarte tanara si multe lucruri neintelese mi-au ramas in minte. Unul dintre ele: hranirea cu mana in desert. Nu-si puteau face provizii "peste iarna". Trebuiau sa aiba incredere ca Dumnezeu le asigura mancarea in fiecare zi. Azi cineva ar intreba de calciul si proteinele din mana cereasca.
Este foarte simplu: daca noi credem sa suntem carne si ne tine in viata ceea ce mancam.. sau credem ca suntem mai mult decat carne si ne tine in viata Dumnezeu.
Am incredere ca Dumnezeu ma poate tine in viata si daca mananc f putin. (Pentru ca nu sunt doar carne si nu sunt un produs al evolutiei aleatorii a vietii pe pamant.) Bineinteles ca nu-L voi ispiti pe Dumnezeu si nu recomand nimanui sa o faca. Dar trebuie sa avem incredere. Altfel, cum vom trai timpurile care vor veni?
La ce spui tu mai adaug eu un lucru urit de multe surori si probabil si frati : ,,...nu numai cu piine va trai omul ci cu tot cuvintul care iese din gura lui D.zeu" (Ev. Matei)... sau poate ca gravidele ,bolnavii si batrinii fac exceptie ,adica ar fi uitat D.zeu sa-i pomeneasca !Im, parca nu cred !!

Sper sa nu va deochi sau sa ma intelegeti ca va afrontez in vreun fel (pe tine si pe Miha-Anca) : de ceva vreme mi-ati atras atentia cu ceea ce postati ...in bine desigur. Sa dea D.zeu sa fie cu folos si spre mintuire !
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 01:29:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Dar duhovnicul versat sau imbunatatit de multe ori cauta sa afle si parerea ta despre puterile tale ,infara de parerea care si-a facut-o ascultindu-te , daca voiesti sa cresti un pic nevointele si sa mergi la lucruri mai sporite. .
Din expunerea ta idealista din manuale, sunt aproape sigur ca tu nu ai gasit inca acel duhovnic imbunatatit special pentru tine.
Succes insa, in continuare!
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 01:37:19
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu doresc sa mai discut cu tine subiecte duhovnicesti ! Iti cunosc parerile si manierele , nici pe aceasta nu o mai comentez desi in postarea mea am vorbit f. precis si clar...am acest prost obicei ! Adaug doar ca inteleg ca pe batrinul Cleopa il ti pe post de ... servetel, ca sa nu zic altfel. Este treaba ta !
Nu vreau sa arat lipsa de respect, fiind si mult mai tanara. Dar sa stii ca prima mea reactie la asta a fost . Foarte previzibil, chiar ma asteptam la treaba asta, dintr-un moment in altul, stiam ca sunt pe vreun fel de lista de persoane non-gratae.

N-am spus nimic de parintele Cleopa, daca tu te erijezi in a fi purtatorul de cuvant al lui, e problema ta.

Nu vreau sa ma incontrez cu tine pe teme medicale. Stii destule, ai si aratat prin explicatia alambicata a metabolismului calciului. Dar, exista o diferenta intre intre a avea o problema genetica, de exemplu, in asimilarea calciului, si o lipsa de calciu din lipsa de aport de calciu natural. Poti sa spui, in deplina cunostinta de cauza, fiind medic, ca laptele si branzeturile sau lipsa lor constanta din alimentatie nu au nici o legatura cu hipocalcemia??

Apoi spui ca nu-i nimic daca mama nu bea lapte, fatul nu sufera fiindca isi ia calciul de care e nevoie din oasele mamei. Dar mama nu conteaza? Sau nu-i nimic, pierde un dinte, doi, trei, dar ce conteaza.

Oricum, multumesc mult de informatii, erau lucruri pe care nu le prea stiam . Staim ca nesul duce la lipsa de calciu, nu stiam ca de multe ori lipsa de calciu e o problema genetica.

Ah, si acum ai sa spui ca nici subiecte medicale nu mai discuti cu mine, fiindca vorbesti cu peretii. Nu-i nimic, eu nu ma supar.

Cat despre ce spune parintele Cleopa despre post...eu stiu un calugar, de vreo 60 si ceva de ani, care nu, nu este bolnav la pat nici pe departe, care are dezlegare sa manance si carne, chiar daca sta la manastire, chiar daca ceilalti frati nu mananca carne, fiindca e mai bolnav. Si sunt si alte cazuri. Acuma du-te tu si spune-i lui si duhovnicului lui, si staretului, daca vrei iti dau adresa, ca il tine pe batranul Cleopa pe post de servetel sau mai rau, ca el a spus ca scutiti de post sunt doar cei care nici macar nu se pot intoarce in pat singuri.

Dar vorbim aici de situatii exceptionale: de-a lungul viatii o femeie, mai alses astazi, este doar cativa ani insarcinata sau alapteaza, marea majoritate a vietii nu are problema asta. Oamenii in general sunt sanatosi, cei bolnavi sunt mai rari. Si chiar si cei bolnavi sau femeile insarcinate tin post cum pot, poate doar renuntand miercurea si vinerea la carne, sau mai stiu eu cum. Totul depinde de vointa si credinta.
Nicaieri nu am negat importanta postului. Si eu incerc sa tin post, daca reusesc pana la capat, mai vedem, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar de aici pana la a pune postul alimentar, cel putin, pe un piedestal mai inalt ca altele e departe tare. Oamenii din jur trebuie priviti cu blandete si intelegere pentru felul lor de a fi. Nu toti s-au nascut mari postitori, mari iubitori ai ascetismului, nu toti au crescut in familii in care se da mai mult de doi bani pe post, nu toti au exemple bune in viata, nu toti au vointa destula, nu toti au credinta destula. Dar asta nu inseamna ca sunt buni de aruncat la gunoi, fiindca nu inteleg "cuvinte clare si precise." Dar in fine, cred ca ti s-a mai spus asta, si eu sunt poate prea ironica, dar sunt si eu obosita, si ma doare capul, si am si multa treaba maine si in zilele care urmeaza. De asta trebuie sa te gandesti, inainte sa sari cu tot felul de aprecieri si puneri la zid, ca in spatele unui nume de forum este o persoana cu slabiciuni. Si ma gandesc acum ca da, ar trebui sa apreciez mai mult cum spune Anca, probabil ca si tu ai slabiciunile tale.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 01:47:50
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
(Nu stiu de ce, intotdeauna m-a dezgustat preocuparea excesiva pt mancare: " ce ati gatit pentru masa de Craciun?" Asta este o intrebare care ar aduce valuri de ironie din partea mea. Parca apesi un buton.)
Mi se pare un indicator de de-spiritualizare. Cunosc familii a caror existenta se invarte in jurul mancarii si a programelor tv.
Stiu, nici mie nu-mi place. De multe ori o intreb pe mama, cu un pic de repros ce-i drept, de ce se strofoaca atata cu facutul mancarii in ajun de Craciun, cand mai fain ar fi sa stam frumos si sa ascultam colinde, fara mirosurile si tentatiile mai grozave decat niciodata, mai ales ca in ajun inca e post si nu poti sa gusti din nimic. Si ea imi raspunde ca atunci cand am sa am copii am sa vad de ce. Pentru ea este o bucurie sa ne ofere ceva care stie ca ne place. Dar omul asa e el -- se bucura si prin mancare, iar cand te bucuri ca iti vine un oaspete in vizita automat il servesti cu ceva ca sa mananci impreuna, dar cand vine Hristos, oare nu se cade sa ne bucuram si prin mancare? Sigur, e important de stiut ca sarbatoarea este despre Hristos, nu despre mancare, dar asta e alta treaba. Mancarea si pregatirea mancarii in sine nu este de-spiritualizare, as spune eu.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 01:48:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit idealism?

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Din expunerea ta idealista din manuale, sunt aproape sigur ca tu nu ai gasit inca acel duhovnic imbunatatit special pentru tine.
Succes insa, in continuare!
porunca (din Cartea care conteaza.. un manual pt noi as putea zice)
"Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este."

Dar activezi aici intr-o veselie. Credeam ca stai inca sa te gandesti sa aduci argumente afirmatiei tale ca
Citat:
Pentru mine cel mai important detaliu inainte de orice "adevar" grait este prezentarea persoanei.!!!( este scris ca diavolul nu se poate da drept Hristos)TIne minte acest lucru!(poate odata iti va fi de folos)
Nu ne-ai lamurit inca de unde ai aceasta informatie: diavolul nu se da drept Hristos..
Inca te astept pe http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=7473&page=6
Argumente? Sau doar faci afirmatii si fugi?
Altii poate le cred. Esti pregatit sa-ti asumi responsabilitatea cuvintelor tale? Adu lamuriri.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 02:00:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
La ce spui tu mai adaug eu un lucru urit de multe surori si probabil si frati : ,,...nu numai cu piine va trai omul ci cu tot cuvintul care iese din gura lui D.zeu" (Ev. Matei)... sau poate ca gravidele ,bolnavii si batrinii fac exceptie ,adica ar fi uitat D.zeu sa-i pomeneasca !Im, parca nu cred !!

Sper sa nu va deochi sau sa ma intelegeti ca va afrontez in vreun fel (pe tine si pe Miha-Anca) : de ceva vreme mi-ati atras atentia cu ceea ce postati ...in bine desigur. Sa dea D.zeu sa fie cu folos si spre mintuire !
Cele bune sa se-adune. Cele rele sa se spele.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 02:04:55
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit Pt. toate surorile ingrijotate in vreun fel de post

,,Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani ; nu va da in veac clatinare dreptului." (Ps.54/25)

anna21 : mai dar frumos tare ai spus : ,,Cartea care conteaza" . De astazi am sa preiau si eu afirmatia pt. ca doar asta conteaza cu adevarat !!

Last edited by zaharia_2009; 04.12.2009 at 02:08:35.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 09:58:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Am incredere ca Dumnezeu ma poate tine in viata si daca mananc f putin. (Pentru ca nu sunt doar carne si nu sunt un produs al evolutiei aleatorii a vietii pe pamant.)
Tocmai, ca evolutia spune ca e mai sanatoasa o dieta saraca decit una bogata. Calciul se extrage mai bine din fructe si frunze verzi decit din lapte. In cazul unei diete bogate in acizi (sare, cereale cu continut mare de energie), organismul foloseste calciul pentru a-i neutraliza. In general, e mai sanatoasa hrana care era la indemina omului inainte de aparitia agriculturii.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 10:02:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:

Zaharia, Zaharia... Nu stiu, de fiecare data cand citesc ceea ce scrii sunt impartita, pe de o parte scrii lucruri bune, dar pe de alta le interpretezi adesea intr-un mod fals maximalist, dupa parerea mea. La fel si Anna21. Adevaratul maximalism ortodox este cel al atitudinii interioare fata de lucruri, al duhului deci.

Faptul ca nu numai cu paine traim si ca Dumnezeu face si minuni, cum a fost cea cu mana in desert si cu inmultirea painilor si cu sfanta Maria Egipteanca (care a trait in desert cu trei paini timp de 48 de ani, parca), sau cu sfinti care au trait numai din impartasanie, nu inseamna ca noi, oamenii obisnuititi (printre care eu ma numar) trebuie sa ne uitam nevoile trupesti asa de repede. Minunile de acest fel sunt exceptia. Trebuie sa ne uitam si de ce le face, in ce situatii - uneori exemplar, ca sa ne arate ca nu hrana este centrul vietii (asa e cat se poate de adevarat), alteori intr-o situtatie speciala, ca raspuns pentru acea persoana la problemele ei.

Daca noi ne punem din start in grupa celor pentru care Dumnezeu va face minuni, nu cred ca este bine. Este adesea o ispitire a lui Dumnezeu, provenita din mandrie. Cel putin, la mine asa ar fi.

Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. El ne cere sa ne folosim si inteligenta (pe care ne-a dat-o), si bunul simt, si in general resursele proprii.

O femeie insarcinata care nu are o boala genetica si nu bea (decat eventual f putina) cafea (mie mi s-a spus ce ziceai tu, despre efectele cafelei penttru calciu si pentru retinerea apei si pentru cresterea copilului, asa ca nu am prea baut si nu prea beau cafea in timpul sarcinii; de altfel, nici nu am avut chef), si are grija sa nu manance lucruri grase si grele precum cabanosii (pe care gravidele oricum in general nu prea le suporta), trebuie sa manance lactate ca sa nu se decalcifieze; oare trebuie ca prin post sa ne facem rau noua insine? Nu asta este sensul postului, cum spuneai chiar tu mai sus.

Carne trebuie pentru fier, daca nu ma insel.

Asta ne-o spun toti medicii. Totusi, cand ma duc la un medic trebuie sa am incredere in el si sa fac ce imi spune, nu? Trebuie sa cred in obiectivitatea lui, nu, chiar daca se mai si inseala? Ce interes ar avea un medic ca eu sa nu tin post?? (de altfel cei din Belgia nici nu stiu mare lucru despre post, si nu cred ca au auzit in viata lor despre specificitatile postului ortodox) Sau crezi ca este o conspiratie mondiala a medicilor impotriva credintei ortodoxe? ;-)

Cum spuneam, sarcina sau boala este ea insasi o nevointa, o asceza.

Inca ceva, pentru toti: am observat ca de cate ori pronunt cuvantul libertate sunt mai multi pe forum care au o reactie alergica, imediat se gandesc la libertinaj, li se pune un fel de val pe ochi si nu mai vor sa citeasca cu atentie ceea ce scriu. Imediat sunt acuzata ca relativizez, ca sunt occidentalizanta, ca sunt ecumenista etc. Sa fie oare o urmare a comunismului, intrata in ortodoxie, frica asta de libertate? Sa ne fi obisnuit sa fim mereu tratati ca niste persoane imature, care nu vor fi iciodata in stare sa ia hotarari? Inainte de a va enerva, cei care va simtiti vizati, ganditi-va totusi putin la aceasta atitudine si incercati sa vedeti daca nu am nitica dreptate pe undeva.
Drept pentru care am sa deschid un fir despre libertate, in care am sa postez cateva texte din Noul Testament despre acest subiect. Aici suntem deja de mult off topic...
Vechi 04.12.2009, 11:23:09
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Zaharia, Zaharia... Nu stiu, de fiecare data cand citesc ceea ce scrii sunt impartita, pe de o parte scrii lucruri bune, dar pe de alta le interpretezi adesea intr-un mod fals maximalist, dupa parerea mea. La fel si Anna21. Adevaratul maximalism ortodox este cel al atitudinii interioare fata de lucruri, al duhului deci.

Faptul ca nu numai cu paine traim si ca Dumnezeu face si minuni, cum a fost cea cu mana in desert si cu inmultirea painilor si cu sfanta Maria Egipteanca (care a trait in desert cu trei paini timp de 48 de ani, parca), sau cu sfinti care au trait numai din impartasanie, nu inseamna ca noi, oamenii obisnuititi (printre care eu ma numar) trebuie sa ne uitam nevoile trupesti asa de repede. Minunile de acest fel sunt exceptia. Trebuie sa ne uitam si de ce le face, in ce situatii - uneori exemplar, ca sa ne arate ca nu hrana este centrul vietii (asa e cat se poate de adevarat), alteori intr-o situtatie speciala, ca raspuns pentru acea persoana la problemele ei.

Daca noi ne punem din start in grupa celor pentru care Dumnezeu va face minuni, nu cred ca este bine. Este adesea o ispitire a lui Dumnezeu, provenita din mandrie. Cel putin, la mine asa ar fi.

Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. El ne cere sa ne folosim si inteligenta (pe care ne-a dat-o), si bunul simt, si in general resursele proprii.

O femeie insarcinata care nu are o boala genetica si nu bea (decat eventual f putina) cafea (mie mi s-a spus ce ziceai tu, despre efectele cafelei penttru calciu si pentru retinerea apei si pentru cresterea copilului, asa ca nu am prea baut si nu prea beau cafea in timpul sarcinii; de altfel, nici nu am avut chef), si are grija sa nu manance lucruri grase si grele precum cabanosii (pe care gravidele oricum in general nu prea le suporta), trebuie sa manance lactate ca sa nu se decalcifieze; oare trebuie ca prin post sa ne facem rau noua insine? Nu asta este sensul postului, cum spuneai chiar tu mai sus.

Carne trebuie pentru fier, daca nu ma insel.

Asta ne-o spun toti medicii. Totusi, cand ma duc la un medic trebuie sa am incredere in el si sa fac ce imi spune, nu? Trebuie sa cred in obiectivitatea lui, nu, chiar daca se mai si inseala? Ce interes ar avea un medic ca eu sa nu tin post?? (de altfel cei din Belgia nici nu stiu mare lucru despre post, si nu cred ca au auzit in viata lor despre specificitatile postului ortodox) Sau crezi ca este o conspiratie mondiala a medicilor impotriva credintei ortodoxe? ;-)

Cum spuneam, sarcina sau boala este ea insasi o nevointa, o asceza.

Inca ceva, pentru toti: am observat ca de cate ori pronunt cuvantul libertate sunt mai multi pe forum care au o reactie alergica, imediat se gandesc la libertinaj, li se pune un fel de val pe ochi si nu mai vor sa citeasca cu atentie ceea ce scriu. Imediat sunt acuzata ca relativizez, ca sunt occidentalizanta, ca sunt ecumenista etc. Sa fie oare o urmare a comunismului, intrata in ortodoxie, frica asta de libertate? Sa ne fi obisnuit sa fim mereu tratati ca niste persoane imature, care nu vor fi iciodata in stare sa ia hotarari? Inainte de a va enerva, cei care va simtiti vizati, ganditi-va totusi putin la aceasta atitudine si incercati sa vedeti daca nu am nitica dreptate pe undeva.
Drept pentru care am sa deschid un fir despre libertate, in care am sa postez cateva texte din Noul Testament despre acest subiect. Aici suntem deja de mult off topic...
Avem cam aceleasi pareri despre post dar acum este rindul tau sa exagerezi( ca si cind si eu as fi exagerat !). Eu nu absolutizez postul dar nici nu exclud pe nimeni de la post tocmai pt. ca este una din armele tari impotriva ispititorului si pe deasupra si o porunca biblica, prima si cea mai veche. Ma repet, omul poate posti cu tarii diferite de la f. usor ...pina la f. tare dar nu se binecuvinteaza sa nu posteasca cu usurinta sau din mila !.
Nici pe D.zeu nu-l absolutizez deoarece El insusi este Absolut , nu are nevoie de mine pt. asta, spun doar ca mai intii se fac cele duhovnicesti si mai apoi cele lumesti, stiintifice, medicale si sociale... doar daca voiti , pt. ca nimic nu este obligatoriu, nici chiar sa respiram.
Acum discutam despre post asa... dar doar cei care se nevoiesc serios cu postul stiu cite ispite si cite lupte le arunca in cap ispititorul in clipa in care se pregatesc de post dar'mi-te sa pornesti la drum fara o dorinta arzatoare de a te nevoi . Ispititorul cind te inseala nu este prost ca sa te incerce cu lucruri slabe, ieftine ca sa poti sa ii rezisti, nu, el te inseala cu lucri subtiri, fine , stiintifice, sociale sau chiar duhovnicesti invatindu-te si suflindu-ti in urechi ca omul este prioritar, el ,confortul si sanatatea lui si nu dumnezeirea . La sofismele lui nu poate rezista oricine , pt. ca el te bate mai intii cu propria-ti stiinta si nestiinta invatindu-te ca omul este primordial si nu D.zeu , ca sanatatea si echilibrul biologic primeaza si nu D.zeu ! Pai credeti ca atunci cind din multa nevointa dar mai ales dragoste de D.zeu esti in pericol sa te imbolnavesti D.zeu nu stie ? sau credeti precum musulmanii ca doarme si nu ne mai vede putind astfel sa si murim de prea multa nevointa sau sa facem copii cu defecte sau chiar sa se piarda sarcina ? Un exemplu capital de postire este sf. Vasile cel mare care desi bolnav si istovit de post a continuat sa posteasca cu mare, f. mare severitate; unii dintre istoricii care i-au scris viata chiar au afirmat ca s-a sfirsit de atita post .
Viata omului este cruce si jertfa ; Dumnezeu este mai inainte de toate ; ispititorul umbla ca un leu zbierind si cautind pe cine sa mai inghita ; Vai de cei care sunt sau au fost caldicei in credinta ; ,,...rugati-va neincetat caci duhul este rivnitor dar carnea neputincioasa !" ,,... caci diavolul va cere sufletele ca sa le cearna ".
Sa nu ne jucam si nici sa nu renuntam usor poruncilor si nevointelor duhovnicesti caci pentru noi asudam si nu pt. altcineva; si asa cadem usor in ispite si pacate dar'mi-te sa mai si renuntam dintru inceput la nevointe autolinistindu-ne cu motive medicale, sociale ,stiintifice ... inca o data amintesc :

,,Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani; nu va da in veac clatinare dreptului"(Ps54/25)

Nu am adaugat faptul ca medic fiind de mai multa vreme, m-am convins de ,,puterile" omului cit si de posibilitatile reale numite ,,dupa puteri". De asemenea nu sunt strain de atitudinea omniprezenta de cautare a motivatie psihologice pt. a se renunta sau a se slabi nevointele duhovnicesti pe cind in nevointele lumesti (obtinerea unei noi functii la serviciu, a unei case, masini, a unei functii publice sau politice reprezentative, a unei noi mobile in casa, a unor concedii care mai de care mai exotice, etc) exista o acrivie care pusa fata in fata cu atitudinea dintii uimeste atit de mult incit ramii mut ... nu mai ai ce zice decit ca intelegi ce lucrare fina si omniprezenta isi face ispititorul in lumea aceasta cu crestinii.
Dar sa ne mintim ca de obicei : OMUL este liber pt. orice mai ales ca D.zeu il iubeste nemarginit si ca a facut religia(poruncile Sale) pt. el si nu invers . Procedind in felul acesta cred ca ne imprietenim mai usor si mai trainic ...desi ne pierdem sufletele cu totii pt. ca : ,, orb pe orb calauzind sfirsesc prin a ajunge in groapa " Care groapa ? in iad ,desigur !
Si inca o data : faca fiecare cum o crede de cuviinta !

Sunt si cred ca si suntem off topic ; sa facem ceva pt. cei care dorim sa mai diascutam pe aceasta tema cit si pe altele conexe...desi tot discutam si din parerile postate reiese ca raminem doar cu discutiile ca nevointe , ba ! In curind am sa raspund si la intrebarea initiala a sorei Marimira, daca mai este interesata .

Last edited by zaharia_2009; 04.12.2009 at 11:31:14.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare mihaela_0508 Intrebari utilizatori 4 03.05.2010 16:52:16
despre cartile din care se canta slujba NiCcoleta Despre Utrenie 6 21.03.2010 17:54:22
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20