Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 11:55:43
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut;

Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea.

Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori..."
Vechi 06.05.2010, 12:44:35
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
"Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut;

Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea.

Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori..."

Da draga mea Carmina..cat de limpede privesc unii..o fi si acesta un dar..Si totusi draga mea..cum o fi bine ..sa primeasca doctorul pe oricine are nevoie de tamaduire?..cum intelegem noi aceasta iubire fata de aproapele..ne-om apleca ..asa neputinciosi, cum om fi si noi atunci cand ne-o striga cineva..?
Draga mea o fi atat de limpede apa..si un singur strop de necuratie..cat de mult o tulbura..Da tre sa fim atat de atenti..da si atentia o fi o mare virtute.
Cuvantul dreptului..da..cat de pretuit este..el te coboara din mandria nascocita de potrivnicul..si iti vezi nimicnicia ta..
Sa fi pe aproape..dar apa sa ramana mereu limpede..:)
Doamne ajuta Carmina
Vechi 06.05.2010, 12:47:00
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Mai intai trebuie sa cunosca bine credinta ortodoxa, sa citeasca Sfanta Scriptura, sa aiba experiente cu Dumnezeu si abia apoi va putea sa polemizeze cu ei.
Ne poti spune mai multe despre aceste experiente?
Vechi 06.05.2010, 12:53:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am dat un sfat general.

Credinciosii mai incepatori ar trebui sa nu se avante sa intre in multe discutii cu un...pastor mormon, de exemplu. Poate nici cu unul penticostal. Mai intai trebuie sa cunosca bine credinta ortodoxa, sa citeasca Sfanta Scriptura, sa aiba experiente cu Dumnezeu si abia apoi va putea sa polemizeze cu ei.

Cam despre asta era vorba, multe binecuvantari.
Am apreciat sinceritatea si sfatul bun pe care l-a oferit penticostalulmantuibil.Atat si nimic mai mult.
Vechi 06.05.2010, 13:01:05
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Multumesc pentru dedicatie, domnule cuvant.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 06.05.2010, 13:27:42
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit Doamne ajuta

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Multumesc pentru dedicatie, domnule cuvant.
:) eee..de om avea o mana de cirese..sa invatam sa daruim si celorlalti..nu..?:)

(sa incercam sa fim atenti..ca o veni potrivnicul..si cu cirese putin mai apetisante..sa ne ferim de ele)
Ma bucur ca v-a placut "dedicatia"..cat mai stati pe la noi..mai am cateva daruri..ee..sa nu credeti ca sunt eu generos..nu or fi nici darurile acestea de la mine..
Uneori omul..dupa ce strabate o cale atat de lunga..o avea nevoie de un pahar cu apa..si cat s-o bucura pentru el..poate iti fi venit chiar de departe..primiti cu mare drag si urmatoarea "dedicatie"..

Pamantul

"Noaptea..ce frumos poate fi noaptea..Cand ti-o fi mai bine o pamantule..ziua cand iti canta verdele padurii..ori noaptea, cand stelele te lumineaza..? Chiar, pamantule, nu ti-s grei muntii acestia pe care tot i porti...florile, tu le zaresti si noaptea?..o fi frumos sa simti mereu parfumul lor.
Vezi copile, or fi tare grei muntii acestia, dar cine o ajunge acolo in varful lor..multa, multa dragoste si pace or dobandi..si pentru aceste bucurii io ii port an de an, zi de zi, clipa de clipa dupa mine..si copile, uneori mi-e tare greu, oi fi si eu acum batran si istovit, dar suspinul meu e pentru ca, acolo, in varf.. nu mai e nimeni..Nimeni nu mai urca ..toti coboara dragul meu.
Si florile, fie noapte ..ori zi..sunt mereu in paza mea. Copile..eu iubesc tare mult omul..caci Dumnezeu l-a facut pe om din mine..i-a dat suflare de viata..da.. peste toate e omul. In urcusul sau pe munte primeste o floare de la mine..si cand ajunge acolo...acolo sus in varf, cu aceasta floare omul i va multumi Lui Dumnezeu..ca exista.
.. Copile draga privind azi spre munte, lacrimile sunt nesfarsite..oare nu o mai fi nici un om, nu o mai exista niciunul?"
Vechi 06.05.2010, 13:36:02
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ne poti spune mai multe despre aceste experiente?
Ma refer in primul rand la cautarea lui Dumnezeu in rugaciune apoi la dobandirea Duhului Sfant ( despre care sfantul Serafim din Sarov spunea ca este adevăratul scop al vieții creștine).

Acestea pot fi facute si intr-o maniera ortodoxa, nu doar in cea penticostala.
Vechi 06.05.2010, 13:58:12
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma refer in primul rand la cautarea lui Dumnezeu in rugaciune apoi la dobandirea Duhului Sfant ( despre care sfantul Serafim din Sarov spunea ca este adevăratul scop al vieții creștine).

wwooowwww!!!!

Hotarat lucru! Ziua de azi e plina de surprize!? ajung sa-i dau dreptate femeii de aseara, din reluare, la carcotasi - Carmen Harra, parca? - atunci cand spunea ca in curand soarele nu va mai rasari de la nord, ci de la sud.....????
Vechi 06.05.2010, 14:08:24
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
wwooowwww!!!!

Hotarat lucru! Ziua de azi e plina de surprize!? ajung sa-i dau dreptate femeii de aseara, din reluare, la carcotasi - Carmen Harra, parca? - atunci cand spunea ca in curand soarele nu va mai rasari de la nord, ci de la sud.....????
Imi cer scuze, poate ai observat ca ma adresam sorei Andrusca.

Ma asteptam la o intrebare de felul: „ sa dobandeasca Duhul Sfant ca la penticostali?”

Incercam doar sa preintampin o intrebare de acest fel.
Vechi 06.05.2010, 14:11:28
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit Doamne ajuta

Citat:

Da ..a lectura din Vietile Sfintilor este mai mult dacat un castig, va sunt recunoscator ca incurajati cunoasterea Sfintilor Parinti, asa precum ne-o fi noua cu putinta. Un Sfant nu este Sfant pentru ca il numim noi Sfant, Insusi Dumnezeu este Cel care sfinteste. De vom cauta cu sinceritate, cu siguranta vom afla, ni se vor deschide usi..un Sfant Parinte prin invatatura Sa nu poate decat sa ne indrume spre adavar, sa pasim cu incredere pe cale, sa ne rupem oarecum de pacat, vietuind crestineste.
Doamna Doriana cand imi spuneti "domnule cuvant" imi vine sa nu mai zic nimic:)..caci eu doamna mea sunt de la tara..si sunt 'vaisamar de capu meu'..
Mai am un cadou pentru dumneavoastra(sper ca iubiti poezia)..ee.. o fi tare greu pentru mamele noastre..
Sa ne ajute Dumnezeu..la toti..

Chipul mamei

As vrea o mama draga,
Sa te pot privi si acolo, unde
Azi tu mama,
Nu mai crezi ca poti ajunge..

Voi strabate munti si vai,
Si chiar o culme de-as atinge,
De noi zari un chip ce-mi este drag,
Amarnic eu voi plange..

Din dagoste pentru o mama,
Din dragoste pentru un fiu,
Sadeste Doamne, Tu, iubirea
In sufletul ce e pustiu..

Credinta

Spune-i nisipului ca nu exista marea,
Spune-i pamantului ca nu exista ploaia,
Spune-i copilului ca nu exista mama,
Spune-i ateului ca nu exista dragostea,
Spune-i razboiului ca nu exista moartea,
Spune-i Sfinteniei ca nu exista pacea.

Spune-i batranetii ca nu exista tinerete,
Spune-i luminii ca nu exista soare,
Spune-i cararii ca nu exista imparatie,
Spune-i vicleanului ca nu exista mandrie,
Spune-i crestinului ca nu exista un izvor,
Spune-i omului ca nu exista creator.

..oare ne vor crede..

Ruga mea

Ce frumos e Doamne langa Tine,
Sa simt caldura Ta divina,
Un foc aprins ce ma pogoara
Intr-o pace atat de adanca.

As vrea sa-nvat sa-ti cant Iisuse
Cu acorduri atat de line,
Precum Inaltul te slaveste,
Vesnic, Preasfanta Treime.

Ruga mea sa fie dorul
Fiului plecat departe,
Ce se-ntoarce catre Tatal
Varsand lacrimi necurmate.

Si cand Te-oi privi Iisuse
Vei vesti la lumea toata,
Un cuvant plin de iubire,
Hrana binecuvantata.

Sa nu ma parasesti o Doamne,
Cand voi cata iar spre pamant,
Duhul Sfant sa ma pazeasca,
Invata-ma sa cred, sa vad, sa plang..

Ce frumos e Doamne in rugaciune,
In dar e lacrima ce curge,
Cum oi putea, a nu-ti deschide iar,
Ce frumos e Doamne langa Tine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13