![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fac un mic apel catre cei de aici, sa nu fiti acizi fata de ucenic pt ca chiar daca invatatura dlui este, probabil, gresita pe alocuri, intentiile dlui sunt fara doar si poate bune. Cel putin asa mi se pare mie... asta am dedus din discutia de aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
aveti dreptate, altfel nu ar fi durat discutia atatea ore :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnul nostru Iisus Hristos sa va binecuvinteze!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E corect sa spunem ca nu se pot mantui cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai de aceea am mentionat, daca a citit postarea respectiva, ca si mie mi se pare un tip de treaba, iar aciditatea mea este indrepatata doar impotriva unora dintre invataturile pe care le marturiseste biserica din care face parte si nu sunt atacuri perosnale. Asa intaleg eu (poate gresit) a apara ortodoxia. Stiu ca cea mai buna cale este exemplu personal, dar....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(1) (Datorita acestei intrebari s-au intrunit multe concilii de-a lungul istoriei crestine si au fost mari schisme. Daca aici ne agitam, ne invartosam si ne "ciufulim" unii la altii, in vechime au fost prigoniri si chiar ucideri din pricina acestei intrebari.) Raspunsul meu: Da. Nu cred ca Dumnezeu ne va judeca pentru ca nu am inteles corect manifetarea trinitara a Dumnezeirii Lui, ci mai degraba ca n-am fost sub ascultarea Lui. (2) Raspunsrile mele: a) Nu. Nu se pot mantui. Daca in inima ta, prin afirmatia: "Nu este Nascatoare de Dumnezeu!" vrei sa infirmi Dumnezeirea lui Hristos... atunci Nu. Hristos trebuie crezut si marturisit ca Fiu al Omului precum si ca Fiu al lui Dumnezeu. b) Da. Se pot mantui. Daca din nestiinta (desi crezi si marturisesti Dumnezeirea Lui Iisus Hristos) si din ignoranta, nu intelegi, nu pricepi Taina aceasta nu cred ca vei fi condamnat pentru hula. c) Hula?.... numai hula impotriva Duhului Sfant este fara de iertare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Idem punctul de mai sus. Lepadarea de credinta nu se iarta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca citesti din primul mileniu o sa vezi ca erezia era numita hula impotriva Duhului Sfant, pentru ca e un neadevar impotriva adevarului revelat. De aceea se lupta impotriva ereziilor, era considerat un pacat mare. Din pacate din povestea ta de convertire reiese exact ce spuneam, prozelitismul neoprotestantilor, de care ai avut si tu parte. Si din pacate tu nu ai rezistat, spui ca ai inceput sa citesti Bilbia si ti s-a parut ca e exact ce spuneau ei. Normal, daca doar ce spuneau ei stiai, nu stiai si ce spun ortodocsii, nu aveai o catehizare. Biserica formata din toate cultele este o conceptie ecumenista. Ortodoxia sustine ca in afara ei nu exista Sfinte Taine (asa a sustinut de la inceput), asta implicand ca cei din alte culte nici macar nu au taina botezului (tu nu faci parte, il ai din BO). Deci nu sunt crestini, membre ale lui Hristos. Au doar o cautare a lui Dumnezeu, noi spunem ca suntem cu Hristos pentru ca ne impartasim cu El, prin aceasta primim harul care a fost trimis de Iisus la Cincizecime. Asadar, cum spui si tu, doar cei botezati cu apa si Duh mostenesc imparatia, alte culte au doar o imitatie a unor taine din Biserica Ortodoxa, fara har. Asta e ce crede BO, altfel fiecare cult crede in invatatura propovaduita de acel cult. Stiti ce a fost cel ce a infiintat cultul penticostal si ce s-a intamplat cu el? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Dumnezeu nu a aratat niciunde in Sf.Scriptura ca judeca ceea ce eu nu inteleg corect (chiar si intre noi oameni, vorbind - ce dreptate este aceasta?) ci cu siguranta ma va judeca pentru ca atunci cand am inteles pe deplin voia Lui, refuz sa fac intocmai. 3. Credinta mea nu este doctrinara, dogmatica (si te rog, intelege-ma ca nu pot continua fara promovez invataturile confesiunii mele) ci este conform Crezului. Pentru mine -vorbesc iarasi in numele meu- aceasta "credinta" reprezinta "incredintare" eu cred ca... si mai cred ca... Ori eu am inteles ca pentru incredintari nu exista judecata. Cat priveste Marturia mea de Credinta - Crezul, aceasta este ceea ce ma defineste inaintea oamenilor ca si crestin. Eu nu vreau decat sa raman in voia lui Iisus Hristos! Facand asa stiu ca orice incredintari voi avea, nu voi gresi. El mi-a dat Duhul Sau Cel Sfant ca sa ma calauzeasca, sa-mi descopere si la nevoie sa ma mangaie. Binecuvantat fie Numele Sau in veci! |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, fetele s-au dus la culcare, noi ce mai asteptam?
Ne "vedem" maine la o cafea? O noapte binecuvantata! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|