Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2012, 23:00:59
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Fac un mic apel catre cei de aici, sa nu fiti acizi fata de ucenic pt ca chiar daca invatatura dlui este, probabil, gresita pe alocuri, intentiile dlui sunt fara doar si poate bune. Cel putin asa mi se pare mie... asta am dedus din discutia de aici.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 23:02:06
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Fac un mic apel catre cei de aici, sa nu fiti acizi fata de ucenic pt ca chiar daca invatatura dlui ar putea fi gresita pe alocuri, intentiile dlui sunt fara doar si poate bune. Cel putin asa mi se pare mie... asta am dedus din discutia de aici.
aveti dreptate, altfel nu ar fi durat discutia atatea ore :)
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 23:03:42
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Domnul nostru Iisus Hristos sa va binecuvinteze!
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 23:07:32
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
ma clarific (mi-e greu deseori sa ma exprim exact prin acest intermediu)

(1) Biserica e Una (nu doua sau mai multe) - dar biserica nu e o institutie care poarta o denumire ci Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos. Din ea fac parte toti aceeia care fac voia Tatalui.
Repet intrebarea: pot face parte din aceesi Biserica unul care sustine purcederea Duhului Sfant de la Tatal si unul care sustine purcederea de la Tatal si de la Fiul?

Citat:
(2) Fireste ca Maica Domnului, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu (cata vreme a fost umbrita de Duhul Sfant) ce S-a zamislit din ea este de Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul intrupat, care era mai inainte de toti vecii.
E corect sa spunem ca nu se pot mantui cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?
Vechi 30.01.2012, 23:11:04
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Fac un mic apel catre cei de aici, sa nu fiti acizi fata de ucenic pt ca chiar daca invatatura dlui este, probabil, gresita pe alocuri, intentiile dlui sunt fara doar si poate bune. Cel putin asa mi se pare mie... asta am dedus din discutia de aici.
Tocmai de aceea am mentionat, daca a citit postarea respectiva, ca si mie mi se pare un tip de treaba, iar aciditatea mea este indrepatata doar impotriva unora dintre invataturile pe care le marturiseste biserica din care face parte si nu sunt atacuri perosnale. Asa intaleg eu (poate gresit) a apara ortodoxia. Stiu ca cea mai buna cale este exemplu personal, dar....
Vechi 30.01.2012, 23:25:16
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Repet intrebarea: pot face parte din aceesi Biserica unul care sustine purcederea Duhului Sfant de la Tatal si unul care sustine purcederea de la Tatal si de la Fiul?

E corect sa spunem ca nu se pot mantui cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?
<<Trebuie precizat ca raspunsurile imi apartin si mi le asum, nu reprezinta neaparat si pozitia oficiala a confesiunii din care fac parte>>

(1) (Datorita acestei intrebari s-au intrunit multe concilii de-a lungul istoriei crestine si au fost mari schisme. Daca aici ne agitam, ne invartosam si ne "ciufulim" unii la altii, in vechime au fost prigoniri si chiar ucideri din pricina acestei intrebari.)
Raspunsul meu: Da. Nu cred ca Dumnezeu ne va judeca pentru ca nu am inteles corect manifetarea trinitara a Dumnezeirii Lui, ci mai degraba ca n-am fost sub ascultarea Lui.

(2) Raspunsrile mele:
a) Nu. Nu se pot mantui. Daca in inima ta, prin afirmatia: "Nu este Nascatoare de Dumnezeu!" vrei sa infirmi Dumnezeirea lui Hristos... atunci Nu. Hristos trebuie crezut si marturisit ca Fiu al Omului precum si ca Fiu al lui Dumnezeu.
b) Da. Se pot mantui. Daca din nestiinta (desi crezi si marturisesti Dumnezeirea Lui Iisus Hristos) si din ignoranta, nu intelegi, nu pricepi Taina aceasta nu cred ca vei fi condamnat pentru hula.
c) Hula?.... numai hula impotriva Duhului Sfant este fara de iertare.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 23:45:17
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
<<Trebuie precizat ca raspunsurile imi apartin si mi le asum, nu reprezinta neaparat si pozitia oficiala a confesiunii din care fac parte>>

(1) (Datorita acestei intrebari s-au intrunit multe concilii de-a lungul istoriei crestine si au fost mari schisme. Daca aici ne agitam, ne invartosam si ne "ciufulim" unii la altii, in vechime au fost prigoniri si chiar ucideri din pricina acestei intrebari.)
Raspunsul meu: Da. Nu cred ca Dumnezeu ne va judeca pentru ca nu am inteles corect manifetarea trinitara a Dumnezeirii Lui, ci mai degraba ca n-am fost sub ascultarea Lui.
Ok. Dar neintelegerea corecta a invataturii se poate face fie din neascultare (parasirea Bisericii a carei invataturi nu le cunostem pentru una care a aparut la multe sute de ani distanta si care clar nu poate avea nealterate invataturile apostoloce), din mandrie (sa consideram ca putem noi intelege cu mintea noastra limitata si fara o "educatie" si pregatire anterioara Cuvantul lui Dumnezeu) sau din rea vointa (nu ne place interpretarea existanta, nu se poatriveste cu felul cum a vrea noi sa fie). Si atunci nu e drept ca Dumnezeu sa sa ne condamne si pentru neintelegerea corecta a invataturii?

Citat:
(2)
b) Da. Se pot mantui. Daca din nestiinta (desi crezi si marturisesti Dumnezeirea Lui Iisus Hristos) si din ignoranta, nu intelegi, nu pricepi Taina aceasta nu cred ca vei fi condamnat pentru hula.
Idem punctul de mai sus. Lepadarea de credinta nu se iarta.
Vechi 30.01.2012, 23:56:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
c) Hula?.... numai hula impotriva Duhului Sfant este fara de iertare.
Nu stiu ca ortodocsii sa fi ucis pentru credinta sau Filioque.
Daca citesti din primul mileniu o sa vezi ca erezia era numita hula impotriva Duhului Sfant, pentru ca e un neadevar impotriva adevarului revelat. De aceea se lupta impotriva ereziilor, era considerat un pacat mare.
Din pacate din povestea ta de convertire reiese exact ce spuneam, prozelitismul neoprotestantilor, de care ai avut si tu parte. Si din pacate tu nu ai rezistat, spui ca ai inceput sa citesti Bilbia si ti s-a parut ca e exact ce spuneau ei. Normal, daca doar ce spuneau ei stiai, nu stiai si ce spun ortodocsii, nu aveai o catehizare.
Biserica formata din toate cultele este o conceptie ecumenista. Ortodoxia sustine ca in afara ei nu exista Sfinte Taine (asa a sustinut de la inceput), asta implicand ca cei din alte culte nici macar nu au taina botezului (tu nu faci parte, il ai din BO). Deci nu sunt crestini, membre ale lui Hristos. Au doar o cautare a lui Dumnezeu, noi spunem ca suntem cu Hristos pentru ca ne impartasim cu El, prin aceasta primim harul care a fost trimis de Iisus la Cincizecime. Asadar, cum spui si tu, doar cei botezati cu apa si Duh mostenesc imparatia, alte culte au doar o imitatie a unor taine din Biserica Ortodoxa, fara har.
Asta e ce crede BO, altfel fiecare cult crede in invatatura propovaduita de acel cult. Stiti ce a fost cel ce a infiintat cultul penticostal si ce s-a intamplat cu el?
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 00:00:38
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Si atunci nu e drept ca Dumnezeu sa sa ne condamne si pentru neintelegerea corecta a invataturii?

Idem punctul de mai sus. Lepadarea de credinta nu se iarta.
1. Dreptatea lui Dumnezeu nu este ca a noastra, a oamenilor. Dea aceea Il iubesc enorm.

2. Dumnezeu nu a aratat niciunde in Sf.Scriptura ca judeca ceea ce eu nu inteleg corect (chiar si intre noi oameni, vorbind - ce dreptate este aceasta?) ci cu siguranta ma va judeca pentru ca atunci cand am inteles pe deplin voia Lui, refuz sa fac intocmai.

3. Credinta mea nu este doctrinara, dogmatica (si te rog, intelege-ma ca nu pot continua fara promovez invataturile confesiunii mele) ci este conform Crezului. Pentru mine -vorbesc iarasi in numele meu- aceasta "credinta" reprezinta "incredintare" eu cred ca... si mai cred ca... Ori eu am inteles ca pentru incredintari nu exista judecata. Cat priveste Marturia mea de Credinta - Crezul, aceasta este ceea ce ma defineste inaintea oamenilor ca si crestin.

Eu nu vreau decat sa raman in voia lui Iisus Hristos! Facand asa stiu ca orice incredintari voi avea, nu voi gresi. El mi-a dat Duhul Sau Cel Sfant ca sa ma calauzeasca, sa-mi descopere si la nevoie sa ma mangaie. Binecuvantat fie Numele Sau in veci!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 00:05:21
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Fratilor, fetele s-au dus la culcare, noi ce mai asteptam?

Ne "vedem" maine la o cafea?

O noapte binecuvantata!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18