Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 11:36:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pastorii nostri nu interzic oamenilor sa se roage. Si ei merg la inmormantari ortodoxe, intra in biserici ortodoxe. Pastorii si preotii care conduc BO si BP si BE si alte biserici se strang impreuna si discuta, iau hotarari...Numai noi, astia mici , am amas sa ne certam intre noi fara rost.
Hai ca eu cred ca ti-ai dat seama ca nu suntem totusi genul de clientela pentru "evanghelizare" care sa inghita povestile astea.
Vechi 07.05.2010, 11:39:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu, benefic ar fi fost ca Biserica sa fi ramas una. Din nefericire s-a divizat.
Noi ortodocsii totusi credem ca Biserica a ramas una.
Neoprotestantii sunt mai confuzi in privinta asta.

Citat:
Dupa parerea mea cultele nu pot aduce mantuirea. Mantuirea o da Dumnezeu omului care se pocaieste si crede in Crucea Domnului Iisus. Apoi el isi va da toata sirguinta sa adauge la credinta lui fapta.
Nu si daca i se repeta obsesiv ca mantuirea vine prin credinte, nu prin fapte.
Ca omul nu poate sa adauge nimic cu fapta la ceea ce este darul lui Dumnezeu.

Iti convine sau nu, asta e mesajul protestant. Tu poate n-ai cazut in capcana asta, dar mesajul din pacate exista.

Citat:
Eu cred ca un credincios poate lucra mantuirea lui intr-o biserica ce poate afirma fara retineri crezul apostolic si care traieste o viata conforma cu ceea ce crede.
Depinde ce intelege fiecare prin "crezul apostolic".

Citat:
Nu orice cult poate creea un cadru in care oamenii sa fie mantuiti.
Un cult nu poate crea "un cadru in care oamenii sa fie mantuiti".
Biserica da.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Acestea pot fi facute si intr-o maniera ortodoxa, nu doar in cea penticostala.
Noi consideram ca este imposibil in maniera penticostala, ca referire la cultul penticostal. :)
Vechi 07.05.2010, 11:49:33
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hai ca eu cred ca ti-ai dat seama ca nu suntem totusi genul de clientela pentru "evanghelizare" care sa inghita povestile astea.
E libertatea ta sa nu crezi; in ce ma priveste am dat link-uri pe celalalt topic. Si multe nu sunt scrise.

Citat:
Noi ortodocsii totusi credem ca Biserica a ramas una.
Neoprotestantii sunt mai confuzi in privinta asta.
Ce ziceai ca e Biserica? Te-ai mai informat?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2010, 12:01:07
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

In orice caz Biserica nu e mutatul cortului ceva mai incolo cand deja era unul in care incapeam toti :) Biserica nu e sute de cortulete fiecare cu seful lui, ca ti-am spus si in exemplul acela, daca eu ma dezbin si ma fac sef de trib la o noua secta pe care o fondez eu, si-n cap sa stau, nu fac parte din Biserica. Si cred ca si tu stii asta dar nu o zici pe sleau :)
Vechi 07.05.2010, 12:06:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
In biserica de rromi din satul Toflea, judetul Galati, sunt botezuri de 200-300 de oameni odata. Ultima data am inteles ca au ajuns la 400. Crezi ca veneau de la ortodocsi? Nu, erau oameni fara Dumnezeu, nu cunosteau nici credinta ortodoxa nici alta credinta. Daca si-au botezat copiii au facut-o ca sa respecte datina, dar nu au stiut ce fac. Unii erau copii de penticostali. Noi suntem fericiti ca Dumnezeu s-a indurat de ei si le-a schimbat viata . Daca macar jumatate din acesteia s-au pocait sincer e totusi o mare realizare.
Sau trecerea lor in masa la penticostali se explica de fapt prin convertire bulibasei, prin metode specifice, restul vrand nevrand trebuie sa asculte?

Si daca nici 10% nu s-au pocait sincer?
Vechi 07.05.2010, 12:07:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ziceai ca e Biserica? Te-ai mai informat?
Eu ti-am oferit ceva, tu n-ai facut decat sa repeti obsesiv aceeasi intrebare ignorand total ceea ce am scris.

Daca tu nu poti raspunde la obiect, care e sensul discutiei?
Vechi 07.05.2010, 12:10:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Copiii sunt curati pentru faptul ca nu au avut timp sa pacatuiasca. Vor merge in cer.
Cine nu poate sa indice clar varsta la care incepe un copil sa pacatuiasca, cred ca ar trebui sa fie mai retinut in a face astfel de afirmatii care merg impotriva Scripturii.

Poate va mai ganditi de exemplu sa nuantati, gen pacate cu voie, fara voie, in deplina sau partiala cunostinta de cauza..

Poate asa incet incet venim mai aproape de adevar.
Vechi 07.05.2010, 12:12:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
E drept că n-am auzit, la fel cum n-am auzit de vreun adventist român să zică de doctrina adventistă românească că ar fi altcumva față de cea din restul celor 120 de țări.
La care din adventisti va referiti?
Din cate stiu sunt grupati in vreo doua curente, sau de fapt sunt mai multe?

Citat:
O denominație poate fi periculoasă (pentru a păstra obectu' topicului) nu atât prin importarea ei, cât mai ales prin acordarea de service din partea exportatorului interesat, dacă înțelegi ce vreau să zic...
Intelegem f. bine pentru ca asta se vede in fiecare zi la cultele neoprotestante.
Altfel de ce ar trimite atatia $$$ in Romania?
Vechi 07.05.2010, 12:13:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu ti-am oferit ceva, tu n-ai facut decat sa repeti obsesiv aceeasi intrebare ignorand total ceea ce am scris.
Ai scris niste clisee sau link-uri de pe la altii fara sa le gandesti.
Ca sa-ti fie mai usor: cine era Biserica pe vremea apostolilor? Cladirea, organizatia "Biserica drept-credinciosilor" inscrisa la ministerul cultelor sau doar totalitatea credinciosilor care se adunau sa se inchine lui Hristos?

Hai, ca sunt eu mai grea de cap, dar imposibil sa nu ne intelegem pana la urma. Altii au reusit .
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2010, 12:14:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca sunt liberi sa se roage cu voce tare si in comun si e biblic.
Unde scrie?

Citat:
Acuma, nici eu nu pot sa zic ca ma omor dupa multe chestii din BO, dar trec peste asta si caut esenta. Ma duc in biserica sa ma rog si atat. Deci ma rog fara sa ma uit in jur pe cat posibil.
Mergi si te rogi intr-o BO?
Motivul fiind care?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13