![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau ce ai vrea, sa creez si norii si picatura de ploaie si atomii ce o compun? |
|
||||
|
||||
![]()
Iar,discutand despre ultimele postari,din punctul meu de vedere,viitorul va aduce o unire a spiritualitatii cu stiinta,iar oamenii vor intelege ca nu pot accede la adevar negand una ori cealalta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum cu credinta habar nu ai ce e ala curcubeu si nici nu poti afla vreodata, desi e frumos si toata lumea il admira, asa si cu restul. Credinta nu e izvor de cunoastere. E poezie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu sesizezi o contradictie aici?Sau discuti despre doua tipuri de iubiri?Oare iubirea exista pe sortimente? |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde ce intelegi prin spiritualitate. Daca intelegi ceea ce ar trebui inteles, adica imaterial, atunci nu are cum sa se intersecteze cu stiinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iubirea ca iluzie este imaginea pe care o vedem noi. Iubirea ca material este alcatuita din moleculele ce se misca la noi prin organism. Nu e la fel de frumoasa ca prima, dar ea este cea reala.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu te intreb despre ceea ce simti,tu imi raspunzi despre ce ai invatat la fizica.Iar,faptul ca simti,nu este o iluzie,cu siguranta! |
|
|||
|
|||
![]()
Cu siguranta, la fel ca si cu curcubeul.
Curcubeul in sine e doar o imagine pe care o simtim sau Soarele, milioanele de picaturi si lumina ce le strabate, ochiul nostru si creierasul nostru? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca ai auzit de vorba asta,Topcat,dar se spune ca nu exista atei convinsi 100%.Eu cred cu tarie in ea,chiar daca tu sau altii care impartasesc opinii similare cu ale tale nu imi vor da dreptate.
Aproape 1000 de mesaje nu scrie nimeni pe un forum ortodox doar de dragul de a se contrazice ori pentru a intelege mecanismele gandirii umane dintr-un anumit punct de vedere. Eventual,te apucai de studiat psihologia si gaseai mai multe raspunsuri,daca era chiar asa. Eu cred ca ratiunea ta iti dicteaza lucrurile care ti s-au implementat,insa sufletul tau isi cere dreptul la cunoasterea adevarata. Doar ca,la acea cunoastere nu vei putea accede niciodata doar prin intermediul ratiunii,asta nu inteleg multi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai multi nu inteleg ca numai prin intermediul ratiunii poti sa speri ca te apropii de cunoasterea adevarata. Daca crezi ca poti strabate o padure fara sa deschizi cit de putin ochii te inseli. Spune-mi te rog sincer: te satisface raspunsul tau (care e maximul ce il poate da cunoasterea relevata) cu privire la rostul suferintei copilului african? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|