Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 08:39:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
A reproduce nu inseamna a simula, in nici un caz. Si copii simuleaza in joaca ce fac cei mari, dar nu sunt in stare sa "reproduca".
Sa inteleg ca daca reproduc eu un curcubeu la scara naturala ai fi multumita?
Sau ce ai vrea, sa creez si norii si picatura de ploaie si atomii ce o compun?
Vechi 09.09.2009, 08:40:10
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Iar,discutand despre ultimele postari,din punctul meu de vedere,viitorul va aduce o unire a spiritualitatii cu stiinta,iar oamenii vor intelege ca nu pot accede la adevar negand una ori cealalta.
Vechi 09.09.2009, 08:41:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Cu credinta insa, cunoasterea si invatarea ei, atingem totul si vedem totul. Cu ochii sufletului si a mintii, cu frangerea iluziilor fizice, a trupului si a carnalitatii lui.
E o iluzie
Asa cum cu credinta habar nu ai ce e ala curcubeu si nici nu poti afla vreodata, desi e frumos si toata lumea il admira, asa si cu restul. Credinta nu e izvor de cunoastere. E poezie.
Vechi 09.09.2009, 08:42:57
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu stiu daca stii, dar curcubeul exista numai in mintea noastra, fizic vorbind. E o iluzie. La fel de frumoasa ca iubirea.
Cu ceva postari in urma afirmai ca iubirea pentru familia ta nu este o iluzie.
Nu sesizezi o contradictie aici?Sau discuti despre doua tipuri de iubiri?Oare iubirea exista pe sortimente?
Vechi 09.09.2009, 08:43:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Iar,discutand despre ultimele postari,din punctul meu de vedere,viitorul va aduce o unire a spiritualitatii cu stiinta,iar oamenii vor intelege ca nu pot accede la adevar negand una ori cealalta.
Depinde ce intelegi prin spiritualitate. Daca intelegi ceea ce ar trebui inteles, adica imaterial, atunci nu are cum sa se intersecteze cu stiinta.
Vechi 09.09.2009, 08:45:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cu ceva postari in urma afirmai ca iubirea pentru familia ta nu este o iluzie.
Nu sesizezi o contradictie aici?Sau discuti despre doua tipuri de iubiri?Oare iubirea exista pe sortimente?
Iubirea ca iluzie este imaginea pe care o vedem noi. Iubirea ca material este alcatuita din moleculele ce se misca la noi prin organism. Nu e la fel de frumoasa ca prima, dar ea este cea reala.
Vechi 09.09.2009, 08:50:17
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Iubirea ca iluzie este imaginea pe care o vedem noi. Iubirea ca material este alcatuita din moleculele ce se misca la noi prin organism. Nu e la fel de frumoasa ca prima, dar ea este cea reala.
Ma amuzi,esti chiar simpatic...:) Uneori am senzatia ca primesc raspunsuri de la un robotel caruia i s-a implementat un programel si nu poate functiona fara el.
Eu te intreb despre ceea ce simti,tu imi raspunzi despre ce ai invatat la fizica.Iar,faptul ca simti,nu este o iluzie,cu siguranta!
Vechi 09.09.2009, 09:04:39
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Iar,faptul ca simti,nu este o iluzie,cu siguranta!
Cu siguranta, la fel ca si cu curcubeul.
Curcubeul in sine e doar o imagine pe care o simtim sau Soarele, milioanele de picaturi si lumina ce le strabate, ochiul nostru si creierasul nostru?
Vechi 09.09.2009, 09:20:55
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Nu stiu daca ai auzit de vorba asta,Topcat,dar se spune ca nu exista atei convinsi 100%.Eu cred cu tarie in ea,chiar daca tu sau altii care impartasesc opinii similare cu ale tale nu imi vor da dreptate.
Aproape 1000 de mesaje nu scrie nimeni pe un forum ortodox doar de dragul de a se contrazice ori pentru a intelege mecanismele gandirii umane dintr-un anumit punct de vedere.
Eventual,te apucai de studiat psihologia si gaseai mai multe raspunsuri,daca era chiar asa.
Eu cred ca ratiunea ta iti dicteaza lucrurile care ti s-au implementat,insa sufletul tau isi cere dreptul la cunoasterea adevarata.
Doar ca,la acea cunoastere nu vei putea accede niciodata doar prin intermediul ratiunii,asta nu inteleg multi.
Vechi 09.09.2009, 09:36:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu daca ai auzit de vorba asta,Topcat,dar se spune ca nu exista atei convinsi 100%.Eu cred cu tarie in ea,chiar daca tu sau altii care impartasesc opinii similare cu ale tale nu imi vor da dreptate.
Aproape 1000 de mesaje nu scrie nimeni pe un forum ortodox doar de dragul de a se contrazice ori pentru a intelege mecanismele gandirii umane dintr-un anumit punct de vedere.
Eventual,te apucai de studiat psihologia si gaseai mai multe raspunsuri,daca era chiar asa.
Eu cred ca ratiunea ta iti dicteaza lucrurile care ti s-au implementat,insa sufletul tau isi cere dreptul la cunoasterea adevarata.
Doar ca,la acea cunoastere nu vei putea accede niciodata doar prin intermediul ratiunii,asta nu inteleg multi.
:)
Si mai multi nu inteleg ca numai prin intermediul ratiunii poti sa speri ca te apropii de cunoasterea adevarata. Daca crezi ca poti strabate o padure fara sa deschizi cit de putin ochii te inseli.
Spune-mi te rog sincer: te satisface raspunsul tau (care e maximul ce il poate da cunoasterea relevata) cu privire la rostul suferintei copilului african?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30