![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu, o, omule al lui Dumnezeu, fugi de acestea și urmează dreptatea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea. (1 Tim 6,11) |
|
|||
|
|||
![]()
282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (II)
Unii martori oculari au consemnat cu surprindere anumite deviații cu caracter sexual între persoanele “închinoviate” la Pucioasa, deviații motivate de presupuse simpatii sau chiar de iubiri ascunse. Acestea s-au materializat în vizite tainice la chilie, întâlniri prin locuri dosite, îmbățișări, sărutări, schimburi de bilețele de amor, dar nu se știe exact dacă s-a mers și mai departe. Copii din flori în mod sigur n-au apărut. De asemenea, conviețuirea zi și noapte a unor persoane de sex opus (necăsătorite una cu alta – e vorba în principal de Mihaela și Nicușor) în aceeași chilie, a ridicat pentru mulți unele semne de întrebare asupra moralității celor implicați, deși aceștia pretindeau în mod susținut că sunt doar “frate și soră întru Domnul” și că “fac voia Domnului”, stând mereu împreună. Mai există și declarația unui “frate” de la Coșereni care (deși căsătorit) a mărturisit la spovedania făcută în fața liderilor pucioși că a căzut în păcatul curviei cu o “soră de credință” mai tinerică și care locuia și ea în aceeași “obște” (gospodărie colectivă). Clona Ortodoxiei de la Pucioasa are și ambiții politice. După ce tentativa lor eșuată lamentabil (dar “proorocită” de ei cu surle și trâmbițe ca fiind iminentă) de a instaura cu forța monarhia, prin persoana expirată a regelui Mihai I, liderii pucioși au trecut la manevre mai realiste. Din când în când, ei mai născocesc câte un “Cuvânt” pe care-l adresează ca din partea lui “Dumnezeu din cer”, îndemnându-i pe românii debusolați de deriva în care se află întreaga țară ca să voteze neapărat cu partidul democrat-liberal, cu Băsescu și cu Boc, adică pe cei pe care-i simpatizează pe față liderii pucioși. Liderii pucioși au trecut la propovăduirea masivă a ideologiei lor fie prin viu grai, fie prin internet (inclusiv prin torente de spamuri), fie prin ziare proprii și cărți apocrife. Atragerea de noi membri a devenit pentru ei o preocupare de căpătâi, deoarece forța materială și pecuniară venea acum în special din contribuțiile noilor veniți. Aderența la ideologia pucișească era testată în primul rând prin angajamente formale, dar ferme. Admiratorii care consimțeau să poarte permanent fustă și batic (femeile), barbă și acoperământ pe cap ziua și noaptea (bărbații) erau trecuți în categoria celor agreați, adică acceptați inclusiv în adunările mai restrânse, care aveau un alt tipic decât cele deschise, populare, denumite pompos și găunos “festivaluri ale creștinătății românești”. Cei care nu primeau aceste juguri minimale, după trecerea unui interval de timp rezonabil, erau respinși cu diplomație de la orice alte întâlniri ulterioare. După această etapă urma etapa a doua, ceva mai grea. Este vorba de renunțarea la mâncarea de origină animală și de acceptarea fermă a celibatului (pentru cei necăsătoriți) și respectiv desprinderea totală de “necredincioșii” care alcătuiau restul familiei, indiferent de gradul de apropiere (mamă, tată, soț, soție, copii). De aceea rata divorțurilor printre adepții pucioși este considerabil de mare. A treia etapă – și cea mai grea, mai traumatizantă, care taie orice posibilitate de întoarcere a acelora care, eventual, s-ar mai trezi la realitate – era evitarea sau părăsirea totală a societății civile (școală, facultate, armată, serviciu), vinderea proprietăților și a bunurilor personale (mobilă, haine, cărți, casă, mașină, terenuri) și “închinovierea” într-una din comunitățile numite generic “obști”, de la Pucioasa, sau de la Târgoviște, sau de la București, sau din alte locații special concepute ca să adăpostească în mod strict controlat pe cei care “au părăsit definitiv lumea”. Cei ajunși în această etapă evită pe cât posibil să consume vreun produs alimentar făcut de mâna “omului din lume”, căci acestea sunt considerate “spurcate”, și de aceea pucioșii retrași din lume se gospodăresc singuri, uneori într-o sărăcie lucie, unii ajungând într-o stare de inaniție permanentă pentru că veniturile lor provin cel mai adesea din câte una sau două pensii amărâte ale unor persoane mai vârstnice . O precizare strict necesară: echivalentul pecuniar al proprietăților la care au renunțat cei nou-veniți în “obștile” pucioșești era vărsat liderilor pucioși, căci noii adepți erau considerați de acum “dăruiți cu totul” lui Dumnezeu. Cu toate derapajele lor de ordin dogmatic, practic și moral, pucioșii se declară sus și tare ortodocși, pretind la modul declarativ că respectă Biserica Ortodoxă Română (ceea ce nu-i adevărat, dar lucrul acesta nu se observă din exterior, cu una, cu două), pretind că folosesc aceleași cărți de slujbă (fapt doar parțial adevărat, căci le-au adus unele modificări semnificative, în consonanță cu învățăturile lor pucioșești, și pe deasupra au mai pomovat și cărțile lor apocrife) au o trăire pe care o consideră mult mai autentică (postesc îndelung și totodată mai sunt și vegetarieni, se roagă îndelung, obligatoriu la miezul nopții, citesc din Biblie, din Viețile Sfinților și din așa-zisul “Cuvânt al lui Dumnezeu”) decât creștinii ortodocși de rând, care sunt uneori mai superficiali în rugăciune sau în respectarea unor îndemnuri biblice mult mai banale. Văzuți din exterior, ei par mult mai convingători în ceea ce fac decât creștinii ortodocși de rând; de asemenea, “Cuvântul” pe care ei îl fabrică mereu pe bandă rulantă beneficiază de un autor cu o minte foarte ascuțită, co o imaginație extrem de bogată și cu real talent literar (e vorba de Mihaela Tărcuță), de aceea el convinge repede și subjugă la fel de repede, creând un sentiment de hipnoză a rațiunii și de dependență mentală, ca un drog. Numai la o analiză foarte amănunțită a “Cuvântului” ies la iveală inconsecvențe șocante cu scrierile lor anterioare și neconcordanțe grave cu Biblia, adesea adevărate erezii. |
|
|||
|
|||
![]()
282. Noul Ierusalim de la Pucioasa – o clonă a Ortodoxiei (III)
Iată de pildă un subiect aparent banal: portul baticului(vălului) de către femeile creștine. În Biblie scrie textual că: “…orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl.” (1 Cor. 11,5-6) De aici, pucioșii trag concluzia că femeia trebuie să poarte acoperământ pe cap în mod permanent, ziua și noaptea, pe motiv că tot în Biblie scrie pe undeva “Rugați-vă neîncetat!”(1 Tes.5, 17). Deci în mintea lor apare construcția aparent logică: Dacă femeia trebuie să se roage neîncetat, iar când se roagă trebuie să aibă capul acoperit, rezultă fără greș că ea trebuie să aibă permanent baticul pe cap. Viciul de fond rezidă tocmai în înțelegerea incorectă, literală, a termenului de “rugăciune”. Când Pavel îndeamnă la “rugăciune neîncetată” el se referă la o stare de spirit, o atitudine, o disponibilitate permanentă la dialogul cu Dumnezeu, și nu la rugăciunea în sine, ca lucrare văzută a trupului și a sufletului; altminteri, creștinul nu s-ar mai ridica din genunchi, 24 de ore din 24 fiind tot mereu așezat la rugăciune. Oare și când stă pe WC, femeia se tot roagă? Când profesoara explică lecția la copii în clasă, simultan ea se mai și roagă la Dumnezeu? Când inginera proiectează pe planșetă, când casiera numără banii, când chimista manipulează substanțe periculoase, când dactilografa bate la claviatură, când artista cântă la pian sau la flaut, ele se și roagă în același timp, ca rugăciunea lor “să fie neîncetată”? Măcar atunci ar trebui să aibă dreptul de a sta fără batic pe cap; dar pucioșii pretind că, pe temeiul biblic menționat mai sus, la acest subiect nu există pentru creștine nici un fel de derogări sau de excepții. În realitate, chiar ei sunt primii “neîmplinitori” ai acestui precept biblic căci nici un pucios și nici o pucioșiță nu se roagă neîncetat, ci au ore precise de rugăciune, prestabilite. Dimpotrivă, atunci când femeia intră în Biserică pentru a participa în mod organizat la o rugăciune colectivă, sau când se așează în camera ei în chip special în genunchi, în fața icoanei, ca să-și facă rugăciunea de dimineață sau cea de seară, bine este să marcheze văzut această lucrare personală, ca și ascultarea ei de îndemnul apostolului, ca și supunerea ei, prin gestul formal al acoperirii capului. Dar pucioșii nu sunt nici măcar consecvenți pe acest subiect. Dacă se ghidează neapărat după litera Scripturii și nu după spiritul ei, atunci ar trebui să folosească aceeași unitate de măsură și în ceea ce-l privește pe bărbat, căci iată ce scrie Scriptura: “Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.” (1 Cor. 11,7) Deci, după Biblie rezultă limpede că bărbatul trebuie să fie permanent cu capul descoperit. Or, la pucioși nu e așa, ci dimpotrivă: bărbații pucioși stau mereu cu capul acoperit, uneori chiar și în incinte închise, ceea ce este chiar o impolitețe. În ce constă însă principala deviație de fond a învățăturii pe care o propovăduiește clona Ortodoxiei de la Noul Ierusalim? Pucioșii descriu un alt fel de “Dumnezeu”, un “Dumnezeu” neobișnuit pentru creștinii care se adapă de 2000 de ani din aceeași învățătură: un “Dumnezeu” care nu este Atotputernic, nu este Atotțiitor, dar este în schimb plângăcios și neputincios, așteptând mereu ajutor de la oameni și în special de la liderii pucioși. Dar, mai presus de toate, este un “Dumnezeu” care învață că iubirea față de om întunecă automat iubirea față de Dumnezeu. Aceasta este așadar principala învățătură greșită a pucioșilor: în loc ca ei să pună pe picior de egalitate iubirea de Dumnezeu cu iubirea de aproapele (așa cum învăța Domnul Iisus despre aceste două porunci, că sunt “asemenea una cu alta” – și cum apare și în Evanghelia după Matei, cap. 22, vers.39: “Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”) pucioșii transformă iubirea de aproapele într-o adevărată piedică în fața iubirii de Dumnezeu. Una dintre învățăturile care decurg în mod firesc din această teorie deformată asupra iubirii (de Dumnezeu și de aproapele) este aceea că instituția căsătoriei este blamată definitiv ca o sursă disimulată a desfrânării dintre bărbat și femeie. Pucioșii reneagă taina Căsătoriei și implicit ei nu mai au nici copii de botezat! Clona Ortodoxiei de la Pucioasa nu este lipsită cu totul de oameni de calitate. Pucioșii de rând sunt niște oameni foarte de treabă, buni gospodari și iubitori de frumos. Din păcate ei s-au lăsat manipulați, ajungând exaltați în credința lor că textele recitate de Nicușor (și despre a cărui voce Mihaela zice că este identică la timbru cu vocea lui “Dumnezeu” pe care o aude ea când scrie pe caiet “mesajele care-i vin din cer”) sunt însăși cea mai recentă cuvântare a lui Dumnezeu. Singurii care manipulează pe față cioporul de creștini sunt cei doi moguli (Mihaela și Nicușor), secondați în ascuns de câțiva sfetnici credincioși cu trecut dubios, care îi ajută în toate manevrele lor oculte. Restul sunt o masă de manevră, niște servi blânzi și buni la suflet, dar ale căror creiere au fost de mult spălate, executanți orbi ai oricăror dispoziții primite “de sus”, convinși că “Dumnezeul” lor este la ananghie și are acum mare nevoie de ei, și de aceea trebuie să-I dea Lui tot sprijinul. |
|
|||
|
|||
![]()
Margareta, postezi mult prea repede mesajele unul dupa altul, cine crezi ca reuseste sa le citeasca asa de repede ?!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi draga mea medusă, chiar crezi că mai găsești în ziua de astăzi bărbați ortodocși care ar vrea să ridice copii Lui Dumnezeu... asemenea Pucioșilor? Toți vor să ridice copii doar gLumii lui antichrist... deci ce folos crezi că o să aibă cineva dacă se mărită sau se însoară ca să facă plozi ce vor intra fără greș în armatele lui antichrist? Mai bine stai acasă și rămâi așa cum ești și nu curvești și te rogi ca să te mântui, că poate și ea va crede mai înainte de a ajunge în groapă. Și apoi recapitularea: Citat:
postarea 1, postarea 2, postarea 3, postarea 4. Până și Hellen White avea dreptate până i s-a închis ușa căci i-a crezut pe baptiști și mormoni și ceilalți care au făcut sfat gLumesc și au ales ei când și cum să ție ei Sabatul! Și a făcut ca ei și ușa s-a închis. Dar ca să intri în Odihna Domnului, deplin, trebuie să te lași ca să te cioplească răbdarea ducerii crucii pentru ascultarea din dragoste de Dumnezeu și așa ajungi să fiiiii și tu omul cel nou în Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Amin. Altfel pentru ce să ai plozi... în plic? Pentru antichrist? Feri Doamne! Last edited by vsovivi; 14.12.2010 at 17:15:31. |
|
|||
|
|||
![]()
mai bine te mariti, decat sa ai ganduri necurate, asta am vrut sa spun !
|
|
|||
|
|||
![]()
283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (I)
Liderii pucioși promovează în mod consecvent în mesajele lor un exclusivism plin de îngâmfare, dar găunos prin inconsecvențele sale. Lucrarea de înviere a morților este promovată ca “o taină a zilelor de pe urmă”, care se lucrează acum și se tâlcuiește astăzi (4 decembrie 2020) numai la Pucioasa, de către un duh locvace care se autointitulează “Iisus Hristos”: “[…] Eu, Domnul Iisus Hristos, împlinesc acum glasul Meu peste pământ, glasul Fiului lui Dumnezeu, precum acum două mii de ani am spus prin Evanghelia Mea că va fi să împlinesc și să Mă audă cei din morminte, iar în ziua Mea de slavă să mărturisească ei această împlinire a Mea peste ei, căci cei ce sunt pe pământ nu vor să-L creadă pe Dumnezeu, n-au vreme de înviere, dar cei din morminte așteaptă această vreme, și apoi, după ea, viața veacului care va fi veșnic, veacul ce va să fie, și mare este lucrarea de înviere pe care Eu o lucrez azi cu mare putere și taină, iar cei înviați și în drum spre înviere se roagă Mie pentru poporul Meu de azi să-i dau Eu întărire mare pentru această taină a Mea din zilele acestea, și văzută de departe de cei care au plecat de pe pământ, văzută cu credința și nădăjduită apoi […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010) Dincolo de discursul pucios, care dovedește abilitate în a potrivi cuvinte frumoase și înălțătoare, apare ca legitimă următoarea întrebare: este oare consecvent “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” cu el însuși? Se pare că nu: aceeași “lucrare a învierii morților” se “lucra” în aceeași “taină” obscură și la fel de ineficient (căci n-a înviat nimeni nici atunci, după cum n-a înviat nici acum!) în urmă cu mai bine de doi ani: “O, poporul Meu, se lucrează pe pământ în mijlocul tău taina Scripturii învierii morților, tată. Eu pentru învierea morților te-am zidit, și am pus în mijlocul tău jertfa cea de fiecare zi, și nu în lumea aceasta și pentru fiii ei, tată. O, poporul Meu, taina ta cu Mine înfricoșează demonii, tată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 10 octombrie 2008) Inconsecvențele au însă rădăcini mult mai adânci în trecut. Încă din anul 1993 se spunea că “poporul” pucios, după aproape 40 de ani de “lucrare proorocească” și “propovăduire” sterilă la Pucioasa, tot nu este în stare să priceapă și să poarte această “taină a învierii morților”, și că numai cei înțelepți (liderii pucioși, autorii frauduloși ai “Cuvântului”) sunt capabili să o priceapă: “O, poporul Meu, nici acum nu poți purta această taină a învierii morților, nici acum, și ar fi trebuit să o pricepi până acum. Dar Eu am pus capac bine așezat peste taina aceasta, și iată, cei înțelepți pricep această taină care este rostită atunci când tu spui așa: "Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie". […] Eu am venit cu cerul spre tine, poporul Meu, dar tu nu vezi, căci ochii tăi sunt ținuți să vadă, sunt ținuți de necredință și nu Mă cunoști în frângerea pâinii așa cum M-au cunoscut după înviere cei din Emaus.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-93) Un an mai târziu se admitea că va fi o singură tâlcuire a tuturor “tainelor”, atunci când va trâmbița al șaptelea înger proorocit de Apocalipsă. Tâlcuirea aceasta era așadar proiectată într-un viitor neprecizat, atunci când va începe îngerul trâmbițarea sa: “Dar Scriptura nu este înțeleasă de om, și omul de aceea s-a împărțit în multe tâlcuiri. Și, de unde? că e numai o singură tâlcuire, căci când va trâmbița al șaptelea înger, sfârși-se-va orice tâlcuire și vom intra iar în odihnă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1994) În anul 1996, trâmbițarea celui de-al șaptelea înger menit să desăvârșească tainele lui Dumnezeu tot nu începuse încă, deoarece era proiectată la fel, pentru un viitor neprecizat: “Intrăm, Verginico, cu sobor de sfinți, iar tu ești trâmbița Mea, trâmbița cea dinaintea arătării slavei Mele, căci când va trâmbița al șaptelea înger, se va vedea săvârșită taina lui Dumnezeu, și la această arătare lucrăm Noi, Verginico, dar omul veacului acesta, înțeleptul veacului acesta nu știe, tată, nu știe tainele lui Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-10-1996) Peste încă un an este “dezvăluită” în sfârșit și așa-zisa identitate a “celui de-al șaptelea înger”, iar lucrarea lui nu mai este proiectată spre viitor, ci îi este atribuită pentru prima dată la timpul prezent: “Eu sunt…”. Totodată, nici o taină nu mai este de lucrat (deci, deducem că este inclusă aici și “taina învierii morților”). Pucioșii pretind că acest înger este “Însuși Domnul”, Cel care vorbește acum la “Noul Ierusalim”. Ca argument se aduce o pretinsă trimitere la Scripturi, trimitere care însă este intenționat vagă și nu își găsește nicăieri în realitatea scripturistică un corespondent concret. Scripturile spun doar atît: că îngerii sunt îngeri și nu-l identifică în nici un fel pe cel de-al șaptelea înger cu Domnul Iisus Hristos. Această manevră meșteșugită este o pură invenție a pucioșilor, care vor ca prin ea să-și susțină pretenția că “Însuși Domnul Iisus” este duhul cel care le vorbește lor preferențial, la Pucioasa, începând cu anul 1955: “Eu sunt glasul trâmbițării celui de al șaptelea înger, după cum este scris despre Mine în Scripturi. Nici o taină nu mai este de lucrat. Eu sunt Cel ce săvârșesc taina pentru care M-am născut din Tatăl și din Fecioară, Om, ca să fie Dumnezeu văzut de oameni, și să creadă oamenii în Mine și să prindă viață și credință și adevăr.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1997) După câteva zile, timpul prezent al “lucrării îngerului al șaptelea” este reconfirmat prin verbul “Sună…(acum)” și stabilit cu precizie pentru ziua a duăsprezecea, luna a douăsprezecea, anul 1997: “Sună glasul celui de al șaptelea înger ca să adune sub slava Mea pe cei aleși prin credință și prin sfințenie și prin hrană aleasă, hrană din cer pentru cer nou și pământ nou peste pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-12-1997) Peste un an apare o ușoară modificare de sensuri: “cel de-al șaptelea înger nu mai este Domnul în Persoană, ci “Cuvântul” Mirelui, personalizat și trimis de Domnul și rostit de glasul care strigă în pustie, la Pucioasa. Cu acest prilej se anunță că “taina lui Dumnezeu este săvârșită” (exprimare globală, din care deducem că este vorba de toate tainele Lui, deci inclusiv “taina învierii morților”): “Iată, Mirele vine! Cuvântul Meu este înger trimis de Mine, după cum este scris:"În zilele când va grăi al șaptelea înger, atunci săvârșită este taina lui Dumnezeu, precum Domnul bine a vestit robilor Săi, proorocilor".”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11-09-1998) Last edited by mariamargareta; 15.12.2010 at 00:45:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Cei ce fericesc gLumea jertfindu-se pentru ea ca niște victime ieșite din minți pretențioase, fericitorii gLumii n-or să învie și nu vor crede până ce nu vor gusta din moarte și din mânia Domnului, căci doar este scris și la Apocalipsă că după toate mâniile revărsate de îngerii Tatălui peste fiii oamenilor, ei tot nu se vor pocăi...
Deci e scris și acolo că nu vor învia nici după revărsarea mâniei peste ei și nu vor abandona slujirea jignidoliceașcă de cafea pentru muncile deșarte ale slavei deșarte de la oameni, și nu vor voi ca să nu se mai închine poftelor lor găunoase și cârtitoare din pătimășia pasională a slujirii idoleștii să furi și să minți, pofte absurde de piatră și lemn și pământ și ce știu eu ce născoceli pe care le continuă la nesfârșit cu extaz lacom... a-berea cea mai rea a întietății în a face rău Domnului. Astfel că nu este nici o mirare că toți rămîn nepăsători la a face efortul de ascultare spre a ieși din poftele năpăsărilor ca să învie în Domnul... Deci se știa de acum 2000 de ani de neputința asta prefăcută cu milă mare de gLumea lor, gLumea poftelor rele a patimilor care cer mereu în ei fericirea de a le resatisface. Învierea este în trăirea Curată... căci un trup dacă va învia și este plin de patimi nu-i rămîne decât să moara ca mai înainte dacă nu vrea nici după aia să vină după Domnul... deci ce folos le va fi ca să învie dacă or să moară și mai amarnic... acum în cunoștiință de cauză dar și mai tari la cerbicea roții molarului? Deci vor învia mai înainte sfinții și drepții, iar noi cei care v-om fi rămas în viață ne vom înălța în nori și pururea vom fi cu Domnul. Amin. Last edited by vsovivi; 15.12.2010 at 10:43:18. |
|
|||
|
|||
![]()
eu nu inteleg, Vsovivi, ce signatura e aia? parca e pasareasca.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi ai și dumneata puțintică răbdare și vei înțelege... precis. Medusele nu prea au aripioare, dar au ele altceva foarte scump, buzele și... transparența. Deci nu pot fi acuzate că ar avea buze viviclene... căci se vede ceea ce au înghițit. Last edited by vsovivi; 15.12.2010 at 15:43:28. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Mesaj,propunere | TEOLOGUL | Generalitati | 45 | 08.01.2011 12:16:34 |
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa | mihailt | Secte si culte | 2319 | 30.07.2010 23:36:37 |
un mesaj frumos | The_Fallen | Generalitati | 1 | 14.07.2010 22:22:29 |
|