![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba poate sa opuna rezistenta inca de la varsta aceea. Asa cum poate sa-L caute pe Dumnezeu si de unul singur chiar la o varsta asa de frageda. Pe mine pe la 10 ani, fara sa-mi spuna nimeni nimic, ma apucase cititul Psalmilor, in conditiile in care singura Biblie din casa noastra statea neatinsa cu anii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, dar nici nu-s de acord sa zicem ca un copil de 11 ani nu are nici un pic de discernamant si ca nu e capabil de cautari mistice :)
Uneori chiar spontane si care n-au legatura cu indoctrinarea din familie.
|
|||
|
|||
![]()
Serios? Hai să-ți povestesc ceva. Am participat acum o lună la un festival al tineretului în cadrul căruia a avut loc și un botez. Printre ei s-a botezat și o fetiță de 11 ani. La sfârșit, pastorul a făcut un apel dacă mai dorește cineva să se boteze la viitorul botez. Printre cei 20 care au pășit înainte era și o fată de 13 ani. Menționez că părinții respectivilor tineri nu erau prezenți la acel festival să-i împingă înainte. Doar Duhul lui Dumnezeu i-a motivat pe tineri să se decidă pentru predarea inimii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un lucru pe care l-am constatat e ca la o slujba ortodoxa e foarte putina presiune din partea grupului, adica eu una nu o simt ca atare. Nu e nici un entuziasm general care sa ma sileasca la o anumita atitudine, declansand in mine mecanisme psihologice care sa-mi scurtcircuiteze liberul arbitru. E o oarecare discretie in participarea celorlalti la Liturghie si din cauza asta fiecare e liber sa primeasca doar atat cat poate si doreste, fara sa-i fie indus in mod artificial extazul, din exterior (prin atitudinea celorlalti). Ca sa zic asa, vorbeste doar pastorul, nu behaie toate oile, si e loc de mai putina teatralitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am un mare "simptz" ca sa zic asa, pentru teatral, pentru ca se intampla sa fiu si femeie si sa am si profesia pe care-o am, care ma obliga sa fiu atenta la felul in care se manifesta oamenii.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 15.04.2010 at 12:17:23. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu tot respectul, explicatia era din DEX si nu de la mine citire... Daca cineva se simte ofensat, imi pare rau... uneori purul adevar doare...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu poți nega că există respectarea strictă a "scenariului" liturghiei, decorul trebuie să impresioneze, nu lipsește nici corul antic care dă replica la timp... |
|
|||
|
|||
![]()
bagi tu mana in foc ca asta e purul adevar? Si dexul e facut de oameni cu interese
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|