Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 11:37:17
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu a fost clar, vad ca si tu incerci sa ocolesti.
ideea e ca un copil de 12-13 ani nu poate sa decida singur pentru el.
va face ce ii vor spune parintii.
Ba poate sa opuna rezistenta inca de la varsta aceea. Asa cum poate sa-L caute pe Dumnezeu si de unul singur chiar la o varsta asa de frageda. Pe mine pe la 10 ani, fara sa-mi spuna nimeni nimic, ma apucase cititul Psalmilor, in conditiile in care singura Biblie din casa noastra statea neatinsa cu anii.
Vechi 15.04.2010, 11:38:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Ba poate sa opuna rezistenta inca de la varsta aceea. Asa cum poate sa-L caute pe Dumnezeu si de unul singur chiar la o varsta asa de frageda. Pe mine pe la 10 ani, fara sa-mi spuna nimeni nimic, ma apucase cititul Psalmilor, in conditiile in care singura Biblie din casa noastra statea neatinsa cu anii.
tu ce faci acum? tii cu sectantii?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 11:41:16
Senior Member

Implicit

Nu, dar nici nu-s de acord sa zicem ca un copil de 11 ani nu are nici un pic de discernamant si ca nu e capabil de cautari mistice :)
Uneori chiar spontane si care n-au legatura cu indoctrinarea din familie.
Vechi 15.04.2010, 11:42:34
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu a fost clar, vad ca si tu incerci sa ocolesti.
ideea e ca un copil de 12-13 ani nu poate sa decida singur pentru el.
va face ce ii vor spune parintii.
Serios? Hai să-ți povestesc ceva. Am participat acum o lună la un festival al tineretului în cadrul căruia a avut loc și un botez. Printre ei s-a botezat și o fetiță de 11 ani. La sfârșit, pastorul a făcut un apel dacă mai dorește cineva să se boteze la viitorul botez. Printre cei 20 care au pășit înainte era și o fată de 13 ani. Menționez că părinții respectivilor tineri nu erau prezenți la acel festival să-i împingă înainte. Doar Duhul lui Dumnezeu i-a motivat pe tineri să se decidă pentru predarea inimii.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 11:51:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Serios? Hai să-ți povestesc ceva. Am participat acum o lună la un festival al tineretului în cadrul căruia a avut loc și un botez. Printre ei s-a botezat și o fetiță de 11 ani. La sfârșit, pastorul a făcut un apel dacă mai dorește cineva să se boteze la viitorul botez. Printre cei 20 care au pășit înainte era și o fată de 13 ani. Menționez că părinții respectivilor tineri nu erau prezenți la acel festival să-i împingă înainte. Doar Duhul lui Dumnezeu i-a motivat pe tineri să se decidă pentru predarea inimii.
Hai sa nu uitam ca si la un concert pop/disco/rock tot cam asa s-ar putea intampla si nu ai zice ca e fix Duhul lui Dumnezeu la mijloc. Exista un spirit de turma si o energie/presiune a grupului in absolut toate mediile, fie ca e mediu disco sau religios, mecanismul psihic e tot ala.

Un lucru pe care l-am constatat e ca la o slujba ortodoxa e foarte putina presiune din partea grupului, adica eu una nu o simt ca atare. Nu e nici un entuziasm general care sa ma sileasca la o anumita atitudine, declansand in mine mecanisme psihologice care sa-mi scurtcircuiteze liberul arbitru. E o oarecare discretie in participarea celorlalti la Liturghie si din cauza asta fiecare e liber sa primeasca doar atat cat poate si doreste, fara sa-i fie indus in mod artificial extazul, din exterior (prin atitudinea celorlalti).

Ca sa zic asa, vorbeste doar pastorul, nu behaie toate oile, si e loc de mai putina teatralitate.
Vechi 15.04.2010, 12:08:43
Banned

Implicit

Citat:
Hai sa nu uitam ca si la un concert pop/disco/rock tot cam asa s-ar putea intampla si nu ai zice ca e fix Duhul lui Dumnezeu la mijloc.
La un concert pop/disco/rock tinerii nu-și predau viața lui Hristos și nu se decid să ducă o viață plină de devoțiune pentru Dumnezeu. Ba aș zice că dimpotrivă...

Citat:
Un lucru pe care l-am constatat e ca la o slujba ortodoxa e foarte putina presiune din partea grupului, adica eu una nu o simt ca atare. Nu e nici un entuziasm general care sa ma sileasca la o anumita atitudine, declansand in mine mecanisme psihologice care sa-mi scurtcircuiteze liberul arbitru. E o oarecare discretie in participarea celorlalti la Liturghie si din cauza asta fiecare e liber sa primeasca doar atat cat poate si doreste, fara sa-i fie indus in mod artificial extazul, din exterior (prin atitudinea celorlalti). Ca sa zic asa, vorbeste doar pastorul, nu behaie toate oile, si e loc de mai putina teatralitate.
Mă surprinde foarte să aud asta din partea unui ortodox, pentru ca la o slujbă ortodoxă factorul emoțional, mistic, teatralitatea în ultimă instanță are un rol predominant.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:15:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
La un concert pop/disco/rock tinerii nu-și predau viața lui Hristos și nu se decid să ducă o viață plină de devoțiune pentru Dumnezeu. Ba aș zice că dimpotrivă...

Mă surprinde foarte să aud asta din partea unui ortodox, pentru ca la o slujbă ortodoxă factorul emoțional, mistic, teatralitatea în ultimă instanță are un rol predominant.
Tocmai ca n-are , pentru ca nu pica nimeni in extaz, nu geme nimeni, nu rade nimeni, nu da nimeni ochii peste cap si nu-l apuca pe niciunul spasmele orgasmului cand se pogoara Duhul Sfant. Mai plange cate unul prin colturi, in genunchi, tragandu-si nasul, dar cand se intampla asa ceva de obicei vrei sa te ascunzi sub vreun pres, nu sa faci circ din asta. Spovedaniile se fac in liniste si in taina, la Sf. Impartasanie, care e de fapt scopul Liturghiei, lumea se duce in liniste, cuviincios, publicul nu aplauda, nu ii incurajeaza ca la meci, doar cei de la strana canta. Nimic din exterior nu te obliga la ceva anume, iti permiti sa fii tu insuti fara sa te simti dator cu gesturi si sa "put up an act" ca sa te ridici la inaltimea momentului.

Am un mare "simptz" ca sa zic asa, pentru teatral, pentru ca se intampla sa fiu si femeie si sa am si profesia pe care-o am, care ma obliga sa fiu atenta la felul in care se manifesta oamenii.

Last edited by Jane Says; 15.04.2010 at 12:17:23.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:16:40
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Partea cu "interese marunte" are o tenta ofensatoare:P
Cu tot respectul, explicatia era din DEX si nu de la mine citire... Daca cineva se simte ofensat, imi pare rau... uneori purul adevar doare...
Vechi 15.04.2010, 12:21:25
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai ca n-are , pentru ca nu pica nimeni in extaz, nu geme nimeni, nu rade nimeni, nu da nimeni ochii peste cap si nu-l apuca pe niciunul spasmele orgasmului cand se pogoara Duhul Sfant.
Toate fenomenele pe care le reclami nu ai să le întâlnești în Biserica Adventistă, se vede că nu ne cunoști.

Citat:
Am un mare "simptz" ca sa zic asa, pentru teatral, pentru ca se intampla sa fiu si femeie si sa am si profesia pe care-o am, care ma obliga sa fiu atenta la felul in care se manifesta oamenii.
Nu poți nega că există respectarea strictă a "scenariului" liturghiei, decorul trebuie să impresioneze, nu lipsește nici corul antic care dă replica la timp...
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:25:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
uneori purul adevar doare...
bagi tu mana in foc ca asta e purul adevar? Si dexul e facut de oameni cu interese
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05