Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2010, 01:04:52
macsim
Guest

Implicit

Am inteles ... si lupta asta o duceti pentru ca ??? Sunteti foarte inversunat, as putea trage concluzia ca este, mai degraba, o rafuiala personala ...
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:06:03
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Am inteles ... si lupta asta o duceti pentru ca ??? Sunteti foarte inversunat, as putea trage concluzia ca este, mai degraba, o rafuiala personala ...
Da dragă este o răfuială personală pentru ... ADEVĂR !!!
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:13:46
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Problema este că în mod evident deși Scriptura este una singură, relația ta personală cu Scriptura este una subiectivă și implicit limitată. Prin urmare înțelegerea ta subiectivă, limitată și solitară a scripturii nu poate constitui un etalon al adevăratei relații pe care un credincios ar trebui să o aibă cu Sfânta Scriptură. Etalonul este Sfânta Tradiție și Duhul Sfânt în viața Bisericii lui Hristos.
Relatia mea, fiind personala, nu va putea si nici nu trebuie sa ajunga un etalon, pentru ca asta ar insemna instaurarea unei dictaturi ... Apoi, ea nu este cu scriptura ci cu Dumnezeu, ceea ce este cu totul altceva ... Apoi, relatia mea este adevarata pentru mine si acest lucru este singurul care conteaza, pentru ca asa cum am mai spus, eu traiesc doar viata mea si nu viata altcuiva. Apoi, limitarea de care povestiti este impusa doar de dumneavoastra, pentru ca asa a-ti hotarat dumneavoastra.

Si, in cele din urma ... faceti atacuri la persoana, adica si la persoana mea, si nu la adresa doctrinei mele, pe care oricum nu o cunoasteti ... Asta numiti "principial"?
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:23:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Relatia mea, fiind personala, nu va putea si nici nu trebuie sa ajunga un etalon, pentru ca asta ar insemna instaurarea unei dictaturi ... Apoi, ea nu este cu scriptura ci cu Dumnezeu, ceea ce este cu totul altceva ... Apoi, relatia mea este adevarata pentru mine si acest lucru este singurul care conteaza, pentru ca asa cum am mai spus, eu traiesc doar viata mea si nu viata altcuiva. Apoi, limitarea de care povestiti este impusa doar de dumneavoastra, pentru ca asa a-ti hotarat dumneavoastra.

Si, in cele din urma ... faceti atacuri la persoana, adica si la persoana mea, si nu la adresa doctrinei mele, pe care oricum nu o cunoasteti ... Asta numiti "principial"?
Vezi asta spuneam și eu că neoprotestanții sunt în general cam strâmți la pricepere, cam limitați în treburile spirituale, și că de fapt există și alte căi de cunoaștere a lui Dumnezeu pe care neoprotestanții nu le cunosc. Efectele neascultării, ce să-i faci ...
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:33:23
macsim
Guest

Implicit

Recunosc, v-am luat prea tare in serios si acum simt ca mi-a cam sarit tandara ... (o fi si de la ora inaintata)...

Poate ca nu stiti un lucru despre dumneavoastra si am sa vi-l spun eu - in contrapartida ! Ceea ce faceti nu este este sa purtati "lupte" principiale, ci sa va varsati veninul. Aveti mare nevoie de un duhovnic. Poate ca ar trebui sa va ocupati mai mult de "trairile" dumneavoastra spirituale - v-ar fi mai de folos in propia dumneavoastra viata, decat soarta si dogma neo-protestantilor.

Precum v-am mai spus, nu faceti in nici un fel cinste caii celei drepte si adevarate, daca ii luati apararea in acest mod. Pentru ca daca aceste sunt roadele umblarii pe calea ortodoxiei ... multumesc frumos!

Sa aveti o noapte linistita!
Reply With Quote
Vechi 28.11.2010, 07:41:07
Banned

Implicit Parintele sofian - interviu - partea ii

PARINTELE SOFIAN - INTERVIU - PARTEA II
http://www.ortodoxtv.com/filme-video...ofian-v8-2.php
Reply With Quote
Răspunde