![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Din pacate sunt mai multe divorturi decat casatorii....sunt multe probleme in societate...devenim tot mai singuri, ca cei din vest...problema e sa nu ne dapartam de Cel de Sus.......nu stiu ce sa zic nu am trecut prin asta...parintii mei au trecut....nu doresc nimanui...doresc armonie in familii...desi stiu ca e greu sa ai asa ceva...
|
|
|
|||
|
|||
|
Exista oare un document care se da cuplului dupa divort de catre biserica?Am auzit ca in Moldova,Ucraina,Rusia exista divort bisericesc.La noi cum e?
|
|
|
|||
|
|||
|
Exista.Se face o cerere la biserica unde v-ati cununat, care impreuna cu o copie dupa sentinta definitiva de divort civil si o chitanta care dovedeste ca ati achitat taxa aferenta cererii, se trimit la Episcopia de care apartine biserica.Biserica se ocupa de aceasta corespondenta si tot aici va vine actul de divort bisericesc.In termen de maxim 30 de zile, veti primi un act care se numeste DIVORT BISERICESC,semnat de Episcop.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar la ce foloseste actul asta,poate numai daca vrei sa te recasatoresti... |
|
|
|||
|
|||
|
Le recasatorie sigur ai nevoie de el..Dar si daca nu te recasatoresti, e bine sa ai desfacuta si cununia religioasa,ca sa nu mai fi legata de fostul sot.Daca vrei sa faci asta, ar trebui sa mergi la Manastirea Caldarusani sa intrebi acolo.
|
|
|
|||
|
|||
|
Da,am sa merg sa intreb acolo.Multumesc pt raspuns.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si dumneata crezi ca o hartie separa sotii inaintea lui Dumnezeu? Adica cei doi inaintea lui Dumnezeu nu mai sunt uniti? Mi se pare ilogic! Foarte ilogic! Nu se poate obtine divortul decat in ochii lumii, dar inaintea lui Dumnezeu cei doi se vor infatisa la judecata ca sot si sotie! Prima Cununie este Sfanta Taina, a doua , a treia nu mai sunt Sfinte Taine!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
cine poate sa treaca peste cuv Domnului care spune:"ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta"? asta e doar praf in ochii celor care vor sa-si linisteasca constiinta...
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| de ce a fost inventat divortul? | DianaRoxana | Generalitati | 98 | 10.12.2014 01:03:05 |
| Preotul - Legat de divortul lui | sophia | Preotul | 10 | 04.06.2009 19:36:52 |
| logodna, nunta si divortul | crina_rodi | Intamplari adevarate | 5 | 16.09.2007 18:24:12 |
| divortul "religios" | Corina_Mihaela | Nunta | 1 | 05.09.2007 11:28:13 |
|
|