![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu nu cunosc un Dumnezeu atat de rau si atat de razbunator care sa se intoarca impotriva unor micuti pentru ce? daca parintii lui comiteau vreun pacat capital, sa zicem crima, erau in inchisoare, si atunci? Dumnezeul meu este buna si milostiv si ieratator, in nici un caz ranchiunos. si atunci ma gandesc ca trebuie sa existe alt motiv pentru care acel copil se naste bolnav, si asta as vrea sa aflu, care este acel motiv? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sper că suntem de acord că Dumnezeu a creat ființe raționale cu putere de decizie, libere să aleagă ceea ce vor și ce nu. N-a programat roboți sau androizi, destinați să înfăptuiască chiar și dreptatea, binele sau să le impună valorile creștine ca proceduri / rutine în creier. Creierul nu este, totuși, un (micro)procesor. Dumnezeu permite răul, fiindcă răul este opțiunea creaturilor Sale, înzestrate cu liber arbitru și nu pentru că El este autorul răului (răul ca absență a binelui). Dumnezeu a creat, a adus în ființă ceva viu, a înființat, nu a desființat; creaturile Sale au desființat viul (existența) prin refuzul binelui, adică înființarea răului ca ceva care nu era creat dinainte, au adus practic în ființă neființa (răul) prin opțiunea lor de a nu fi întru creația lui Dumnezeu. Din punctul meu de vedere, e foarte simplu. Dumnezeu a zis „Să fie lumină!”, dar a permis creaturilor Sale să-(și) stingă lumina, dacă chiar își doresc să aleagă întunericul (absența luminii), dacă ei au ales în locul eternității vremelnicia dată de șarpe la pomul cunoștinței binelui și a răului. Și în rest, recitiți cu atenție următoarele: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...625#post320625 Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 09.01.2011 at 14:36:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multumesc |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vrut sa zic doar ca,atunci cand e sa vina suferinta,pt oricare,indiferent buni sau rai,pentru unii e prilej de indreptare,caci vad in ea voia lui Dzeu,iar pt altii e prilej de deznadejde,caci ei nu cred in Dzeu,si socotesc ca nu li se cuvine necazul respectiv . Si,ca prin minune,chiar si dintre cei care nu cred,in urma suferintei,unii capata credinta,caci vad ca nimic in lume nu are de fapt sens (bogatii,putere,"prieteni",satisfactii etc) si ca singurul lucru care ajuta si da fericire si liniste,este rugaciunea in fata lui Dzeu. Citat:
Citat:
Si ce e daca la aceste rosturi il adaugam si pe cel de incercare ,precum focul incearca o constructie si daca e de lemn va arde,iar daca e de metal va dainui si chiar se va cali. Si precum sfintii in pustie se plangeau ca daca nu li se dau necazuri,inseamna ca nu mai sunt iubiti de Dzeu. Necazurile ne sunt date cu masura,atat cat putem duce,si au rolul de a ne desavarsi de a ne perfectiona mai rapid,asa cum bine ati aratat |
|
|||
|
|||
![]()
Ce se intampla Andrei?Ai inceput si tu sa te faci ca ploua??
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezie cu autor necunoscut mie | arwein | Arta bisericeasca in general | 5 | 01.07.2016 07:03:05 |
cat de mare este puterea "raului"? | fallen | Generalitati | 47 | 27.01.2012 17:40:57 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Dumnezeu nu este cauza raului | Paisie Aghioritul | Teologie si Stiinta | 2 | 05.03.2010 07:10:28 |
|