![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Isihasmul, nu. Asta e evident.
Rugaciunea, da, permanent!!! Trebuie, fratilor, dincolo de orice parere sau teorie, trebuie, trebuie, trebuie!!! Alta cale nu avem. Nu ne-a dat Domnul Dumnezeul nostru. |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica e un organism viu care respira, maninca, metabolizeaza rugaciune. Sub toate formele, in tot chipul, la tot ceasul.
Totul e rugaciune si impregnat cu rugaciune in Biserica. Aceasta este Calea data noua de Hristos Domnul. AMIN+ |
|
|||
|
|||
![]()
Una e sa te rogi,ca tot omul,iar alta e sa fii FILOCALIC.
Asta era tema threadului,ca ar fi niscaiva filocalici pe aici,care trebuie musai sa raspunda la niste intrebari. Daca sunt pe aici filocalici,sunt foarte nerabdator sa-i aud,dar nu cred,din motivele spuse mai inainte! |
|
|||
|
|||
![]()
A mai fost odata o cerinta a unui user,sa apara pustnici cu casuta de email,lucru la fel de imposibil de realizat ca si filocalicii acestui forum.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot crestinul e filocalic, in sensul general al termenului, intrucat crestinul iubeste pe Domnul si Il primeste in viata lui personala, dupa posibilitatile momentane. Altminteri nici nu e crestin. Cum ar putea sa fie? Pesemne confunzi termenul de isihast zavorat cu termenul de filocalic. Daca te referi intr-adevar la un isihast zavorat, apai... e la mintea cocosului ca nu poate fi aici pe forum. In sensul restrans, cu totul duhovnicesc, termenul de filocalic il vei auzi talcuit daca binevoiesti sa tastezi numele Parintelui Rafail (Noica) sau al altor parinti (Sofian, Galeriu etc.). Subiectul threadului era insa altul, pacat ca nu ai citit postarea lui Vlad. Poate o faci acum, totusi. Eu am incheiat acum tot ce am avut sa iti comunic. |
|
|||
|
|||
![]()
Consider ca subiectul threadului e prea inalt,si nepotrivit cu starea noastra joasa,pentru a putea raspunde.
El se adreseaza oamenilor care traiesc departe de lume,ceea ce nu este cazul la forumisti si internauti. Deci nu se poate da raspuns unor framantari ale unor oameni din pustiu,care practicau la un nivel inalt rugaciunea,de la nivelul starii noastre de oameni lumesti. Daca vrei sa ai raspunsurile,acolo le gasesti ,in pustie,nu pe ecranul lcd. l |
|
|||
|
|||
![]()
Si in afara de asta ,titlul este asa Intrebare catre filocalicii forumului.
Vreau si eu o lista a acestor filocalici ,sa-i cunosc si eu. |
|
|||
|
|||
![]()
Filocalie înseamnă ”iubitor de frumusețe”, în cazul acesta frumusețe duhovnicească, prin urmare titlul are sens. Sunt sigur că inițiatorul topicului n-a căutat desăvârșiți pe acest forum, ci oameni care-și târâie ființele într-o direcție anume, cu poticneli, dileme, încercări, impasuri dificile.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am zis eu ca despatimirea se face cu forte proprii? Ba chiar au contraire. (desi sotul meu perfect era fumator dintotdeauna. Fuma infernal, dar macar nu in casa. Copilul meu se ruga de el sa nu mai fumeze. Seful il ruga (lucra in spital si fuma!), directorul il ameninta ca desface contractul de munca.. Nimic nu-l convingea. Pana cand intr-o zi a spus "destul". A lasat pachetul pe masa si nu s-a mai atins. Ei, eu sunt un om rau structural. Ma irita orgoliul fara acoperire. M-am gandit ca se crede prea tare si i-am lasat pachetul acolo. Venea seara acasa, ii puneam mancarea in fata langa tigari.. nu le atingea. A durat jocul acesta mai mult de o saptamana. Nu a mai fumat. Sotul meu gaseste placere in propria lui vointa si chiar are o vointa de fier). Revenind.. citatul dat de mine ii apartine parintelui Seraphim Rose care a scris mult pe tema ortodoxiei confortabile, afectate de cautarea facila a "trairilor duhovnicesti". Cand ajung acasa dau sursa. Cat despre sfantul din siria.. Nu stiu ce vrei sa spui. Tragea cate un fum intre doua plansuri? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu va ocupati. Preferati rautati oarecare. Rautatile dumneavoastra vor trece; cu vremea, cu harul Domnului. "Plansurile", insa, vor ramane. In veci. Fie-va dat sa le traiti, aici, in trup! AMIN+ Last edited by ioan cezar; 16.02.2012 at 01:00:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Faurit intru primenirea forumului | glykys | Generalitati | 92 | 26.02.2013 10:29:00 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Reguli de folosire a forumului. | admin | Reguli generale de utilizare a forumului | 1 | 14.01.2011 18:08:27 |
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc | Delirul | Generalitati | 7 | 21.02.2010 19:51:02 |
Media de varsta a utilizatorilor forumului | Hector | Generalitati | 4 | 02.05.2009 11:31:23 |
|