![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Chiar si ceilalti Apostoli s-au ascuns de frica prigoanei inainte de Inviere. Esta cumva acest lucru o dovada a credintei? Nu. Degeaba le-a marturisit insusi Petru, inspirat de Tatal, ca L-au avut in fata lor pe Insusi Fiul Lui Dumnezeu, ca nu s-au convins. Iar dupa Inviere, cunosti bine scepticismul lui Toma care aude din gurile prietenilor sai ca L-au vazut pe Iisus inviat - pana n-a vazut nu a crezut. Si necredinta lor, a tuturor, desi femeile le-au spus ca mormantul este gol, ei stiind dinainte de la Iisus ca dupa trei zile va invia. Si apoi, care sunt cele trei virtuti teologice necesare mantuirii? Credinta, speranta si dragostea (1 Corinteni 13, 13). De ce este trecuta si speranta in rand cu celelalte doua daca tu esti sigur ca esti deja mantuit?! Ai certitudinea ca ai acces la primul Cer si speri la un Cer mai superior? :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Legat de Petru, faptul ca el s-a pocait de caderea lui denota clar ca era credincios. Dc ai sa citesti epistola catre Galateni ai sa vezi ca Petru a mai facut o greseala(nu la fel de mare dar tot greseala era), si asta dupa ce l-a vazut pe Hristos inviat. Dupa tine inseamna ca nici atunci Petru nu era credincios... Din ce spui tu omul poate fi credincios o viata intreaga si apoi dc are o cadere nu mai e credincios si se duce in iad lucru care e fals. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cel ce crede cu adevarat = cel ce are credinta + faptele care decurg din credinta. Deci tu prin cadere intelegi greseala. Eu inteleg savarsirea pacatului. Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Abc'ul vietii eterne, elevii trebuie sa stie unde este viata vesnica | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 3 | 16.01.2012 00:37:54 |
Despre cei ce isi iau viata... | malmo | Slujba inmormantarii | 25 | 07.02.2010 19:26:21 |
|