![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga frate, in ultima vreme constat pe acest forum o anume agresivitate a celor care NU INTELEG. Eu cred ca, nici daca ai fi inteles cat de cat Miorita, nu s-ar fi justificat o abordare atat de aroganta. Nu intelegi nici poporul din care faci parte si nici limba materna. Nu-i nimic. Dar, de ce mai dai si cu pietre in ele? Te intrebi de ce nu evoluam. Sa-ti spun un secret. Evoluam. Doar cei care confunda poporul roman cu un biet decupaj urban nu observa. Nu-i bai. Nu depinde dainuirea acestui neam de parerile celor care anunta ostentativ ca NU INTELEG. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
laurschepsis, explica-mi si mie te rog Miorita si spiritul crestin.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vrei sa-ti explic si de ce ar trebui sa arati mai mult respect fata de cei care prin sacrificiul lor ti-au asigurat o patrie?
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
laur, desi nu am permisiunea ta, imi iau asa un avant pedagogic sa-i explic colegului nostru "Miorita". Am predat-o de vreo mie de ori de-a lungul anilor si chiar ma pricep sa o explic cum trebuie. Uite-asa, defect profesional... Ciobanul moldovean nu s-a luptat contra punerii la cale a omorului adus lui la cunostinta de biata mioara suferinda (de durere sufleteasca, ca doar de aceea nu mancase de trei zile si plangea intruna!) din cateva motive crestine simple. Stia ca viata si moartea stau doar in puterea lui Dumnezeu. Puteau ceilalti doi baci sa puna la cale cate omoruri ar fi vrut. Daca nu era voia Domnului ca baciul moldovean sa moara astfel, atunci planurile lor nu se implineau in veci! Dimpotriva, daca voia Domnului era ca el sa-si afle astfel sfarsitul, orice impotrivire din parte-i era inutila, pentru ca in toate voia Domnului se implineste! Cum spunea Solomon: "Calul este pregatit pentru ziua de razboi, dar biruinta vine de la Domnul!" Crestin fiind, autentic, cu sufletul si viata incredintate in mainile Domnului, ciobanul moldovean stia ca nu se poate impotrivi, dar in acelasi timp era linistit ca cei doi nu au nicio putere asupra lui fara voia Domnului. A lasat doar testamentul acela superb al fiintarii in toate asemeni cu natura creata de Domnul, ca slava intru cele ale Ziditorului lumii. Marturisire sfanta de credinta este aceasta balada! Crezul nostru exprimat popular in mai bine de 1000 de variante! Sper din toata inima sa-ti fi fost spre ajutor "lectia" de literatura !!! ![]() Sa fii iubit ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
... Limba romana este extrem de bogata. %a chinui de foarte multe ori sa gasesc echivalent in franceza pentru cuvinte si expresii de-ale noastre si nu exista, pur si simplu ... Traduceti, va rog, "dor", in rice limba vreti, sau "a iubi" cu sensul lui din limba romana. Franceza are "aimer" care inseamna deopotriva "a iubi, a placea, a aprecia". Iata dintr-odata trei cuvinte romanesti pentru unul singur in franceza. Ma straduiesc sa traduc cuvantul "minte" (ca substantiv) dintr-un context de-al lui Dan Puric. Pe cati francezi am testat variatele, niciuna nu da sensul spiritual cu care l-a incarcat carturarul roman in limba lui crestina. substantiv ............. verb solutie - a solutiona culoare - a colora sarpe - a serpui lene - a lenevi bautura - a bea sudoare - a asuda si alte mii de exemple !!!!!!!!!!!!! Sper ca acum ati inteles de ce nu evoluam! Pace, gand curat si inima senina! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu de ex de ce n-ai ramas in Romania? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(In Romania nu era asa: mai prindeai si copilul altuia, cand cadea) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. cand tu o sa precizezi SURSELE CRESTINE de unde ai preluat ideea aceea ca orgasmul este gustarea raiului, pe alt topic? Pentru ce sustine LapetiteMoc exista argumente.. dar pentru ce postezi tu cu orgasmul ca rai, NU. (Poate doar la musulmani, ti-am mai spus) 2. Intrebarea "de ce n-ai ramas in Romania este grosolana si deplasat. Nu are nici o relevanta in discutia despre Miorita! Este un argument "ad hominem", specific discursului tau. (Ti-am mai explicat ce inseamna.. nu ai contraargument, ataci pe cel cu care discuti). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toti oamenii vor sa socializeze, este din fire asa. Chiar si cei mai retrasi si mai timizi au nevoie de prieteni. Oricine vrea sa iubeasca si sa fie iubit la randul lui. Dar exista cineva care pune piedici de tot felul, diavolul care a refuzat dintru inceput iubirea divina... El este sursa egoismului, a mandriei care te face rau, a invidiei si a pizmei. El este cauza a tot ce se intampla rau in tara asta si nu numai la noi. Dar la noi are voie sa loveasca mult mai tare ca in alte parti pentru ca aici este credinta mai tare, aici are el de pierdut mai mult. Aici copiii sunt promisi Lui Dumnezeu inca din pruncie si pe noi ne uraste cu cea mai puternica ura! Eu m-am mutat intr-o cu totul alta zona a tarii, la 800 km departare de locurile natale si mi-am lasat prietenii acolo. Ba unii au plecat si ei in alte orase, in alte tari indepartate... Asta e viata. Insa ulterior nu mi-am imaginat ca va fi atat de greu sa-mi fac noi prieteni. Nu amici si tovarasi de mers la bere, ci prieteni. Si am invatat in timp ca aceste prietenii sunt tot mai rare, dar totusi se intampla din cand in cand. Desi sunt o persoana sociabila, rar intalnesc oameni cu care sa leg relatii profunde. Daca e sa se intample, se intampla, cum zice sotia mea. Pana si timpul e impotriva noastra, caci noua ore pe zi esti la lucru si dupa aia mai ai de rezolvat si treburile casei, mai ai de ingrijit si copiii, cand sa te mai intalnesti, cand sa mai socializezi?... Bine ca avem macar posibilitatea de a comunica macar prin telefon cu cei dragi care sunt departe, foarte departe.............
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce sunt oamenii singuri? | sofia_78 | Generalitati | 31 | 07.03.2010 11:56:17 |
Romanii si Athosul | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 25.07.2008 12:55:33 |
Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video | dillema | Generalitati | 1 | 22.04.2008 20:02:52 |
Romanii din Italia | Laurentiu | Generalitati | 20 | 30.11.2007 09:50:33 |
Uniti cu credinta fapta | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 11.07.2007 09:52:32 |
|