![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum cateva zile mi-au revenit in memorie aceste cuvinte ale lui Dorin si povestirea despre usa trantita. Ma gandeam ca intr-un univers de armonie, de dragoste, de frumos, de precizie, noi, cei care vrem sa fim cununa acestei Creatii. ne ducem viata in dezordine, in suparari, in pacate ca niste celule haotice si ne miram cand ne simtim singuri si nelinistiti. Cum sa fii fericit cand mergi pe contrasensul Vietii? Cum sa te simti implinit cand nu rezonezi cu Minunata Lume ce ti-a fost daruita o data cu Viata? O frumoasa poveste spune ca un filozof a ajuns in fata unui copac maiestos. Se uita cu bucurie la frumusetea-i fara cusur, cand, deodata a zarit o craca uscata chiar langa capul sau. A simtit ca fericirea ii era usor umbrita si atunci i-a spus copacului: - Vorbeste-mi, te rog, despre Dumnezeu. Atunci, craca uscata, incet si cu nemarginita delicatete, a inflorit. Inca o perspectiva care justifica sa cauti si sa faci Voia Domnului, singura care te rearmonizeaza cu Intregul si te elibereaza inapoi in Marea Creatie. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Toate duc la noi. Toate durerile si caderile lumii se opresc in ne-sfintenia vietii noastre.
Pana cand ne vom hotara sa punem inceput bun, toate vor merge din rau in mai rau.
|
||||
|
||||
![]()
E bun exemplul cu usa dar cred ca ar mai ajuta sa ne rugam macar un pic pt pace. La Liturghie cand sunt rugaciunile pt pace ai putea repeta in gand si tu ceva in acelasi sens.
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Teofil Paraian spunea ca el este o realizare a prietenilor sai, in sensul ca acestia au vazut pentru el, au citit pentru el carti, l-au condus... Daca intr-o zi am urma celor patru persoane care l-au luat pe slabanogul din Capernaum si l-au dus in casa in care se afla Hristos ca sa primeasca vindecare, lumea ar fi cu adevarat alta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vizitat de cateva orilocul.Afara de ramasitele antice se poate vizita ramasitele una din primile biserici peste care s-a cladit un auditorium cu podeaua din sticla pentru a se putea vedea urmele biserici. Nu departe de auditorium se gasesc ruinile unei sinagogi antice,se distinge de alte sinagogi deoarece locul dulapului sulurilor de Tora nu este spre rasarit ci spre sud. Locul este foarte curat si ingrijit de catre calugarii manastirii din acelas loc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vsovi; 10.08.2009 at 17:57:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt persoane care nu doar trantesc usa, ci pleaca cu ivorul usii in mana prin lume. Acesta e unul din cele mai grele lucruri de facut - sa-i descoperi ca a "rupt" ivorul de la usa si sa reusesti sa-l pui la loc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa fim blanzi si smeriti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne rugam pentru pacea noastra si a intregii lumi. De altfel, in biserica, Ectenia Mare subliniaza inca de la inceput necesitatea pacii: "Cu pace Domnului sa ne rugam". Pacea insasi apare ca o conditie a rugaciunii. Nu putem aduce jertfa noastra de rugaciune inaintea Domnului daca nu avem pace launtrica. Sa ne impacam mai intai cu ceilalti. Sa cerem sau sa oferim iertare cu toata inima.
Abia apoi, ne rugam pentru "pacea de sus si pentru mantuirea sufletelor noastre" si "pentru pacea a toata lumea". Sa fim oameni iubitori de pace. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a placut mult acest cuvant la Maicii Tereza: "Pacea lumii se tulbura incepand din propriile case".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | eulaura | Generalitati | 25 | 27.06.2013 15:36:21 |
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 05:22:11 |
Pacea buna si pacea inselatoare | NECTARIE | Generalitati | 0 | 11.01.2011 15:17:21 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa | patinina34 | Pocainta | 5 | 20.02.2009 10:02:44 |
|