Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2009, 02:57:56
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Libertatea maligna

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Frumos spus. [COLOR=darkred]Cat de minunata ar fi lumea daca[/COLOR] nu am mai tranti usile, daca nu am mai arunca pe jos nici cea mai mica hartiuta ori gunoi, daca am saluta pe tot omul de pe scara blocului, daca nu am mai arunca obiectele, daca am intinde frumos cuvertura pe pat, daca nu am mai stropi oglinda la baie, daca am aranja incaltamintea in hol, daca nu am mai claxona in trafic, daca nu am mai vorbi tare in public, daca nu am mai vorbi atat de mult la telefon, daca am gandi apoi vorbi, daca nu am mai merge alergat, etc.

[COLOR=darkred]Lucruri trecute cu vederea, insa atat de mari.[/COLOR] Toate acestea creaza si hranesc starea sufleteasca a omului. In liniste si asezare, omul se cunoaste mai bine pe sine. Asta in care omul isi doreste sa se cunoasca pe sine.
Doamne-ajuta!

Acum cateva zile mi-au revenit in memorie aceste cuvinte ale lui Dorin si povestirea despre usa trantita. Ma gandeam ca intr-un univers de armonie, de dragoste, de frumos, de precizie, noi, cei care vrem sa fim cununa acestei Creatii. ne ducem viata in dezordine, in suparari, in pacate ca niste celule haotice si ne miram cand ne simtim singuri si nelinistiti. Cum sa fii fericit cand mergi pe contrasensul Vietii? Cum sa te simti implinit cand nu rezonezi cu Minunata Lume ce ti-a fost daruita o data cu Viata?

O frumoasa poveste spune ca un filozof a ajuns in fata unui copac maiestos. Se uita cu bucurie la frumusetea-i fara cusur, cand, deodata a zarit o craca uscata chiar langa capul sau. A simtit ca fericirea ii era usor umbrita si atunci i-a spus copacului:
- Vorbeste-mi, te rog, despre Dumnezeu.
Atunci, craca uscata, incet si cu nemarginita delicatete, a inflorit.

Inca o perspectiva care justifica sa cauti si sa faci Voia Domnului, singura care te rearmonizeaza cu Intregul si te elibereaza inapoi in Marea Creatie.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 12:32:24
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Toate duc la noi. Toate durerile si caderile lumii se opresc in ne-sfintenia vietii noastre.

Pana cand ne vom hotara sa punem inceput bun, toate vor merge din rau in mai rau.

Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 12:41:09
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Implicit

E bun exemplul cu usa dar cred ca ar mai ajuta sa ne rugam macar un pic pt pace. La Liturghie cand sunt rugaciunile pt pace ai putea repeta in gand si tu ceva in acelasi sens.
Vechi 10.08.2009, 16:40:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Parintele Teofil Paraian spunea ca el este o realizare a prietenilor sai, in sensul ca acestia au vazut pentru el, au citit pentru el carti, l-au condus... Daca intr-o zi am urma celor patru persoane care l-au luat pe slabanogul din Capernaum si l-au dus in casa in care se afla Hristos ca sa primeasca vindecare, lumea ar fi cu adevarat alta.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 17:14:51
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Capernaum

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Parintele Teofil Paraian spunea ca el este o realizare a prietenilor sai, in sensul ca acestia au vazut pentru el, au citit pentru el carti, l-au condus... Daca intr-o zi am urma celor patru persoane care l-au luat pe slabanogul din Capernaum si l-au dus in casa in care se afla Hristos ca sa primeasca vindecare, lumea ar fi cu adevarat alta.
Din ebraica: Cfar Nahum. Cfar= sat Nahum= (a lui) Nahum, (proorocul)
Am vizitat de cateva orilocul.Afara de ramasitele antice se poate vizita ramasitele una din primile biserici peste care s-a cladit un auditorium cu podeaua din sticla pentru a se putea vedea urmele biserici. Nu departe de auditorium se gasesc ruinile unei sinagogi antice,se distinge de alte sinagogi deoarece locul dulapului sulurilor de Tora nu este spre rasarit ci spre sud. Locul este foarte curat si ingrijit de catre calugarii manastirii din acelas loc.
Vechi 10.08.2009, 17:31:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Am citit un articol pe acesta tema. O persoana ajunge la duhovnic si-l intreaba ce poate face ca lumea sa scape de conflicte, certuri, neintelegeri, deci sa-si gaseasca pacea. Duhovnicul i-a raspuns: "Pentru pacea lumii, tu poti face urmatorul lucru, care este esential: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa!". Ce inseamna asta? Ca trebuie sa fim atenti la lucrurile aparent nesemnificative.
poi daca nu vom tranti Usha ieshind, caci ieshind mereu itzi vine sa tranteshti usha ca un fel de adio, iar apoi mereu itzi vine ca shi apoi s-o mai tranteshti shi atunci, dupa tine nimeni nu mai poate avea parte de ea, de Pace... caci cheile Ushii... shi cheile sunt importante, cheile de la lacatul cu care e incuita Usha cu drug de fier... shi uneori trantind usha fara masura, prea tare, cade chilia cu totul shi nu mai ai apoi unde intra nici tu shi nici altzii... prin Usha...

Last edited by vsovi; 10.08.2009 at 17:57:52.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 12:59:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sunt persoane care nu doar trantesc usa, ci pleaca cu ivorul usii in mana prin lume. Acesta e unul din cele mai grele lucruri de facut - sa-i descoperi ca a "rupt" ivorul de la usa si sa reusesti sa-l pui la loc.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 13:53:17
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sa fim blanzi si smeriti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 13:59:33
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Sa ne rugam pentru pacea noastra si a intregii lumi. De altfel, in biserica, Ectenia Mare subliniaza inca de la inceput necesitatea pacii: "Cu pace Domnului sa ne rugam". Pacea insasi apare ca o conditie a rugaciunii. Nu putem aduce jertfa noastra de rugaciune inaintea Domnului daca nu avem pace launtrica. Sa ne impacam mai intai cu ceilalti. Sa cerem sau sa oferim iertare cu toata inima.

Abia apoi, ne rugam pentru "pacea de sus si pentru mantuirea sufletelor noastre" si "pentru pacea a toata lumea". Sa fim oameni iubitori de pace.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 16:53:59
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Mi-a placut mult acest cuvant la Maicii Tereza: "Pacea lumii se tulbura incepand din propriile case".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? eulaura Generalitati 25 27.06.2013 15:36:21
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? laurastifter Generalitati 47 09.02.2013 05:22:11
Pacea buna si pacea inselatoare NECTARIE Generalitati 0 11.01.2011 15:17:21
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa patinina34 Pocainta 5 20.02.2009 10:02:44