![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 19.02.2012 at 23:10:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi cum toată creația a fost făcută pentru om, omul lui Dumnezeu întru care se odihnește Domnul, nu ne putem inchipui o creație copleșitor de mare care cu siguranță l-ar fi umilit și disperat și fatalizat și descumpănit pe om și i-ar fi dat bătăi de cap infinite în mare și în mic umilindu-l și umplându-l de tot felul de grozăvii și griji fără niciun sens, cu atât mai mult cu cât omului i s-a cerut să se înmulțească și să stăpânească toate cele ce erau create prin Cuvânt respectând și ascultând ca să nu se atingă de ceea ce îl ducea spre moarate și suferință nemilostivă... dar nu singur ci împreună cu Domnul Dumnezeu și nu așa de capul său beretico-beroic exact ca o stăpârcă a inelului, după răul plac al omului considerat ca bun plac și din împăcarea proprie cu sine și mulțumirea proprie de sine păcătuind și mândrindu-se, după superstiția ocultă aleasă pentru ca să-L substituie pe Dumnezeu cu ceva pervers sub numele de cod: AMESTCOOL... ci să se înmulțească și să le stăpânească pe toate după credință și dor și har și iubirea de sfințenia și dreptatea lui Dumnezeu manifestatea mai presus de creație și în creație, în toate cele văzute și nevăzute dar care sunt mereu lucrate spre a fi cândva văzute. Însă dacă omul rămâne un securist vândut diavolului atunci văzute vor fi cândva și cele ce le-a lucrat omul în ascuns sau fără rușine pe față, și se vor vedea în amestec cu cele lucrate de la Dumnezeu.... și va fi un vai atât de dureros omul se va vedea pătat căci o singură pată oricât de mică ar fi se va vedea și va strica toată haina cea albă a credinței. Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 09:39:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.newadvent.org/fathers/2915.htm "As, when the sun shines above the earth, the shadow is spread over its lower part, because its spherical shape " Deci vorbim de oameni care au trait in sec IV aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
''Crucea pentru iudei e blasfemie iar pentru păgâni nebunie, insă lăuda-mă-voi nu în crucea mea ci în sf. Cruce a Domnului.'' ...iar cineva a mai spus: ''să ai milă de neputințele omului'' dar nu ca să deznădăjduiești căci ''ce nu mai poate omul poate Dumnezeu...'' însă nu cumva să te pună boala ca să-ț ispispitești. Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 09:58:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: Eu nu aș face reclamă involuntară la saituri eterodoxe, indiferent ce găsesc scris acolo.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Daca e aceeasi carte dar scrisa in Engleza ce conteaza site-ul ? De multe ori trebuie sa verificam informatia, sa vedem cum au tradus si altii vechile manuscrise. Eu nu vreau sa ma amestec in polemica asta cu PP eu am crezut doar ca e interesant de stiut ca unii din cei mai importanti crestini (vorbim de familia lui Vasile cel Mare ) credeau in sec 4 ca pamantul are o forma sferica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Explică-mi cum poți fi frate cu mine întru Hristos dacă "prieten virtual" nu mai vrei să-mi fii și pe deasupra nu-mi dai voie să-ți scriu mesaje pe privat. Biserica nu este o joacă de copii, frate. Te rog să lași micile răutăți deoparte și să te comporți ca un adevărat creștin ortodox iubitor de aproapele și iertător celor care crezi că ți-au greșit în vreun fel oarecare. Doamne ajută, Ionuț
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu am divulgat nici un secret prin acel mesaj. Dar, dacă pretinzi scuze, uite că le prezint: îți cer iertare, frate mai mare, că te-am supărat. O fac aici pentru că nu pot să-ți trimit mesaje pe privat. Acum să revenim la subiect: PP sau PS?
|
|||
|
|||
![]()
Categoric nici PP și nici PS, deci cred că pământul este cam ca o semisferă, rond în adâncul apelor și plat denivelat la suprafață păstrând forma lui dovada felului în care s-au despărțit și rupt apele de ape la început și apoi apele de jos s-au adunată în mările care mărginesc pământul născut din ele și dincolo de ele este nimicul care nici măcar nu poate fi imaginat, căci în jos și lateral jos nu este vid cosmic sau vid ci este un nimic, iar apel nu pot trece dincolo de el căci nu mai este creat nimic mai mult în zona aceea. Sus însă deasupra Soarelui și Lunii, firmamentul pe care plutesc Stelele este întins ca un cort iar acolo sus, apele nu se adună în adunările lor ca să formeze mările ci doar au picăturile o forță de coeziune firească, și soarele și luna și cerul și stelele sunt din apă căci toate cele create au la bază particula elementară de apă care nu are formă rigidă fixă ci permite contracții și dilatări multiple, iar pietrele și pământul și toate elementele au la bază tot particula de apă din care s-au format.
Simplu și frumos și așa rezultă pentru orice minte care se apleacă să citească Facerea, Potopul, și mai ales Noul Testament și Apocalipsa... ca să priceapă cum toate s-au făcut și se înnoiesc prin Cuvântul lui Dumnezeu... de la Pucioasa. Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 14:52:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|