Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2012, 23:08:02
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
am vorbit acum 20 de ani cu un tanar care zicea ca a vizitat planeta Sirius,acum cativa ani un crestin infocat imi spunea ca Domnul IIsus se afla cu ingerii pe planeta Sirius ,NASA are legaturi cica cu o civilizatie de pe aceasta planeta iar tot ce observa ei din zona 51 n-au voie sa zica deoarece sunt experiente ale unor firme particulare ,nu finantate de guvern si nu sunt datori sa le face publice, observi legatura?departe de mine gandul sa te jignesc dar deschide ochii.chiar daca ar veni un inger in trup de lumina eu n-as crede ce zice daca zice altceva decat ce e scris in biblie intelegi?si daca zice ca e IIsus dar zice altceva decat in biblie poate sa zboare sa faca minuni eu tot nu cred ma intelegi??caci Domnul IIsus a zis sa ramanem la ce e scris in noul testament in mod deosebit.adevarul il aflam doar din biblie Domnul sa se indure de tine si fereste-te de inima te care e cel mai mare dusman al tau si tu nu-ti poti cunoaste inima pe deplin ci numai Domnul.si El zice ca inima omului e rea.daca nu vrei sa crezi adevarul nici Dumnezeu nu poate face nimic caci ti-a dat libertate deplina

si ce legatura are asta cu subiectul threadului?
Are legatura cu paranoia si cu problemele psihice ale unora. Iar faptul ca admin le permite, din toleranta, unor astfel de persoane ( nu ma refer la Nicolae44) sa isi posteze aberatiile nu este un lucru pozitiv pentru forum. Toleranta si permiterea unor idei de dragul dezbaterii si indreptarii credintelor pot sa inteleg, dar nu inteleg sa se permita postari ale halucinatiilor unora. Pentru ca asta e adevarul. Daca cineva aduca ca argument o singura postarea a lui vsovivi care reprezinta un plus pentru ceilalti useri ma conformez. Dar nu exista asa ceva. Doar paranoia.

Last edited by Lucian008; 19.02.2012 at 23:10:21.
Vechi 20.02.2012, 09:20:30
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
E logic ca Un Dumnezeu Infinit si Atotputernic, cum este Cel real, la care ne inchinam cu totii, poate creea un Univers coplesitor de mare (pentru noi, infinit) si complex. Cum am mai zis, un Univers restrans la o Terra plata si fixa, si culmea in centru, e ceva deopotriva ridicol, blasfemiator, si , mult mai important, dovedit ca fiind fals.
Corectă este doar în ultima parte afirmația domniei tale căci în centrul creației văzute este sfera formată din semisfera solară și cea lunară la eclipsa de soare, unse între ele cu cer ca să formeze o sferă perfectă la eclipsă ca un simbol, dar nu este un centru simetric deoarece deasupra, firmamantul pe care sunt plasate stelele este întins ca un cort, deci nu este corectă modelarea cu pământul în centru și fix ci cu pământul semisferic înconjurat de apele ce se strâng între nord și sud, și plasat Pământul și Mările în partea de jos așa cum reiese din scripturi.

Apoi cum toată creația a fost făcută pentru om, omul lui Dumnezeu întru care se odihnește Domnul, nu ne putem inchipui o creație copleșitor de mare care cu siguranță l-ar fi umilit și disperat și fatalizat și descumpănit pe om și i-ar fi dat bătăi de cap infinite în mare și în mic umilindu-l și umplându-l de tot felul de grozăvii și griji fără niciun sens, cu atât mai mult cu cât omului i s-a cerut să se înmulțească și să stăpânească toate cele ce erau create prin Cuvânt respectând și ascultând ca să nu se atingă de ceea ce îl ducea spre moarate și suferință nemilostivă... dar nu singur ci împreună cu Domnul Dumnezeu și nu așa de capul său beretico-beroic exact ca o stăpârcă a inelului, după răul plac al omului considerat ca bun plac și din împăcarea proprie cu sine și mulțumirea proprie de sine păcătuind și mândrindu-se, după superstiția ocultă aleasă pentru ca să-L substituie pe Dumnezeu cu ceva pervers sub numele de cod: AMESTCOOL... ci să se înmulțească și să le stăpânească pe toate după credință și dor și har și iubirea de sfințenia și dreptatea lui Dumnezeu manifestatea mai presus de creație și în creație, în toate cele văzute și nevăzute dar care sunt mereu lucrate spre a fi cândva văzute. Însă dacă omul rămâne un securist vândut diavolului atunci văzute vor fi cândva și cele ce le-a lucrat omul în ascuns sau fără rușine pe față, și se vor vedea în amestec cu cele lucrate de la Dumnezeu.... și va fi un vai atât de dureros omul se va vedea pătat căci o singură pată oricât de mică ar fi se va vedea și va strica toată haina cea albă a credinței.

Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 09:39:44.
Vechi 20.02.2012, 09:32:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
A citit cineva chestia asta in PSB vol 30 pag. 371 ? In dialogul dintre Sfantul Grigorie de Nyssa si Macrinia apare "forma sferica ".

Totusi nu imi permit sa spun ca ei cunosteau inca de pe atunci chestia asta.S-ar puteasa fie o traducere contemporana mai "entuziasta".Dar e interesant de descoperit adevarul.
Curios ca gasim acelasi lucru si in engleza :

http://www.newadvent.org/fathers/2915.htm

"As, when the sun shines above the earth, the shadow is spread over its lower part, because its spherical shape "

Deci vorbim de oameni care au trait in sec IV aici.
Vechi 20.02.2012, 09:54:09
Banned

Implicit

Citat:

"As, when the sun shines above the earth, the shadow is spread over its lower part, because its spherical shape "

Să nu uităm că sfinții învățau în universitățile din acea vreme care preluaseră tot felul de speculații și modelări explicaționiste de la tot felul de filosofi și învățați și gânditori... deci nu-i de mirare că unii din ei, pe parcursul vieții lor, își puneau problema și dezbăteau aprins toate aceste lucruri și adoptând apoi scriptura și credința după putințele fiecăruia încât unii au fost considerați nebuni sau paranoici, însă sf. Pavel a spus așa:

''Crucea pentru iudei e blasfemie iar pentru păgâni nebunie, insă lăuda-mă-voi nu în crucea mea ci în sf. Cruce a Domnului.''

...iar cineva a mai spus: ''să ai milă de neputințele omului'' dar nu ca să deznădăjduiești căci ''ce nu mai poate omul poate Dumnezeu...'' însă nu cumva să te pună boala ca să-ț ispispitești.

Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 09:58:02.
Vechi 20.02.2012, 10:22:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:

Și astăzi există Sfinți în lume care cred că Pămîntul este un geoid. Dar asta nu înseamnă automat că ceea ce cred ei despre Pămînt este și adevărat. Asta ni se vinde, asta cumpărăm.

PS: Eu nu aș face reclamă involuntară la saituri eterodoxe, indiferent ce găsesc scris acolo.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 20.02.2012, 10:39:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Și astăzi există Sfinți în lume care cred că Pămîntul este un geoid. Dar asta nu înseamnă automat că ceea ce cred ei despre Pămînt este și adevărat. Asta ni se vinde, asta cumpărăm.

PS: Eu nu aș face reclamă involuntară la saituri eterodoxe, indiferent ce găsesc scris acolo.
Doamne ce chestie.Site-uri eterodoxe.
Daca e aceeasi carte dar scrisa in Engleza ce conteaza site-ul ? De multe ori trebuie sa verificam informatia, sa vedem cum au tradus si altii vechile manuscrise.
Eu nu vreau sa ma amestec in polemica asta cu PP eu am crezut doar ca e interesant de stiut ca unii din cei mai importanti crestini (vorbim de familia lui Vasile cel Mare ) credeau in sec 4 ca pamantul are o forma sferica.
Vechi 20.02.2012, 11:34:19
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit Off topic

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De cate ori in "prostia" noastra diavolul isi bate joc de noi , drept dovada si chestia cu pamantul , si alte bla-blauri asemanatoare .
Binevenita postarea ta !
Cristi,

Explică-mi cum poți fi frate cu mine întru Hristos dacă "prieten virtual" nu mai vrei să-mi fii și pe deasupra nu-mi dai voie să-ți scriu mesaje pe privat. Biserica nu este o joacă de copii, frate.

Te rog să lași micile răutăți deoparte și să te comporți ca un adevărat creștin ortodox iubitor de aproapele și iertător celor care crezi că ți-au greșit în vreun fel oarecare.

Doamne ajută,
Ionuț

Vechi 20.02.2012, 13:33:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Ești lipsit de bun simț !

Citat:
Cristi,

Explică-mi cum poți fi frate cu mine întru Hristos dacă "prieten virtual" nu mai vrei să-mi fii și pe deasupra nu-mi dai voie să-ți scriu mesaje pe privat. Biserica nu este o joacă de copii, frate.

Te rog să lași micile răutăți deoparte și să te comporți ca un adevărat creștin ortodox iubitor de aproapele și iertător celor care crezi că ți-au greșit în vreun fel oarecare.

Doamne ajută,
Ionuț
Răspunsul tău este în afara subiectului dezbătut aici, iar pe deasupra recurgi la atac la persoană prin cele scrise de tine. Dar pentru că a venit vorba, iți reamintesc că ai făcut public un mesaj privat trimis de mine în urmă cu circa o lună, încălcând caracterul privat al mesajului trimis către tine. Nu ești la prima manifestare de neseriozitate în relația dintre noi doi , o relație de prietenie, fie și virtuală, în care am crezut cu tărie. Până la maturizarea ta e cale lungă , așa că aștept scuzele tale , și un minim respect din partea ta , măcar pentru cei 20 de ani în plus pe care îi am față de tine. La teorii nimeni nu ne întrece , dar iată practica te-a doborât complet ! Mai mult bun simț și mai mută maturitate , TE ROG ! Și acum , te rog , treci la subiect ! Da ?
Vechi 20.02.2012, 14:34:50
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit Din nou pe lîngă subiect

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Răspunsul tău este în afara subiectului dezbătut aici, iar pe deasupra recurgi la atac la persoană prin cele scrise de tine. Dar pentru că a venit vorba, iți reamintesc că ai făcut public un mesaj privat trimis de mine în urmă cu circa o lună, încălcând caracterul privat al mesajului trimis către tine. Nu ești la prima manifestare de neseriozitate în relația dintre noi doi , o relație de prietenie, fie și virtuală, în care am crezut cu tărie. Până la maturizarea ta e cale lungă , așa că aștept scuzele tale , și un minim respect din partea ta , măcar pentru cei 20 de ani în plus pe care îi am față de tine. La teorii nimeni nu ne întrece , dar iată practica te-a doborât complet ! Mai mult bun simț și mai mută maturitate , TE ROG ! Și acum , te rog , treci la subiect ! Da ?
Cristi,

Nu am divulgat nici un secret prin acel mesaj.

Dar, dacă pretinzi scuze, uite că le prezint: îți cer iertare, frate mai mare, că te-am supărat. O fac aici pentru că nu pot să-ți trimit mesaje pe privat.

Acum să revenim la subiect: PP sau PS?

Vechi 20.02.2012, 14:46:26
Banned

Implicit

Citat:
Cristi,

Acum să revenim la subiect: PP sau PS?
Categoric nici PP și nici PS, deci cred că pământul este cam ca o semisferă, rond în adâncul apelor și plat denivelat la suprafață păstrând forma lui dovada felului în care s-au despărțit și rupt apele de ape la început și apoi apele de jos s-au adunată în mările care mărginesc pământul născut din ele și dincolo de ele este nimicul care nici măcar nu poate fi imaginat, căci în jos și lateral jos nu este vid cosmic sau vid ci este un nimic, iar apel nu pot trece dincolo de el căci nu mai este creat nimic mai mult în zona aceea. Sus însă deasupra Soarelui și Lunii, firmamentul pe care plutesc Stelele este întins ca un cort iar acolo sus, apele nu se adună în adunările lor ca să formeze mările ci doar au picăturile o forță de coeziune firească, și soarele și luna și cerul și stelele sunt din apă căci toate cele create au la bază particula elementară de apă care nu are formă rigidă fixă ci permite contracții și dilatări multiple, iar pietrele și pământul și toate elementele au la bază tot particula de apă din care s-au format.

Simplu și frumos și așa rezultă pentru orice minte care se apleacă să citească Facerea, Potopul, și mai ales Noul Testament și Apocalipsa... ca să priceapă cum toate s-au făcut și se înnoiesc prin Cuvântul lui Dumnezeu... de la Pucioasa.

Last edited by vsovivi; 20.02.2012 at 14:52:09.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43