Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 19:50:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Dorina, nu este vorba de preferinte literare.

Ma intreb ce carti mai au crestinii prin bagaje.

(eu sincer, credeam ca idolatria crestinilor actuali se rezuma la poftele trupesti si la orgoliu.. dar nu, mai e o latura culturala).

Eu nu am mai vazut asa o vehementa de cand eram in liceu si eram innebunite (eu si o colega) dupa nietzsche. Ni se parea ca este genial, ca spune lucruri profunde, ca nu mai exista altul ca el.

Astazi ma ingrozesc ca citeam nietzsche, totusi in apreciere nu am gresit: era genial, spunea chestii profunde, nu mai e altul ca el si a marcat profund societatea prin scrierile lui.

Ma intreb.. sa-l trec in poimelnic? (gluma, nu dati cu bata!)

Ce vreau sa spun este ca preferintele personale si nici macar recunoasterea sociala a valorii nu sunt un garant pt folosul duhovnicesc.. zic si eu.

(off topic: fratele Zaharia are un umor aparte! pacat ca nu sesizati)
Vechi 09.11.2010, 19:57:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ma intreb.. sa-l trec in poimelnic? (gluma, nu dati cu bata!)

Si tu ai un umor, anna21. Mi-ai descretit fruntea, dupa citirea postarilor de mai-nainte.
(Si mie imi place cum scrie fratele Zaharia. De am mai avea ca el...)
Vechi 09.11.2010, 19:58:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Am deschis acest thrend dintr-un sentiment de compasiune pentru suferința poetului și din admirație pentru poezia lui.
Consider că cele scrise pro sau contra acestuia au contribuit la formarea unui portret mai luminos sau mai întunecat așa cum este vazut de noi cei care suntem creștini și români.

Mi se pare firesc ca unora să nu le placa altora să le placă foarte mult.
Suntem diferiți,suntem pe trepte duhovnicești diferite,unii am lepădat pe drumul nostru spre mântuire tot ce nu are legătură cu aceasta iar alții(printre care și eu) mai ascundem prin bagaj câte o carticică mai lumească așa cum făceau și călugării din cartea lui Umbreto Ego(Numele trandafirului).
Un raspuns si pentru anna21 ! Draga , ana ma intreb ce cauti aici , la generalitati , singurul Topic creat de administratie pentru orice fel de subiect ! Aici nu-i vorba de a-l ridica in slavi pe Adrian Paunescu ! Gresita parerea ta ! Te rog citeste intreg thread-ul si mai ales care este scopul initiatorului acestui thread ! O seara in pace si liniste sa ai !
Vechi 09.11.2010, 20:02:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:

Ma bucur sa aud , ca si tu si mai ales Anca Miha aveti un simt al umorului mult mai dezvoltat decat altii ! Sincer !
Vechi 09.11.2010, 20:11:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Un raspuns si pentru anna21 ! Draga , ana ma intreb ce cauti aici , la generalitati , singurul Topic creat de administratie pentru orice fel de subiect ! Aici nu-i vorba de a-l ridica in slavi pe Adrian Paunescu ! Gresita parerea ta ! Te rog citeste intreg thread-ul si mai ales care este scopul initiatorului acestui thread ! O seara in pace si liniste sa ai !
Acum voi fi directa.

Nu ma refer la scopul propus al threadului, ci la ce se intampla in fapt.
Scopul poate fi nobil, foarte bine.. dar ce se posteaza ne reflecta pe noi in detaliu.
Foarte bine ca-l iubiti pe Adrian Paunescu, dar mie acest thread mi-a dat mult de gandit.

Ma gandeam la cei morti din familia mea: bunicii mei care ne-au iubit si ne-au crescut cu sacrificii (bunica mergea cu doua carje, dar asta nu a impiedicat-o nicicand in munca.. avea patru clase, ca afost data slujnica de mica si nu a avut mai multa scoala, dar era foarte inteleapta si rabdatoare).. ei bine, bunicii mei la batranete au trecut la baptisti.. (comunitatea baptista era f mare in acel sat, si chiar erau oameni saritori, milosi etc..).
Ei bine, eu pe bunicii mei nu-i pot pune la Sf. Liturghie.
Nu cred ca-i iubesc destul ca sa ma rog destul pentru ei ca sa-i ierte Dumnezeu. Rugaciunil mele sunt scurte si jalnice. Milostenia este si ea putina (ca sa fim seriosi, milostenie inseamna angajament sufletesc, nu bani aruncati saracului). Sunt neputincioasa, vad cu groaza ca un lucru bun nu pot face pentru ei ca sa-i ajut de aici pentru simplu fapt ca eu nu am credinta necesara...

Si atunci sa am pretentia sa fac ceva pt un strain? Ar fi un orgoliu nebunesc, zic eu. Eu nu-mi vad masura?
Cum stiu eu cum a trait el ca sa-l trec la Sf. Liturghie, alaturi de Sf. Maica a Domnului si de sfintii lui Dumnezeu? Nu ar fi ca o uraciune, daca omul era ne-crestin?

Sunt intrebari foarte serioase.

Ma joc eu de-a crestinismul si sunt "marinimoasa" batandu-mi joc de ceea ce inseamna Sf. Liturghie?

Last edited by anna21; 09.11.2010 at 20:13:51.
Vechi 09.11.2010, 21:17:44
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
intre andrei cornea (cel la tvr),tismaneanu si ungureanu exista un element comun...sunt evrei.
Ai pus punctul pe i. Pai uite unii dintre romanii nostri ii citeaza de zor de parca ar avea aceleasi interese ca si ei.

Trebuie sa invatam sa-i pretuim pe patriotii romani, totusi, caci au grija altii sa se ocupe de restul... Nu propun ca Adrian Paunescu sa apara in manualul de istorie a romanilor , precum evreica Andreea Esca, dar nici sa fie desfiintat ca poet nu e corect. El e al nostru, al romanilor, cu bune si cu rele.

E dreptul romanilor sa-l iubeasca, daca asa simt. Nu e corect ca altii sa se dea drept romani si sa ne arate pe cine sa apreciem si pe cine nu. Nu-i vor putea ingropa numele, desi se cam chinuie, saracii de ei.
Vechi 09.11.2010, 21:18:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei bine, eu pe bunicii mei nu-i pot pune la Sf. Liturghie.
Nu cred ca-i iubesc destul ca sa ma rog destul pentru ei ca sa-i ierte Dumnezeu. Rugaciunil mele sunt scurte si jalnice. Milostenia este si ea putina (ca sa fim seriosi, milostenie inseamna angajament sufletesc, nu bani aruncati saracului). Sunt neputincioasa, vad cu groaza ca un lucru bun nu pot face pentru ei ca sa-i ajut de aici pentru simplu fapt ca eu nu am credinta necesara...
Insasi modul in care pui problema , insasi framantarea si nemultumirea ta , e semn , clar , al iubirii tale , dar si al neputintei , caci fara El nimic nu putem face , dar iubirea si temerea ta sunt cu siguranta bineplacute Lui . Mult ii va ajuta iubirea ta , caci iubirea orice usa deschide si nimeni cu nimic nu-i va sta impotriva ! Doamne ajuta !

Last edited by cristiboss56; 09.11.2010 at 21:21:14.
Vechi 09.11.2010, 21:23:20
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
intre andrei cornea (cel la tvr),tismaneanu si ungureanu exista un element comun...sunt evrei.
Și tu crezi că evreii nu pot fi oameni buni? Nu a fost Steinhard evreu? Sau crezi că Tismăneanu e mozaic?

Și dacă e evreu sau dacă a fost comunist înseamnă că nu are dreptate în ce scrie? Asta e o eroare logică, referire la persoană și nu la idei. De ce vă legați de trecutul lui în loc să analizați validitatea argumentelor lui? Eu cred că din pricină că gândiți prin șabloane, prin stereotipuri și vă protejați iluziile. Prin participarea la cenaclu ați primit pecetea comunistă și acum nu vreți să acceptați că tinerețea voastră a stat în parte sub semnul unei mârșăvii.

Și vorbind de trecutul lui Tismăneanu, spre deosebire de Păunescu el s-a dezis de comunism. A avut puterea să se rupă de acest cult în care a fost îndoctrinat de către părinții lui. Pe când Păunescu s-a pus bine cu fiecare regim, nu a spus un cuvințel împotriva călăului care înfometa oamenii și a regimului care îi teroriza.

Mă doare să văd caricatura care a ajuns acest popor, păcălit de un mincinos, așa cum au fost păcăliți nemții de hitler sau arabii de mahomed. Dar nemții s-au trezit, pe când noi continuăm să-l lingem pe acest lingău.

Vă dau un sfat, cultivați-vă, lărgiți-vă orizontul, judecați cu mintea voastră nu după ceea ce vă dictează alții, separați-vă de opiniile maselor largi și analizați obiectiv lucrurile, înțelegeți că sunt pe lumea asta oameni certați cu adevărul, nu mai înghiți orice cu naivitate. Și mai ales fiți verticali, fiți niște oameni sinceri și atunci se va curăți ochiul inimii și veți putea vedea urâciunea unor indivizi ca Păunescu.
Vechi 09.11.2010, 21:30:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Nu este vorba de asprime , dar sunt satul de firi nestatornice , de ura , de minciuna , CACI NU ASTA CAUT AICI PE ACEST FORUM ! Este locul unde caut sa gasesc OAMENI (cat de cat )
Cristi, oamenii pot sa cada si in capcane cand e vorba sa judece pe cineva. Nu ti s-a intamplat niciodata sa-ti faci o impresie gresita despre cineva?

Apoi sa nu uitam ca acest topic a inceput in timpul vietii poetului. Odata cu trecerea lui Adrian Paunescu la cele vesnice, au iesit la iveala aspecte care pe unii i-au sensibilizat si au inceput sa-l pretuiasca. Acest lucru ar trebui sa ne bucure.

Sa nu ne facem idol din nimeni, caci astfel il putem rani pe ... Dumnezeu.
Vechi 09.11.2010, 21:32:42
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,cristiboss56

Citat:
Nu putem separa totalmente scrisul-gandul-vorba , de omul in sine ! Deci , hai sa fim onesti , si sa citim , sa recitim tot ce s-a scris aici despre subiectul de fata . Sa fim verticali , si sa ne asumam cele rostite , gandite de la cap la coada . Nu esti deacord cu subiectul de fata , scri , aduci argumente , dar cand vezi ca superi , mahnesti si ranesti prin susele tale , te opresti - te smeresti ( cat de cat ) . Asta nu inteleg eu OMULE BUN , inversunarea asta , satisfactia asta nebuna de a tulbura pe altii , de a fi rau de la cap la coada ! Initiatorul acestui thread a avut alt gand , dar iata ce a iesit , cata ura , cata minciuna . . . incredibil , dar adevarat ! Te rooog citeste , reciteste tot ce s-a scris , si ai sa-mi dai dreptate . Daaa , am inteles , zaharia , traditie , daniel si altii, nu au fost deacord cu Adrian Paunescu , dar de aici pana a pedala continuu pe acelasi rautati , e cale foarte lunga pana la un dialog civilizat , si mai ales crestin ! E satisfactia asta sadica de a deranja si a tulbura continuu , de a fi un Gica Contra non - stop ( vezi pe Daniel777 si nu numai ) . Ti se pare firesc ?
nu suntem stapani pe mintea omului,ca atare, fiecare are parerea sa si dreptul liber la exprimare.ca unii oameni incearca sa stea cu picioarele in doua barci sau sa slujeasca la doi stapani,este o alta poveste cu un altfel de final.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07