Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 14:43:25
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
V-am mai întrebat o dată dacă aveți curajul să vă susțineți alegațiile.

O fac din nou.

Mergem împreună și luăm apă, de unde doriți dumneavoastră, ducem o parte să fie sfințită de preotul ortodox și alta la preotul catolic, o punem în recipiente identice și vedem care se strică prima. Sunt dispus să las recipientele sigilate la dumneavoastră acasă.

Eu sunt dispus să vin în decursul anului viitor la Brașov pentru a face în mod public acest experiment.

Aștept poziția dumneavoastră.
Am aghiasmă de la Sihăstria din 1989. Parcă ieri am adus-o de la izvor, așa e de proaspătă. Mai am și din alți ani, la fel de ”nestricată”.

Experimentul tău nu are relevanță!
Vechi 13.12.2011, 15:46:40
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
V-am mai întrebat o dată dacă aveți curajul să vă susțineți alegațiile.

O fac din nou.

Mergem împreună și luăm apă, de unde doriți dumneavoastră, ducem o parte să fie sfințită de preotul ortodox și alta la preotul catolic, o punem în recipiente identice și vedem care se strică prima. Sunt dispus să las recipientele sigilate la dumneavoastră acasă.

Eu sunt dispus să vin în decursul anului viitor la Brașov pentru a face în mod public acest experiment.

Aștept poziția dumneavoastră.
fara sa stau pe ganduri, eu as accepta asa ceva. Aghiasma precum si anafura pastrata corespunzator rezista cu anii.
Vechi 13.12.2011, 16:15:42
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
fara sa stau pe ganduri, eu as accepta asa ceva. Aghiasma precum si anafura pastrata corespunzator rezista cu anii.
Pastrate corespunzator rezista cu anii multe lucruri, fara a fi sfintite. Anafura cu siguranta nu rezista; am vazut cu ochii mei anafura mucegaita.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:08:16
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Am aghiasmă de la Sihăstria din 1989. Parcă ieri am adus-o de la izvor, așa e de proaspătă. Mai am și din alți ani, la fel de ”nestricată”.

Experimentul tău nu are relevanță!
Experimentul meu nu-și propune să demonstreze faptul că în anumite circumstanțe apa sfințită, inclusiv cea sfințită de preotul ortodox, nu se strică; eu cred acest lucru și nu am nevoie de experimente pentru a o dovedi.

Experimentul meu își propune să-i demonstreze domnului Cătălin cât de falsă este ideea pe care o tot vehiculează pe aici cum că numai agheasma ortodoxă nu se strică, și că de aceea catolicii pun sare în apa sfințită; dumnealui are o viziune extrem de mecanicistă, aș putea îndrăzni să afirm chiar materialistă, asupra a ceea ce constituie dovada ortodoxiei unei biserici sau a prezenței harului, ceva de genul "ăia cu moaște de o anumită culoare, de o anumită greutate și un anumit miros au har, ceilalți nu".

De aceea îi repet provocarea domnului Cătălin: aceeași apă, fără sare, fără clor, fără nimic, sfințită de preotul ortodox și de preotul greco-catolic, sau romano-catolic.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:29:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
De aceea îi repet provocarea domnului Cătălin: aceeași apă, fără sare, fără clor, fără nimic, sfințită de preotul ortodox și de preotul greco-catolic, sau romano-catolic.
Si ar trebui pastrate ca referinta, unde? De cine?
Cam greu de pus in practica.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:32:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule Alin, cred că faceți o nefericită confuzie atunci când restrângeți noțiunea de post la post alimentar. Credeți că acesta este sensul cuvintelor Mântuitorului, pe care le-ați citat ?
Hoho, eu nu restrang la, ci dvs. excludeti postul alimentar.
Sau credeti ca in cuvintele respective nu era inclus sau avea doar o valoare simbolica?

Citat:
Asta ar fi o problemă. O a doua problemă este înțelesul noțiunii de disciplină așa cum este ea utilizată în catolicismul răsăritean:
http://www.newadvent.org/cathen/05030a.htm
Nu v-am trimis sa cititi nu stiu cate pagini de teorii ortodoxe pe subiect in discutie curenta, deci nu mi-o luati in nume de rau daca ignor link -ul de mai sus.
In schimb daca puteti face un rezumat, as fi fericit sa iau la cunostinta.

Citat:
O a treia problema este neadevarul pe care l-ati spus, si anume ca "am desfiintat postul". Ar fi, poate, decent sa va cereti scuze.
Deformat ar fi un cuvant mai bun?

Citat:
Ați afirmat, cu privire la îndeplinirea poruncii Mantuitorului:
"Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas.."
Pot și eu să afirm că, atunci când ai pierdut ceva esențial (în măsura în care l-ai avut vreodată), te apuci să-i ponegrești pe cei care îl au în continuare.
As fi bucuros sa-mi indicati inovatiile doctrinare din BOR, cam ce practici stil "agionarmaneto" au aparut de la fatidicul an 1054 incoace.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:40:49
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

As fi bucuros sa-mi indicati inovatiile doctrinare din BOR,
Numeroase. V-aș face o listă, dacă dezvoltarea în această direcție nu ar fi cu totul off-topic. Un prim prilej de meditație care merită dezvoltat pe alte topicuri: doctrina asupra Energiilor Necreate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:44:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
"Vestea cea buna" este una singura.
Ca este Papa inlocuitorul lui Hristos pe Pamant, sau ca trebuie sa tinem sabatul si sa nu mancam carne de porc, n-au nici o legatura cu ea.

O lingurita de otrava intr-un butoi de miere..

Citat:
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
..anevoie de purtat care nu le poarta nici macar maimarii lor, va rog derulati intregul context.

Asa da, va inteleg.

Citat:
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
Oh, boala asta grea a ciuntirii Scripturii.
Reluati pasajul si vedeti ca pe langa rugaciune mai era ceva..

Citat:
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program.
Si ortodocsii fac acelasi lucru si totusi nu s-au gandit ca astea ar inlocui postul alimentar.

Citat:
Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune.
Ba cum sa nu, au programul lor, doar ca axat pe alte chestii.
Stii ca nu e usor sa ratezi nici un meci din campionat?

Citat:
Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.
Postul este si ea o forma de disciplina, dar una de nivel superior.

Prelegerea ta e ceva de genul: "am fost un elev foarte bun, nu mai am nevoie de facultate".

Citat:
Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
Iti amintesti gresit, probabil ai auzit-o intr-un context catolic.
Si te mai intrebi de unde a invatat Luther sa se joace cu Scriptura.

Citat:
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post
Asta venind din partea unei persoane care chiar il tine ?
Asa ii aud si pe unii protestanti, ca ei pot sa tina post, la o adica chiar post negru, ce mare lucru, si maine imi demonstreaza ca nu manca decat paine si apa 3 zile la rand.

Eu stii ce le zic? Sa tina un an toate posturile ortodoxe si pe urma sa zica daca a fost greu sau usor.

Citat:
Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face.
Serios..ce logica..catolica.

Citat:
Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.
Mda..nu conteaza ca a binecuvantat contraceptia "naturala" ba chiar e ridicata la rang de virtute, atat timp cat nu binecuvanteaza avortul, BRC n-a abandonat lupta..
Minunat.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 17:45:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Numeroase. V-aș face o listă, dacă dezvoltarea în această direcție nu ar fi cu totul off-topic. Un prim prilej de meditație care merită dezvoltat pe alte topicuri: doctrina asupra Energiilor Necreate.
Gata, am meditat. Urmatorul?

Acum serios:
1. Topicul oricum a deviat de mult
2. Daca aveti ce spune pe tema asta deschideti un topic nou si prezentati-va parerile.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 19:53:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

As fi bucuros sa-mi indicati inovatiile doctrinare din BOR, cam ce practici stil "agionarmaneto" au aparut de la fatidicul an 1054 incoace.
Eu nu la inovații doctrinare mă refeream, ci la lipsa misionarismului.

Pe de lată parte, nu știam că BOR datează de la 1054. Cam din jurul acelui an datează, în schimb, dieceza romano-catolică de care aparțin eu.

Last edited by Erethorn; 13.12.2011 at 19:55:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56