![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Gigi Becali promite contrucția unui spital ultramodern după tragedia din Colectiv: Cei care au venituri mici vor beneficia de gratuitate
http://www.activenews.ro/stiri-socia...tuitate-126576 |
|
|||
|
|||
![]()
Preotul Constantin Necula: La primul concert rock, voi fi alaturi de tineri, in sutana si cu crucea la gat
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...asi-crucea.htm "Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piata Mare, voi fi alaturi de ei, in sutana si cu crucea la gat. Este o muzica pe care o ascult uneori si care ma linisteste. Dar, mai presus de asta, vreau sa le arat tinerilor ca intotdeauna voi fi alaturi de ei. Poate, la batranete, chiar o sa scriu o carte despre tineri", a spus Constantin Necula citat de Turnul Sfatului. "Am spus ca ascult muzica rock. Am spus-o public si o sa-mi atrag probabil cateva simpatii de la fratii mei preoti, dar asta e mai putin important. Ce vreau sa intelegeti este ca dincolo de reverende stau oameni, ca in reverendele acestea sunt imbracati oameni, nu sunt imbracati niste maimutoi, sau niste teleghidati", a adaugat parintele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii? Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință." (Marcu 2, 16-17) Eu, personal, le dau dreptate celor care au fost nemulțumiți de lipsa prezenței unui ierarh sau a preoților la locul accidentului. A fost o tragedie, nu un accident banal. Oamenii care sufereau aveau nevoie de mângâiere sufletească, de un cuvânt. Nu aveau nevoie de defilări, de spectacol sau de slujbe, ci de un simplu "Tatăl nostru". Și era îndreptățită prezența preoților acolo - suntem un popor majoritar ortodox. Pe de altă parte, cei nemulțumiți nu știu că pompierii de la ISU au un preot care îi însoțește la cazurile mai grave și că în acea seară de vineri a fost prezent și un preot ortodox (dar nu a fost suficient - ce să facă un preot la atâția oameni?). Apoi, nimeni nu i-a observat pe părinții de la Radu Vodă. Însă, ei au fost duminica. Ori tragedia a avut loc vineri noaptea. Degeaba tot încercăm noi să dregem busuiocul (că Biserica i-a pomenit și-i pomenește, că parohiile celor decedați/accindetați și-au făcut datoria, că veniți voi la Biserică), am cam dat-o în bară. Și puțini vor să recunoască acest lucru. Acei omeni aveau nevoie de o mângâiere duhovnicească (răniți, părinți, prieteni, medici, asistente, pompieri) - imediat după accident sau măcar a doua zi. Vina o purtăm noi că majoritatea tinerilor care merg prin cluburi nu-L cunosc pe Hristos. Slavă Domnului că Patriarhul si-a trezit și și-a cerut iertare. Astfel înțeleg eu de ce și-a cerut iertare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu, daca ai fi avut un prieten implicat, unde erai, la inmormantare, la spital, la parintii lui acasa sau tineai musai sa fii acolo unde s-a intamplat nenorocirea? Inteleg ca simbol social, ca oamenii nu se pot duce la cutare acasa daca nu-l cunosc sau la spital sa incurce traficul pe acolo, dar daca tot vorbim de relatii personala ala e ultimul loc unde se puteau desfasura asa ceva. Ca preot nu poti sa incurci personalul spitalului, ca vezi Doamne poate simte cineva nevoia sa-ti planga pe umar in timpul programului. Si pana iese din tura uita sa mearga sa caute un preot si uite asa ai ratat fereastra mantuirii pentru omul ala, in care puteai cu un "hop" sa-l arunci pe calea spre Rai. Acum serios, crezi ca daca esti unul care nu prea are treaba cu Biserica, ba poate si un mic dinte contra, si ai o problema si apare asa, convenabil un preot, taman la ala te duci sa te plangi. Sau chiar credincios fiind, daca ai un parinte duhovnic drag, nu te duci sa plangi pe umarul lui ci pe al unuia necunoscut doar pentru ca intamplator si convenabil se afla prin preajma. Si nu in ultimul rand, nu pentru asta a fost atacata Biserica. A fost atacata ca preotul se roaga langa cel mort, bolnav, nu "se reculege" la locul unde s-a intamplat un dezastru. Nu-ti suna cunoscuta faza cu "reculegerea"? Comunistii pastrau momente de "reculegere". A fost atacata ca IPS a spus-o pe aia dreapta, ca oamenii ar fi mai bine sa vina la Biserica decat la club. Si e perfect adevarat, un sfat valid. Au mai scris si altii despre ce se intampla cu adevarat in astfel de cluburi, in detalii mult mai la obiect, cum practic distrug o generatie - si nu prea avea cine sa-i contrazica. Dar daca a zis-o IPS e deja cap de acuzare, lipsa de sensibilitate, etc. Or fi fost aia oameni de treaba, "cool", dar nu cred ca erau multi genul care sa frecventeze Biserica mai mult decat clubul. Chestiile astea pur si simplu nu se impaca. Nu ca cine stie ce interdictie habotnica dar pur si simplu nu poti manifesta interes in egala masura pentru ambele, decat poate intr-o perioada de tranzitie, ca si caz de exceptie care confirma regula. A fost atacata pentru ca IPS le-a zis sa invete despre credinta ortodoxa. Sfat perfect valid chiar pentru majoritatea celor 80% ortodocsi, dar nu si pentru satanele din presa care pentru asta au turnat si mai mult gaz peste foc. A fost atacata pentru ca politicienii sa scape de furia multimii, sa fie redirectionata macar in parte. Cu ocazia asta s-au declansat minciunile meditice, despre banii Bisericii, de parca Biserica fura tara asta nu politicienii, de parca starea sistemului sanitar e in grija Bisericii nu a Statului Cleptocrat. Ce usurare pentru politicieni, deja 30% din presiune a disparut peste noapte, se gasise deja tapul ispasitor pentru gaurile din buget. Citat:
Nici macar dintre preoti. Desi daca ar fi mai multi, poate ar fi de unde. Dar responsabilii directi stii cine sunt? Parintii. Aia ortodocsi in statistici. De treaba, la locul lor, care nu bat cublurile. Moderati, caldicei, care nu se strica prea tare nici cu dracu, in orice caz, nu cu o credinta vie, care sa inspire si progeniturile care uite asa au fost luate de valul lumii acesteia. Sigur, parinti indurerati acum, nu trebuie sa ii criticam. Scuzele alea? Stai linistit au fost un gest parte smerit, parte formal, parte strategic. Desi ceva vina exista. In loc ca Biserica sa faca mai multe biserici, sa angajeze mai multi preoti, au construit ditamai "Casa Mantuirii Poporului". Pana si denumirea suna a erezie, ca nu o catedrala mantuieste un neam, ci Hristos prin intermediul celor care i-a trimis in lume: episcopi si preoti. Dar pentru asta nu sunt scuze, doar justificari patetice, sustinute sus si tare de infocatul nostru preot roca^r care crede ca daca se da rokar o sa fie cautat de rokari ca painea calda, spre pocainta si dreapta credinta.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.11.2015 at 00:22:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau asta nu mai e asa "cool"? Si poate ne spune si noua ce gen de rock asculta. Ca oricum, cat de "liberal" ar fi gusturi muzicale este ma indoiesc ca genurile "ascultabile" de o fatza bisericeasca, multumeste mai mult de 10% (sa zicem) din turma de rockeri. Sa ne rugam dara sa nu se intample si un dezastru intr-un club de muzica pop de exemplu, ca va trebui sa adauge alte 4 ore zilnice de exercitiu muzical care sa-l faca "viu" iar bietul om nu va mai avea timp sa doarma si sa se roage. Citat:
Ceea ce putem intelege pana una alta, este ca daca un preot nu asculta 4 ore de muzica rock, nu este viu, este un "maimutoi teleghidat". Super mesaj care cu certitudine va face multi convertiti. La muzica rock ca altfel..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.11.2015 at 23:52:29. |
|
|||
|
|||
![]()
-rau ar fii sa se intample intr-un club de manele,ca 4 ore de manele pe zi...
|
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba tot încercăm să dregem busuiocul, am greșit și gata. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), o mai dăm și în atitudini nepotrivite: http://www.activenews.ro/stiri-socia...iserica-126366
Din punctul meu de vedere asta nu este o atitudine potrivită, oricum nu pentru un exemplu bun. Ce zici, care este misiunea unsului Domnului? Nu cumva să lumineze norodul, să mângâie norodul, să împreună-pătimească cu norodul? Unsul Domnului în vestea cea bună 1. Duhul Domnului e peste Mine, pentru ca El M'a uns; El M'a trimis să le binevestesc săracilor, să-i vindec pe cei zdrobiți la inimă, robilor sa le vestesc libertate și orbilor vedere, (Ps 33:18, Ps 44:7, Ps 146:2, Is 11:2, Is 42:7, Is 49:9, Sof 3:9, Mt 11:5, Mc 1:38, Lc 4:18, Lc 7:22, In 8:32, In 17:18, FA 4:27, FA 10:38, Evr 1:9) 2. Să vestesc anul bineprimit al Domnului și ziua răsplătirii, să-i mângâi pe toți cei ce plâng; (Is 63:4, Is 66:10, Mt 5:4, Mc 1:38, Lc 4:19, Lc 6:21). Ca să deschizi ochii celor orbi, să scoți din temniță pe cei robiți și din adâncul închisorii pe cei ce locuiesc intru întuneric. (Is 42:7) Ca să zici celor robiți: "Ieșiți!" și celor care sunt în întuneric: "Veniți la lumină!" Ei vor paște oriunde pe calea lor și pe toate povârnișurile va fi pășunea lor. (Is 49:9) Ori cu replici de genul: "veniți la Biserică", "învățați ce-i credință ortodoxă", "dacă te duci, de ce vin preoți, dacă nu vin, de ce nu vin" - spuse unora rupți de Biserică nu prea merge. Și ca să mă înțelegi mai bine, am să redau atitudinea pe care eu o consider cea mai potrivită față de acest incident: "Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinții lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu își petreacă timpul într-o asemenea locație. ... Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului" IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. Acum înțelegi de ce Patriarhul și-a cerut iertare? Last edited by ovidiu b.; 10.11.2015 at 04:13:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidu,
Ce uiti tu e urmatorul lucru: chestia asta nu e, dinnpacate, cum a r fi fost normal, doar intre autocefalia pastorita de Patriarhul Daniel si masele largi. Nu. Uiti de faptul ce orice atitudine a Bisericii e speculata dusmanos, uiti de dusmanul Bisericii si al poporului. Tineretul e "hranit" nu doar cu E-uri si stress, e "hranit" si cu multa, foarte multa prostie. Prostie agresiva: cel mai exploziv gen. Ei deja sunt dresati sa respecte (a se citi "sa se teama la modul animalic, de caine gonit cu suturi in coaste in curte sau sub masa fiindca asa are chef stapanul") puterea si pe cine o are si o manifesta in dispretul eticii si oricarei legalitati. Pentru ei, blestemata de presa a subomului Soros a confectionat d eja semnificatia "oficiala", adica corecta politic, a faptului ca Patriarhul si-a cerut iertare: "E vulnerabil! Se stie cu musca pe caciula! Plusati mai departe, o sa terminam cu crestinismul asta enervant!". Intelegi? In nenorocitul de capitalism, infama de imagine conteaza aproape ca un cancer de hipertrofiata. Nu a exagerat deloc cu cluburile. Ah, la terase iesim cu totii. Si vinerea, de ce nu? Dar cluburile de un anume fel sunt alta poveste. Sunt guri de iad, si nu doar metaforic, ci efectiv tehnic si realist. Una e sa judecam semneii, fara sa stim "caile lor", ori doar Dumnezeu "cerceteaza rarunchii" deci doar El stie TOTUL despre TOT, si doar El are nu doar dreptul dar si capacitatea, stiind toate, sa le judece pe toate si toti, si alta este sa le indicam ferm calea spre Lumina. Acum e o lupta. Mare, si in mare parte nevazuta. Tu, daca ai fi in ring, iti ceri iertare?! Cui? Ah da, dusmanilor personali, da, trebuie sa le intoarcem obrazul. Nu si dusmanilor oricarei credinte sanatoase, oricarei umanitati normale, si oricarei creatii intemeiate. Presupun ca ai realizat ca scopul lor final este "redefinirea" (spurcarea) Creatiei, cu omul in frunte. Unor fiinte cu asemena scopuri nu le dai avantajul imaginii vulnerabilitatii. Pentru ca esti pastorul, in numele lui Hristos, al unui intreg popor. Si, daca pierzi ca pastor, pierde si poporul. Ce? Un "fleac, acolo, de trei lei": mantuirea. |
|
||||
|
||||
![]()
Strict lumesc, degeaba.
Cum o dai și o întorci nici vreun ierarh nici vreun preot n-a făcut nimic greșit.* Clerul nu trebuie (și nici n-a făcut-o) să umble prin norod pentru imagine. Iar replica, spusă poate la iritare, a Patriarhului e cât se poate de corectă: nu (re)scriem noi moliftelnicul, da? *L.E. A... Că s-a mai găsit câte unul care să vorbească fără să gândească prea mult, trântind mucii-n fasole (nu că n-ar avea dreptate la modul general, da' momentul nu cerea deloc asta), e altă poveste.
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 10.11.2015 at 08:30:23. |
|