Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2010, 13:50:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu cred ca este la latitudinea cuplului sa hotarasca in acest caz. (despre contraceptie, care nu este tot una cu avortul)
Depinde de metode.
Contraceptivele orale si sterilietul se pare ca sunt avortive.
Vechi 19.05.2010, 13:51:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Uite de asta nu-mi plac lucrarile astea....se contrazic.
Si pentru ca tot se discuta de la un fir la altul si se contrazice lumea. !Nu, cum sa postesti sambata si duminica, este pacat!"
Uite am inegrit exact ceea ce spune par. Cleopa si alti ca el si care dau peste cap totul in ceea ce priveste casnicia.
Eu nu pricep ce are infranarea cu jertfa pentru Dumnezeu. De ce nu putem s-o aducem in alte zile, atunci cand putem noi?
Mai scrie clar ca pentru impartasanie trebuie abstinenta. Deci tot la vorbele mele se ajunge: cai casatoriti sunt fie murdari in actul lor, fie nu este suficient timp sau atentie pentru Dumnezeu.
Deci pana la urma tot incompatibilitate este intre credinta si casnicie.

Si citind ultima fraza: sotii trebuie sa tie in afara postului cel putin o saptamana de curatie si trei zile dupa, pentru a primi Sfanta Impartasanie, atunci cum se impaca deasa impartasanie, cu viata de familie.
Cum fac oamenii care se duc si se imprtasasesc la fiecare liturghie? Nu fac abstinenta? Ori sunt dezlegati de preot.

Eu asta ma chinui sa va explic. Acum am si citatul. Si de aia am probleme cu monahi ca parintele Cleopa.
Eu cum sa fac atunci? Ma las de sot si atunci ma duc in fiecare zi si ma impartasesc? Asta vreau sa pricep si eu si voi!
Nu se pot face amandoua. Voi nu vedeti? Of, ca m-ati inebunit cu contradictiile astea.
Sophia, parintele Cleopa nu este pentru impartasania deasa, ci o data la o luna. Il intreaba un credincios intr-un volum daca e bine sa se impartaseasca omul o data pe sapatamana si el ii spune nu, nu e bine, ci o data pe luna. Asadar, are un sistem de gandire coerent, nu e nici o contradictie. Deci nu te lasi deloc de sot si nici nu te impartasesti in fiecare zi. Sunt sigura ca pentru cei cu impartasania deasa nu sunt aceste abstinente, pentru ca, vorba ta, ar fi o contradictie.
Acuma, cei mai multi dintre noi ne impartasim in timpul posturilor bisericesti, care oricum trebuie tinute. Chiar si sambetele si duminicile din timpul posturilor bisericesti. Deci nu ar fi nici o abstinenta extra. in plus, daca ai citit primele sale randuri, spune clar ca infranarea trebuie sa tina cont de partener. Deci daca el nu vrea cu nici un chip, nu poti sa treci peste vointa lui. Dar lasim impartasania pe altadata, asa vad eu lucrurile.
Oricum, ce prezinta parintele Cleopa este o norma ideala, pe care numai credinciosii mai sporiti reusesc sa o infaptuiasca. De aceea ai parinte duhovnic, ca sa il intrebi toate aceste lucruri si sa iti fixeze el masura pentru tine. Deci, te rog, nu mai pleca urechea la vorbele noastre de pe forum, ci asculta-ti duhovnicul si procedeaza exact cum iti va zice el!
Vechi 19.05.2010, 14:25:44
jefferson
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da este.
E ca si cand ai intreba daca poti sa faci 10 avorturi cu scuza ca mai tarziu vei face si un copil.

A mai deschis cineva un topic zilele trecute pe o tema identica.
Era un nickname creat "adhoc", va apartine cumva?

Daca nu stiti, topicul a fost sters si utilizatorul la fel, din motive pe care nu le cunosc personal dar le intuiesc si le consider evidente.

Luati asta ca pe un sfat.

ce legatura are avortul cu folosirea anticonceptionalelor? as putea spune ca sunt 2 termeni in antiteza.

nu, nu eram eu, dar nu inteleg dc i s-a pus pumnul in gura respectivului utilizator? din cate stiu eu crestinismul este religia libertatii si a liberului arbitru dar se pare ca acestea nu se aplica si in cadrul acestui forum. poate respectivul/a avea o nelamurire la care se putea raspunde cu argumente legate de sfanta scriptura si traditie.
cred intr-un dialog civilizat cu argumente si contraargumente cu orice persoana.
crestinismul nu are tabu-uri ,nu este un set de reguli si restrictii ,este religia iubirii.
Vechi 19.05.2010, 14:28:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
ce legatura are avortul cu folosirea anticonceptionalelor? as putea spune ca sunt 2 termeni in antiteza.
.
Pilulele anticonceptionale pot provoca avort.

http://www.provitacraiova.ro/articol...ceptionale.php
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 14:31:58
jefferson
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pilulele anticonceptionale pot provoca avort.

http://www.provitacraiova.ro/articol...ceptionale.php

pilula este un inhibitor al ovulatiei , nu provoaca nici un avort. mai documentati-va .
Vechi 19.05.2010, 14:33:09
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:

nu, nu eram eu, dar nu inteleg dc i s-a pus pumnul in gura respectivului utilizator? din cate stiu eu crestinismul este religia libertatii si a liberului arbitru dar se pare ca acestea nu se aplica si in cadrul acestui forum. poate respectivul/a avea o nelamurire la care se putea raspunde cu argumente legate de sfanta scriptura si traditie.
cred intr-un dialog civilizat cu argumente si contraargumente cu orice persoana.
crestinismul nu are tabu-uri ,nu este un set de reguli si restrictii ,este religia iubirii.
in alta ordine de idei, daca intr-adevar vreti sa stiti parerea celor de pe acest forum despre acest subiect (cu argumente si citate din Sfanta Scriptura si traditie) va sugerez sa folositi mai intai functia de search a forumului caci s-a scris pe aceasta tema foarte muuuuuuuult.

De aceea poate ca oamenii nu mai au rabdare sa dezbata iar si iar si iar acelasi subiect pe un milion de topicuri, de fiecare data cand un nou utilizator vine cu aceeasi intrebare.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Vechi 19.05.2010, 14:33:57
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
pilula este un inhibitor al ovulatiei , nu provoaca nici un avort. mai documentati-va .
eu ti-as sugera sa te mai documentezi tu. Nu inhiba nimic ci omoara ovulul.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Vechi 19.05.2010, 14:35:14
Senior Member

Implicit

Citat:
tocmai ti-am dat link sa te documentezi. Sunt alti oameni mai invatati ca mine sau ca tine.

Desigur ca inhiba ovulatia, dar sunt sanse ca femeia sa ramana insarcinata si folosind pastilele. In acest caz embrionul format va muri din cauza folosirii pastilelor.

Ramane ca voi sa alegeti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 14:38:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
eu ti-as sugera sa te mai documentezi tu. Nu inhiba nimic ci omoara ovulul.
N-ar fi o problema ca omoara ovulul, caci in fiecare luna moare cate un ovul la femei daca nu e folosit, asa cum mor si milioane de oua barbatesti. Problema e ca pot omori embrionul deja format prin fecundare, aka copilul.
Vechi 19.05.2010, 15:09:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Sper ca te-a lamurit Doriana.
Vezi link -ul provita.

Citat:
Este si religia bunului simt.
Dar nu esti tu cel care deschisesei un topic de genul "In ultima vreme doar sex pe acest forum"?
Apropo, am observat ca a fost sters si ala.

Deci ar trebui sa fii fericit.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05