![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Vreau să fac doar 3 corecturi, nu mai intru în alte amănunte că ne apucă iarna: 1. La început s-a ținut doar sâmbăta. 2. creștini legaliști, nu "creștini legalistici" 3. S-a făcut tranziția, nu "s-a facut tranzactia" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu ai spus "la început". Începutul Bisericii Creștine îl consider perioada apostolică, perioadă în care în nici un caz nu a fost vorba de o ținere în paralel a sâmbetei și a duminicii. In tot NT nu vei găsi o asemenea ținere dublă a zilei de odihnă. <----- Uite ce absurd sună: ziua de odihnă e două.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca sunt discutii aprinse si aici.Nu voi interveni in aceasta discutie decat doar cateva clipe,pentru ca eu insumi am spus ca trebuie sa slujim lui Dumnezeu tot timpul,nu conteaza ce zi este.Voi aduce totusi niste versete care arata ca primii apostoli "tineau si duminica" :)ca sa spun asa,ca sa ma exprim mai clar,se adunau si duminica:
Faptele apostolilor 20:7 În ziua dintâi a săptămânii, eram adunați laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor, și și-a lungit vorbirea până la miezul nopții. 1 Corinteni 16:2 În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câștigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Toți împreună erau nelipsiți dela Templu în fiecare zi, frîngeau pînea acasă, și luau hrana, cu bucurie și curăție de inimă". (Fapte 2:46) Citat:
Aici nici măcar nu este vorba de o adunare, ci este o zi normală de lucru în care creștinii trebuiau să facă curat prin cămări, să facă contabilitatea și să strângă sacii cu ajutoare. Primii creștini munceau duminica! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Le-am analizat pe scurt mai sus. Un exemplu neconcludent, iar celălalt arată că duminica era zi de lucru. Nu-ți ajunge Scriptura pentru dovezi? Înseamnă că nu-L crezi pe Dumnezeu pe cuvânt și prin Cuvânt! Oare de ce nu mă mir? |
|
|||
|
|||
![]()
În exemplul pe care ți l-am dat (de fapt voi încercați să-l folosiți ca "dovadă") nu e nevoie de nici o interpretare. Așa arată o zi de cult și de odihnă? Așa vă petreceți voi duminica în pivniță, în cămară și la târg? Hai să fim serioși...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce n-a plecat Pavel inainte de Duminica?Si daca duminica nu e importanta de ce este mentionata cu numele?Nu doar au frant painea, ci Pavel le-a si vorbit(predicat). Din biblie: Ioan 5:18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. Ioan 9:16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei. Mai bine vino cu dovezi ca se tinea doar sambata de la inceput. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|