Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2014, 17:47:00
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sa nu ne comparam cu Iisus. El era numai in parte om, deci putea sa se hraneasca doar cu aer!
Hristos Domnul S-a pogorat pe pamanat in chip de om - fiind si Om adevarat si Dumnezeu adevarat!
Ca putea sa ne arda cu suflarea gurii Lui, ca ne-ar fi orbit cu stralucirea fetei Lui, ca ar fi putut sa nu atinga de pamantul acesta spurcat prea sfintele Lui picioare ... si totusi n-a facut asa. Ci S-a smerit (pana la moarte!) luand chip de Om adevarat, nu ca un impostor, ci S-a coborat pana la nivelul nostru, in neputintele noastre, fiind si El ispitit ca si noi, simtind si El foamea asemenea noua.. Singura deosebire intre noi, oamenii, si Hristos Omul este ca El a fost fara de pacat.

"Iar Iisus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan și a fost dus de Duhul în pustie,
Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Și în aceste zile nu a mâncat nimic; și, sfârșindu-se ele, a flămânzit.
Și I-a spus diavolul: Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, zi acestei pietre să se facă pâine.
Și a răspuns Iisus către el: Scris este că nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu."

"Că nu avem Arhiereu care să nu poată suferi cu noi în slăbiciunile noastre, ci ispitit întru toate după asemănarea noastră, afară de păcat.
...
Un astfel de Arhiereu se cuvenea să avem: sfânt, fără de răutate, fără de pată, osebit de cei păcătoși, și fiind mai presus decât cerurile."

Last edited by crinrin; 06.12.2014 at 17:57:53.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 18:42:29
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Deci primul articol nu se referea la post ci la alimentatie in general. Iata un citat:

"This might be more than you'd expect, but it's been measured in controlled studies. The surprisingly hefty amount is the result of bacteria that live in your colon and feed on most of the food you eat, says Purna Kashyap — a gastroenterologist at the Mayo Clinic who studies the gut microbiome.

"There are a lot of carbohydrates that we consume — mainly present in vegetables, grains, and fruits — that our bodies don't have the enzymes necessary to digest," he says. "These end up in large intestine, where microbes chew them apart and use them for energy, through the process of fermentation. As a byproduct, they produce gas."

A huge variety of foods contain these complex carbs that we can't fully digest: virtually all beans, most vegetables, and anything with whole grains. For most people, this leads to somewhere between 500 to 1500 milliliters of gas daily — the equivalent of half a two-liter bottle of soda, every single day."

(citat de pe yahoo.com)

Nu stiu care este mecanismul la vaca, dar si ea se baloneaza si elimina multe gaze. Nu stiu ca ea sa manance mere sau alte chestii, in afara de iarba si fan si nutreturi industriale.

Iisus era Dumnezeu. Avea si fire omeneasca, dar era Fiul lui Dumnezeu, din Tatal. El putea orice.
Nu mi-este clar de ce nu a facut anumite lucruri. Probabil ca sa se realizeze ceea ce Ii era scris de la Tatal. Altfel n-ar fi murit pe cruce ca oamenii.
Iisus traieste si acum in Cer, dar nu ca om.

Sunt greu de explicat unele lucruri, de catre noi oamenii.

Asta cum simtitul mai usor in post se poate. Dar nu la toata lumea. Daca ai probleme de sanatate, sau de viata (stres) nu te simti bine.
Este o nevointa. Si asta este scopul lui, sa ne nevoim, nu sa ne simtim bine.
Vechi 06.12.2014, 18:55:44
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Ah, am citit de curand in patericul atonit despre calugari care nu mancau (nu stiu de bauta apa sau alte lichide) la nesfarsit. Nu dormeau la nesfarsit.
Astea sunt lucruri extreme, care nu stiu la ce folosesc.
De unde aveau aceasta putere nu stiu. Am impresia insa ca nici nu traiau asa mult la vremea aia. Nu mai stiu la ce varste mureau.

Foarte bine si frumos scrie IPS Bartolomeau Anania ca postul este o problema de bun simt si de cumpatare. Si ca trebuie totul cu masura.
Hrana sufletului pentru vesnicie care potoleste si foamea/setea trupului:

http://bibliaortodoxa.ro/

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Și a răspuns Iisus către el: Scris este că nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu.

Gustați și vedeți că bun este Domnul;

Judecățile Domnului sunt adevărate, toate îndreptățite.
Dorite sunt mai mult decât aurul, și decât piatra cea de mare preț; și mai dulci decât mierea și fagurele.
Că robul Tău le păzește pe ele, și răsplătire multă are.

Cât sunt de dulci limbii mele, cuvintele Tale, mai mult decât mierea, în gura mea!

Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său;
Și era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a așezat lângă fântână și era ca la al șaselea ceas.
Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau.
Căci ucenicii Lui se duseseră în cetate, ca să cumpere merinde.
Femeia samarineancă I-a zis: Cum Tu, care ești iudeu, ceri să bei de la mine, care sunt femeie samarineancă? Pentru că iudeii nu au amestec cu samarinenii.
Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă ai fi știut darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El, și ți-ar fi dat apă vie.
Femeia I-a zis: Doamne, nici găleată nu ai, și fântâna e adâncă; de unde, dar, ai apa cea vie?
Nu cumva ești Tu mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat această fântână și el însuși a băut din ea și fiii lui și turmele lui?
Iisus a răspuns și i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăși;
Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viață veșnică.

Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică.
[u]Eu sunt pâinea vieții.[/U]
Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

Last edited by crinrin; 06.12.2014 at 19:06:14.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 19:22:47
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Este o nevointa. Si asta este scopul lui, sa ne nevoim, nu sa ne simtim bine.
Este, aici, unul din multele paradoxuri pe care le presupune viața în credință: să te nevoiești pentru a te simți bine. „Luați jugul Meu, căci jugul Meu este ușor”. Și e ușor tocmai pentru că este al Lui și pentru El însuși este prezent în toată nevoința creștinească. Nu te nevoiești ca să te chinuiești, ci ca să te bucuri. Căci scad puterile trupului și, totodată, chingile în care ține strâns sufletul, iar acesta devine mai ușor, mai liber, înălțându-se mai ușor către Dumnezeu în rugăciune.

Dar este nevoie, totodată, și de puțină însingurare, de mai mult timp închinat lui Dumnezeu, rupând mai ales de la activitățile ce risipesc sau tulbură sufletul, cum ar fi privitul la TV, dialogurile fără rost, împrăștierea în tot felul de griji.

Nu poți privi cu un ochi la lume și cu unul la Dumnezeu. Nu poți să trăiești și duhul lumesc al sărbătorilor – cu alergătura prin magazine, după cadouri și după toate accesoriile menite să sporească așa-zisa bucurie a sărbătorilor – și duhul dumnezeiesc al Nașterii Domnului, care presupune pregătire și liniștire cu post, rugăciune, spovedanie, împărtășanie, participare la slujbele Bisericii, citirea cărților sfinte.

Unul trebuie lăsat în plan secundar; iar un creștin știe care anume.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 20:21:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Am citit astazi un articol medical interesant:

De ce se baloneaza oamenii?
Toti oamenii elimina in timpul vietii gaze din organism, cam cate 1litru pe zi.
Asta se datoreaza consumului de legume, fructe si cereale. Organsimul omului nu este facut sa digere asa ceva.

Am observat si eu asta la mine si am auzit la multa lume.

In alta ordine de idei am mai citit un articol legat de post. Acolo spunea ca trebuie avut grija la ce manancam in post. Unele legume iau calciul (se fac oxalati si alte saruri) si ai pierderi in organism. Mai scria de lipsa de fier si vitamina B12.
In orice caz spunea ca este bun postul, dar cumpatat si avut grija ce si cat mananci.
Fiecare gaseste raspunsuri la dilemele sale in mod partinitor.
Sunt studii si in favoarea legumelor ,sunt studii si in defavoarea lor.
Mie daca-mi plac legumele voi fi atrasa mereu de studiile comform carora legumele sunt benefice,sanatoase si-ti lungesc viata etc...

Iar ceilalti care nu se pot desparti de produse de origine animala vor gasi studii care sa ridice carnea si produsele lactate in slavi.
Cred ca este simplu.

Mereu cand scrieti acestea si va aratati interesati(sau infricosati)de astfel de carente nu va ganditi la oamenii de pe alte continente care sunt vegetarieni din tata-n fiu si traiesc fara probleme,sunt longevivi si au un sistem imunitar mult mai compentent.

Cine a scris aceste studii despre deficienta de fier si B12 ?
Nu cumva niste companii puternice din industria alimentara care au platit bani buni au dat ordine sa sa scrie despre "pericolele"lipsei consumului de carne rosie si produse lactate?
Oare isi permit ei ca toata populatia sa manance PUTIN,SANATOS si VEGETARIAN?
Cum ar arata afacerile lor din aceasta perspectiva sumbra?

La polul opus vegetarianismului din alte zone ale lumii,imi sta in fata gargantuanismul American care arata ca dispozitivul/mecanismul de curatat resturile din chiuveta gospodariei-food waste disposer. Oamenii se imbuiba pt ca mancarea este ieftina,accesibila si disponibila .Care dintre stramosii nostri mancau carne dimineata,la pranz si seara ?Aveau atatea resurse?
Spuneti ca organismul uman nu are enzyme sa digere vegetale si legume dar are pt 3 mese cu carne si prod lactate /zi?

Poate ca mancau atat de greu dar...munceau afara,stateau in frig,conditiile erau grele,mergeau pe jos;la polul opus,la cum traim astazi in puf,la caldurica si moale,practic niste frunze si putin nectar de fructe ne este suficient!

Ganditi-va cat de hilara este situatia unuia care se trezeste intr-o casa climatizata se suie in masina,se opreste la un restaurant unde mananca la micul dejun o omleta de 3 oua,carnati,cartofi taranesti si paine cu unt si gem;daca mai adaugam si cafeaua cu lapte si zahar,deja ajungem usurel la aproape 1,600 calorii(unde 2,000 ar trebui sa fie media /zi).
Deci numai micul dejun reprezinta 3 sferturi din caloriile zilnice ,dar mai urmeaza si pranzul si apoi cina cu familia nu?
Ce rezulta?un dezastru metabolic!
Nu-I nimic,nu-i nici o problema! Exista o armata de doctori si armate si mai multe de asistente si de laboranti care abia te asteapta sa le deschizi usa.
Apropos,colegiile medicale sunt luate cu asalt iar annual se fabrica absolventi pe banda rulanta care nu fac fata cerintei.
Insa paradoxul medicinii este ca nimeni ,niciodata nu te va vindeca de nimic!
Odata imbolnavit,aflat in dezechilibru doar vei fi monitorizat periodic si ocrotit cat sa nu ai dureri iesite din comun.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 21:16:31
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Fiecare gaseste raspunsuri la dilemele sale in mod partinitor.
Sunt studii si in favoarea legumelor ,sunt studii si in defavoarea lor.
Mie daca-mi plac legumele voi fi atrasa mereu de studiile comform carora legumele sunt benefice,sanatoase si-ti lungesc viata etc...

Iar ceilalti care nu se pot desparti de produse de origine animala vor gasi studii care sa ridice carnea si produsele lactate in slavi.
Cred ca este simplu.

Mereu cand scrieti acestea si va aratati interesati(sau infricosati)de astfel de carente nu va ganditi la oamenii de pe alte continente care sunt vegetarieni din tata-n fiu si traiesc fara probleme,sunt longevivi si au un sistem imunitar mult mai compentent.

Cine a scris aceste studii despre deficienta de fier si B12 ?
Nu cumva niste companii puternice din industria alimentara care au platit bani buni au dat ordine sa sa scrie despre "pericolele"lipsei consumului de carne rosie si produse lactate?
Oare isi permit ei ca toata populatia sa manance PUTIN,SANATOS si VEGETARIAN?
Cum ar arata afacerile lor din aceasta perspectiva sumbra?

La polul opus vegetarianismului din alte zone ale lumii,imi sta in fata gargantuanismul American care arata ca dispozitivul/mecanismul de curatat resturile din chiuveta gospodariei-food waste disposer. Oamenii se imbuiba pt ca mancarea este ieftina,accesibila si disponibila .Care dintre stramosii nostri mancau carne dimineata,la pranz si seara ?Aveau atatea resurse?
Spuneti ca organismul uman nu are enzyme sa digere vegetale si legume dar are pt 3 mese cu carne si prod lactate /zi?

Poate ca mancau atat de greu dar...munceau afara,stateau in frig,conditiile erau grele,mergeau pe jos;la polul opus,la cum traim astazi in puf,la caldurica si moale,practic niste frunze si putin nectar de fructe ne este suficient!

Ganditi-va cat de hilara este situatia unuia care se trezeste intr-o casa climatizata se suie in masina,se opreste la un restaurant unde mananca la micul dejun o omleta de 3 oua,carnati,cartofi taranesti si paine cu unt si gem;daca mai adaugam si cafeaua cu lapte si zahar,deja ajungem usurel la aproape 1,600 calorii(unde 2,000 ar trebui sa fie media /zi).
Deci numai micul dejun reprezinta 3 sferturi din caloriile zilnice ,dar mai urmeaza si pranzul si apoi cina cu familia nu?
Ce rezulta?un dezastru metabolic!
Nu-I nimic,nu-i nici o problema! Exista o armata de doctori si armate si mai multe de asistente si de laboranti care abia te asteapta sa le deschizi usa.
Apropos,colegiile medicale sunt luate cu asalt iar annual se fabrica absolventi pe banda rulanta care nu fac fata cerintei.
Insa paradoxul medicinii este ca nimeni ,niciodata nu te va vindeca de nimic!
Odata imbolnavit,aflat in dezechilibru doar vei fi monitorizat periodic si ocrotit cat sa nu ai dureri iesite din comun.
Singura solutie e intoarcerea la credinta si simplitate.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 06.12.2014 at 22:25:54.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 21:35:19
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cristian - ai dreptate in ceea ce spui.
Dar si asta se poate in diverse masuri.
Unul poate trai in manastire si atunci traieste ceea ce spui tu 100%.
Altul traieste in lume, are familie si copii si traieste ceea ce spui tu la 50% sau 75%. Cat se poate.
Ni s-au dat aceste posibilitati, fiecare dupa puterea lui.

Cu alimentatia depinde mult de la individ la individ.
Florin poate sa triasca zile intregi fara hrana, apa si alte cele.
Eu trebuie sa tin anumite diete si in plus sa beau multe lichide.

Unul nu suporta lactate, altul nu suporta gluten, altul nu suporta carne, altul alune etc. Fiecare om este altfel construit.

Cu studiile iti dau dreptate. Sunt multe, contradictorii si probabil ca si reprezinta anumite interese.
Si totusi este cunoscut practic si verificat la multi oameni ca anumite alimente produc balonari, sau dureri de stomac, sau mai stiu eu.

Unii sunt vegani si raw-vegani si mai stiu eu. Ei pot. Altii nu pot.
Se spune ca populatii intregi au alergie la lapte, altii multi nu au. Cine este de vina ca fiecare este altfel construit?
Da, oamenii se hranesc si in functie de zona geografica si clima.

Eu nu stiu care este alimentatia cea mai adecuata omului si nu pot sa impun nimanui nimic.
E suficient ca nu reusesc sa aflu solutii pentru mine si ma lupt si cu ispite.

Ma uit in familie la prietenii mei: doi frati (copiii): unul e carnivor, altul abia mananca si legume.

Si exista oameni care mananca din toate, bine, sanatos si sunt sanatosi si altii care nu mananca mai nimic, si sunt bolnavi. Sau invers.
Depinde de organism.

Eu am dat intamplator peste acel articol si mi-am explicat anumite lucruri (pentru mine si altii din jurul meu).
Tu ai probleme cu lactatele am inteles, nu suporti nici carnea.
Eu am alte probleme.

Nu ma opun insa postului. Numai ca...dupa posibilitati.

Last edited by sophia; 06.12.2014 at 21:38:07.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2014, 22:48:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Despre post s-a scris mult si sunt convins ca fiecare si-a exprimat parerea in mod firesc fara falsa smerenie. In fond, nu ne obliga nimeni nici sa tinem post, nici sa parem ceea ce nu suntem. Eu cred ca pe masura ce inaintam in viata, ceva ar trebui sa se schimbe in jurul nostru. Oare ce este postul? Sa fie o interdictie clara asupra unor placeri cu care ne-am obisnuit? Pai atunci ce este interdictia? Putem spune: "Iti interzic sa nu ma iubesti?"
In lumea credintei se intampla un fenomen extrem de ciudat. Lumea tine post peste tot. Pentru ca... "asa e scris!" Unii tin toata ziua, dar dupa ce a apus soarele, se ghiftuiesc. Ba se trezesc si dupa miezul noptii sa mai infulece cate ceva. Asa e postul la ei. Altii nu mananca ulei si nu beau vin, dar cu berea si tuica nu-i nicio problema, ca ele nu sunt enumerate acolo! Dar mai ales, tin post cu o strictete dezarmanta, in timp ce la barfa si judecarea celorlalti sunt cei mai mari campioni!!! Iar acesti oameni traiesc printre noi, ii vedem zilnic cum au o viata extrem de zbuciumata, desi se spovedesc si se impartasesc de cel putin patru ori pe an, au prieteni buni (dar - vai! - si foarte multi dusmani, uneori chiar frati buni), iarta pe toata lumea, (dar sa nu-i rogi sa uite raul ce li s-a facut ca nu se poate). Eu cred ca pe acesti oameni, Dumnezeu ii mantuieste cu de-a sila. Pe cat de superficial trateaza dragostea pentru aproape, pe atat isi impovareaza Crucea cu necazuri si nenorociri pentru care altii si-ar pune capat zilelor...
Si-atunci iarasi spun: Ce este postul si cui foloseste? Are Dumnezeu nevoie de postul nostru? Ii creste contul in banca daca il tinem? De ce il tinem daca il tinem? Din ambitie? Se pare ca pentru multi... cam acesta e raspunsul: "Vreau sa-I dovedesc lui Dumnezeu ca pot!" Ce sa-I dovedesti, om natang, din moment ce nu primesti harul? Nimic nu poti face de capul tau. Adica poti, dar nu-ti foloseste la nimic. Dimpotriva, chiar!
Despre postul Craciunului ce putem spune? (Nu ma refer la cei cu probleme speciale, ci la cei care duc o viata obisnuita din punct de vedere alimentar) Oare e greu? Oare e usor? Pai cine face sa fie greu sau usor, nu tot bunul Dumnezeu? Mi-e greu sa vorbesc in numele meu, dar ma tem ca nu am alt exemplu la indemana... Si imi cer iertare fiindca nu de lauda e vorba, ca nu sunt eu singur in stare de absolut nimic pe lumea asta! Nu mi-am propus neaparat sa tin post. Dimpotriva, ma gandeam dinainte ca in conditiile in care esti singur (departe de familie) te trezesti la 5.30, la 6.00 esti in trafic, la 7.00 incepi jobul, iar pana seara la 7.00 trudesti acolo unde ti-a oranduit Dumnezeu, multumindu-I neincetat pentru sansa pe care si altii si-ar dori-o... Ce fel de post sa mai poti tine?... Si totusi asta nu mai depinde de noi, ci numai si numai de Dumnezeu. Pentru ca iti da de ales. MEREU! Si cum sa alegi altceva, daca totusi ai varianta unui post variat: fasole, salate, cartofi, mazare, masline, iar cand e dezlegare... peste pe saturate!... Si cum sa nu "strigi" in sufletul tau: "Doamne, de ce esti atat de bun, din moment ce eu te supar mereu?"
Eu cred ca postul in sine inseamna "inima infranta si smerita" inainte de orice!... Si-atunci, toata povara Crucii, o ia Mantuitorul. TOATA!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 08.12.2014, 10:50:44
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit Postul e lepădarea oricăror griji și nevoi... prin încredere în Dumnezeu!

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Creștinul obijnuindu-se cu Hristos și cu icoanele și cu tot ce-l introduce în universul credinței se familiarizează și devine un casnic, un intim, un apropiat care din pricina că se crede ca făcând parte din familia Domnului, din biserica intimă, din sufletul și casa lui Dumnezeu, începe să se auto-înșele singur crezând că libertatea și familiaritatea cu Hristos înseamnă îngăduință în păcătuire, alint și răsfăț oricât ai greși, oricât ai călca poruncile și legile și ascultarea. Omul ajunge să creadă că are voie să înșele, că e normal să păcătuiască crezând că Hristos îi permite așa ca-n familie, așa ca-ntre prieteni, așa ca-ntre foarte intimi și apropiați. Defapt creștinul se înșală singur crezînd astfel fiindcă ''frații și surorile Mele și mama și tatăl meu sunt cei ce aud și ascultă Cuvântul cu iubire curată și apoi împlinesc cu înțelepciune și taină și-L păzesc ca să crească și să se desăvârșească''

După ce reîncepe creștinul să fie intim cu păcatul și cu înșelarea crezând că-și poate permite și că îi este îngăduit așa ca-n familie... își dă drumul de tot:

1. pe stradă caută din priviri prilejurile înșelării înălțătoare și e foarte curios să se frece cu fete tinere și frumoase în timp ce se pilește cu eu-ri egoiste, jmechere, grozave și privilegiate ca un fel de înțelepciune profitoare și pervers leneșă ce inventează spurcări în poftă... se mituie și se pilește și se privilegiază cu tot felul de euri, ale lui sau ale altora.

2. ca o lucrare perpetuă el abea așteaptă ca să forțeze necredința umplând-o cu credință eronată, eretică, greșită, falsă învârtoșată de parcă ai potrivi litera E ca să intre perfect în litera U și asta face ca să potrivească 'înțelepciunea' după plăcerea lui logico-profesional-artistică.

3. își face griji și cobește cu deznădejde ca să se laude sau să se răzbune prin cuvintele cele grele ale credinței în necredință sau ale credinței în credința eronată și plină de erori și greșeli... folosind cuvinte dure, sadice, porcoase, viclene, batjocoritoare și petrecărețe pline de distracție înșelătoare... pline de gLume spurcăcioasă prin care retrăiește iluzia că ar fi celebru, aplaudat, apreciat de public așa ca dracool!

4. își leapăd postul, crucea, rugăciune, mila și taina supărat din pricina deranjului sâcâielilor ispisăloage ale tuturor datoriilor pe care obediența spurcăcioasă și frica de răspundere îl îndeamnă să nu le rabde ci să se irite ca să lepede de tot recunoștiința revoltându-se și țintind viceversa... până la urmă în Dumnezeu disprețuindu-L cu prejudecăți otrăvite de farisei ce au lucrat din greu o viață la răspândirea aluatului cel viclean și ipocrit cu care se laudă de parcă ar fi credința în pâinea coaptă!
Postul înseamnă să fii tot mai bun cu Dumnezeu și nu tot mai bun kaa Dumnezeu!

Adică trebuie să fii așa ca cucu' (unde cuibul în care-ți depui oul (sufletul) este mânăstirea sau credința Domnului și nu aia a antichristului acoperit pentru că dacă ești înțelept atunci vrei să ai urmași porumbei și nu ereți cruzi), deci trebuie să fii așa ca cucu' și nu trebuie să fi așa ca kaakaa atunci când postești!

Așa că dacă chiar vreți să postiți atunci nu mai credeți în mâncăruri și nu mai doriți niciun gând legat de bucătărie sau de minunea rețetelor culinare și nici nu vă gândiți cu spaimă la ceva legat de viitorul îngrozitor cobit, că vi se va întâmpa vreun rău dacă o să ascultați... e adevărat că va fi groaznic pe Cale fiindcă cine e drept și nu se pilește va fi dușmănit de moarte de toți piloșii dar cine va ajunge la destinație se va bucura cu adevărat de încredere pentru că ''cine râde la urmă râde mai bine''... împreună cu animalele pe care nu le-a mâncat cantrar fiului risipitor ce s-a întors acasă.

Oare omule nu-ți vei da seama niciodată că tu te-ai înșelat înșelând?..și oare nu te dezbini tu oare de adevăr și de bine și de Dumnezeu dacă refuzi la nesfârșit să-ți dai seama ce faci prefăcându-te mereu că nu vezi și nu știi ce faci?

''Mi-e sete!...Fericiți cei flămânzi și însetoșați de dreptate pentru că ei se vor sătura...'' Cu ce se vor sătura dacă postesc?

Deci curcea dusă cu multă crumilință în taina marei iubiri este postul care te întărește duhovnicește ca să poți să-i spui Domnului DA și la tot ce vine de la cel rău, la tot ce-ți vine ție NU!..

Când postiți nu fiți ca ipocriții și fățarnicii sau ca butoaiele fără fund fiindcă cei curioși pârăsc repede ca să înșele neînțelegând ei cum adică defapt ei pe ei înșiși se înșală din OBEDIENȚĂ folosită cu vicleșug așa ca baNatanael! ''Dați-i chin și tânguire și plătiți-i îndoit acestei desfrânate!.. căci acolo s-a găsit sângele sfinților și al drepților din care ea s-a adăpat cu lăcomie aprinsă'' Dați-i viteză!

Last edited by vsovivivi; 08.12.2014 at 11:15:12.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2015, 10:42:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Pe 5 ianuarie e post negru. Fără mîncare, fără apă, fără medicamente de duminică seara pînă marți la amiază ar fi cam o zi jumate.

E o banalitate, succes! Cu ocazia asta veți afla cît de sănătoși sînteți, cu cît va fi mai ușor cu atît aveți un organism mai curat.

Excepții: femeile care alăptează, cele însărcinate, copiii mici, diabeticii de tip 1, cazurile cu rinichii sau ficatul foarte bolnavi, cei cu angină pectorală, anorexicii, bulimicii, cei cu boli rare (lupus, sindromul Cushing) și cei cu probleme mentale.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12