Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 20:01:54
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Ca Dumnezeu Iisus Hristos ne-a aratat pilda cu fiul ratacitor cand fiul care se credea bun se supara ca Tatal il iarta pe fiul ratacitor.Da daca fiul care a stat tot timpul langa Tatal sau ar fi fost bun nu s-ar fi suparat ca Tatal l-a primit pe fiul cazut in pacat ci s-ar fi bucurat,ca zice Dumnezeu Iisus Hristos:
"Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință."
A zis oare Dumnezeu Iisus Hristos ca Sfintii Ingeri (cei care nu au cazut) se intristeaza ca Dumnezeu iarta pe orice pacatos care se pocaieste?
Nu ci a zis ca se bucura de intoarcerea pacatosului.

Uite aici jos ai scris foarte frumos despre POCAINTA,cum se mai poate pocai cineva care a ajuns in iad?
De unde am invatat noi(crestini-ortodocsi)ca toti ne mantuim si toate religiile sunt mantuitoare?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:18:09
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De unde am invatat noi(crestini-ortodocsi)ca toti ne mantuim si toate religiile sunt mantuitoare?
Fara POCAINTA nimeni nu intra in Imparatia Cerurilor,a,ca mai pot fi scosi din iad unii datorita rugaciunii bisericii si a parastaselor este adevarat,si asta din marea Mila a lui Dumnezeu.Dar asta se mai poate atata timp cat mai exista Biserica lui Hristos pe pamant,la incheierea veacurilor,la Judecata de Apoi unii vor sta dea dreapta(in Imparatia Cerurilor)iar altii de-a stanga(in iadul cel vesnic cu toate muncile lui)Atunci de vei fi gasit cu fapte bune vei fi mantuit,(pocainta,milostenie,iubire de aproape si chiar de vrajmasi)nu ne va intreba Dumnezeu cat de pregatiti stam la cultura,la filozofie si "alte dogme".Urmarea predaniei a sf,parinti este sfintitoare si datatoare de viata,nu filozofiile noastre ne va uni cu Dumnezeu,sau nu mai stim ca unirea si comuniunea cu Dumnezeu se realizeaza prin harul Duhului Sfant?Si unde si cum se obtine acest har al Duhului Sfant?Numai prin pocainta si lucrarea faptelor bune,urmarea predaniei bisericii ortodoxe si participarea la sf,slujbe si Sf.Taine.Eu asa am invatat de la sf.parinti,aceste noutati de unde au aparut?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:23:10
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Alta intrebare, suplimentara:
AI TU VREUN ADEVAR DEMONSTRAT INCONTESTABIL???? (de ajungi sa ma intrebi de demonstrarea potopului?)
Ai vazut tu ceva din lucrurile in care crezi?
Pe ce criteriu unele lucruri din Biblie le consideri reale (daca intradevar crezi in ceva), iar altele le consideri "povesti".. ba inca mai scornesti pacatul de a crede in ele!

(Incearca sa te ridici la nivelul de abstractizare cerut de discutie.. fara exemple conjuncturale, limitate, din ce vezi pe strada, ce ti se pare etc...)
Faci bine draga surioara ca-l mai trimiti din cand in cand la meditatie pe domnul Andrei,poate se va trezi partea cea buna din el si va urma adevara credinta,nadejde si dragoste.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:23:41
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
aceste noutati de unde au aparut?
Aceste noutati au aparut din mandrie. Ne arogam mai multa "bunatate" decat Dumnezeu, trecand peste cuvantul lui Dumnezeu.
(Adica noi, in "bunatatea" si in "dreptatea" noastra spunem ca nu se poate sa existe iad, daca exista iad nu are vierme, nu este etern etc... Ca asa ne credem noi buni si milosi!)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:42:11
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Aceste noutati au aparut din mandrie. Ne arogam mai multa "bunatate" decat Dumnezeu, trecand peste cuvantul lui Dumnezeu.
(Adica noi, in "bunatatea" si in "dreptatea" noastra spunem ca nu se poate sa existe iad, daca exista iad nu are vierme, nu este etern etc... Ca asa ne credem noi buni si milosi!)
Asa este,in zilele noastre mandria face ravagii si aduce multa paguba sufletului.Promovarea eu-lui este f.daunatoare,adica am si eu ceva de spus,stiu si eu ceva,sunt cineva,fara insa a pune in practica ceea ce cunosti,fara sa experimentezi invatatura bisericii.Este bine sa cunosti din practica si din proprie experienta, atunci va fi omului de folos toate cunostintele dobandite.Un fost duhovnic de al meu(distanta prea mare ne desparte acum)spunea intotdeauna la terminarea predicii,"Daca nu credeti,experimentati si va veti convinge,era o provocare,era un indemn la a pune in practica invatatura bisericii si pe multi ia ajutat la adevarata convertire.Pocainta presupune o schimbare a firii,o schimbare a mintii si a felului de a trai.Sunt unii care poate pe buna dreptate recunosc ca sunt pacatosi dar nu fac nimic pentru a-si schimba viata,nu pune in practica invatatura bisericii,nu au ajutorul lui Dumnezeu prin har,nici macar nu cer ajutor,stau intr-o totala nepasare sau merg pe aceasta falsa idee(diavolul ce are de facut) ca Dumnezeu este bun si Atotmilostiv si mantuieste pe toata lumea,ajunge doar sa crezi.Si dracii cred in Dumnezeu dar nu fac nimic ca sa obtina iertarea,sa se pocaiasca.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:51:48
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este,in zilele noastre mandria face ravagii si aduce multa paguba sufletului.Promovarea eu-lui este f.daunatoare,adica am si eu ceva de spus,stiu si eu ceva,sunt cineva,fara insa a pune in practica ceea ce cunosti,fara sa experimentezi invatatura bisericii.Este bine sa cunosti din practica si din proprie experienta, atunci va fi omului de folos toate cunostintele dobandite.Un fost duhovnic de al meu(distanta prea mare ne desparte acum)spunea intotdeauna la terminarea predicii,"Daca nu credeti,experimentati si va veti convinge,era o provocare,era un indemn la a pune in practica invatatura bisericii si pe multi ia ajutat la adevarata convertire.Pocainta presupune o schimbare a firii,o schimbare a mintii si a felului de a trai.Sunt unii care poate pe buna dreptate recunosc ca sunt pacatosi dar nu fac nimic pentru a-si schimba viata,nu pune in practica invatatura bisericii,nu au ajutorul lui Dumnezeu prin har,nici macar nu cer ajutor,stau intr-o totala nepasare sau merg pe aceasta falsa idee(diavolul ce are de facut) ca Dumnezeu este bun si Atotmilostiv si mantuieste pe toata lumea,ajunge doar sa crezi.Si dracii cred in Dumnezeu dar nu fac nimic ca sa obtina iertarea,sa se pocaiasca.
Datoria crestinului,pe langa a arata pacatul si a mustra,este ca sa se roage si pentru cei care inca nu au ajuns la cunostinta Adevarului.Cea mai mare virtute spun sfintii parinti este ca omul sa se cunoasca pe sine si pe Dumnezeu,dupa aceea urmeaza toate lucrarile care duc la mantuire.Daca esti constient de boala ta te duci la doctor si ceri madicamentul.Urata este mandria asta,intuneca sufletul si-l acopera cu o negura prin care lumina nu mai poate patrunde.Sa ne uitam la gaurile negre din suflet domnule Mihailt,si celelalte gauri negre(din univers)sa le lasam in seama lui Dumnezeu.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 21:04:46
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA...

si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!!

Nu mi se pare adevarat de loc ceea ce afirma Geo:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind
Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem.
Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine
Cata nesocotinta si cata mandrie domnule Andrei,sa spunem noi ca suntem mai "versati"decat acesti traitori ai ortodoxiei;si nu ne inseala diavolul?Adica mergem la biserica duminica ne "facem treaba",nu prea inteleg cum si suntem mai mari decat sf.parinti care zi de zi faceau slujbe,milostenii si erau in permanenta comuniune cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 21:18:03
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cata nesocotinta si cata mandrie domnule Andrei,sa spunem noi ca suntem mai "versati"decat acesti traitori ai ortodoxiei;si nu ne inseala diavolul?Adica mergem la biserica duminica ne "facem treaba",nu prea inteleg cum si suntem mai mari decat sf.parinti care zi de zi faceau slujbe,milostenii si erau in permanenta comuniune cu Dumnezeu.
Este adevarat ca sunt multe ispite in veacul nostru,este mai greu decat in trecut,dar ca sa afirmi ca poti fi mai mare decat cei din trecut trebuie sa depasesti orice ispita a acestui veac,ca sa fii mai mare decat cineva trebuie mai intai sa te faci mai mic,adica sa te smeresti,si atunci cand te smeresti harul Duhului Sfant isi face loc in inima omului si lucreaza cele ce omului ii este cu neputinta de unul singur,DESPATIMIREA.Ati vazut cate chinuri ale iadului sunt,orice patima de care omul nu s-a descotorosit in aceasta viata,in iad il va chinui in veci.A fost lacom si mancacios,va avea parte de o foame vesnica,a fost un lacom si betiv,va avea parte de o sete vesnica,a fost un desfranat si un iubitor de placeri,focul si viermii ii vor chinui trupul in veci,a fost iubitor de slava desarta si mandrie,va avea parte de intuneric si scrasnirea dintilor.Deci sa cautam mai intai sa ne despatimim si cu smerenie sa cerem ajutorul de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 22:32:11
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Este adevarat ca sunt multe ispite in veacul nostru,este mai greu decat in trecut.
Intr-un sfirsit ti-ai adus aminte Ghemis(in caz ca ai citit) ca aceste afirmatii nu le-am creat eu in mintea mea ci multi dintre Sfintii Parinti care (repret, si ma deranjeaza acest lucru) care REGRETAU ca nu vor apuca viata de acum pe care o traim si afirmau ca cei care se vor mai ruga cu spor in aceste zile vor fi muult mai sporiti si vor capata mai multe cununi( din cauza dificultatilor de concentrare si pastrare a consecventei in rugaciune) decit cei din acele vremuri care nu aveau atitea probleme. Ce faceau ei atunci decit sa plimbe caprita, sa o mulga, sa faca vin si brinza, sa se plimbe pe malul marii(in Athos) izolati de lume si sa se roage in tihna.
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 22:34:23
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Ca si multi altii, tu intelegi totul chiar si inainte sa citesti, de aceea nu intelegi nimic
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01