![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
EL face legile. Toate. Iar la momentul creatiei, asa-zisele legi ale fizicii/firii nu erau. Cat despre schimbarea lor, sunt cel putin doua momente in istoria creatiei cand Dumnezeu a modificat legile, sau, ma rog, a ingaduit schimbarea lor: dupa caderea adamica si dupa potop.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar fi sa ma transpun pe mine inainte de creatie n-as putea nici sa ma neg din moment ce inca nu-s creat. Cred ca de aceea creationistii vor ca creatia sa aiba doar vreo 6000 de ani vechime pentru ca gandesc mai comod daca ei fixeaza o limita, decat sa fie pusi in imposibilitatea de a gandi(percepe). Cred ca daca s-ar depasi (prin meditatie) limitele gandirii formale, ceea ce ar insemna o reala transcendenta, ne-am elibera de alte limite ce ar deriva din actuala tema a creatiei. Creatia incepe de la recunoasterea lui Dumnezeu ca autoritate deasupra omului. Cred ca de aceea Evanghelia lui Ioan(In1,1) incepe cu: 1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Orice gaura neagra rezolva alte creatii din univers.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa recunoastem ca legile fizice cunoscute de noi se manifesta in conditiile limitate de pe Tera si putin diferit in conditiile mai putin limitate din sistemul Solar. Aceleasi legi se manifesta diferit in alt loc din univers. Caderea adamica este o orbire de gandire formala(pacaleala), iar potopul se refera la o influenta cosmica asupra pamantului (poate o mare cometa, sa zicem) ce a produs topirea ghetarilor si de aici potopul, dar asta nu inseamna ca legile s-au schimbat, ci conditiile terestre din acel moment, care apoi s-au restabilit. Pamantul nu este intr-un termos; recunosc ca el sufera influente cosmice efectiv minore. S-ar putea sa se fi schimbat ceva efectiv(desi am f.f. mari rezerve) dupa coborarea Duhului Sfant (ce se celebreaza azi), daca se poate sustine ideea ca aceasta coborare S-a petrecut doar dupa urcarea la cer a Domnului nostru Iisus Hristos, si nu si inainte, ceea ce(teoretic) ar fi ca o discriminare pentru cei ce au trait inainte, lucru contrazis de proorocirile de dinainte. Altfel spus, eu cred ca trecerea lui Iisus pe pamant s-a inscris in conditiile de aici, si nu le-a creat ad-hoc El insusi abia in acel moment. De aceea imi place cum suna: "Dumnezeu nu da cu zarul" pentru ca El insusi respecta creatia Sa mai mult ca omul.
|
||||
|
||||
![]()
Curată discriminare monșer!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu e la mintea psocopterului. E la mintea dumneavoastra. E jale! Cu asemenea apostoli nu m-as mira ca ortodoxia sa dispara in 20 de ani. Ca lumea mai umbla azi si pe la scoala. Si unii chiar mai citesc niste carti nu se duc pe acolo doar sa se uite pe fereastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S.Eu sper ca studentii aia sunt credinciosi.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 21.06.2017 at 18:01:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg ca pentru dumneavoastra Dumnezeu e cel mai important lucru din lume, dar sa nu-l lasam pe acest Dumnezeu sa ne intunece judecata. Cand spun ca istoria e irepetabila ma refer la faptul ca exista o probabilitate infima ca o serie mai lunga de evenimente sa se repete. De exemplu daca iau un ou si dau cu el de pamant, se va sparge. Daca iau un alt ou si repet procedura, se va sparge si el. Deci in cazul unui asemenea eveniment singular, istoria se poate repeta. Pe de alta parte, daca iau un bolovan si il arunc intr-o caruta cu oua si repet mai apoi figura cu o alta caruta cu oua, voi constata ca lucrurile nu se repeta in mod identic. Asta pentru ca bolovanul aruncat intr-o caruta cu oua are o istorie mult mai complicata decat oul pe care il sparg dandu-l de pamant, deci e mai putin probabil ca ea sa se repete.
Iar acum intorcandu-ne la istoria care ne intereseaza, adica cea a lumii acesteia, cred ca un lucru e clar: daca lumea e infinita, atunci istoria ei e contine o secventa irepetabila (cel putin una, daca nu cumva mai multe). Cat despre Dumnezeu, pana acum n-a reusit nimeni sa ne explice cum e cu el, n-am inteles decat ca e unic in Fiinta si intreit in Persoana, adica n-am inteles nimic. Finit n-are cum sa fie, pentru ca un Dumnezeu finit nu poate crea nimic, iar daca e infinit, tot nu e mare lucru, deoarece exista si alte lucruri infinite: multimea numerelor reale, intregi, complexe, multimea Mandelbrot (adica fractalii, un soi de figuri geometrice cu lungime infinita), precum si altele, care sunt lucruri cat se poate de lumesti si pe care oricine le poate intelege fara sa fie nevoie de formulari dogmatice care n-au niciun inteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
19. Ca intelepciunea lumii acesteia nebunie este in fata lui Dumnezeu; pentru ca scris este: Cel ce-i prinde pe cei intelepti in viclenia lor. (1CO 3:19)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 21.06.2017 at 22:21:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă doriți o listă cu sugestii pentru lectură, vă rog să ne spuneți.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Creatie versus evolutie | vladstejaru | Dogmatica | 721 | 20.10.2012 00:48:42 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|