![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Am recitit postarea dumitale si spun: 1) Aici nu de traditie este vorba, ci de chimie. 2) Repet indemnul meu: studiati aspectul dintr-o carte de chimie [laica]. Veti avea surpriza "descoperirii" celor relatate de domnul inginer. Din punctul meu de vedere alta cale decit cea stiintifica nu exista. Sanatate su spor la invatatura. |
|
|||
|
|||
![]()
Ben sau care o fi numele tau, discutia cu tine e dificila fiindca dai raspunsuri în doi peri si copilaresti si mai ai si pretentia de a discuta stiintific.
Raspunde serios si detaliat la urmatoarele întrebari: -minunea dateaza de când s-a înfiintat universitatea de care pomeneai sau e mai veche? Daca e mai veche, cum se realiza simularea ei în veacurile trecute? -cum e transportata substanta, unde e depozitata, cum si când e raspândita în aer? -de ce se aprind doar facliile si nu altceva? -de ce focul facliilor nu arde pielea, parul sau obiectele un timp? -de ce nu sunt cazuri de intoxicari sau chiar decese, substanta fiind provocatoare de moarte? -ce este globul de flacara miscator surprins de camerele de luat vederi? -ce sunt fulgerele de lumina care apar? -patriarhul cum obtine aparitia focului, tot de la substanta aceea? Daca da, ti se pare logic ca autoritatile israeliene care verifica sa nu existe surse de foc sa treaca cu vederea prezenta recipientelor cu substanta? Si te rog nu mai face apel la autoritatea de inginer fiindca nu are relevanta într-o discutie si nici nu mai trimite la carti de chimie neprecizate ca este doar o eschiva infantila.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 21.04.2010 at 08:23:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot ce pot spune este ca anticii aveau cunostinte de chimie mai multe decat ne imaginam noi ca aveau. Un bun exemplu in acest sens este focul grecesc, a carui formula nu a mai fost redescoperita pana acum. Aceasta formula disparand in timpul asediului Constantinopolelui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai grija sa nu cumva sa ai o pozitie fundamentalista de respingere a minunii. Prezinti o înclinatie spre a crede ca legile naturii sunt neschimbabile, ceea ce e o atitudine gresita, neobiectiva, chiar antistiintifica. Focul grecesc a fost o descoperire care apartine evului mediu crestin, nu antichitatii. Acelui ev mediu blamat ca fiind întunecat si opus stiintei. În timp ce formula focului grecesc a disparut fiindca nu a existat o continuitate în utilizarea lui, minunea de la Ierusalim s-a manifestat cu continuitate asa ca daca a existat un secret al producerii acelor fenomene, ar fi trebuit sa se perpetueze pâna azi de catre pastratorii lui (generatiile de presupusi scamatori ai Patriarhiei). Deci ce sustii tu, ca ceea ce e considerata minune în prezent e rodul unor cunostinte stiintifice ramase necunoscute contemporanilor sau ca a fost asa pâna la un anumit moment din istorie apoi find înlocuit cu alt gen de scamatorii, cele care se practica si în prezent? Eu cred ca esti confuz si ca singurul tau obiectiv este negarea prin orice mijloace a acestei minuni.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De fapt, tu te plasezi pe o pozitie fundamentalista. Nu am nici un motiv obscur de a nega aceasta "minune". Asa cum am mai spus, astept si eu un argument irefutabil care sa-mi demonstreze ca e reala. Dar acest argument nu vine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da-mi o definitie a minunii, dar nu cauta pe net raspunsul. Vreau o definitie scrisa cu cuvintele tale, asa cum intelegi tu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul sa te ocroteasca! |
|
||||
|
||||
![]()
Intrebam ce intelege el prin acest cuvant
|
|
||||
|
||||
![]()
Buna ziua. intervin si eu in discutie. am 20 d ani si m-am nascut ortodox. credeam in Dumnezeu dar nu acordam asa mare atentie practicarii acestei religii. pana cand am dat d greu. parintele cleopa m-a convins s aprofundez cunostintele in aceasta religie minunata. pot s spun k am trait minuni venite d la dumnezeu si sf nectarie. credeti k e putin k atunci cand plangi d durere dupa citirea unui psalm s uiti tot? sau dupa citirea unui acatist o durere groaznica d spate care persista d 5 ani s dispara inexplicabil fara tratament, in cateva minute, fara s mai apara? si multe altele venite d la sf nectarie si dumnezeu. va spun eu ce este o minune. e felul lui dumnezeu si a sfintilor d a ne recompensa pt rugaciunile si nadejdea noastra. asa e si cu lumina sfanta. Dumnezeu o trimite doar dupa rugaciunile soborului d preoti, pentru a mai lumina viata noastra atat d intunecata d necredinta si deznadejde. si pt a nu uita k mantuitorul s-a jertfit pt pacatele omenirii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina Sfanta in anul 2012 dupa nasterea lui Hristos | Ion Pop | Generalitati | 24 | 18.04.2012 08:06:28 |
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? | joshoo | Generalitati | 8 | 03.11.2010 13:02:11 |
Lumina sfanta | speranta1970 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 2 | 15.02.2010 11:27:42 |
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? | TheBigSmoker | Generalitati | 20 | 03.01.2010 13:42:52 |
Ce v-ati propus pe anul asta? | Hartford | Generalitati | 22 | 29.01.2008 00:21:24 |
|