Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 07:19:32
aurora314
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ce legatura are chimia cu ce am spus eu? Citeste tu înca o data mesajul meu si fii mai atent pe viitor la ce ti se spune.
Domnule!
-
Am recitit postarea dumitale si spun:
1) Aici nu de traditie este vorba, ci de chimie.
2) Repet indemnul meu: studiati aspectul dintr-o carte de chimie [laica].

Veti avea surpriza "descoperirii" celor relatate de domnul inginer.

Din punctul meu de vedere alta cale decit cea stiintifica nu exista.
Sanatate su spor la invatatura.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 08:16:57
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Ben sau care o fi numele tau, discutia cu tine e dificila fiindca dai raspunsuri în doi peri si copilaresti si mai ai si pretentia de a discuta stiintific.

Raspunde serios si detaliat la urmatoarele întrebari:

-minunea dateaza de când s-a înfiintat universitatea de care pomeneai sau e mai veche? Daca e mai veche, cum se realiza simularea ei în veacurile trecute?

-cum e transportata substanta, unde e depozitata, cum si când e raspândita în aer?

-de ce se aprind doar facliile si nu altceva?

-de ce focul facliilor nu arde pielea, parul sau obiectele un timp?

-de ce nu sunt cazuri de intoxicari sau chiar decese, substanta fiind provocatoare de moarte?

-ce este globul de flacara miscator surprins de camerele de luat vederi?

-ce sunt fulgerele de lumina care apar?

-patriarhul cum obtine aparitia focului, tot de la substanta aceea? Daca da, ti se pare logic ca autoritatile israeliene care verifica sa nu existe surse de foc sa treaca cu vederea prezenta recipientelor cu substanta?

Si te rog nu mai face apel la autoritatea de inginer fiindca nu are relevanta într-o discutie si nici nu mai trimite la carti de chimie neprecizate ca este doar o eschiva infantila.

Last edited by Traditie1; 21.04.2010 at 08:23:07.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 09:46:59
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Ben sau care o fi numele tau, discutia cu tine e dificila fiindca dai raspunsuri în doi peri si copilaresti si mai ai si pretentia de a discuta stiintific.
Raspunde serios si detaliat la urmatoarele întrebari:
-minunea dateaza de când s-a înfiintat universitatea de care pomeneai sau e mai veche? Daca e mai veche, cum se realiza simularea ei în veacurile trecute?
-cum e transportata substanta, unde e depozitata, cum si când e raspândita în aer?
-de ce se aprind doar facliile si nu altceva?
-de ce focul facliilor nu arde pielea, parul sau obiectele un timp?
-de ce nu sunt cazuri de intoxicari sau chiar decese, substanta fiind provocatoare de moarte?
-ce este globul de flacara miscator surprins de camerele de luat vederi?
-ce sunt fulgerele de lumina care apar?
-patriarhul cum obtine aparitia focului, tot de la substanta aceea? Daca da, ti se pare logic ca autoritatile israeliene care verifica sa nu existe surse de foc sa treaca cu vederea prezenta recipientelor cu substanta?
Si te rog nu mai face apel la autoritatea de inginer fiindca nu are relevanta într-o discutie si nici nu mai trimite la carti de chimie neprecizate ca este doar o eschiva infantila.
Eu nu stiu sa-ti raspund concret la aceste intrebari.
Tot ce pot spune este ca anticii aveau cunostinte de chimie mai multe decat ne imaginam noi ca aveau.
Un bun exemplu in acest sens este focul grecesc, a carui formula nu a mai fost redescoperita pana acum. Aceasta formula disparand in timpul asediului Constantinopolelui.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 10:19:50
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu nu stiu sa-ti raspund concret la aceste intrebari.
Tot ce pot spune este ca anticii aveau cunostinte de chimie mai multe decat ne imaginam noi ca aveau.
Un bun exemplu in acest sens este focul grecesc, a carui formula nu a mai fost redescoperita pana acum. Aceasta formula disparand in timpul asediului Constantinopolelui.

Ai grija sa nu cumva sa ai o pozitie fundamentalista de respingere a minunii. Prezinti o înclinatie spre a crede ca legile naturii sunt neschimbabile, ceea ce e o atitudine gresita, neobiectiva, chiar antistiintifica.

Focul grecesc a fost o descoperire care apartine evului mediu crestin, nu antichitatii. Acelui ev mediu blamat ca fiind întunecat si opus stiintei.

În timp ce formula focului grecesc a disparut fiindca nu a existat o continuitate în utilizarea lui, minunea de la Ierusalim s-a manifestat cu continuitate asa ca daca a existat un secret al producerii acelor fenomene, ar fi trebuit sa se perpetueze pâna azi de catre pastratorii lui (generatiile de presupusi scamatori ai Patriarhiei).

Deci ce sustii tu, ca ceea ce e considerata minune în prezent e rodul unor cunostinte stiintifice ramase necunoscute contemporanilor sau ca a fost asa pâna la un anumit moment din istorie apoi find înlocuit cu alt gen de scamatorii, cele care se practica si în prezent?

Eu cred ca esti confuz si ca singurul tau obiectiv este negarea prin orice mijloace a acestei minuni.
Vechi 21.04.2010, 10:32:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai grija sa nu cumva sa ai o pozitie fundamentalista de respingere a minunii. Prezinti o înclinatie spre a crede ca legile naturii sunt neschimbabile, ceea ce e o atitudine gresita, neobiectiva, chiar antistiintifica.

Focul grecesc a fost o descoperire care apartine evului mediu crestin, nu antichitatii. Acelui ev mediu blamat ca fiind întunecat si opus stiintei.

În timp ce formula focului grecesc a disparut fiindca nu a existat o continuitate în utilizarea lui, minunea de la Ierusalim s-a manifestat cu continuitate asa ca daca a existat un secret al producerii acelor fenomene, ar fi trebuit sa se perpetueze pâna azi de catre pastratorii lui (generatiile de presupusi scamatori ai Patriarhiei).

Deci ce sustii tu, ca ceea ce e considerata minune în prezent e rodul unor cunostinte stiintifice ramase necunoscute contemporanilor sau ca a fost asa pâna la un anumit moment din istorie apoi find înlocuit cu alt gen de scamatorii, cele care se practica si în prezent?

Eu cred ca esti confuz si ca singurul tau obiectiv este negarea prin orice mijloace a acestei minuni.
Asta ai inteles tu din ce am scris eu?
De fapt, tu te plasezi pe o pozitie fundamentalista.

Nu am nici un motiv obscur de a nega aceasta "minune".
Asa cum am mai spus, astept si eu un argument irefutabil care sa-mi demonstreze ca e reala. Dar acest argument nu vine.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 10:44:24
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Asta ai inteles tu din ce am scris eu?
De fapt, tu te plasezi pe o pozitie fundamentalista.

Nu am nici un motiv obscur de a nega aceasta "minune".
Asa cum am mai spus, astept si eu un argument irefutabil care sa-mi demonstreze ca e reala. Dar acest argument nu vine.
Cauti de fapt un argument rational- stiintific, in cazul acesta nu mai ai taina sau minune. Minunea, taina nu se rationalizeaza se accepta prin credinta. Credinta nu ca act irational, ci act suprarational. Blaga spunea ca atunci cand te afli in fata tainei nu cauta sa o deslusesti, ci sa te adancesti in ea, sau Lossky spunea ca nu trebuie sa cobori taina la nivelul mintii, ci sa ridici mintea la nievlul tainei.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 11:10:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Cauti de fapt un argument rational- stiintific, in cazul acesta nu mai ai taina sau minune. Minunea, taina nu se rationalizeaza se accepta prin credinta. Credinta nu ca act irational, ci act suprarational. Blaga spunea ca atunci cand te afli in fata tainei nu cauta sa o deslusesti, ci sa te adancesti in ea, sau Lossky spunea ca nu trebuie sa cobori taina la nivelul mintii, ci sa ridici mintea la nievlul tainei.
Spune-mi te rog ce intelegi tu prin minune.
Da-mi o definitie a minunii, dar nu cauta pe net raspunsul. Vreau o definitie scrisa cu cuvintele tale, asa cum intelegi tu.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 11:37:34
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb cauta si vei gasi

Citat:
Spune-mi te rog ce intelegi tu prin minune.
Da-mi o definitie a minunii, dar nu cauta pe net raspunsul. Vreau o definitie scrisa cu cuvintele tale, asa cum intelegi tu.
Pentru cuvantul minune nu exista definitie (care ar insemna ceva definitiv). O vei descoperi singur, in taina, cand Domnul te va invrednici sa intelegi bunatatea SA.

Domnul sa te ocroteasca!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 11:59:35
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Pentru cuvantul minune nu exista definitie (care ar insemna ceva definitiv). O vei descoperi singur, in taina, cand Domnul te va invrednici sa intelegi bunatatea SA.

Domnul sa te ocroteasca!
Intrebam ce intelege el prin acest cuvant
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 13:41:42
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Buna ziua. intervin si eu in discutie. am 20 d ani si m-am nascut ortodox. credeam in Dumnezeu dar nu acordam asa mare atentie practicarii acestei religii. pana cand am dat d greu. parintele cleopa m-a convins s aprofundez cunostintele in aceasta religie minunata. pot s spun k am trait minuni venite d la dumnezeu si sf nectarie. credeti k e putin k atunci cand plangi d durere dupa citirea unui psalm s uiti tot? sau dupa citirea unui acatist o durere groaznica d spate care persista d 5 ani s dispara inexplicabil fara tratament, in cateva minute, fara s mai apara? si multe altele venite d la sf nectarie si dumnezeu. va spun eu ce este o minune. e felul lui dumnezeu si a sfintilor d a ne recompensa pt rugaciunile si nadejdea noastra. asa e si cu lumina sfanta. Dumnezeu o trimite doar dupa rugaciunile soborului d preoti, pentru a mai lumina viata noastra atat d intunecata d necredinta si deznadejde. si pt a nu uita k mantuitorul s-a jertfit pt pacatele omenirii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina Sfanta in anul 2012 dupa nasterea lui Hristos Ion Pop Generalitati 24 18.04.2012 08:06:28
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Lumina sfanta speranta1970 Pelerinaje la locuri Sfinte 2 15.02.2010 11:27:42
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? TheBigSmoker Generalitati 20 03.01.2010 13:42:52
Ce v-ati propus pe anul asta? Hartford Generalitati 22 29.01.2008 00:21:24