Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 16:43:42
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulian78 Vezi mesajul
Rabdare Rabdare si iar rabdare sora in Hristos .Asa ne invata Sfintii Parinti.E greu de indurat, suferinta dar prin suferinta ne curatim de pacate .Multumeste lui Dumnezeu pentru tot ce ne da gindestete putea fi si mai rau . Dumnezeu sa te intaresca si rugaciunea sa nu lipseasca ca orice lucru pe lumea asta nu se intimpla fara voia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu iti va da mai mult decit poti duce.Si nu umbla pe la secte soro ca aiceia nu mintuiesc ci iti strica sufletul . Dumnezeu sa va ajute.
Eu credeam ca umbland prin lume(Irlanda), se mai destupa omul la minte, sau ti-e ca te trage curentul?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:45:11
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Daca am fi mers in adevar, n-ar fi existat decat un sigur trup de credinciosi, nu atatea biserici care se lupta intre ele ca oarbele, in numele Dumnezeului care ne-a aratat o cale a dragostei si pacii, nu a urii.
"bisericile" se cearta, dar Biserica isi vede de treaba ei.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:48:14
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Iarta-ma ca intervin, dar am inteles ca are ceva probleme psihice sau cam asa ceva... Iar in cazurile acesta cred ca esti de acord cu mine, medicii sunt limitati. Ei pot prescrie ceva medicamente care au efect sedativ, care mai dau si dependenta. Sau poate recomanzi terapie la psiholog? Dar acelasi rol il are duhovnicul... Pentru bolile psihice care sunt rezultatul suferintelor sufletului cel mai bun Doctor este Dumnezeu, rugaciunea neincetata sub indrumarea duhovnicului.
Nu are probleme psihice si nici nevoie de vreun "profesor" ca sa o invete sa spuna poezii, adica rugaciuni inutile.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:50:48
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Faza cu medicii m-a dus cu gandul la Evanghelia dupa Luca.Dupa cum se stie ,,Sfîntul evanghelist Luca era de neam din Antiohia Siriei și din tinerețe a deprins înțelepciunea elinească și meșteșugul doctoricesc, făcîndu-se doctor iscusit".Acum ceva demn de remarcat>Luca este cel care a observat ca,,Iar El, fiind în chin de moarte, mai stăruitor Se ruga. Și sudoarea Lui s-a făcut ca picături de sânge care picurau pe pământ"(Luca 22:44)
Desi pentru unii poate parea o exagerare>ei bine nu este chiar asa>exista asa ceva si se numeste hematohidroza.Este extrem de rar dar nu imposibil.Acest fapt a fost observat de ,,doctorul" Luca care nu a putut sa-si reprime observatia medicala a ceea ce vedea.
http://www.sfatmedical.ro/Dictionar_.../Hematohidroza
Asta ar duce cumva spre manifestari de hemopericard drept posibila cauza a decesului.Ca sa fiu sincer>inca cercetez constatarilor medicului Luigi Malantrucco.Taina mortii Sale pe Cruce este departe de a fi inteleasa de catre noi,fie si din punct de vedere medical.
Interesant!
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:52:42
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Sfintele noastre slujbe ortodoxe, sunt inaltatoare, ziditoare si mantuitoare.
Cam mult spus, dar frumos!
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 16:59:04
almaris
Guest

Implicit

Citat:
fata noastra in timpul acestei slujbe este evocata toata istoria crestinismului. Mantuitoarul este acolo, se naste, propovaduieste, se jertfeste, si Inviaza pentru noi. Duminica de Duminica ! In fiecare Duminica se coboata Sfantul Duh peste noi si in Sf. Altar si preface painea si vinul in Trupul si Scumpul lui Sange. Pogorarea Sf Duh nu ne face sa vb in limbi dar ne aduce lacrimi in ochi, lacrimi de pocainta. Lacrimi in ochii care vad in sfarsit pacatele in care ne scaldam.
Parerea mea este ca tot ceea ce descrii mai sus nu este decat o iluzie, ceva demn de crezut pentru oameni din alte epoci demult apuse. Nu vreau sa te supar, dar e foarte usor de priceput ca Duhul Sfant nu este conditionat de o zi anume pentru a de revarsa, iar painea si vinul nu au cum sa se transforme in trupul Domnului, pentru ca nu la asta s-a referit Mantuitorul cand a instituit cina sau impartasania. Cred ca nici ucenicii acum 2000 de ani nu au inteles asta, n-ar fi cam rusinos ca noi sa credem?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:44:01
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Parerea mea este ca tot ceea ce descrii mai sus nu este decat o iluzie, ceva demn de crezut pentru oameni din alte epoci demult apuse. Nu vreau sa te supar, dar e foarte usor de priceput ca Duhul Sfant nu este conditionat de o zi anume pentru a de revarsa, iar painea si vinul nu au cum sa se transforme in trupul Domnului, pentru ca nu la asta s-a referit Mantuitorul cand a instituit cina sau impartasania. Cred ca nici ucenicii acum 2000 de ani nu au inteles asta, n-ar fi cam rusinos ca noi sa credem?
Esti total pe dinafara!!!!! Ceea ce ai postat mai sus... este de-a dreptul HULA!
Saraca de tine...

Oameni buni, faceti ceva pentru sufletul asta ratacit. Habar nu are de Ortodoxie.
Auzi: iluzie, ceva demn de crezut pentru oameni din epoci demult apuse...

Tu ori esti dusa cu capul, ori esti cu tot dinadinsul hulitoare.

De fapt, ce cauti tu aici? Sa hulesti? Prin asta doar pe tine te dai mortii. Pacat de tine.
Vechi 10.05.2010, 17:48:28
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Almaris, esti o "ea"?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 18:10:19
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Almaris, esti o "ea"?
Dintr-o postare am inteles ca este un "el" dar nu cred ca stiu toti forumistii si eu am crezut mult timp ca este o "ea"...
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 18:24:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Dintr-o postare am inteles ca este un "el" dar nu cred ca stiu toti forumistii si eu am crezut mult timp ca este o "ea"...
E cam dur pentru a fi o "ea"...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42