![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
prima parte a textului se afla in pagina 34
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect. Preotia Vechiului Testament a trecut. Si cu ce a fost inlocuita? Tot cu o preotie pamanteasca? Apostolul Pavel "ne spune foarte limpede" ca a fost inlocuita cu adevarata preotie a Domnului Iisus Hristos. Apostolul Pavel ne arata clar inutilitatea preotiei pamantesti si nu spune deloc ca o preotie pamantesca a fost inlocuita cu alta preotie pamanteasca. Evrei 4:14-16, Evrei 7, 8 si 9.
|
|
|||
|
|||
![]()
"cine nu munceste nu maninca" este o zicala de la noi.
Rasplata o primesti in lumea cealata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In definitiv, denumirea data indeletnicirii unui om ma deranjeaza prea putin. Rau este ca unii din cei ce se numesc preoti chiar se pun il locul Adevaratului Preot, Domnul Iisus Hristos. Pe baza unor "ciupeli" din Biblie isi permit sa-si dea importanta in planul mantuirii si se interpun intre Dumnezeu si oameni. In loc sa se faca mici si umili, si sa le arate oamenilor Calea, se preamaresc si stirbesc din ceea ce se cuvine numai lui Dumnezeu. Sa nu se simta jigniti cei care poarta numele de preoti si sunt cu adevarat oameni ai lui Dumnezeu, umili si plini de dragoste. Cunosc, din fericire, si astfel de oameni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spuneti ca eu am venit cu traduceri protestante sau neoprotestante. Dar, nu ati spus dvs. ca stiti traduceri in alte limbi, in care atat "iereu"(preot) cat si "presbyteros"(batran) sunt traduse la fel (adica preot). Eu am cautat astfel de traduceri dar nu le-am gasit. In loc sa ma acuzati ca vin cu traduceri protestante, mai bine aratati-mi niste traduceri in alte limbi, care sustin ideea dvs. Si, una peste alta, de cand este varianta latina (Vulgata) o traducere protestanta? Cine combate termenii de "episcop"(supraveghetor - in traducere) sau "diacon"? Banuiesc ca iar scrieti doar ca sa umpleti paginile (si nu cu orice, ci cu minciuni). |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti grija ca-i faceti farisei pe Sfintii Apostoli. Ei au vorbit (scris) foarte mult despre insemnatatea Invierii Domnului Iisus Hristos, dar nu au spus nimic despre importnata zilei cand a inviat (ex: 1 Corinteni 15:12-34).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. cunoasteti bine Noul Testament? Considerati ca invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor sai sunt insuficiente? Mai avem ceva de adaugat la Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura)? "Orice cuvant a lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El. N-adauga nimic la cuvintele Lui, ca sa nu te pedepseasca si sa fii gasit mincinos"(Proverbe 30:5-7) |
|
|||
|
|||
![]()
V-am mai aratat ca aceste versete sunt traduse gresit in mod intentionat. Sfantul Apostol Petru nu s-a intitulat niciodata "preot", cum gresit traduceti dvs., ci "prezbiter" (sau batran - in traducere). Am sa repostez pentru dvs. versetul din 1 Petru 5:1 unde apare expresia "presbyteros", in paralel cu versetul din Fapte 6:7, unde apare expresia "iereu", care intr-adevar inseamna preot:
Faptele Apostolilor 7:6 (verset pe care l-ati evitat) spune: "o mare multime de preoti ("iereu" - in greceste) veneau la credinta" 1 Petru 5:1 spune: "Sfatuiesc pe prezbiterii (presbyterus) dintre voi, eu, care sunt un prezbiter (presbyterus)".. In traducerea dvs., si cuvantul "iereu"(din Fapte 6:7) si cuvantul "presbyteros"(din 1 Petru 5:1), are acelasi inteles: adica preot. Este doar un exemplu. Am comparat cele doua verste. Traducerea King James: Fapte 6:7 And the word of God increased; and the number of the disciples multiplied in Jerusalem greatly; and a great company of the priests (iereu) were obedient to the faith. 1 Petru 5:1The elders (presbyter) which are among you I exhort, who am also an elder (presbyter), and a witness of the sufferings of Christ, and also a partaker of the glory that shall be revealed: Vulgata (traducerea latina) Fapte 6:7 et verbum Dei crescebat et multiplicabatur numerus discipulorum in Hierusalem valde multa etiam turba sacerdotum(iereu) oboediebat fidei 1 Petru 5:1 seniores(presbyter) ergo qui in vobis sunt obsecro consenior(presbyter) et testis Christi passionum qui et eius quae in futuro revelanda est gloriae communicator Dupa cum vedeti, pentru ceilalti preotul (iereu) este preot iar Apostolul Petru este "batran" (prezbiter). Numai dvs. traduceti Sfanta Scriptura, falsificand-o, pentru a va sluji teoriilor gresite de care nu vreti sa va debarasati. E mai usor sa falsifici Cuvantul lui Dumnezeu decat sa recunosti o greseala? |
|
|||
|
|||
![]()
vasiniec "draga", tzie nu tzi-e mila deloc de tine... mi-e mila mie, ca ai fost ortodox shi ai ajuns adventist,
tzie itzi place forte mult lupta pe demonstratziile axiomatice, atunci hai sa fiu pe mintea ta shi sa-tzi demonstrez ca ce demonstrezi tu e foarte corect shi ca noi totzi greshim... atunci poate o sa-tzi vezi lipsa... ca eram tare la mate candva, la demonstrat proprietatzi din axiome... asha cum vi le tot demonstratzi voi pe ale voastre cu mare fala gasind tot felul de proprietatzi prin cuvintele scripturii... deci sa presupunem ca pe pamant nu ar mai fi nimic nimic altceva decat oameni, fara biserici, fara preotzi, fara nici un obiect de cult... nimic... atunci unde v-atzi mai autoindreptatzii voi? ca noi n-am fii sa va combatem, atunci ce nu ar fi bine? ce am greshi noi oare ca sa nu va convina? atunci oare nu o sa va ridicatzi impotriva propriului pastor sau presbiter cum ii spunetzi voi celui ce vorbeshte in adunarile voastre?, ca se da un fel de preot? shi daca shi pe ala o sa-l contratzi shi o sa-i demonstratzi ca se inshala... shi ca nu este nevoie de nici un preot sau pastor... unde o sa ajungetzi? nu cumva la tufele alea care nu aveau nevoie de Dumnezeu ci doar sa aiba un loc unde ar vrea sa fie mai mare ca El? shi daca va lepadatzi de Dumnezeu ca nu mai vretzi nimic de sus, ce atzi obtzinut? ce atzi demonstrat? nu cumva ca voia lui Dumnezeu este iadul? deci iata : tzi-am demonstrat ca axioma voastra ca Hristos a desfintzat preotzia este falsa! nu pentru ca Dumnezeu are nevoie de preotzi ca n-are nevoie de nimic Dumnezeu, nimic de la om ca sa-i daruiasca omul, ci omul are nevoie de preotzi de la Dumnezeu ca sa se mantuiasca... iar atunci cand preotzi care sa se roage pentru popor nu vor mai fi, atunci va fi jale mare, ca atunci o sa fi vrut dumneata ca sa-i fi ascultat shi am vrea noi sa-i mai avem dar nu vor mai fi de gasit... shi pentru faptele noastre, pentru pacate, nimeni nu te va mai scapa, ci cu ele la iad te vei duce... caci nu te poate scapa de el nici tata, nici mama, nici fiul, nici fica, nici vecinul, nici bunicul, nici nenea, nici tanti, ci doar "Eu, Domnul te scap de ele" deci Hristos-Dumnezeu te mai poate scapa atat vreme cat ii primeshti Darul... preotziei, dar pe voi sa va scape axiomele voastre ca pastorul vostru n-are cum sa va scape... deci vasi, mariane, degraba te leapada de adventishtii aia shi n-apoi la dreapta credintza pana nu se va termina shi ortodoxia, pana nu se va lua de la preotzi Harul, ca daca se va lua... atunci nu mai ramane nimic de scapat ci doar de platit cu varf shi-ndesat... deci "luatzi jugul Meu cel bun shi ushor shi vetzi gasi odihna sufletelor voastre" ne spune Domnul... iar voi n-avetzi niciun jug, decat ca sa va laudatzi cu sambetele... shi ca nu trebuie sa tzinetzi nimic, doar sa va feritzi de carne de porc asha ca jidovii shi musulmanii... deci la ce se rezuma credintza voastra? ca atzi mai pacalit pe catziva naivi cu demonstratziile voastre pe baza de cateva axiome. Axiomele nu-s acelashi lucur cu dogmele, axiOMele sunt minciuni, deci n-are nici un rost nici sa le demonstrezi shi nici sa le combatzi cum am facut eu, ci nu trebuie sa le implineshti, ca-s traditzie omeneasca infiltrata in Traditzia de sus, caci in ambele cazuri gresheshti ajungand la proprietatzi false fie in spatziul axiomatic fie in spatziul contra axiomatic... deci iata ca a fost inutila demonstratzia mea, caci am aparat spatziul axiomatic din care lipseau axiomele alea ale tale pe care le sustzineai... deci ne-am contrazis in zadar, cazand amandoi in groapa, rastalmacind astfel spre a lor pierzare... deci te-am lamurit "draga" vasi? marianne... deci nu te mai pacali cu matematica... scripturistica... ca n-are rost sa starui in capcana ca sa nu ajungi CAPcaUN, asha ca mine... doamne fereshte... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|