Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 22:04:02
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Exagerare sau realitate?

1. Si Paisie ca si Teodoropoulos ziceau la fel despre Athenagoras. Sa'i rabdam nebuniile, sa ne rugam pentru el, poate poate se va intoarce la Dreapta Credinta!

Insa de atunci ce s'a intamplat? Orgia de la Assisi din 86, acordul de la Balamand unde se afirma ca BC e "BISERICA SORA?!?" cu Biserica Ortodoxa, rugaciunea ecumenica saptamana din fiecare an, acordurile cu monofizitii, vizita Papei in Romania!

Cu adevarat incantator!

2. Cum nu este propovaduit la scena deschisa? Vezi Assisi, vezi Balamand, vezi Geneva, vezi vizitele de Sfantul Andrei a Papei si de Sfintii Petru si Pavel din partea lu' Bartolomeu, vezi Ravenna in 2002 cand Bartolomeu A DAT SFANTA IMPARTASANIE papei, un eretic!

Sau asta e o "propovaduire ascunsa", in incaperi masonice fara sa stim noi?

Peste cateva saptamani va incepe rugaciunea ecumenica care va dura o saptamana. Nu e deloc la scena deschisa...

Filioque s'a nascut ca o "aparare" la erezia ariana in Spania. De exemplu atunci faceau Botezul printr-o singura afundare. Dar a fost ICONOMIE!

Ecumenismul de cine ne "apara"? In materie de credinta nu exista concesii!

Referitor la acest argument a mai scris si Orthodoxia insa se pare ca nu e de ajuns pentru tine.

3. In fiecare an avem liturghii, in fiecare an avem acelasi glas anti-ecumenist cu vorba care insa nu rupe comuniunea. Episcopii ecumenisti merg pe strada lor, anti-anti-ecumenistii pe a lor...
Asta e TRUPUL LUI HRISTOS?

Corneanu... un episcop eretic care inca e'n "sfantul sinod"! Nu e bine sa'i judec insa... cand e vorba de pacate personale e ceva, cand e vorba de CREDINTA, tre' sa urlam nu sa tacem!
Te-ai gasit tu sa critici un Parinte vazator cu duhul si facator de minuni? Mare ratacire.

Nu uita ca si Sf. Iosif Isihastul a renegat pozitia zilotista extremista pe care a avut-o inainte, si a marturisit ca Harul nu a parasit pe cei pe Stil Nou.

Cand Hristos facea minuni, unii spuneau ca sunt false, facute cu "domnul demonilor". Hristos le-a raspuns atunci ca pacatul impotriva Duhului Sfant nu se va ierta nici acum nici in veacul viitor. Asa ca ai grija ce minuni numesti tu a fi false.

Boala ta (super corectitudinea, zelul asta cam fara discernamant) e normala la cei proaspat convertiti, a vorbit si Pr. Serafim Rose despre ea. Poate cu timpul iti va trece... Mai vorbim peste 3-4 ani, intre timp roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze, sa nu te trezesti ca "lupti impotriva lui Dumnezeu".

Bogdan.
Vechi 30.12.2009, 23:34:29
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Exagerare sau realitate?

1. Si Paisie ca si Teodoropoulos ziceau la fel despre Athenagoras. Sa'i rabdam nebuniile, sa ne rugam pentru el, poate poate se va intoarce la Dreapta Credinta!

Insa de atunci ce s'a intamplat? Orgia de la Assisi din 86, acordul de la Balamand unde se afirma ca BC e "BISERICA SORA?!?" cu Biserica Ortodoxa, rugaciunea ecumenica saptamana din fiecare an, acordurile cu monofizitii, vizita Papei in Romania!

Cu adevarat incantator!

2. Cum nu este propovaduit la scena deschisa? Vezi Assisi, vezi Balamand, vezi Geneva, vezi vizitele de Sfantul Andrei a Papei si de Sfintii Petru si Pavel din partea lu' Bartolomeu, vezi Ravenna in 2002 cand Bartolomeu A DAT SFANTA IMPARTASANIE papei, un eretic!

Sau asta e o "propovaduire ascunsa", in incaperi masonice fara sa stim noi?

Peste cateva saptamani va incepe rugaciunea ecumenica care va dura o saptamana. Nu e deloc la scena deschisa...

Filioque s'a nascut ca o "aparare" la erezia ariana in Spania. De exemplu atunci faceau Botezul printr-o singura afundare. Dar a fost ICONOMIE!

Ecumenismul de cine ne "apara"? In materie de credinta nu exista concesii!

Referitor la acest argument a mai scris si Orthodoxia insa se pare ca nu e de ajuns pentru tine.

3. In fiecare an avem liturghii, in fiecare an avem acelasi glas anti-ecumenist cu vorba care insa nu rupe comuniunea. Episcopii ecumenisti merg pe strada lor, anti-anti-ecumenistii pe a lor...
Asta e TRUPUL LUI HRISTOS?

Corneanu... un episcop eretic care inca e'n "sfantul sinod"! Nu e bine sa'i judec insa... cand e vorba de pacate personale e ceva, cand e vorba de CREDINTA, tre' sa urlam nu sa tacem!
Nu s-a dat Sfanta Impartasanie la neortodocsi la Sfanta Liturghie de la Ravenna.
http://www.orthodoxinfo.com/ecumenism/ravenna.aspx
E acolo raspunsul lui PF Atanasios.
Vechi 31.12.2009, 02:10:22
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Te-ai gasit tu sa critici un Parinte vazator cu duhul si facator de minuni? Mare ratacire.

Nu uita ca si Sf. Iosif Isihastul a renegat pozitia zilotista extremista pe care a avut-o inainte, si a marturisit ca Harul nu a parasit pe cei pe Stil Nou.

Cand Hristos facea minuni, unii spuneau ca sunt false, facute cu "domnul demonilor". Hristos le-a raspuns atunci ca pacatul impotriva Duhului Sfant nu se va ierta nici acum nici in veacul viitor. Asa ca ai grija ce minuni numesti tu a fi false.

Boala ta (super corectitudinea, zelul asta cam fara discernamant) e normala la cei proaspat convertiti, a vorbit si Pr. Serafim Rose despre ea. Poate cu timpul iti va trece... Mai vorbim peste 3-4 ani, intre timp roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze, sa nu te trezesti ca "lupti impotriva lui Dumnezeu".

Bogdan.
Tu'mi aduci pe Iosif Isihastul eu iti aduc pe Sfantul Maxim sau Sfantul Marcu al Efesului sau staretul Sava de la Esphigmenou!

Am mai zis ca ecumenismul din anii 60 nu este ecumenismul din anii 2010! Multi pasi s'au facut de atunci inainte!

Multumesc pentru "auguri"!

Last edited by Antoni0; 31.12.2009 at 02:13:09.
Vechi 31.12.2009, 02:15:33
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Nu prea ai inteles intrebarea mea, asa ca reiau:

De unde stii ca cei care au dat canoanele respective aveau Har? Poate il pierdusera si ei de multe sute de ani, de unde stii tu ca aveau Har daca minunile care au loc sunt nesemnificative?

De unde stii ca in secolul 16 Harul era la ortodocsi si nu la monofiziti sau la monoteliti sau la copti, sau mai stiu eu la cine? De unde stii tu unde e Biserica daca negi minunile Duhului Sfant ca fiind nesemnificative?

Daca eu sunt monofizit si vin la tine si-ti spun ca voi care va numiti ortodocsi de fapt nu mai aveti Har de 1500 de ani, cum poti tu sa-mi arati mie ca nu-i asa? Sa nu-mi vorbesti de minuni, ca dupa cum tu insuti zici sunt nesemnificative.

De unde stii tu ca ceea ce numesti tu "Duh Ortodox" e cu adevarat Duhul Ortodox cu Har? Si catolicii au duhul lor catolic, si monofizitii au duhul lor "ortodox", si asa mai departe. Cum stii tu ca Adevarul se afla in Duhul tau ortodox, si nu al altora? Si sinoadele monofizitilor (coptilor, monotelitilor, etc) sunt in duhul lor ortodox. Problema de fapt nu numai ca un sinod trebuie sa fie in duhul traditiei respective, mai trebuie si ca traditia respectiva sa fie in Adevar.

Si aici intervine marea intrebare: de une stii tu (care negi minunile Duhului Sfant), ca traditia pe care o ai tu este cu adevarat in Adevar?
Trebuie sa recunosc ca sint socat. Intrebarile pe care le pui nu sint ale unui ortodox, pot insa foarte bine sa fie ale unui copil sau ale unui ateu.

Ortodoxia este clara in scrieri si Traditie, dar pe tine asta te sminteste pentru ca traiesti credinta ca un evreu:
"22. Fiindca si iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune,

23. Insa noi propovaduim pe Hristos cel rastignit: pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie."
(1 Corintieni 1)

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 31.12.2009 at 03:26:54.
Vechi 31.12.2009, 13:57:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai fratilor Orthodoxia si Antonio da fratiile voastre sunteti tare priceputi duhovniceste ca puteti sa vedeti ce e ortodox si ce nu e ortodox si sa talcuiti ce zicea Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Marcu al Efesului si sa intelegeti si ce pozitie au acesti Sfinti Parinti in vremile noastre cu privire la BO canonice.
Eu cred insa ca acestea sunt parerile fratiile voastre.
Cine stie care o fi pozitia Sfantului Maxim si a Sfantului Marcu al Efesului cu privire la ce e acum.
Eu cred insa ca e aratat clar ca Dumnezeu lucreaza si in Bisericile Ortodoxe canonice.

Last edited by mihailt; 31.12.2009 at 14:01:55.
Vechi 31.12.2009, 16:32:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Trebuie sa recunosc ca sint socat. Intrebarile pe care le pui nu sint ale unui ortodox, pot insa foarte bine sa fie ale unui copil sau ale unui ateu.

Ortodoxia este clara in scrieri si Traditie, dar pe tine asta te sminteste pentru ca traiesti credinta ca un evreu:
"22. Fiindca si iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune,

23. Insa noi propovaduim pe Hristos cel rastignit: pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie."
(1 Corintieni 1)
Sunt intrebari retorice pentru mine, acum. Insa candva au fost si pentru mine intrebari fundamentale. La fel ar fi si pentru orice ateu sau budist sau hindus sau musulman care ar incepe sa-L caute pe Dumnezeu. Cum i-ai argumenta tu unui budist dornic sa renunte la panteism, sa vina la crestini si nu la musulmani? Si mai ales la crestini ortodocsi, nu la catolici? Cum i-ai arata tu lui ca Adevarul e la noi si nu la musulmani sau la catolici, daca tu spui ca si catolicii au minuni, si muslmanii au minunile lor, etc... N-ar trebui cumva sa-i arati ca minunile ortodoxiei sunt net superioare, asa cum erau si minunile lui Moise fata de minunile vrajitorilor egipteni, si minunile lui Hristos fata de tot ce mai fusese pana atunci in lume?

Si acum ajungem la problema in cauza, Harul in BO pe Stil Nou si in cele in comuniune cu ele. Toate minunile care s-au intamplat dintodeauna in BO, se intampla si acum la cei pe Stil Nou. Sa spui ca astea sunt minuni false, e sa negi lucrarea Duhului Sfant, cred eu.

Nu cred ca e pacat tot timpul sa ceri un semn, in Vechiul Testament s-a cerut de multe ori un semn si s-a primit, la fel si in NT (Sf. Zaharia, de ex. a cerut un semn). Insa e mare pacat, cred eu, sa refuzi semnele deja primite din mila lui Dumnezeu. In afara de asta, eu nu cer nici un semn, au fost semne destule. Trebuie doar sa le primim.

Bogdan.
Vechi 31.12.2009, 16:34:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu'mi aduci pe Iosif Isihastul eu iti aduc pe Sfantul Maxim sau Sfantul Marcu al Efesului sau staretul Sava de la Esphigmenou!
Ce te face sa crezi ca Sf. Marcu sau Sf. Maxim, daca ar fi de fata, ar spune ca cei pe Stil Nou nu au Har? Nici un sfant facator de minuni care a trait in perioada asta nu a spus asa ceva.

Bogdan.
Vechi 31.12.2009, 16:45:39
Senior Member

Implicit

Citat:
In apostazie exista minuni? In erezie exista minuni?
Atat timp cat Dumnezeu nu isi ia Harul, exista. Si Dumnezeu nu isi ia Harul chiar asa, cu una cu doua. Niciodata in istorie nu s-a intamplat asa.

Incearca sa intelegi ca aparitia apostaziei (chiar la majoritatea celor care se numesc crestini) si a ereziei (la unii clerici rataciti), nu duce la retragerea Harului a doua zi.

Bogdan.
Vechi 31.12.2009, 23:35:42
Banned

Implicit

Citat:
Sunt intrebari retorice pentru mine, acum. Insa candva au fost si pentru mine intrebari fundamentale. La fel ar fi si pentru orice ateu sau budist sau hindus sau musulman care ar incepe sa-L caute pe Dumnezeu. Cum i-ai argumenta tu unui budist dornic sa renunte la panteism, sa vina la crestini si nu la musulmani? Si mai ales la crestini ortodocsi, nu la catolici? Cum i-ai arata tu lui ca Adevarul e la noi si nu la musulmani sau la catolici, daca tu spui ca si catolicii au minuni, si muslmanii au minunile lor, etc... N-ar trebui cumva sa-i arati ca minunile ortodoxiei sunt net superioare, asa cum erau si minunile lui Moise fata de minunile vrajitorilor egipteni, si minunile lui Hristos fata de tot ce mai fusese pana atunci in lume?
Cu minuni nu demonstrezi nimanui nimic. Adevarul lui Dumnezeu este in Sfinta Scriptura si in invatatura Sfintilor Parinti. Daca nu le cunosti perfect, atunci n-are rost sa propovaduiesti Cuvintul, pentru ca o faci prost, cu slabiciune, si ajungi sa fi tu insuti smintit de argumentele adversarilor. Tu poti, si trebuie (dupa ce l-ai cunoscut si invatat) sa marturisesti Adevarul, dar ca sa faci un pagin (sau un heterodox) sa renunte la religia sa, asta nu-ti sta tie in putere pentru ca nimeni nu mintuieste pe nimeni si nici pe sine insasi. Dumnezeu lucreaza prin tine, ii deschide urechile si inima necredinciosului, iar el, doar daca vrea, asculta si urmeaza Calea.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Si acum ajungem la problema in cauza, Harul in BO pe Stil Nou si in cele in comuniune cu ele. Toate minunile care s-au intamplat dintodeauna in BO, se intampla si acum la cei pe Stil Nou. Sa spui ca astea sunt minuni false, e sa negi lucrarea Duhului Sfant, cred eu.
Ereticii nu au Har Mintuitor in tainele pe care le savirsesc. Asta este invatatura Bisericii Ortodoxe dupa inspiratia Duhului Sfint. Dumnezeu face minuni in fiecare zi si pretutindeni. O icoana care plinge nu probeaza validitatea Botezului la eretici; poate plinge de suparare. Serpii veninosi in biserica nu sint neaparat acolo ca sa o “cinsteasca” pe Maica Domnului; ci poate dovada lipsei de judecata a celor ce au pus biserica in calea serpilor si cu siguranta a milei lui Dumnezeu care tine gurile napircilor ferecate. Iar in ce priveste “proorocirile”, de unde crezi ca vin ele daca contrazic ce-a spus Duhul Sfint mai inainte?
Vechi 31.12.2009, 23:37:53
Banned

Implicit

Citat:
Ce te face sa crezi ca Sf. Marcu sau Sf. Maxim, daca ar fi de fata, ar spune ca cei pe Stil Nou nu au Har? Nici un sfant facator de minuni care a trait in perioada asta nu a spus asa ceva.
Sfintii ti-ar spune exact ceea ce ne-au invatat: ereticii nu au Har Mintuitor in tainele pe care le savirsesc; cu ereticii nu te rogi si nu te impartasesti (din ziua in care vezi ca sint eretici si nu dupa ce iti da dezlegare Sfintul Ilie sau nu stiu care vazator cu duhul al stilului nou); de erezie si de eretici sa te tii departe.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00