![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu uita ca si Sf. Iosif Isihastul a renegat pozitia zilotista extremista pe care a avut-o inainte, si a marturisit ca Harul nu a parasit pe cei pe Stil Nou. Cand Hristos facea minuni, unii spuneau ca sunt false, facute cu "domnul demonilor". Hristos le-a raspuns atunci ca pacatul impotriva Duhului Sfant nu se va ierta nici acum nici in veacul viitor. Asa ca ai grija ce minuni numesti tu a fi false. Boala ta (super corectitudinea, zelul asta cam fara discernamant) e normala la cei proaspat convertiti, a vorbit si Pr. Serafim Rose despre ea. Poate cu timpul iti va trece... Mai vorbim peste 3-4 ani, intre timp roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze, sa nu te trezesti ca "lupti impotriva lui Dumnezeu". Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.orthodoxinfo.com/ecumenism/ravenna.aspx E acolo raspunsul lui PF Atanasios. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am mai zis ca ecumenismul din anii 60 nu este ecumenismul din anii 2010! Multi pasi s'au facut de atunci inainte! Multumesc pentru "auguri"! Last edited by Antoni0; 31.12.2009 at 02:13:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia este clara in scrieri si Traditie, dar pe tine asta te sminteste pentru ca traiesti credinta ca un evreu: "22. Fiindca si iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune, (1 Corintieni 1)
Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 31.12.2009 at 03:26:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor Orthodoxia si Antonio da fratiile voastre sunteti tare priceputi duhovniceste ca puteti sa vedeti ce e ortodox si ce nu e ortodox si sa talcuiti ce zicea Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Marcu al Efesului si sa intelegeti si ce pozitie au acesti Sfinti Parinti in vremile noastre cu privire la BO canonice.
Eu cred insa ca acestea sunt parerile fratiile voastre. Cine stie care o fi pozitia Sfantului Maxim si a Sfantului Marcu al Efesului cu privire la ce e acum. Eu cred insa ca e aratat clar ca Dumnezeu lucreaza si in Bisericile Ortodoxe canonice. Last edited by mihailt; 31.12.2009 at 14:01:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si acum ajungem la problema in cauza, Harul in BO pe Stil Nou si in cele in comuniune cu ele. Toate minunile care s-au intamplat dintodeauna in BO, se intampla si acum la cei pe Stil Nou. Sa spui ca astea sunt minuni false, e sa negi lucrarea Duhului Sfant, cred eu. Nu cred ca e pacat tot timpul sa ceri un semn, in Vechiul Testament s-a cerut de multe ori un semn si s-a primit, la fel si in NT (Sf. Zaharia, de ex. a cerut un semn). Insa e mare pacat, cred eu, sa refuzi semnele deja primite din mila lui Dumnezeu. In afara de asta, eu nu cer nici un semn, au fost semne destule. Trebuie doar sa le primim. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Atat timp cat Dumnezeu nu isi ia Harul, exista. Si Dumnezeu nu isi ia Harul chiar asa, cu una cu doua. Niciodata in istorie nu s-a intamplat asa.
Incearca sa intelegi ca aparitia apostaziei (chiar la majoritatea celor care se numesc crestini) si a ereziei (la unii clerici rataciti), nu duce la retragerea Harului a doua zi. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii ti-ar spune exact ceea ce ne-au invatat: ereticii nu au Har Mintuitor in tainele pe care le savirsesc; cu ereticii nu te rogi si nu te impartasesti (din ziua in care vezi ca sint eretici si nu dupa ce iti da dezlegare Sfintul Ilie sau nu stiu care vazator cu duhul al stilului nou); de erezie si de eretici sa te tii departe.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|