Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2010, 13:34:37
slashsmf
Guest

Implicit http://ipremii.com/index.php?r=890y

http://ipremii.com/index.php?r=890y
Vechi 18.04.2010, 13:35:36
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Am revenit după o pauză.
Dănuț, eu aș fi vrut să ai tu ultimile răspunsuri. Am considerat că era în avantajul tău. Dar dacă vrei să răspund la postul 320, așa voi face. Apoi, cu respect, îți propun să discutăm un singur subiect pentru a evita postările prea lungi.
(dacă vei vrea să răspunzi mai întâi și tu la tot acest post, accept și înțeleg.)

Este posibil să nu îți dai seama ce implică afirmațiile tale. Dar când te referi la vorbirea în limbi la penticostali, în mod împlicit și foarte clar te referi și la oamenii penticostali. Tu ai afirmat că vorbirea în limbi la penticostali = posesie demonică.

Când tu afirmi asta, spui și că penticostalii (oamenii) care vorbesc în limbi sunt demonizați.
Spui inclusiv despre mine că sunt un îndrăcit.
Vorbirea voastra nu e de la Dumnezeu.Vad ca tu tot incerci sa schimbi sensul cuvintelor.Nu am zis ca penticostalii is toti numai oameni rai :).Dar cam toti is niste neghiobi.O apa si un pamant.Vorbirea voastra este invalida si nu corespunde cu vorbirea Bisericii in limbi.Deci nu este de la Dumnezeu.E de la Satana.Si toti vorbitorii in limbi penticostali is "plini de rahat".De aia si ajung posedati de draci destui dintre ei.Pentru ca prin dracu vorbesc ei.

Citat:
M-ai mai întrebat de multe ori care este rezultatul vorbirii în limbi la penticostali.
Nu pot să spun altul decât că îl întărește, îl ridică, îl fortifică, îl zidește pe credincios.
Nu înțeleg de ce nu ești mulțumit cu acest răspuns. Despre ce fel de „folos productiv” te aștepți să vorbesc?
Care a fost scopul și rezultatul vorbirii tale în limbi, scop și rezultat care nu se văd în viața mea?
Eu cred că rezultatul este același în cazul amândurora. O mai mare apropiere de Dumnezeu și o întărire a omului lăuntric.
Deci nici un rezultat si nici un folos.

Citat:
Până în prezent;
Am confirmat ca fiind adevărate unele lucruri rele din confesiunea mea (pentru că erau adevărate)
Am respins unele acuzații la adresa bisericii mele (pentru că erau nefondate)
Nu am vorbit niciodată de bine cultul meu. ( încă... )
Asta numești tu lipsă de obiectivitate?
Mai ai pana sa fi obiectiv.Deocamdata te minti pe tine insuti.Mai ai pana sa recunosti ca vorbirea voastra nu foloseste la absolut nimic, nu transmite nimic concret si nici nu are folos pentru nimeni.Atata vreme cat nu stii ce folos are inseamna ca nu are nici un folos.Poti sa recunosti asta?Inca nu.Deci inca nu esti obiectiv.

Citat:
Frate, eu mă mai contrazic singur uneori, recunosc :). Dar acum nu m-am contrazis.

Tu ai afirmat că Pavel îi certa pe corinteni pentru că își doreau prea mult daruri spirituale.

Am spus în postul meu anterior cu Pavel NU îi certa că își doreau prea mult darurile.
Îi certa pentru că darurile pe care le aveau deja le foloseau dezordonat în biserică.

E o mare diferență.
Nu am vorbit de darurile, ci de un dar, de vorbirea in limbi.De darul asta ii certa din cauza ca erau asa cum is penticostalii de azi, disperati dupa vorbirea in limbi.Cu un capitol in urma chiar le-a scris ca vorbirea va inceta.

Citat:
Cred că îndrăcirea vine din necunoasterea si instrainarea de Dumnezeu si ruperea de realitate(adevar).
Dar nu cred că nu are de-a face cu păcatul. Are de-a face. Un om care se ferește de păcat și se apropie de Dumnezeu, il iubește și păzește poruncile Lui, nu va ajunge îndrăcit.

Cred că cineva care vorbește în alte limbi poate ajunge îndrăcit. Dar nu datorită vorbirii în limbi ci din pricina păcatelor nemărturisite și a înstrăinării de Dumnezeu.
Datorita vorbirii astea diavolesti destui vorbitori au ajuns posedati de draci.Pentru ca nu e de la Dumnezeu.Unii chiar penticostali devotati, luandu-i chiar din rugaciune.Asta stiu de la un caz concret , de la un penticostal al carui frate in timp ce s-a rugat l-a luat dracu.

Citat:
Am mai povestit dar am evitat să intru în detalii, sunt prețioase experiențe personale cu Dumnezeu.
Îmi ceri să fac o comparație între vorbirea ta și a mea.
Diferențele sunt două:
Tu te-ai rugat Maicii Domnului iar m-am rugat lui Dumnezeu
In cazul tău a fost o experiență singulară, în cazul meu una repetată.
În rest sunt numai asemănări:
Tu zici:am laudat pe Maica Domnului in limbi. Eu îl laud pe Dumnezeu în limbi
Tu zici: Am auzit glasuri multe. Nu întotdeauna dar în unele ocazii am auzit glasuri din cer
Tu zici: am văzut ingeri in ceruri, in cateva fractiuni de secunde. Nu întotdeauna dar într-o astfel de experiență am văzut mii de îngeri cântând laude lui Dumnezeu.
Tu zici: Am STIUT ca-i zic Maicii Domnului tot timpul. ȘTIU când vorbesc în alte limbi că îi vorbesc lui Dumnezeu și El mă ascultă
Tu zici: Stiam ca o laud pe Maica si "am vazut" ca o laud. Știu că îl laud pe Dumnezeu și „văd” că îl laud
Dar tu mă întrebi zâmbind: așa e și la tine? Frate, da, așa e și la mine, Dumnezeu nu te vede pe tine cu nimic superior mie la fel cum nu mă vede pe mine ca fiind superior ție.

Dumnezeu are dreptul să dea exact același tip de dar duhovnicesc și unui ortodox și unui catolic și unui penticostal. Și El o face.
De ce nu ai zis asa de la inceput.E usor sa zici dupa ce vezi ceva in fata "parca asa a fost si la mine" sau "parca si la mine s-a intamplat asa uneori".Chiar daca parca si chiar de se aseamana nu inseamna ca a fost la fel.Exista diferente intre vorbiri.Eu am primit un mesaj, ca e bine sa cinstesc pe Maica Domnului, pentru ca si ingerii in ceruri o cinstesc.Tu nu ai primit nimic.Prin mine a vorbit Dumnezeu prin tine Satana.Dracul e cel mai mare imitator.
Vechi 18.04.2010, 14:00:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Putem să credem că a fost evanghelizare sau putem să credem că a fost rugăciune de laudă și preamărire a lui Dumnezeu. Nu putem fi siguri.

Tu spui: a fost evanghelizare. Eu aș totuși câteva întrebări.
Hai să vizualizez scena: din cer vine un sunet puternic, coboară niște limbi de foc și apostolii încep să vorbească în alte limbi. Datorită vâjâitului de vânt mulțimea se adună. Totuși această mulțime nu aștepta în jurul odăii de sus să audă ceva predici. Care cum a auzit, îmi imaginez eu, a alergat spre locul cu pricina. Dar să se strângă o mulțime cu reprezentanți din peste 15 etnii ia puțin timp. Cât? Un minut, cinci minute, un sfert de oră?
Întrebarea mea este: Către cine au vorbit apostolii în alte limbi în acest interval de timp?

Biblia nu spune nici că predicau, cu atât mai puțin că predicau evanghelia. Petru a predicat evanghelia un pic mai târziu. Dar nu în alte limbi. Biblia zice doar că „vorbeau faptele minunate ale lui Dumnezeu”.
Lucrurile minunate ale lui Dumnezeu le poți exprima și în predică și în rugăciune.

De fapt manuscrisele în original folosesc aici termenul „glossolalia” (glossa γλώσσα) nu „xenolalia”.

Cu toate acestea eu pot să admit că aici a fost vorba de evanghelizare. Dar nu pot zice „sută la sută”.

Da și eu cred că este posibil lucrul aceasta doar că nu avem nici o sursă. Nici biblică nici istorică
Așa că nu putem spune altceva decât: „este posibil să...”
A fost suta la suta predicarea evangheliei in limbi.Apostolii au vorbit in limba lor si strainii adunati de prin toate locurile i-au inteles fiecare in limba lor nativa.Si ca sa vezi ca a fost vorbire in limbi unii ziceau ca erau beti.

Fapte 2:4Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi.

Fapte 2:5Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer.

Fapte 2:6Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.

Fapte 2:8Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?

Fapte 2:9Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,

Fapte 2:10În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,

Fapte 2:13 Iar alții batjocorindu-i, ziceau că sunt plini de must.

Fapte 2:14Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele;

Si apoi Petru continua cu predicarea Evangheliei, iar in final s-au botezat 3000 de suflete.

Citat:
Din nou este o probabilitate. Luca nu ne spune nicăieri despre apostolul Pavel că, în călătoriile lui misionare, ar fi predicat evanghelia în alte limbi. Nici apostolul nu spune despre el însuși așa ceva.

În concluzie: Nu avem o bază solidă în Sfânta Scriptură sau în Istoria Bisericii să afirmăm:
„- Apostolii, prin vorbire în limbi, au propovăduit evanghelia în India, Africa , Europa centrala, de est, Europa vestica”.
Este o probabilitate foarte mică.

Nu putem spune nici: „scopul primordial al vorbirii în limbi este predicarea evangheliei”. Nu avem baze scripturale.

Avem însă un fundament solid, multe argumente biblice, istorice și empiric logice să spunem: „vorbirea în alte limbi înseamnă, în primul rând, rugăciune”.
Pavel zice ca vorbirea in limbi e dar pentru cei necredinciosi,adica a fost dat pentru vestirea Evangheliei si aducerea la credinta a celor necredinciosi si consolidarea credintei lor.
Vechi 18.04.2010, 22:27:14
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul

E de la Satana... De aia si ajung posedati de draci... Pentru ca prin dracu vorbesc ei... au ajuns posedati de draci... in timp ce s-a rugat l-a luat dracu... prin tine Satana... Dracul e...

Si toti vorbitorii in limbi penticostali is "plini de rahat".
Ai părut a fi un om serios, logic, articulat, și măcar că uneori ai făcut acuzații nefondate, ai părut a fi suficient de civilizat pentru a vorbi deschis cu tine.

Dar se pare că m-am înșelat...

Limbajul suburban pe care l-ai folosit în propoziția de mai sus, coroborat cu drăcuielile ce ți se revarsă din plin din gură, te descalifică în a discuta cu tine din Sfânta Scriptură.

Consider că murdăresc subiectele pe care le discut.

Dacă îți trece prin minte să îți ceri iertare și să abordezi un vocabular autentic creștin, continuu discuția cu tine.

Dacă nu, toate cele bune și Doamne ajută la...pocăința noastră.

Last edited by penticostalulmantuit; 18.04.2010 at 23:11:55.
Vechi 18.04.2010, 23:24:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Este posibil să fi văzut doar bătăi de joc, nu știu ce ai văzut. Sunt multe caricaturi pe youtube. Și eu am văzut unele și am fost la fel de oripilat ca și tine.
Eu știu însă experiența mea, a multora din jurul meu, știu câte ceva din Biblie pe tema asta. Și cred.
Chiar toate cele de pe youtube sunt caricaturi, rautati...si nicio inregistrare adevarata?

In fine, ceea ce am vazut eu pe youtube, sunt inregistrari care iti ridica parul creasta, si de asemenea...inregistrarile care surprind o cantare, un cor, un concert...sunt de fapt alte momente decat cele in care coboara "Duhul Sfant", deci ceva nu se leaga.

Poate nu inteleg eu, dar Duhul Sfant coboara asa peste toti, in timp ce pastorul indeamna insistent spre acest lucru...dar de ce nu ar cobori in timp ce o formatie canta de exemplu? S-ar opri din cantat, pentru a-l lauda pe crestinul daruit...care vorbeste in limbi, sau care ar fi atitudinea in fata unui astfel de moment spontan?
Citat:
Nu, nu cred că fiecare cult are darurile lui. Cred că Duhul Sfânt are darurile și le dă, în egală măsură tuturor creștinilor care le cred, le acceptă, le doresc...
Ok, deci le da...dar parca darurile Duhului Sfant ar fi conditionate numai de indemnurile pastorului, dar de ce nu s-ar intampla intr-o piata aglomerata, in timpul unei excursii in Japonia, in metrou..in tramvai, la un concert de opera...deci asa cum afirmati ca se intampla in cazul Sfintilor Apostoli, care propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu multumilor care nu Il cunoasteau...deci nu unul altuia, ci unor oameni care intelegeau ce aveau ei de spus.

Pana la urma ceva scrie in Biblie, si cam cu totul altceva se intampla in comunitatile penticostale, unde crestinii vorbesc unul altuia, de fapt ceilalti nici nu inteleg macar ce zice respectivul...si trebuie musai un translator, desi nu e nici macar limba straina, ci ceva ce poate fi inteles doar de o singura persoana. Cum se explica aceste particularitati, care pe mine nu ma trimit absolut deloc cu gandul la Sfanta Scriptura, la propovaduire...

De ce pastorul nu primeste darul, in momentul in care coboara peste cei prezenti..si doar monitorizeaza? Ce rol are pastorul, in acest moment?

Ce alte daruri mai aveti, pentru ca observ ca acesta e un dar foarte vizibil...dar tu vorbesti de daruri?

Ce daruri avem noi ortodocsii?

Ce daruri au catolicii, adventistii, baptistii, luteranii, reformatii, evanghelistii...?
Vechi 18.04.2010, 23:32:56
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Ai părut a fi un om serios, logic, articulat, și măcar că uneori ai făcut acuzații nefondate, ai părut a fi suficient de civilizat pentru a vorbi deschis cu tine.

Dar se pare că m-am înșelat...

Limbajul suburban pe care l-ai folosit în propoziția de mai sus, coroborat cu drăcuielile ce ți se revarsă din plin din gură, te descalifică în a discuta cu tine din Sfânta Scriptură.

Consider că murdăresc subiectele pe care le discut.

Dacă îți trece prin minte să îți ceri iertare și să abordezi un vocabular autentic creștin, continuu discuția cu tine.

Dacă nu, toate cele bune și Doamne ajută la...pocăința noastră.

Am si eu o intrebare: nu te-ai gandit niciodata ca aceste manifestari pot fi si "darurile" unui altfel de duh?... Nu vreau sa te jignesc, dar poate fratii mei au vazut doar "caricaturile" de pe youtube, insa eu am vazut in realitate... Incearca sa "iesi" putin in afara si vei vedea cum pare pentru noi, niste amarati care incercam sa fim crestini, care credem fara sa cerem Domnului minuni si semne...
Iarta-ma
Vechi 18.04.2010, 23:53:13
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Samarin found that glossolalic speech does resemble human language in some respects. The speaker uses accent, rhythm, intonation and pauses to break up the speech into distinct units. Each unit is itself made up of syllables, the syllables being formed from consonants and vowels taken from a language known to the speaker.
It is verbal behavior that consists of using a certain number of consonants and vowels[...]in a limited number of syllables that in turn are organized into larger units that are taken apart and rearranged pseudogrammatically[...]with variations in pitch, volume, speed and intensity.[4]
[Glossolalia] consists of strings of syllables, made up of sounds taken from all those that the speaker knows, put together more or less haphazardly but emerging nevertheless as word-like and sentence-like units because of realistic, language-like rhythm and melody.[5]

On the basis of his linguistic analysis, Samarin defined Pentecostal glossolalia as "meaningless but phonologically structured human utterance, believed by the speaker to be a real language but bearing no systematic resemblance to any natural language, living or dead".[8]

Pacat ca s-au dus pe pustii aliniatele in postul asta:)

Citat:
Felicitas Goodman, a psychological anthropologist and linguist, studied a number of Pentecostal communities in the United States, Caribbean and Mexico; these included English, Spanish and Mayan speaking groups. She compared what she found with recordings of non-Christian rituals from Africa, Borneo, Indonesia and Japan. She took into account both the segmental structure (such as sounds, syllables, phrases) and the supra-segmental elements (rhythm, accent, intonation), and concluded that there was no distinction between what was practiced by the Pentecostal Protestants and the followers of other religions.[9]
Citat:
In 2006, the brains of a group of individuals were scanned while they were speaking in tongues. Activity in the language centers of the brain decreased, while activity in the emotional centers of the brain increased. Activity in the area of control decreased, which corresponds with the reported experience of loss of control. There were no changes in any language areas, suggesting that glossolalia is not associated with usual language function.[10][11][12] Other brain wave studies have also found that brain activity alters in glossolalia.[13]

Citat:
Some kind of hypnosis or trance has often been suggested as the explanation for glossolalia. Much glossolalia takes place in heightened states, whether in Pentecostal Christian or non-Christian contexts.[9]

A New Zealand researcher, Heather Kavan,[18] found that whether a person experienced trance or hypnosis depended on the type of group with which they were affiliated. Kavan found that most New Zealand Pentecostals and Charismatics did not experience trance except during the baptism of the spirit. However, meditators in a yoga-based purification group experienced frequent intense trances, of which glossolalia was an occasional manifestation. Kavan suggested that there are two types of glossolalia– spontaneous and context-dependent– and the former is more likely to occur in groups that are radical, experiential and charismatically led.

Citat:
Our findings that glossolalia can be easily learned through direct instruction, along with demonstrations that tongue speakers can initiate and terminate glossolalia upon request and can exhibit glossolalia in the absence of any indexes of trance[…] support the hypothesis that glossolalia utterances are goal-directed actions rather than involuntary happenings.[20]
That glossolalia can be learned is also seen in the traces left behind by teachers. An investigation by the Lutheran Medical Center in Brooklyn showed that the influence of a particular leader can shape a group's glossolalia: where certain prominent glossolalists had visited, whole groups of glossolalists would speak in his style of speech.[21]
Eu as fi foarte atenta cu chestia asta. Si daca ziceti ca e dar al Duhului, atunci de ce au parte de el si paganii in ritualurile lor?
Vechi 19.04.2010, 00:02:00
ultraortodoxul ultraortodoxul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.04.2010
Implicit duh penticostal

stiti ce este interesant la pentricostali??? Ei pretind ca au "Duhul Sfant" si ca vorbesc in limbi intelese doar de ei. Dar de cate ori vine cate un "mare" pastor mutivestit in occident, de ce au nevoi de fiecare data de traducator??? De ce niciunul nu vorbeste in limba unde sa duce sa predice???? Sunt niste falsi mincinosi si de aceea se iubesc unii pe altii ca sunt toti o apa si un pamant. Va recomand sa cititi "evadare din iad" Sa ne fereasca bunul Dumnezeul nostru de duhul lor....sfintit de ei.
Vechi 19.04.2010, 00:10:33
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si daca ziceti ca e dar al Duhului, atunci de ce au parte de el si paganii in ritualurile lor?
Satan este un imitator prin excelenta. Nefiind in stare sa creeze ceva imita darurile lui Dumnezeu ca sa semene confuzie. Si paganii au dragoste, sunt oameni morali [chiar tu spuneai asta]. Dumnezeu are prooroci, satan are clarvazatori. Dumnezeu vindeca, vindeca si satan [decat ca el pune stapanire pe sufletul omului pe care il vindeca, spre deosebire de Dumnezeu care da totul gratis]. Dumnezeu face minuni, face si satan. Si scopul lui e tocmai sa insele omul sa vina la el, sau macar sa respinga lucrarile lui Dumnezeu de frica sa nu fie inselat.

E drept ca in ziua de azi sunt mai mult imitatii decat daruri reale. Dar omul care il cauta pe Dumnezeu sincer si cu toata inima nu va fi inselat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.04.2010, 00:14:54
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

http://www.google.ro/url?sa=t&source...I95Iodz81P6ufQ

Un PDF in engleza , un studiu al universitatii din Ontario ce concluzioneaza ca glossolalia e comportament invatat / social learning. Experimentatorul le-a aratat audio/video cu glossolalia, de asemenea le-a aratat si live si i-a incurajat. Dupa training, 70% din ei au "produs" glossolalie.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10