![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fapte 2:4Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. Fapte 2:5Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. Fapte 2:6Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa. Fapte 2:8Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut? Fapte 2:9Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia, Fapte 2:10În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, Fapte 2:13 Iar alții batjocorindu-i, ziceau că sunt plini de must. Fapte 2:14Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele; Si apoi Petru continua cu predicarea Evangheliei, iar in final s-au botezat 3000 de suflete. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar se pare că m-am înșelat... Limbajul suburban pe care l-ai folosit în propoziția de mai sus, coroborat cu drăcuielile ce ți se revarsă din plin din gură, te descalifică în a discuta cu tine din Sfânta Scriptură. Consider că murdăresc subiectele pe care le discut. Dacă îți trece prin minte să îți ceri iertare și să abordezi un vocabular autentic creștin, continuu discuția cu tine. Dacă nu, toate cele bune și Doamne ajută la...pocăința noastră. Last edited by penticostalulmantuit; 18.04.2010 at 23:11:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In fine, ceea ce am vazut eu pe youtube, sunt inregistrari care iti ridica parul creasta, si de asemenea...inregistrarile care surprind o cantare, un cor, un concert...sunt de fapt alte momente decat cele in care coboara "Duhul Sfant", deci ceva nu se leaga. Poate nu inteleg eu, dar Duhul Sfant coboara asa peste toti, in timp ce pastorul indeamna insistent spre acest lucru...dar de ce nu ar cobori in timp ce o formatie canta de exemplu? S-ar opri din cantat, pentru a-l lauda pe crestinul daruit...care vorbeste in limbi, sau care ar fi atitudinea in fata unui astfel de moment spontan? Citat:
Pana la urma ceva scrie in Biblie, si cam cu totul altceva se intampla in comunitatile penticostale, unde crestinii vorbesc unul altuia, de fapt ceilalti nici nu inteleg macar ce zice respectivul...si trebuie musai un translator, desi nu e nici macar limba straina, ci ceva ce poate fi inteles doar de o singura persoana. Cum se explica aceste particularitati, care pe mine nu ma trimit absolut deloc cu gandul la Sfanta Scriptura, la propovaduire... De ce pastorul nu primeste darul, in momentul in care coboara peste cei prezenti..si doar monitorizeaza? Ce rol are pastorul, in acest moment? Ce alte daruri mai aveti, pentru ca observ ca acesta e un dar foarte vizibil...dar tu vorbesti de daruri? Ce daruri avem noi ortodocsii? Ce daruri au catolicii, adventistii, baptistii, luteranii, reformatii, evanghelistii...?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am si eu o intrebare: nu te-ai gandit niciodata ca aceste manifestari pot fi si "darurile" unui altfel de duh?... Nu vreau sa te jignesc, dar poate fratii mei au vazut doar "caricaturile" de pe youtube, insa eu am vazut in realitate... Incearca sa "iesi" putin in afara si vei vedea cum pare pentru noi, niste amarati care incercam sa fim crestini, care credem fara sa cerem Domnului minuni si semne... Iarta-ma
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
stiti ce este interesant la pentricostali??? Ei pretind ca au "Duhul Sfant" si ca vorbesc in limbi intelese doar de ei. Dar de cate ori vine cate un "mare" pastor mutivestit in occident, de ce au nevoi de fiecare data de traducator??? De ce niciunul nu vorbeste in limba unde sa duce sa predice???? Sunt niste falsi mincinosi si de aceea se iubesc unii pe altii ca sunt toti o apa si un pamant. Va recomand sa cititi "evadare din iad" Sa ne fereasca bunul Dumnezeul nostru de duhul lor....sfintit de ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E drept ca in ziua de azi sunt mai mult imitatii decat daruri reale. Dar omul care il cauta pe Dumnezeu sincer si cu toata inima nu va fi inselat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.google.ro/url?sa=t&source...I95Iodz81P6ufQ
Un PDF in engleza , un studiu al universitatii din Ontario ce concluzioneaza ca glossolalia e comportament invatat / social learning. Experimentatorul le-a aratat audio/video cu glossolalia, de asemenea le-a aratat si live si i-a incurajat. Dupa training, 70% din ei au "produs" glossolalie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|