![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ? ![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire ps dar nu dupa ureche ok? ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 30.07.2011 at 15:24:16. |
|
||||
|
||||
![]()
o sa para ca ma bag ca musca in lapte in discutia voastra (iertat sa-mi fie) dar simt nevoia sa va impartasesc urmatoarele fapte.
In familia mea, majoritatea bunicilor, strabunicilor din neam au trait pana dupa 90 de ani, avem multe cruci pe care poti numara si peste 100de ani in cimitirul unde dorm inaintasii mei. toti au avut un regim de viata specific oamenilor de la tara, branza, lapte, oua, carne, grasime, legume f multe ce-i drept, nerafinate, pregatite in casa, coapte, prajite, rumenite, cu sosuri si rantas-uri ca sunt ardeleni, dar f gatite :) nu crude. ce ma intereseaza pe mine analizele lor (nici nu se faceau atatea pe vremea lor) cand eu i-am vazut cu ochii mei trezindu-se in fiecare dimineata la 6 si culcandu-se seara dupa ora 22.00, plini de vigoare, carand, frecand, sapand la camp, culegand, cantand, jucand la nunti, chiar si la 90 de ani? Rumeni in obraji, fara riduri, cu o maaaare pofta de viata, leganandu-si nepotii si stranepotii pe genunci, calmi si linistiti? pazind zilele de post si respectandu-se intre ei si cu vecinii si toti cei care le calcau pragul? oare au gresit ca nu au fost vegetarieni? poate conteaza ca toti acestia de care v-am povestit nu se asezau la masa fara sa spuna rugaciunea Tatal nostru si inchinau fiecare fel de mancare... si multumeau in fiecare seara Domnului pentru ca au avut ce pune pe masa, nu neg aceasta... dar mancau carne, lapte, smantana grasa de o taiai cu cutitul, facuta de ei din laptele de capre, oi, vaci, bivolite din turmele lor. tot ce conteaza pentru mine este ca ei si-au trait viata frumos, au fost in putere sa-si ajute si nepotii ba chiar si stranepotii... imi spuneti de Adam si Eva care au trait 900 de ani. Doamne ce nenorocire ar fi daca am mai trai si acum atat de mult? unde am incapea cu totii ca si-asa suntem prea multi. ma astept foarte sa-l aud pe The Listener cu inepuizabilele hahaha-uri... dar asta e ceea ce simt si cred vis-a-vis de toate cele discutate pe topicul asta. Doamne ajuta! sa ne dea Dumnezeu intelepciunea sa vedem ce ne este de folos si nu doar sa ne incapatanam in a sustine o idee doar pentru ca asa credem noi ca e mai bine pentru toata lumea, de dragul de a avea dreptate.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa http://mamiprovocarea.wordpress.com Last edited by maria32; 30.07.2011 at 15:56:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este foarte adevărat însă și ce ai spus în legătură cu modul lor de viață. Cum spunea și părintele Arsenie Boca, spre exemplu, dacă faci cruce peste mâncare și te închini cu toată convingerea, și otravă dacă e tot n-o să pățești nimic. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să mâncăm orice, oricât și să ne satisfacem toate poftele stomacului. O dată ce știi că anumite alimente sau un anumit mod de alimentație este nociv pentru organism, este de datoria noastră să luăm aminte și să punem în aplicație, pentru bunăstarea sănătății noastre și a înaintașilor noștrii. Last edited by CelMandru; 30.07.2011 at 16:28:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() si legat de bunicii tai CE BOLI AU avut PINA LA varsta de care vorbesti ? faptul ca au trait pina atunci CU BOLI arata ca PUTEAU SA TRAIASCA SI MAI MULT . si tineau posturile ? adica erau conform cu biserica ? etc etc etc ... .... Dumnezeu a facut corpul omenesc ATIT DE PERFECT incat supus la TIMPENII rezista mult .. Adam si Eva au demonstrat INTELIGENTA LUI DUMNEZEU CiND AU ASCULTAT-O prin viata lunga si vegetariana .... cit despre TIMPENIA ca suntem multi pe pamint , eu zic sa mai studiezi un pic CIT DE MARE E PAMINTUL ... daca tu traiesti unde e aglomerat .... MUTA-TE .... ![]() statistic vorbind CITI DEPASESC 100 de ani ? si CUM ARATA LA 100 DE ANI ? nu as vrea sa intru in detalii ca o sa spui ca ma iau de familia ta , dar toti bunicii ARATA JALNIC ..... DE CE ? si sa nu imi dai replica puerila ca batrinetea ii face asa ca ma apuca rasul .... a fi nascut mai devreme nu inseamna ca automat trebuie sa apara boala cu varsta ..... multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire ps ce cantitati maninca bunica ta VARA din alimentele pe care le face gem? multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
eu am alta intrebare, desi stiu ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare prin alta intrebare.
si daca nu am mai introduce toxine in organism, si daca am manca doar ce ne este folositor, la ce varsta am ajunge sa murim? si cat de folositor ne este asta? cat ne da Dumnezeu, numai El stie firul vietii omului cat este de lung. nu spun, TREBUIE sa ne ingrijim de trupul nostru caci e templul Lui Dumnezeu. insa nici sa ajungem sa traim sute de ani nu vad ca pe un lucru bun. Omenirea trebuie sa-si implineasca rostul ei, si care este acesta nu stim noi.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|