Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 15:15:00
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
tema ta este sa probezi...in rest eu zic ca nu isi mai au rost contradictiile pe aceasta tema...este destul de evidenta parerea fiecaruia...eu am devenit subiectul discutiei si nu e cazul...

Numai bine!
tu te -ai adus in discutie CA SUBIECT de discutie si ca argument ca lista ta e corecta .... ASADAR sa inteleg ca ESTI IRELEVANT CA ARGUMENT corect ?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:18:31
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Mergi inainte cu ele...nu te obliga nimeni sa renunti la ele...dar testeaza tu cea care poate trage o conclzie...el saracul mananca ce iii dai...nu ai de unde sti cum e fara rosii...asa ca te rog sa sa nu afirmi ceva ce nu stii ...PROBEAZA si ai sa-ti schimbi parerea
probeaza sa vezi cum e cu ele ... si ATENTIE CE FEL DE ROSII ....... si MAI ALES CUM LE COMBINI .....
multa iubire
ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:20:15
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Satisfacator - adica sub limita normala ....dar iarasi tu le stii pe toate...stii si ce boala am avut etc...nu mai judeca asa dupa URECHE
care e limita normala DIN 2011 ? o stii ? .....ca de vorbit vorbe stim ca poti
multa iubire
ps dar nu dupa ureche ok?
multa iubire

Last edited by the_Listener; 30.07.2011 at 15:24:16.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:54:22
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

o sa para ca ma bag ca musca in lapte in discutia voastra (iertat sa-mi fie) dar simt nevoia sa va impartasesc urmatoarele fapte.

In familia mea, majoritatea bunicilor, strabunicilor din neam au trait pana dupa 90 de ani, avem multe cruci pe care poti numara si peste 100de ani in cimitirul unde dorm inaintasii mei.

toti au avut un regim de viata specific oamenilor de la tara, branza, lapte, oua, carne, grasime, legume f multe ce-i drept, nerafinate, pregatite in casa, coapte, prajite, rumenite, cu sosuri si rantas-uri ca sunt ardeleni, dar f gatite :) nu crude.

ce ma intereseaza pe mine analizele lor (nici nu se faceau atatea pe vremea lor) cand eu i-am vazut cu ochii mei trezindu-se in fiecare dimineata la 6 si culcandu-se seara dupa ora 22.00, plini de vigoare, carand, frecand, sapand la camp, culegand, cantand, jucand la nunti, chiar si la 90 de ani? Rumeni in obraji, fara riduri, cu o maaaare pofta de viata, leganandu-si nepotii si stranepotii pe genunci, calmi si linistiti? pazind zilele de post si respectandu-se intre ei si cu vecinii si toti cei care le calcau pragul?

oare au gresit ca nu au fost vegetarieni?
poate conteaza ca toti acestia de care v-am povestit nu se asezau la masa fara sa spuna rugaciunea Tatal nostru si inchinau fiecare fel de mancare... si multumeau in fiecare seara Domnului pentru ca au avut ce pune pe masa, nu neg aceasta... dar mancau carne, lapte, smantana grasa de o taiai cu cutitul, facuta de ei din laptele de capre, oi, vaci, bivolite din turmele lor.

tot ce conteaza pentru mine este ca ei si-au trait viata frumos, au fost in putere sa-si ajute si nepotii ba chiar si stranepotii...

imi spuneti de Adam si Eva care au trait 900 de ani. Doamne ce nenorocire ar fi daca am mai trai si acum atat de mult? unde am incapea cu totii ca si-asa suntem prea multi.

ma astept foarte sa-l aud pe The Listener cu inepuizabilele hahaha-uri... dar asta e ceea ce simt si cred vis-a-vis de toate cele discutate pe topicul asta.

Doamne ajuta! sa ne dea Dumnezeu intelepciunea sa vedem ce ne este de folos si nu doar sa ne incapatanam in a sustine o idee doar pentru ca asa credem noi ca e mai bine pentru toata lumea, de dragul de a avea dreptate.

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 30.07.2011 at 15:56:35.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:58:58
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ?
multa iubire
cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 16:26:02
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
tot ce conteaza pentru mine este ca ei si-au trait viata frumos
Chiar dacă ei au trăit bine mersi, nu înseamnă că și înaintașii lor o vor face la fel. Bolile se mai transmit și genetic...O dată se mai sparge și bula asta frumoasă de săpun...se poate sparge la a doua generație, la a treia, sau la a șaptea...când vrea Dumnezeu...

Este foarte adevărat însă și ce ai spus în legătură cu modul lor de viață. Cum spunea și părintele Arsenie Boca, spre exemplu, dacă faci cruce peste mâncare și te închini cu toată convingerea, și otravă dacă e tot n-o să pățești nimic. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să mâncăm orice, oricât și să ne satisfacem toate poftele stomacului. O dată ce știi că anumite alimente sau un anumit mod de alimentație este nociv pentru organism, este de datoria noastră să luăm aminte și să punem în aplicație, pentru bunăstarea sănătății noastre și a înaintașilor noștrii.

Last edited by CelMandru; 30.07.2011 at 16:28:11.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:08:35
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Chiar dacă ei au trăit bine mersi, nu înseamnă că și înaintașii lor o vor face la fel. Bolile se mai transmit și genetic...O dată se mai sparge și bula asta frumoasă de săpun...se poate sparge la a doua generație, la a treia, sau la a șaptea...când vrea Dumnezeu...

Este foarte adevărat însă și ce ai spus în legătură cu modul lor de viață. Cum spunea și părintele Arsenie Boca, spre exemplu, dacă faci cruce peste mâncare și te închini cu toată convingerea, și otravă dacă e tot n-o să pățești nimic. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să mâncăm orice, oricât și să ne satisfacem toate poftele stomacului. O dată ce știi că anumite alimente sau un anumit mod de alimentație este nociv pentru organism, este de datoria noastră să luăm aminte și să punem în aplicație, pentru bunăstarea sănătății noastre și a înaintașilor noștrii.
Sunt intru totul de acord cu cele spuse de dvs. Nici nu am spus ca eu mai pot avea stilul de alimentatie al inaintasilor. Voiam sa fie doar un argument impotriva celor spuse mai sus cum ca ar fi complet daunator sa mancam carne, si ca de cand e lumea ar fi trebuit sa fim vegetarieni.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:25:26
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Sunt intru totul de acord cu cele spuse de dvs. Nici nu am spus ca eu mai pot avea stilul de alimentatie al inaintasilor. Voiam sa fie doar un argument impotriva celor spuse mai sus cum ca ar fi complet daunator sa mancam carne, si ca de cand e lumea ar fi trebuit sa fim vegetarieni.
pai daca nu poti sa ai stilul de viata al inaintasilor , nu poate sa fie un argument ....este ILOGIC ....
si legat de bunicii tai CE BOLI AU avut PINA LA varsta de care vorbesti ? faptul ca au trait pina atunci CU BOLI arata ca PUTEAU SA TRAIASCA SI MAI MULT . si tineau posturile ? adica erau conform cu biserica ? etc etc etc ... .... Dumnezeu a facut corpul omenesc ATIT DE PERFECT incat supus la TIMPENII rezista mult .. Adam si Eva au demonstrat INTELIGENTA LUI DUMNEZEU CiND AU ASCULTAT-O prin viata lunga si vegetariana .... cit despre TIMPENIA ca suntem multi pe pamint , eu zic sa mai studiezi un pic CIT DE MARE E PAMINTUL ... daca tu traiesti unde e aglomerat .... MUTA-TE ....
statistic vorbind CITI DEPASESC 100 de ani ? si CUM ARATA LA 100 DE ANI ? nu as vrea sa intru in detalii ca o sa spui ca ma iau de familia ta , dar toti bunicii ARATA JALNIC ..... DE CE ? si sa nu imi dai replica puerila ca batrinetea ii face asa ca ma apuca rasul .... a fi nascut mai devreme nu inseamna ca automat trebuie sa apara boala cu varsta .....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:31:36
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.
bune? da .. sanatoase ? NU .... in primul rind muraturile au MULTA SARE ... e sanatoasa in conceptia ta? . in al doilea rand orice muratura produce aciditate in organism si SCOATE CALCIU din oase ... upsss mai afirmi ca e sanatoasa? .....si vinetele puse la congelator banuiesc ca sunt in pungi nu ? stiai ca plasticul inghetat si dezghetat elimina in produs substante TOXICe PENTRU ORGANISM? desigur ca nu din moment ce spui ca sunt sanatoase .... sa continui cu analiza sau te las pe tine sa gindesti si sa spui despre gemurile ŽŽ minunate ŽŽ ale bunicii tale ?
multa iubire
ps ce cantitati maninca bunica ta VARA din alimentele pe care le face gem?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:38:53
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

eu am alta intrebare, desi stiu ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare prin alta intrebare.

si daca nu am mai introduce toxine in organism, si daca am manca doar ce ne este folositor, la ce varsta am ajunge sa murim? si cat de folositor ne este asta? cat ne da Dumnezeu, numai El stie firul vietii omului cat este de lung.

nu spun, TREBUIE sa ne ingrijim de trupul nostru caci e templul Lui Dumnezeu. insa nici sa ajungem sa traim sute de ani nu vad ca pe un lucru bun. Omenirea trebuie sa-si implineasca rostul ei, si care este acesta nu stim noi.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54