![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu stii tu cum anume o cinsteau apostolii pe Maica Domnului, nu inseamna ca n-o faceau. Daca voi L-ati inchis pe Hristos si pe apostoli intr-o singura carte si ii tineti acolo captivi, normal ca nu stii ce s-a mai intamplat dupa ce s-a terminat de scris canonul biblic. Parca ziceai ca nu mai citesti postarile mele. Te cred si eu, la cat sunt de incomode. Imi dai voie sa te mai incomodez un pic? Nu stiu ce anume ai inteles tu in rezumat din tot mesajul lui Hristos, dar da-mi voie sa-ti pun si tie niste intrebari enervant de incomode pe care le-am mai pus pe aici. Daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, crezi ca atunci cand te-ai fi dus la rugaciunea in comun, ai fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului? Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata. De curiozitate te intreb: ai fi fost curios sa vorbesti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vezi si sa o cunosti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material? Ai fi fost curios sa o cunosti si sa vorbesti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant? Ai fi fost curios sa cunosti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea? Ai fi fost curios sa cunosti si sa vorbesti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ? Crezi ca ai fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta? Probabil ca tu, cand ai un necaz, ii rogi pe prietenii de la adunarea ta sa se roage lui Hristos pt. tine. Dar daca ai fi trait in perioada apostolilor si ai fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ai fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa te rogi, te-ai fi intalnit acolo pe viu cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ai fi spus si Ei de necazul ce te apasa? Ai fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa te ajute? Ai considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu, ai considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers? Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, consideri ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni? (intrebare superflua pt. adventisti care o considera oale si ulcele pe aceasta faptura in care locuieste Duhul Sfant). Daca ai fi frecventat Biserica unde mergea si Maica Domnului, daca ai fi cunoscut-o in timpul vietii, ce ai fi facut dupa ce Hristos a luat-o la El? Ti-ai fi adus aminte de Ea, i-ai fi pus fotografia (daca ar fi existat aparate foto pe vremea aia) la loc de cinste? Ai fi aratat fotografia Ei si noilor convertiti? Le-ai fi spus si lor ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica? Cand s-ar fi aniversat Bunavestirea sau Adormirea Ei, i-ai fi dedicat macar si Ei un cantec, ceva, in amintirea Celei care ni L-a nascut pe Unul din Treime? Banuiesc ca fratilor si surorilor de la adunarea ta le canti "La multi ani!" de ziua lor. Nu zic sa-i fi cantat si Maicii Domnului "La multi ani" cand ar fi fost aniversarea Ei, dar macar ceva acolo, un cantec de multumire si lauda, daca tot se roaga neincetat catre Fiul Ei pentru noi ? Daca toti ingerii, heruvimii si serafimii se minuneaza de aceasta faptura si-o canta neincetat in ceruri. Ai fi facut asa ceva daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi cunoscut-o pe Maica Domnului? Merita din partea noastra macar atata cinste daca tot ni L-a nascut pe Unul din Treime si se roaga pt. noi? Cum consideri slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii care cred in iubirea Ei, o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi? a) inutile. Hristos nu tine cont de ce-i spune Mama Sa. Sau mai rau, conform conceptiei adventiste, Hristos o tine pe Mama Lui undeva in vreo vagauna a pamantului in putreziciune si stricaciune in timp ce El e singur cuc in cer. Fara Maica Lui, fara sfinti, fara cei ce au murit pt. el. b) de mare folos - rugaciunea Maicii Domnului L-a facut pe Hristos sa-si schimbe planurile la nunta din Cana Galileii, desi nu atunci avea de gand sa faca prima minune c) e problema Ei daca alta treaba n-are decat sa se roage. oricum eu vorbesc direct cu Hristos in rugaciune, ce rost are sa mai vorbesc si cu Ea? Daca totusi admiti ca Maica Domnului e in preajma lui Hristos, ce faci cand un frate de-al tau adventist te roaga sa te rogi pt. el, conform indemnului „rugati-va unii pt. altii”? Poti fii tu impreuna rugator (intermediar, mijlocitor, „sa pui o pila”) la Hristos pt. fratele tau? Daca da, cum asa? Daca tu poti, atunci Maica Domnului de ce nu poate? Dar tu, cand ai nevoie sa se roage cineva pt. tine, preferi sa apelezi la rugaciunea oricui din adunarea ta adventista dar nicidecum la Maica Domnului, nu? Ce sa intelegem de aici? Ca rugaciunea fratilor tai pt. tine e incomparabil mai puternica decat a Maicii Domnului, nu? Ca Hristos nici n-o baga in seama pe Maica Lui, in schimb, se grabeste sa-l asculte pe unul care o huleste pe Maica Lui? Daca postarea mea iti sta ca un ghimpe in coasta si nu vei raspunde, don't worry, te inteleg. Adica, ba da, DO WORRY! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, așa ne-a învățat să nu uităm mila și credința, iar zeciuiala să n-o lăsăm nefăcută (Mat.23,23). Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică]. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poti sa admiti onest cu mana pe inima ca Hristosul in care crezi tu e identic cu Hristosul in care cred adventistii, Cel care a fost inconstient in timpul mortii? Poti sa admiti ca Hristosul in care crezi tu ca penticostal e identic cu Hristosul din mintea iehovistilor, care nici macar nu are fire divina, ci e doar un supra-om? Poti sa admiti ca Hristosul in care crezi tu e identic cu Hristosul acestor "ortodocsi idolatri" care cinstesc icoane si moaste? Si care mai are si o Mama vesnic prezenta in peisaj? Sigur ca Hristos Cel adevarat e doar unul, dar cum se poate sa fie perceput in atat de multe moduri total contradictorii? Tu ce intelegi prin sintagma "hristosi mincinosi"? Hristosul in care cred ortodocsii, e pt. voi unul din acestia? |
|
|||
|
|||
![]()
Ce anume trebuie observat in Epistola a Doua a Sfantului Apostol Ioan?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu stiu daca chiar cred adventistii ca Hristos a fost inconstient in cele trei zile. Opinia mea este ca ei au evitat sa se pronunte ferm. Eu cred ca hristosii mincinosi sunt persoanele care au aparut dupa Hristos si s-au pretins a fi Hristos. Cand Domnul Isus a vorbit despre hristosii mincinosi El a facut referire la alte persoane, la alti hristosi. Nu a spus ca daca El va fi gresit inteles candva, cei care vor crede in mod gresit despre El, vor crede intr-un hristos mincinos. Recititi, va rog, Matei 24: 23-26. Eu nu cred nici despre iehovisti ca ei cred intr-un hristos mincinos. Ei marturisesc despre aceeasi persoana, Hristosul cel Adevarat, dar cred despre El un neadevar si anume ca El nu este Dumnezeu. Citat:
Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. Alin si-a exprimat deja punctul de vedere: Hristosul catolicilor este un hristos mincinos (daca am inteles gresit, te rog corecteaza-ma, domnule Alin. Am tras concluzia de la litera mica h) Dumneavoastra credeti la fel, doamna Delia: Hristosul catolic este un hristos mincinos? |
|
|||
|
|||
![]()
Cine are ochi de vazut sa vada.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai fi bun si lumineaza-ma si pe mine,orb in intuneric.Daca ii spui unuia noaptea,care este orb: ,,Vezi ca o sa cazi intr-un canal"este efectiv degeaba.Ia-l de mana si ajuta-l.Asa ca fi un bun samaritean si arata-mi la ce te referi ca sa inteleg si eu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba chiar ii spune sa aiba grija sa nu ,,pierdeți ceea ce ați lucrat".Maica Domnului isi putea pierde mantuirea?Imposibil.Si mai grav, ii reaminteste ca: ,,Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul."Avea Maica Domnului nevoie sa-i reaminteasca cineva asta?Apostolul cel mai iubit ii tinea Maicii incredintate lui lectii despre invatatura Fiului? Sunteti sigur ca la Maica Domnului se refera? Eu parca am auzit altceva cu privire la acesta epistola.Cica se strecurau unii numiti gnostici prin preajma.Verset cheie: ,,mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup".Cica comunitatea ioanina avea mari probleme cu ei.Si nu numai cu ei. Last edited by Scotland The Brave; 25.08.2011 at 22:41:15. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|