Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2012, 20:53:51
JustNicol JustNicol is offline
Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da, exact. Ceea ce am văzut eu semăna cu a treia, aceea siclam, dar diferea în textură (mai subțire) și în culoare (era tărcată). Sunt foarte practice.
Cata teorie pentru o fusta......
Reply With Quote
Vechi 25.03.2012, 12:07:34
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JustNicol Vezi mesajul
Cata teorie pentru o fusta......
o fusta...nu e numai o fusta ci totodata modul cum iti prezinti templul in care ar trebui sa existe Duhul Sfant, adica propriul tau trup; este un aspect extrem de important!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2012, 12:46:22
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit intrebare !

credeti ca este normal,pentru o femeie,sa intre in biserica imbracata intr-un palton foarte rosu ???
Reply With Quote
Vechi 25.03.2012, 12:48:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
credeti ca este normal,pentru o femeie,sa intre in biserica imbracata intr-un palton foarte rosu ???
atata timp cat nu-si arata partile care atrag privirile barbatilor...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2012, 22:03:39
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
atata timp cat nu-si arata partile care atrag privirile barbatilor...
Cum ar fi sa mergem toti la Biserica in culori tipatoare? Unul in rosu aprins, altul in roz bombon, alta in verde fosforescent, altul in picatele portocalii fosforescente etc. :))
Depinde. Sunt unele culori care atrag atentia, foarte tipatoare si deranjante la ochi. La Biserica sunt de preferat culorile mai cuminti, insa daca doamna in cauza nu are alt palton sau este incepatoare, nu stiu. Nu cunosc amanunte, de unde vina doamna. De multe ori situatia nu este la fel cum pare privita din exterior.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 08:53:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Cum ar fi sa mergem toti la Biserica in culori tipatoare? Unul in rosu aprins, altul in roz bombon, alta in verde fosforescent, altul in picatele portocalii fosforescente etc. :))
Depinde. Sunt unele culori care atrag atentia, foarte tipatoare si deranjante la ochi. La Biserica sunt de preferat culorile mai cuminti, insa daca doamna in cauza nu are alt palton sau este incepatoare, nu stiu. Nu cunosc amanunte, de unde vina doamna. De multe ori situatia nu este la fel cum pare privita din exterior.
daca venea in fusta mini eu zic ca era mult mai grav, o culoare tipatoare poate fi de prost gust si sa deranjeze vizual, insa nu incita la pacatuit precum dezgolirea partilor senzuale.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 11:39:32
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
daca venea in fusta mini eu zic ca era mult mai grav, o culoare tipatoare poate fi de prost gust si sa deranjeze vizual, insa nu incita la pacatuit precum dezgolirea partilor senzuale.
Asa e. Dar nici ca fusta tigancii n-ar fi frumos. Deobicei in cuvantul decenta intra si culorile cuminti.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 15:00:13
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

A te imbraca adecvat locului in care mergi este un semn de inteligenta, arata bunul gust si chiar echilibrul interior al unei persoane. Daca nu mergi sa alergi in fusta lunga, pentru ca e total nepotrivit, tot asa nici la Biserica nu poti veni in trening sau blugi provocatori.

Ma gandesc la bunicii nostri care aveau un rand de haine cu care se imbracau doar la biserica, numite haine bune.Daca in timpul saptamanii se imbracau saracacios si cu haine carpite, cinsteau duminica si zilele de sarbatoare chiar si prin tinuta lor impecabila.

O femeie imbracata provocator in biserica da dovada de snobism si de neputinta de a intelege ca spatiul in care se afla este unul sacru si motivul pentru care a intrat in acest spatiu este altul decat acela de a atrage atentia.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 15:24:47
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
intr-adevar, e mai bine sa nu judecam daca nu cunoastem situatia.
eu de ex am un paltonas foarte portocaliu pe care l-am primit. Il port si la biserica pentru ca nu imi permit acum sa-mi cumpar alta haina speciala mai inchisa la culoare special pentru mersul la biserica.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 20:53:25
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
intr-adevar, e mai bine sa nu judecam daca nu cunoastem situatia.
eu de ex am un paltonas foarte portocaliu pe care l-am primit. Il port si la biserica pentru ca nu imi permit acum sa-mi cumpar alta haina speciala mai inchisa la culoare special pentru mersul la biserica.
Vorbeam evident la modul general, ca sunt de preferat culorile mai cuminti. Acum, cum am zis si mai sus, nu trebuie sa judecam ci sa lasam de la noi mai ales ca nu stim situatia oamenilor, si cel mai important sa fim atenti la slujba, nu la oameni. Nu-i bai, important este ca te duci la Biserica. Domnul stie mai bine de unde venim si de ce facem ce facem.

@Ekaterina
Sunt mai multe situatii. Nu stiu regulile, n-au fost invatate si sunt incepatoare, dar dornice sa cunoasca mai bine. Au venit doar ptr. ca este la moda si asa e traditia sa vina la Biserica din cand in cand, nepasandu-le defapt de ortodoxie. Nu stim exact ce e cu persoana aceea, asa ca mai bine ne abtinem. Noi cu ale noastre, restul cu ale lor. Amu general vorbind, da, femeia trebuie sa se imbrace cuviincios la Biserica. Sa se respecte regulile si de catre barbati si de catre femei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28