Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2012, 14:36:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Domnule Cristi, cred ca nu vb de aceeasi tip de fusta.
Tipul de fusta de care vb dl Mihnea am purtat si eu. E o simpla fusta petrecuta, care se leaga cu un cordon(nu arici, poate acum au aparut si cu arici.)Timpul de imbracare e foarte scurt, cat ar fi sa iti legi un sort.Deci...maxim 5 secunde.
Fusta sexi? cred ca glumiti. E o fusta banala, simpla(eu aveam modelul lung, albastra cu motive florale), cu care ma imbracam uneori la piata sau la plimbarile scurte.
In definitiv, cred ca fiecare intelege ce voieste, in functie de anumite neputinte.
Cred ca si citirea printre randuri dauneaza uneori, mai ales cand nu e scrisa cu scopul d e a fi citita printre randuri.
Eu m-am referit la fusta care se prinde doar cu arici , nu la cea descrisă de tine, căci la ea s-a făcut referire în mesajul lui Mihnea . Deci, nu are legătură cu rochița dvs. ! Ori , o rochiță ( fustiță ) prinsă doar cu un simplu arici , nu mi se pare în regulă, și-mi mențin cele afirmate , acum, aici , oricând și oriunde . Fiecare e liber să înțeleagă ce vrea , dar eu asta am înțeles . Punct și un post binecuvântat !
Vechi 23.02.2012, 01:26:20
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

ce e ala arici cum sa prinzi fusta cu arici?
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2012, 02:59:03
Laura19
Guest

Implicit

Fustele petrecute cu arici ar fi asemenatoare cu cele din poze? In loc de capse,snur,nasturi,fermoar etc. se prinde cu airici? Intreb ptr. ca n-am mai vazut modelul. Am dat peste una singura cu arici, insa se prinde si cu altceva(petlite).
Reply With Quote
Vechi 23.02.2012, 18:36:31
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Fustele petrecute cu arici ar fi asemenatoare cu cele din poze? In loc de capse,snur,nasturi,fermoar etc. se prinde cu airici? Intreb ptr. ca n-am mai vazut modelul. Am dat peste una singura cu arici, insa se prinde si cu altceva(petlite).
Hm, stiam fustele astea, asa se zice ca sint prinse cu arici?imi inchipuiam un arici din ala cu tepi
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2012, 19:36:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Da, exact. Ceea ce am văzut eu semăna cu a treia, aceea siclam, dar diferea în textură (mai subțire) și în culoare (era tărcată). Sunt foarte practice.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 09:20:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Hm, stiam fustele astea, asa se zice ca sint prinse cu arici?imi inchipuiam un arici din ala cu tepi
"ariciul"in chestiune,este un sistem de prindere format din 2 parti de material special,cu asperitati care suprapuse una peste alta,se atrag,adera una de alta.Cand vrei sa le desprinzi,se desprind cu mare zgomot.
Am intalnit acest sistem de inchidere la unele portofele,geci,blaizere sport,pantofi sport sau rucsacuri.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 09:22:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
"ariciul"in chestiune,este un sistem de prindere format din 2 parti de material special,cu asperitati care suprapuse una peste alta,se atrag,adera una de alta.Cand vrei sa le desprinzi,se desprind cu mare zgomot.
Am intalnit acest sistem de inchidere la unele portofele,geci,blaizere sport,pantofi sport sau rucsacuri.
este de fapt banda velcro ("arici" este un termen impropriu, ne-elevat).
Reply With Quote
Vechi 24.02.2012, 09:39:34
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
este de fapt banda velcro ("arici" este un termen impropriu, ne-elevat).
asa este,banda velcro!insa toti folosesc termenul de arici sau scai(scai=care imi pare mai aproape de subiect)incat am uitat adevarata lui denumire.
Ah,se mai intalneste la manusi si sepci.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2012, 22:48:52
Katyusk Katyusk is offline
Banned

Data înregistrării: 26.02.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
de ce trebuie sa poarte femeile capul acoperit in biserica?
Maica Domnului purta capul acoperit copila fiind?cum o infatiseaza iconografia?
Daca nu o inveti pe fetita cum sa se poarte in Biserica de mica, ce sansa vei avea sa faci lucrul asta dupa ce se marita?
Despre tinuta femeii in adunari se scrie in 1 Corinteni cap.11 astfel:
Ținuta femeii în adunări.
1 Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos.
1Cor 4.16; Efes 5.1; Filip 3.17; 1Tes 1.6; 2Tes 3.9;
2 Vă laud că în toate privințele vă aduceți aminte de mine și că țineți învățăturile întocmai cum vi le-am dat.
1Cor 4.17; 1Cor 7.17;
3 Dar vreau să știți că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii și că Dumnezeu este Capul lui Hristos.
Efes 5.23; Gen 3.16; 1Tim 2.11-12; 1Pet 3.1-6; Ioan 14.28; Ioan 3.23; Ioan 15.27-28; Filip 2.7-9;
4 Orice bărbat care se roagă sau prorocește cu capul acoperit își necinstește Capul său.
1Cor 12.10-28; 1Cor 14.1;
5 Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prorocește cu capul dezvelit își necinstește capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă.
Fapt 21.9; Deut 21.12;
6 Dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească.
Num 5.18; Deut 22.5;
7 Bărbatul nu este dator să-și acopere capul, pentru că el este chipul și slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului.
Gen 1.26-27; Gen 5.1; Gen 9.6;
8 În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat;
Gen 2.21-22;
9 și nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
Gen 2.18-23;
10 De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.
Gen 24.65; Ecl 5.6;
11 Totuși, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie.
Gal 3.28;
12 Căci, dacă femeia este din bărbat, tot așa și bărbatul prin femeie, și toate sunt de la Dumnezeu.
Rom 11.36;
13 Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu dezvelită?
14 Nu vă învață chiar și firea că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung,
15 pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
16 Dacă iubește cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei și nici bisericile lui Dumnezeu.
1Tim 6.4; 1Cor 7.17; 1Cor 14.33;
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 00:15:43
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Katyusk Vezi mesajul
.................................................. ...........
14 Nu vă învață chiar și firea că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung,
15 pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
16 Dacă iubește cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei și nici bisericile lui Dumnezeu.
1Tim 6.4; 1Cor 7.17; 1Cor 14.33;
Sfintii din icoanele ortodoxe si ingerii apar cu par lung,fara a avea trasaturi femeiesti(deci presupunem ca sunt barbati).Ba multi dintre Sfinti,apar cu capul acoperit(probabil din smerenie?!)
Iar Sfintele si Maica Domnului,apar in icoane nu numai cu capul acoperit,ba cu tot corpul,fara sa-si arate pielea.
Smerenia nu tine neaparat de sex in ortodoxie,adica femeile sa se acopere in saci in timp ce barbatii se pot cosmetiza si imbraca ca domnii...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28