![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
(asta ca sa-ti dau exemple chiar de aici de pe thread) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Există cupluri care s-au iubit o viață; am auzit bătrâni spunând: niciodată nu ieșeam din vorba lui sau el din a mea; ne înțelegeam din priviri. Am auzit-o și pe Monica Lovinescu spunând, la moartea soțului ei, Virgil Ierunca: „Eram, fiecare, ecoul gândului celuilalt”. Dar astfel de iubiri sunt destul de rare. Pare mai curând un dar de la Dumnezeu, la care toți visăm, dar nu mulți îl primim. Nu e ceva ce ține de noi; sau poate să fie vorba de un soi de instinct pe care ar trebui să-l avem în căutarea celuilalt, ceva care să ne spună, în adâncul inimii, că el este. Însă trebuie să fie, neapărat, reciproc. Pe de altă parte, în căsniciile care scârțâie, și care constituie majoritatea, cred că cei doi pot învăța să iubească. Atunci când celălalt este nemulțumit de tine poate fi semn că trebuie să fii mai bun. Dumnezeu este iubire, dar devenirea este cruce. La slujba cununiei se cântă troparul sfinților mucenici și se atrage atenția mirilor că vor urma greutăți, că nu vor fi feriți de ispite. Dintre care, zic eu, cea mai mare e ispita de a se dezbina unul împotriva celuilalt. Pentru că vrăjmașul nu poate să nu urască Taina aceasta a unirii celor doi care îi poate uni pe ei cu Dumnezeu însuși. Personal nu cred că mirii vor ajunge să fie cu adevărat încununați decât la sfârșitul luptei (cu ei înșiși), care va dura întreaga viață. La cununie ți se dă, practic, arvuna iubirii, așa cum la botez ți se dă arvuna mântuirii; dar tu trebuie să lucrezi, să lupți, să te jertfești până la sfârșitul vieții. Dar iată, că, din nou, am deviat de la subiectul thread-ului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Reciprocitatea n-are sens sa fie discutata aici. E un fel de pleonasm.:-)Daca perceptia jumatatii nu are loc simultan, ea apare oricum imediat, pentru ca EMOTIA pe care o simti in preajma JUMATATII TALE este inconfundabila(fluturii nu sunt in stomac ci sunt la nivelul sufletului) si nu poate fi decat EVIDENT RECIPROCA. Daca nu este reciproca, inseamna ca nu vorbim de persoana aleasa de Dumnezeu sa ne fie sot/sotie.Si mai inseamna ca ne proiectam dorinta arzatoare de-a ne intalni aleasa/alesul dat de Dumnezeu, asupra altei persoane, confundand BINELE cu ILUZIA BINELUI. Last edited by Melissa; 14.08.2011 at 16:57:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Oricare de pe acest forum sau de aiurea dacă respectiva ar ști să-i apară omului în față (doar pentru cinci minute că restul face imaginația bărbatului), ca neprihănită și victimă a sorții sau a celorlalți care n-au înțeles-o niciodată sau ce copilărie amară a avut sau vreo dramă consumată în trecutul ei sau etc. sau orice altceva care să-l sensibilizeze pe respectivul. Recuzita și scenariul va depinde de la caz la caz, evident, "desfrănata" va trebui doar să-și cunoască suficient de bine viitorul partener îndrăgostit lulea.
Deci, nimeni nu-i ferit. Doar cei care aleg calea mănăstirii / celibului. Ehei, dar dracul mai are grijă de câte unii chiar și pe acolo...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 15.08.2011 at 00:05:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cert este ca cei care sunt victime nu pozeaza in victime si incearca sa uite, nu accepta mila si nimic in jur, devin chiar singuri si lupta singuri.. Acei ce se erijeaza in victime sunt de cele mai multe ori chiar cei ce produc acele tragedii defapt...in acest mod se disculpa... O victima de cele mai multe ori este chiar macinata de ideea ca este cea care greseste si nu se iarta pe ea ..cand defapt nu este asa poate.. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti ca cei ce se lamenteaza, cei ce cer mila, cei ce se victimizeaza sunt cei ce provoaca poate cel mai mult rau... Cand treci prin astfel de momente iti este greu sa mai vorbesti vrei sa uiti, asa ca nu vei poza intr-o victima si sa se reia acel film de fiecare data... De aceea sunt de cele mai multe ori condamnati tocmai victimele intr-o astfel de conjunctura.. Cei slabi si care sufera sunt slabi si in a cauta dreptatea ...sunt cei ce cedeaza si fug doar sau sufera in continuare ... FERITIVA DE VICLENIA CELOR CARE POZEAZA IN VICTIME IN MOD CONTINUU Toti avem nevoie de intelegere, toti avem nevoie de mangaiere ..toti vrem sa ne usuram si sa spunem ce avem pe suflet dar acest lucru nu va transforma o persoana care a suferit intro perpetua victima...care implora ajutor...refuleaza uneori dar nu o va caracteriza asta... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Vechea poveste: a operei și autorului? Ne interesează opiniile cuiva doar pentru că acel cineva este cum este sau pentru ceea ce a produs el efectiv? Ex. Ce-ar fi să-l aruncăm la groapa de gunoi a istoriei pe Mihai Eminescu cu toată poezia lui dat fiind că a fost o persoană labilă și nebună la un moment dat și mai ales, a preacurvit cu una fără frâne, ca să nu zic alt fel. Dar nu: el este poetul nostru național! Să revin la lumea noastră mai prozaică… O altă minciună (prejudecată): adevărul sau valoarea unor afirmații depind în capetele reprezentanților mediocrității de caracterul sau valoarea (chiar viața și experiența de viață) a omului care le emite. Eu zic că nu cazul să ne lăsăm furați de peisajul înțelepciunii noastre populare de a da cu bâta în baltă în momente cheie ale vieții, ci să ne plimbăm, totuși, împreună și să comunicăm unii cu ceilalți ca să se vădească și în noi realitatea îndeplinirii poruncii Mântuitorului “Iubiți-vă așa cum v-am iubit Eu pe voi”. Multă pace! P.S. Dacă îmi aduc bine aminte, sfatul adminului era să nu abuzăm de prea multe majuscule în postările noastre (echivalentul țipetelor pe internet). Sau trebuie să mă uit la viața lui pentru a-i accepta recomandarea? Multă iubire!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 15.08.2011 at 10:53:38. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
multa iubire Citat:
multa iubire Citat:
daca eu ti/as da un sfat sa nu fumezi cu tigara in gura , tu ce ai face ? multa iubire Citat:
daca am fi toti prosti cu intelepciune ce bine ar fi .... ![]() ![]() multa iubire ps toti suntem niste prosti in fata lui Dumnezeu ? ?????? Citat:
multa iubire Citat:
ps acele majuscule la mine ,sa ti le explic ... ele sunt puse CA SA VEZI , ca de multe ori cei cu care discut NU VAD ca dau raspunsul uneori inainte sa puna ei intrebarea .... asadar este un lucru bun pentru cel cu care discut .... multa iubire Last edited by the_Listener; 16.08.2011 at 11:55:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|