Citat:
În prealabil postat de costel
Din Sfanta Scriptura reiese ca Eva a fost adusa la existenta din coasta lui Adam. Nu am foarte multe informatii asupra acestui act: de ce din coasta? dar stiu ca Hristos a fost rastignit pe cruce si din coasta Sa a curs apa si sange in momentul in care un ostas a impuns coasta Sa cu sulita. Apa si sangele au fost interpretate ca fiind cele doua Taine: Botezul si Euharistia, taine care daruiesc Viata. M-ar interesa mai multe informatii pe aceasta tema. Coasta cred ca are si o interpretare duhovniceasca, ca pentru Dumnezeu era tot atat de usor sa o aduca pe Eva si din nimic, nu doar din coasta.
|
Am primit zilele acestea un e-mail foarte frumos:"Femeia a iesit din coasta barbatului, nu din picioare pentru a-i fi pres. Nici din capul lui, pentru a-i fi superioara. Ci din coasta lui pentru a-i fi egala. CHIAR DE SUB BRATUL LUI PENTRU A FI PROTEJATA SI DE LANGA INIMA LUI PENTRU A FI IUBITA"
Poate pe langa multe alte semnificatii de ce a fost facuta din coasta barbatului unul din raspunsuri ar fi acesta: pentru a fi protejata si iubita. Din coasta sa fie pentru barbat ca un fel de "instructiune" din partea Creatorului, sa zic asa pe inteles si sec, ca atunci cand va fi gasita sa o pastreze langa inima lui si sub "aripa lui protectoare".
Ce parere ai? Exista putin adevar aici?