Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 20:24:21
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Nu era vorba de o porunca, ci de un mod frumos de relationare intre membrii familiei, asa cum este normal. Acest exemplu a fost urmat de foarte putini.
De acord.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 20:44:26
alinah alinah is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Implicit de ce?

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Din Sfanta Scriptura reiese ca Eva a fost adusa la existenta din coasta lui Adam. Nu am foarte multe informatii asupra acestui act: de ce din coasta? dar stiu ca Hristos a fost rastignit pe cruce si din coasta Sa a curs apa si sange in momentul in care un ostas a impuns coasta Sa cu sulita. Apa si sangele au fost interpretate ca fiind cele doua Taine: Botezul si Euharistia, taine care daruiesc Viata. M-ar interesa mai multe informatii pe aceasta tema. Coasta cred ca are si o interpretare duhovniceasca, ca pentru Dumnezeu era tot atat de usor sa o aduca pe Eva si din nimic, nu doar din coasta.
Am primit zilele acestea un e-mail foarte frumos:"Femeia a iesit din coasta barbatului, nu din picioare pentru a-i fi pres. Nici din capul lui, pentru a-i fi superioara. Ci din coasta lui pentru a-i fi egala. CHIAR DE SUB BRATUL LUI PENTRU A FI PROTEJATA SI DE LANGA INIMA LUI PENTRU A FI IUBITA"
Poate pe langa multe alte semnificatii de ce a fost facuta din coasta barbatului unul din raspunsuri ar fi acesta: pentru a fi protejata si iubita. Din coasta sa fie pentru barbat ca un fel de "instructiune" din partea Creatorului, sa zic asa pe inteles si sec, ca atunci cand va fi gasita sa o pastreze langa inima lui si sub "aripa lui protectoare".
Ce parere ai? Exista putin adevar aici?
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 20:58:14
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)))EGALA?
Serios, aflu lucruri noi. Oare sigur vorbesti de ortodoxie?
Atunci de ce nu slujeste femeia in altar?
De ce nu intra in altar?
si multe altele... sa le lasam pe ele sa le enumere
Egalitatea nu se refera la acest aspect pentru ca daca o luam asa nici barbatii nu nasc, nu? Egalitatea ca oameni cu aceleasi drepturi si completare reciproca ca unii ce devin un singur trup inaintea lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 21:01:21
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinah Vezi mesajul
Am primit zilele acestea un e-mail foarte frumos:"Femeia a iesit din coasta barbatului, nu din picioare pentru a-i fi pres. Nici din capul lui, pentru a-i fi superioara. Ci din coasta lui pentru a-i fi egala. CHIAR DE SUB BRATUL LUI PENTRU A FI PROTEJATA SI DE LANGA INIMA LUI PENTRU A FI IUBITA"
Poate pe langa multe alte semnificatii de ce a fost facuta din coasta barbatului unul din raspunsuri ar fi acesta: pentru a fi protejata si iubita. Din coasta sa fie pentru barbat ca un fel de "instructiune" din partea Creatorului, sa zic asa pe inteles si sec, ca atunci cand va fi gasita sa o pastreze langa inima lui si sub "aripa lui protectoare".
Ce parere ai? Exista putin adevar aici?
Foarte frumos! Cred ca asta este sensul. Faptul ca femeia sta in partea stanga la Cununie stiam ca are semnificatie ca ea sa fie iubita de sot insa aici am vazut mai multe explicatii care mi se par reale si logice.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 21:09:02
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Egalitatea in drepturi ale femeilor si barbatilor este in continuare doar o teorie in prea multe locuri de pe glob. Femeia este in continuare discriminata in fel si chip. Apelul meu la barbatii cu minte este sa nu faca asa ceva cu cea de langa ei, femeile au suferit prea mult de-a lungul istoriei comparativ cu barbatii, au fost generatii si generatii de femei chinuite, macar noi in aceasta generatie sa inclinam pozitiv balanta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? nicolescu vio Intrebari utilizatori 8 03.11.2011 13:17:22
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? ARHANGHELUL Din Vechiul Testament 14 29.01.2009 15:54:50