Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2011, 16:15:08
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Nimeni nu isi doreste caini in strada,Florin,cu atat mai putin cei care iubesc animalele!
Si eu am fost atacata acum cativa ani nu de 4 caini,ci de o haita intreaga langa parcul Herastrau,intr-o zona destul de izolata a parcului,iar singurul loc in care ma puteam retrage era in botul masinilor care veneau in viteza.Probabil experienta pe care o am cu cainii de atatia ani m-a ajutat sa nu fiu muscata,desi mult nu a mai lipsit.
Asta nu m-a facut,insa,sa imi doresc ca acei caini sa moara doar pentru simplul fapt ca si-au urmat legea firii care le spunea sa isi apere teritoriul si puii.
Un lucru este cert:locul lor nu este in strada si eu imi doresc asta cel putin la fel de mult ca si tine,insa solutiile propuse de cei care vad atat de extremist lucrurile,pe langa faptul ca sunt dezumanizante,sunt si egale cu 0 ca eficacitate!
In general,marea majoritate a atacurilor sunt comise de caini cu stapan,cainii strazii stiind in general de frica omului si rare fiind situatiile cand cu adevarat ataca omul.
In Pitesti,in urma cu cativa ani,au fost ridicati aproape toti cainii de pe strazi in cadrul unui program condus de presedinta unui ong pt protectia animalelor,Marcela Lungu.Cu toate acestea,in decurs de doi ani,alti caini au aparut din nou pe strazi in numar masiv.
Pana in anul 2008,timp de 9 ani au fost macelariti,nicidecum eutanasiati cum le place unora sa creada,zeci de mii de caini...rezultatul?In 2008 numarul lor pe strazi era inca si mai mare decat atunci cand incepuse acest macel.
Oare oamenilor cu o oarecare logica acest fenomen nu le spune chiar nimic?
Florin,daca animalelor strazii le-ai trage un glont in cap (nu vreau sa comentez nici caracterul moral sau uman al acestei afirmatii,ci doar strict eficacitatea sa),cu oamenii care sunt cauza pentru care aceste animale ajung pe strazi ma gandesc ca ai face la fel?
Cum vezi tu rezolvarea acestei situatii in contextul pe care ti l-am prezentat?
Macar te-ai gandit la vreuna?
Sau poate toti romanii ar trebui sa umble cu o pusca la ei si cum vad un animal pe strada sa ii zboare creierii,ca doar asa se starpesc "daunatorii"?I-ai pune copilului tau in mana o arma si l-ai invata sa traga privind in ochii unei fiinte care implora mila?
Insa,mai daunatori de atat sunt pedofilii,violatorii,criminalii...ne luam o pusca sa ii exterminam si pe ei,mai ales ca pe langa animal se presupune ca omul are si un discernamant...?
Revenind la perspectiva crestina,iubirea hristica are oare limite?Iubirea lui Hristos se divide pe categorii?Sa nu ucizi se refera,oare,doar la oameni?Nu stiu,insa oricat as incerca,parca nu mi-l imaginez pe Iisus Hristos cu o mitraliera in mana starpind Creatia Tatalui...tu poti?
Iar daca Dumnezeu are atata grija si de pasarile cerului sa le hraneasca,dupa cum sta scris si in Biblie,fapturi neinsemnate in comparatie cu omul,ar spune unii,atunci cine suntem noi,din vina carora intreaga fire sufera in prezent,sa ne arogam trufia de a avea drept de viata si de moarte pe ceea ce nu noi am creat?
Pentru ca este o dovada de trufie sa iti imaginezi ca Dumnezeu ne-a dat Pamantul in stapanire spre distrugere si abuz,iar nu spre pastrare si grija...
Solutia ideala de adoptare sau de adapostire nu este fezabila. Nu la noi in tara. Si eu sunt pentru varianta pasnica, dar numai cand se poate. Nu sunt genul care a chinuit animale mici in copilarie. :)

Despre experimentul Pitesti:
- a fost implementat ca masura disperata, din cauza ca nu se mai putea trai in oras din cauza cainilor;
- nu au fost exterminati complet toti cateii vagabonzi;
- sau nu a durat suficient ca sa fie 100% eficient

Da, in situatia in care copilul meu ar fi pus fata in fata cu un caine care l-ar putea mutila sau chiar omori, atunci i-as da un pistol cu care sa se apere. Pentru ca despre autoaparare vorbesc eu aici, nu despre satisfacerea urii prin varsare de sange de caine al strazii.

Da, sa nu ucizi se refera numai la oameni:

Facerea 9, 3
"Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde."

Inteleg bine ca tu esti o vegeratiana convinsa? :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 18.02.2011, 16:17:58
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Talking in ton cu titlul topicului dar off...

Problema romanilor e alta , nu cainii amarati....In primul rand sa nu uite ca sunt oameni si sa nu uita ca se pretind cel putin crestini.....Daca ar realiza asta ....multe s-ar schimba!
ps.fiara ades e omul ....o dovedeste fiecare zi....din nefericire !

Sa fim umani....sa invatam sa fim umani, domnilor si doamnelor !
Vechi 18.02.2011, 16:18:39
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Tinuti in adaposturi ale ong-urilor care la randul lor sa colaboreze cu dresori specializati in probleme de comportament canin.
Insa,in lunga perioada in care m-am ocupat de caini,nu am intalnit cazuri de caini comunitari agresivi,care sa nu fie usor de reabilitat,acestea sunt extrem de rare,insa am intalnit cazuri de caini cu stapan extrem de traumatizati si agresivi,care au pus la grea incercare pe dresorii care s-au ocupat de ei.
De un pitbull traumatizat si agresiv m-am ocupat eu anul trecut,dupa ce in prealabil a fost abandonat pe DN1 Sinaia,apoi recuperat de stapanul care il abandonase (i-l inapoiasem fara sa stim ca el fusese autorul),ca mai apoi sa ma santajeze tot el ca il omoara si eu stiu ce ii mai face.Intr-un final am reusit sa scot cainele de la aceasta persoana,animalul a trecut printr-un program de dresaj,este foarte inteligent,a raspuns pozitiv,insa urmele traumelor sunt vizibile si este imprevizibil,prin urmare a fost adoptat de medicul veterinar al centrului care l-a preluat si va ramane in custodia lor.
Solutii umane si civilizate se gasesc,important este sa ne si dam interesul,pentru ca distrugerea este calea cea mai simpla.
Cate adaposturi din astea exista??
Am vazut caini schilozi tinuti in conditii greu de imaginat. Nici macar nu se duce lumea sa se uite la ei, dar mai ales sa ii adopte.
Veniti sa numarati cainii de pe raza judetului Iasi si va garantez un SOC mare. Caini cu cercei in ureche umbla linistiti, de parca ma incanta pe mine ca sunt luati in evidenta. Vreau sa merg pe strada pe inserat sau dimineata, fara teama ca pe dupa blocuri iese o haita de caini.
Personal, prefer sa donez bani pentru copiii care traiesc o viata de caine, decat pentru o cauza pierduta.
Ideea este ca sunt foarte multi, ce facem cu ei pentru ca nu ii ia nimeni acasa. Cine ar tine in casa un caine de 4 ani care a trait pe drumuri? Il dresam? Da, da cati? Cum educam oamenii care au cate 3 caini si arunca puii pe camp? Cu teoria stam bine, practica este evidenta.
Vechi 18.02.2011, 16:21:03
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Nu sunt cainii de vina ca se nasc ai nimanui...Ades dau lectii de "umanitate" vizavi de bipezii care urla ca sunt buni crestini , dar ii lovesc cu pietre , urmaresc sa-i calce cu masina , ii otravesc etc....
Un sufletel nevinovat de caine poate aduce enorm de mult in inima unui om , OM, nu doar cu numele....Multa prietenie , daruire , sinceritate , fidelitate, afectiune....chiar si jertfirea propriei vieti uneori...Ce cer in schimb? O mana care sa-i mangaie , un colt de paine si un culcus cat de mic....
In opinia mea , ar trebui sterilizati , ca sa se preintampine inmultirea nefericitilor fara stapan. Apoi ar trebui ca vara sa li se puna in vase de plastic apa in anumite locuri...Apoi sa li se dea hrana uscata in locuri special amenajate...NU sunt de acord cu eutanasierea lor, iar cei care i-au ucis in masa cu lovituri in cap, fie sa plateasca aici si dincolo, deoarece Dumnezeu ne-a alcatuit oameni , nu fiare! Cei care nu suporta cainii sau animalele de companie in general, conform statisticilor psihoterapeutilor au probleme serioase....SUNT pentru PROTECTIA CAINILOR FARA STAPAN !
Intrebare: ce faceti dvs personal pentru imbunatatirea vietii cainilor. Ca asa, sa aruncam vina in gradina celorlalti e usor.
Sterilizati si liberi?
Cine sa le dea mancare si apa?
Vechi 18.02.2011, 16:21:55
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Veniti sa numarati cainii de pe raza judetului Iasi si va garantez un SOC mare. Caini cu cercei in ureche umbla linistiti, de parca ma incanta pe mine ca sunt luati in evidenta. Vreau sa merg pe strada pe inserat sau dimineata, fara teama ca pe dupa blocuri iese o haita de caini.
Pai in Iasi nici nu poti dormi noaptea de latratul lor. O spun din experienta.

Vechi 18.02.2011, 16:25:04
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pai in Iasi nici nu poti dormi noaptea de latratul lor. O spun din experienta.
Pai da, ca CJ Bacau ii strange de la ei si-i aduce la noi, astia ai nostri fac la fel. Ii transporta noaptea, ii lasa pe camp, iar ziua te trezesti cu "locatari" noi.
Oricum, se "imprumuta" caini de la o regiune la alta.
Vechi 18.02.2011, 16:26:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
Intrebare: ce faceti dvs personal pentru imbunatatirea vietii cainilor. Ca asa, sa aruncam vina in gradina celorlalti e usor.
Sterilizati si liberi?
Cine sa le dea mancare si apa?
Sunt un mare iubitor de animale , eu insumi avand asa ceva in preajma de-o viata , dar mult mai important , este a vedea , ce FACEM CU CEI AMARATI SI LIPSITI DE UN ADAPOST : cu " OMUL VAGAOND " . . .
Vechi 18.02.2011, 16:27:04
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai da, ca CJ Bacau ii strange de la ei si-i aduce la noi, astia ai nostri fac la fel. Ii transporta noaptea, ii lasa pe camp, iar ziua te trezesti cu "locatari" noi.
Oricum, se "imprumuta" caini de la o regiune la alta.
Apoi daca-i duc la camp, de ce nu-i fac ingrasamant natural?

Vechi 18.02.2011, 16:27:34
Banned

Smile dianei groza

Vara de vara pun apa in sticle de 2l taiate si in cutii de margarina ...Apoi in zona in care locuiesc stiu 3-4 locuri unde vin cateii si le duc hrana uscata sau resturi de la mine si de la altii...Timp de 3 ani am hranit 3 caini ai nimanui, aflati in zona unui santier....Am o amica dr vet. si o rog de cate ori pot sa se milostiveasca de cate unii si ii deparaziteaza , vaccineaza si sterilizeaza gratuit....Intr-un an, am scos din apa o catelusa si am ingrijit-o si i-am gasit stapan....In alt an am scos de sub o rulota tot o catelusa alba , mi-a zis dr vet ca nu avea mai mult de 4 luni....fusese tinuta de copii si batuta cu batul, iar apoi incitat alt caine sa o muste....Era sa moara...Am dus-o si am tratat-o pe banii mei...Sa vedeti ce faina s-a facut....I-am gasit stapani buni! Iar daca s-au putea crea si la noi ca in occident o "politie a animalelor" as accepta sa fac orice ! Cel putin un caine ajutat nu te va dezamagi niciodata !
Vechi 18.02.2011, 16:28:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Apoi daca-i duc la camp, de ce nu-i fac ingrasamant natural?
si zici ca esti crestin? Sa te ierte Dumnezeu....

ps. In plus multi oameni "latra" zi de zi , mult si prost....ce facem? le punem botnite?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! Radu32 Generalitati 141 15.08.2010 21:57:15
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05