![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate există. Mie, unuia, nu mi se pare că mâncarea de post e mai scumpă. Din contră. Însă mi se pare că uneori, din grija prea mare de a fi ortodocși uităm să fim creștini.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu, poate vezi vrea sa ziceti ca e o figura de stil, dar figura de stil n-ar fi posibila daca n-ati denatura atat sensul ideii de ortodox cat si cea de crestin. In realitate, nu exista nici o opozitie sau contradictie intre cele doua. De cele mai multe ori, din pacate, privim pe termen scurt. Si spre pamant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce sa-i invete pe niste amarati care tin post negru oricum???
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine nu este o opoziție. Însă mă consider întâi creștin și apoi ortodox. Ortodox e doar un atribut al creștinului, nu trebuie niciodată să treacă înainte. În cazul de față, prin a fi creștin înțeleg a avea milă, iar prin a pune accentul pe ortodoxie înțeleg a fi atent la respectarea unor reguli. Un foarte important element al ortodoxiei este dreapta cumpătare. Asta ne-ar ajuta și să nu cădem în rigorism, într-o corectitudine excesivă, care n-ar face decât să omoare dragostea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca citeam cu atentie ce este scris la inceput, vedeam ca acei copii primesc mai multe mese pe zi, mai multe zile pe saptamana. Dintre care, vezi Doamne, problema cea mai mare si cheia sanatatii lor sta in masa de vineri dimineata ca nu se poate si nu se poate sa fie de post si singura solutie de 6 lei este painea cu gem. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ortodoxia nu este numai respectarea unor reguli, cât mai ales respectarea unei credințe: aceea pe care a predicat-o Domnul nostru Isus și cei Lui următori. Prin urmare, a fi creștin înseamnă a fi ortodox. Se înțelege, mă refer la ortodoxia în înțelesul ei etimologic, nu la apartenența formală la BOR sau altă Biserică din împrejurimi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daca si copii dvs. inteleg la fel sa nu va mirati de roade mai tarziu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am spus că asta înseamnă pentru mine ortodoxia. M-am referit doar la cazul de față, și anume la respectarea cu strictețe a normelor. Mai mult decât atât, aici e vorba chiar de un exces de zel, întrucât canoanele nu prevăd postul pentru copiii sub 7 ani, cum s-a mai spus. Deci vrem să fim mai ortodocși decât... Sinodul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevărat. Eu nu văd o opoziție, nici nu cred că putem face abstracție de cuvântul ortodox. A fi un creștin bun înseamnă a fi un creștin ortodox. Însă, atunci când pui accent pe canoane, pe norme, riști să ajungi să uiți tocmai de Hristos cel milostiv, Cel care a atras de nenumărate ori atenția cu privire la mulțimea regulilor puse de farisei pe umerii oamenilor. Nu cred într-un creștinism fără reguli. Consider postul ca fiind o binecuvântare; și celelalte învățături ale Bisericii. Dar trebuie păstrată o măsură. Una este să crești copiii într-o familie normală, unde nu sunt lipsiți de nimic și atunci postul are rostul de a învăța copilul să se abțină, să se disciplineze, să se stăpânească, și altul este cazul unor copii sărmani, care n-au ce mânca. Ca doctor știți mai bine decât mine că nu se dă același regim tuturor bolnavilor, ci fiecăruia după boala sa.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
postul copiilor | carmenserghi | Postul | 9 | 01.08.2010 18:51:50 |
|