![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am batut si eu, o vreme, scarile "institutiei prezidentiale". Dar degeaba. Hristos si Crucea Sa erau ascunse in ritualuri inutile si tot felul de obiceiuri. Apoi am gasit Cuvantul lui Dumnezeu. Este cea mai buna sursa de a-L cunoaste pe Dumnezeul Adevarat. Iar dupa ce-L cunosti, asa cum ni se infatiseaza in Sfanta Scriptura, vei vrea sa ai o relatie personala cu EL. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
p.s domnule grasu77, n-am nimic personal cu dmv. insa de fiecare data cand o sa spuneti "ritualuri inutile" si alte subtile ironii la adresa ortodocsilor, imi rezerv si eu dreptul de a va (re)aminti de sabatarienii usilor inchise. Last edited by ioanna; 09.11.2011 at 08:32:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
27. Voi santeti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui." Mai sus ni se da si explicatia: "12. Căci precum trupul unul este, și are mădulare multe, iar toate mădularele trupului, multe fiind, sunt un trup, așa și Hristos. 13. Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toți, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, și toți la un Duh ne-am adăpat." Prin Sfintele Taine primim har, care noi marturisim ca e o energie divina necreata, capatam asemanarea cu Dumnezeu. Cum frumos se spune in ortodoxie, devenim dumnezei dupa har. Asadar la fiecare Sfanta Impartasanie devenim dumnezei dupa har. Desigur, aceasta nu e suficient, trebuie sa avem si noi contributia noastra , adica faptele bune, poruncile ( rugaciunea, sa nu furi, dragostea fata de oameni, sa nu ucizi, milostenia, smerenia, etc., adica tot ce facem sau gandim). Un preot spunea ca Iisus se ascunde in porunci, incercand sa le implinim il aflam pe Iisus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Puteti sa-mi reamintiti cat vreti. O faceti doar pentru racorirea dvs. (daca va infierbintati prea tare). |
|
|||
|
|||
![]()
Neoprotestantii (si altii) au o relatie cu Iisus de genul relatiei de la distanta dar care are un singur sens. Ei trimit scrisori, adica rugaciuni, cheama numele Domnului, raspunsul e mereu acelasi, printr-un semn sau o persoana, sa devina vrednici si apoi sa vina in Biserica (Ortodoxa, desigur). Ei nu pot intelege si cred ca li s-a raspuns pentru ca soarele a rasarit, si-au cumparat o masina, se simt bine, etc. Ei le considera semne, ca au o relatie persoanal cu Iisus, fara sa vada ca si japonezii shintoisti sau ateii au parte de aceleasi semne, si la ei rasare soarele sau se naste un copil, fara sa stie de Iisus.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Neoprotestantii nu l-au “scos” pe Dumnezeu din sfera abstracta, ei si-au propus in mod programatic si au realizat simplificari rationale ale tipicului cultic, persistand in individualismul religios, fara macar sa banuieasca modul bisericesc de existenta, relatiile de comuniune ce reveleaza evenimentul eclezial. Last edited by ioanna; 09.11.2011 at 10:19:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.S. Dar, toate acestea s-au petrecut in 1844. Biserica Adventista de Ziua a Saptea (din care eu fac parte) a fost "organizata" mai tarziu. Citat:
Citat:
Citat:
Sa va dau un exemplu concret, pentru o mai buna intelegere a ceea ce vreau sa spun. Anul trecut, intr-o duminica foarte friguroasa de noiembrie, doua categorii de credinciosi au vrut sa aiba o "relatie cu Dumnezeu". Unii s-au dus la biserica, au ascultat o liturghie si apoi s-au dus pe la casele lor caldute. Altii, s-au adunat de dimineata si au muncit in frig sa termine construirea unui complex de locuinte pentru oameni ramasi fara adapost (din cauza conditiilor economice). Aceasta munca a fost facuta voluntar, fara plata si in mod repetat, pana ce locuintele au fost gata, spre bucuria celor nevoiasi si slava lui Dumnezeu. P.S. Nici unul din cei nevoiasi, pentru care se construiau locuintele nu era adventist. Conta faptul ca erau in nevoi iar Hristos nu tine cont de confesiunea religioasa. Intrebare: care slujba credeti ca i-a placut lui Dumnezeu? Liturghia sau construirea de locuinte (fara plata) pentru cei fara adapost, in prag de iarna? Care credinciosi au avut o relatie adevarata cu Hristos? Cei cu ritualul sau cei cu slujirea semenilor ? "Oridecate ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut."(Matei 25:40). Last edited by grasu77; 09.11.2011 at 13:22:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Punctele de credinta formulate de adventistii sabatarieni in 1848 au ramas aceleasi si in 1860, cand s-au organizat in AZ7?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde sa gaseasca un om pacatos asa ceva? Ori, (neo)protestantul cand pune mana pe Sf. Scriptura are deja o educatie confesionala si niste idei preconcepute cum ca el este sfant si infailibil si deci capabil sa cunoasca pe Dumnezeu fara ajutor decat de la Dumnezeu si sa inteleaga Scriptura corect. Aici este partea unde diavolul isi baga coada si transforma un act cu potential mantuitor intr-unul facut spre pierzare. Cum zice par. Arsenie Boca: "vezi multi calatori la Iad cu Scriptura in mana". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa revenim la topic. Nu mi-ati spus ce parere aveti despre cele 2 categorii de credinciosi si relatia lor cu Hristos, din postarea mea precedenta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a plans Iisus Hristos ? | Marin56 | Intrebari utilizatori | 8 | 23.06.2011 09:26:43 |
Iisus Hristos in contemporaneitate | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.12.2010 20:12:58 |
Exista Iisus Hristos? | iustin10 | Generalitati | 104 | 28.09.2010 15:45:28 |
Cum a devenit Iisus un Hristos | ionela7 | Vrajitoria | 19 | 21.09.2010 13:08:18 |
Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 21:30:22 |
|