![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu noi suntem judecatorii; unicul e Domnul si Judecatorul si Ziditorul nostru. De aceea, o si mai staruitoare rugaminte si ardoare indeamna cugetul nostru sa luam aminte la ceea ce ni se descopera in aceasta dumnezeiasca Evanghelie, aceasta taina, mister al raului, care ne priveste si pe noi. Caci “vai celui singur”, zice Inteleptul la Cartea Pildelor. Nici demonul nu vrea sa ramana singur, si de aceea ne ispiteste, sa aiba si el, daca vreti, partizanii lui. In singuratatea, in unicitatea raului lui. Si ne priveste, deci, pe noi.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Legat de socializare, si noi am devenit selectivi. Ne dorim sa fim prieteni doar cu o anumita categorie din umanitate. De multe ori ne spunem, nu am de ce sa ma imprietenesc cu X, caci nu am nimic in comun cu el. Oare asa sa fie? Cred ca nu cuvintele au saracit in astfel de situatii, ci noi cei care le purtam. Eu nu ma intreb unde merge omenirea. Intrebarea mea este unde duc eu umanitatea din mine. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Suntem cum vrem să fim și ceea ce construim. Ca să primești trebuie să dai: prietenie, disponibilitate, dragoste și să înțelegi că de ce ai tu nevoie are și celălalt. |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc Mirela,si de poveste si de flori...
Intr-adevar,azi am avut o zi mai sensibila,caci prietena mea a parut ca este lovita de amnezie si nu-si mai aminteste de planurile pe care le aveam pt azi,incluzand gradinaritul in gradina nostra comuna.Vorba aia,s-a facut ca ploua... Cred ca nimic nu dezarmeaza in iubire sau prietenie decat lipsa entuziasmului,nu??? Cine stie,o sa aflu in viitorul apropiat de ce s-a comportat asa...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si aici functioneaza povestile de mai de sus, daca pentru o clipa l-am parasi pe "Mr. EU" si ne-am indrepta atentia spre celalalt si problemele lui s-ar putea sa vedem o alta fatza a situatiei care nici prin cap nu ne-ar fi trecut cu "logica" noastra ca exista. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Desigur,poate fi doar o coincidenta iar eu am exagerat cu concluziile,desi...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cine crezi ca vrea sa petreaca timp cu o persoana furioasa? Tocmai desprea asta era vorba in povestile de mai sus, e vorba de feddback -ul de la cei din jur, ca urmare a actiunii sau chiar doar a atitudinii noastre interioare (care, credem noi, nu transpare). De ce nu ai alta abordare? Sa o intrebi daca a patit ceva, daca are o suparare, ai deranjat-o cu ceva.. Poate nu o sa-ti spuna, dar macar sa incerci. Cel mai indicat ar fi sa vina din inima, daca o sa fie facut cu gesturi, vorbe. ton, tonalitate din care transpare frustrarea, sigur nu o sa iasa nimic bun. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce sunt oamenii singuri? | sofia_78 | Generalitati | 31 | 07.03.2010 12:56:17 |
| Romanii si Athosul | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 25.07.2008 13:55:33 |
| Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video | dillema | Generalitati | 1 | 22.04.2008 21:02:52 |
| Romanii din Italia | Laurentiu | Generalitati | 20 | 30.11.2007 10:50:33 |
| Uniti cu credinta fapta | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 11.07.2007 10:52:32 |
|
|