![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Referitor la icoane, porunca spune " Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești."
Lucrurile din ceruri la care se refera sunt soarele, luna, planete, stele, etc. Iar lucrurile de pe pamant sunt munti, animale, etc. Adica idolatria, inchinarea la un obiect, animal, etc. Nu spune nimic de cele sfinte. Noi in icoane reprezentam pe cele sfinte si nu cele la care se inchinau idolatrii. Nu ne inchinam la lemnul din icoana, ci la cel reprezentat in ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare că tu nu ai citit bine cuvântul scris de AlinB. Dar nu-i nimic, se poate întâmpla oricui...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștii consideră că nu minunile sunt un semn al adevăratei Biserici, minuni poate face și diavolul - și chiar face pentru a-i induce în eroare pe cei nestatornici. Cea mai mare minune este schimbarea caracterului la cel ce se lasă condus de Dumnezeu, asemenea minuni am văzut destule în Biserica Adventistă... |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dacă nu s-a potrivit niciuna, inventăm noi altele și le trecem frumușel la "etc." |
|
|||
|
|||
![]()
Pleosc! Acum ce să faci și tu dacă a plouat azi și erai întâmplător cu bâta-n mână...
|
|
|||
|
|||
![]()
poate nu l-am citit bine, dar tu nu l-ai citit deloc. l-ai sarit ca te cam deranjaza.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă deranjează deloc. De când am intrat pe acest forum, am avut surpriza să constat cât de obsedați pot fi ortodocșii de Ellen White, aproape nu există postare în care să nu amintească de ea. Te-ai fi așteptat la aceasta din partea adventiștilor...
|
|
|||
|
|||
![]()
pai deh...se aminteste de ea pentru ca nu intelegem cum a putut un numar atat de mare de oameni sa ii creada aberatiile.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci asta va deranjează... Pe noi nu, deoarece noi credem în Hristos nu în White. Puteți spune același lucru despre Hristos vis a vis de sf. Părinți?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E adevarat ca si diavolul face minuni, sunt pline vietile sfintilor sau Patericul sau Limonariul de aceste exemple. De aceea am zis ca sunt minuni la fel ca cele din Sfanta Scriptura, nu din cele pe care le fac samanii. Nu e greu a deosebi minunile intre ele, asa cum a facut Sfantul Petru cu Simon Magul. Sa nu existe nicio minune inseamna doar ca trebuie sa crezi ce zic liderii acelei denominatiuni, pentru ca nu exista nicio dovada, niciun semn de la Dumnezeu. Nu va pune pe ganduri? Pe de alta parte schimbarea caracterului poate sa nu tina neaparat de religie. Exista si atei sau din alte religii care se lasa de droguri, de bautura, etc. De exemplu in SUA exista grupuri de tipul Alcoolicii Anonimi unde oamenii, influentandu-se pozitiv in acel grup, renunta la diverse vicii. Scria undeva ca daca cineva ramane o perioada intr-un grup si impartaseste valorile acelui grup devine ca fiecare membru al acelui grup. Aceasta poate functiona si in sens negativ (bande) sau in sens pozitiv. Deci nu trebuie sa tina neaparat de religie asta. Religia nu e doar un set de reguli morale. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|