Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 00:55:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Referitor la icoane, porunca spune " Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești."

Lucrurile din ceruri la care se refera sunt soarele, luna, planete, stele, etc. Iar lucrurile de pe pamant sunt munti, animale, etc. Adica idolatria, inchinarea la un obiect, animal, etc. Nu spune nimic de cele sfinte. Noi in icoane reprezentam pe cele sfinte si nu cele la care se inchinau idolatrii. Nu ne inchinam la lemnul din icoana, ci la cel reprezentat in ea.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 03:05:07
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
se pare ca nu ai citit un cuvant scris de AlinB - proorocii. acest fenomen se intalneste in secta adventidts
Se pare că tu nu ai citit bine cuvântul scris de AlinB. Dar nu-i nimic, se poate întâmpla oricui...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 03:12:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Citind cateva mesaje observ ca persoana din cultul adventist este aroganta si ii jigneste pe ceilalti interlocutori. Nu are importanta, doar am observat.
Observația poate să fie injustă, citind doar "câteva mesaje" nu poți judeca caracterul unui om. Cât privește faptul că aș jigni ceilalți interlocutori, nu este în intenția mea și-mi cer iertare dacă cineva se simte jignit. Noi discutăm aici doar concepte, dogme și doctrine, atacurile la persoană nu-și au locul.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In afara de vorbe pot arata adventistii ca adunarea lor e cea adevarata? Ce minuni au adventistii pentru a arata ca Dumnezeu este cu ei? Eu n-am auzit pana acum. Nu pot decat sa interpreteze Sfanta Scriptura.
Adventiștii consideră că nu minunile sunt un semn al adevăratei Biserici, minuni poate face și diavolul - și chiar face pentru a-i induce în eroare pe cei nestatornici. Cea mai mare minune este schimbarea caracterului la cel ce se lasă condus de Dumnezeu, asemenea minuni am văzut destule în Biserica Adventistă...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 03:23:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Interesant este ca in acelasi termeni ridica si ateismul problema, fata de religie in general.
Într-adevăr interesant și ar trebui să dea de gândit mai ales că vine din două surse atât de diferite.

Citat:
Serios? Dar cum ramane cu heruvimii de deasupra chivotului Legii sau cei de pe perdeaua care despartea sfanta de sfanta sfintelor?
Rămâne cum a stabilit... Dumnezeu: era interzisă orice reprezentare în scopul închinării. Nici unui evreu nu i-a trecut prin cap să se închine sau să pupe acele reprezentări. Ba sa nu greșesc, a existat un singur exemplu de icoană (reprezentare a lui Hristos) la care au început evreii să se închine și să ardă tămâie. Știi cum a rezolvat Dumnezeu problema? Regele Iezechia i-a aplicat același tratament ca celorlalți idoli: l-a sfărâmat! Așa consideră Dumnezeu orice reprezentare la care se închină creștinii: idol.

Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca ignori complet intruparea - Dumnezeu a umblat printre oameni si purtat chip de om.
N-o ignor, dar ce are a face asta cu închinarea la icoane?

Citat:
1. Ai uitat ca porunca a doua interzice nu doar inchinarea ci si simpla reproducere. Evreii asa au inteles lucrurile, de aceea din cultura lor sunt absente statuile si picturile.

Dar (neo)protestantii din ziua de azi prefera sa ignore selectiv Scriptura.
Oare nu chiar tu însuți ignori selectiv Scriptura? Chiar mai înainte ai dat două exemple pe care le-ai și uitat. Evreii aveau reprezentări, doar că nu se închinau lor conform poruncii a II-a.

Citat:
2. Nu ne inchinam chipului respectiv ci celui care il reprezinta [...]
Gura păcătosului adevăr grăiește... Vă închinați creaturii în locul Creatorului.

Citat:
Este o diferenta care probabil este prea subtila pentru tine, care pui altora in carca propria ta confuzie daca ai fi in locul lor.
... care este...

Citat:
Nu, se regasesc altele mai rele, dupa cum ziceam Luther a sarit din lac in putz, iar urmasii lui au pastrat acelasi trend.
Dacă nu s-a potrivit niciuna, inventăm noi altele și le trecem frumușel la "etc."
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 03:26:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ca antiteza si in Apocalipsa se vorbeste de o icoana a fiarei.
Pleosc! Acum ce să faci și tu dacă a plouat azi și erai întâmplător cu bâta-n mână...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:24:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Se pare că tu nu ai citit bine cuvântul scris de AlinB. Dar nu-i nimic, se poate întâmpla oricui...
poate nu l-am citit bine, dar tu nu l-ai citit deloc. l-ai sarit ca te cam deranjaza.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:30:53
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
poate nu l-am citit bine, dar tu nu l-ai citit deloc. l-ai sarit ca te cam deranjaza.
Nu mă deranjează deloc. De când am intrat pe acest forum, am avut surpriza să constat cât de obsedați pot fi ortodocșii de Ellen White, aproape nu există postare în care să nu amintească de ea. Te-ai fi așteptat la aceasta din partea adventiștilor...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:59:30
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu mă deranjează deloc. De când am intrat pe acest forum, am avut surpriza să constat cât de obsedați pot fi ortodocșii de Ellen White, aproape nu există postare în care să nu amintească de ea. Te-ai fi așteptat la aceasta din partea adventiștilor...
pai deh...se aminteste de ea pentru ca nu intelegem cum a putut un numar atat de mare de oameni sa ii creada aberatiile.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 13:46:59
Banned

Implicit

Citat:
pai deh...se aminteste de ea pentru ca nu intelegem cum a putut un numar atat de mare de oameni sa ii creada aberatiile.
Deci asta va deranjează... Pe noi nu, deoarece noi credem în Hristos nu în White. Puteți spune același lucru despre Hristos vis a vis de sf. Părinți?
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 18:51:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Adventiștii consideră că nu minunile sunt un semn al adevăratei Biserici, minuni poate face și diavolul - și chiar face pentru a-i induce în eroare pe cei nestatornici. Cea mai mare minune este schimbarea caracterului la cel ce se lasă condus de Dumnezeu, asemenea minuni am văzut destule în Biserica Adventistă...
Considera asa pentru ca ei nu au deloc minuni, e necesar sa considere asa pentru a-si valida credinta. Si un ateu sau un om din alte religii pot argumenta ca adevarat e ceea ce cred ei, nu ar avea nevoie de vreo dovada.

E adevarat ca si diavolul face minuni, sunt pline vietile sfintilor sau Patericul sau Limonariul de aceste exemple. De aceea am zis ca sunt minuni la fel ca cele din Sfanta Scriptura, nu din cele pe care le fac samanii. Nu e greu a deosebi minunile intre ele, asa cum a facut Sfantul Petru cu Simon Magul. Sa nu existe nicio minune inseamna doar ca trebuie sa crezi ce zic liderii acelei denominatiuni, pentru ca nu exista nicio dovada, niciun semn de la Dumnezeu. Nu va pune pe ganduri?

Pe de alta parte schimbarea caracterului poate sa nu tina neaparat de religie. Exista si atei sau din alte religii care se lasa de droguri, de bautura, etc. De exemplu in SUA exista grupuri de tipul Alcoolicii Anonimi unde oamenii, influentandu-se pozitiv in acel grup, renunta la diverse vicii. Scria undeva ca daca cineva ramane o perioada intr-un grup si impartaseste valorile acelui grup devine ca fiecare membru al acelui grup. Aceasta poate functiona si in sens negativ (bande) sau in sens pozitiv. Deci nu trebuie sa tina neaparat de religie asta. Religia nu e doar un set de reguli morale.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05