Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 14:32:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Auzi Trice...dar "Biserica lui Hristos" l-ar fi dat afara pe Sfantul Petru...dapa ce ar fi gresit si a 3 a oara...pentru ca asta era deja o ultima instanta la adventisti, nu?
Iar te-a luat... mâna pe dinainte. Pentru următoarea postare îți las timp de gândire mai multe ore (că am treabă), să nu mai greșești.
Întrebare (din dogma ortodoxă): Când s-a înființat Biserica Creștină, înainte sau după lepădarea și pocăința lui Petru?
Vechi 05.03.2010, 15:01:35
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sunteți domnul Cipirilă ori avocatul dânsului?

Ghici....

Vechi 05.03.2010, 15:01:49
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? .
De ce nu l-a ales Iisus pe Iuda Iscarioteanul ca Apostol? Dar pe Petru si pe Toma?
Vechi 05.03.2010, 15:01:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Iar te-a luat... mâna pe dinainte. Pentru următoarea postare îți las timp de gândire mai multe ore (că am treabă), să nu mai greșești.
Întrebare (din dogma ortodoxă): Când s-a înființat Biserica Creștină, înainte sau după lepădarea și pocăința lui Petru?
Ahaaa...cica imi lasi mie ore, cand ti le lasi tie...mai mai?

Dar tot nu mi-ai raspuns cum ramane cu datul afara din Biserica, excluderea crestinilor pacatosi, si ultima instanta...si cam care ar fi argumentul pentru aceasta atitudine?

Siii....vezi ca mai ai intrebari:

Cum puteti afirma ca voi credeti numai in Sola Scriptura, cand un om a profetit si " citit" ceva ce nu scria in Sfanta Scriptura si l-ati urmat..deci nu stiati Sfanta Scriptura, iar el nici atat, iar White se tinea de profetii si mai dihai... nu cu data fixa, dar musai profetiile aveau sa se intample fix in timpul vietii ei, cat si a celorlalti adventisti???A si spus ca a primit intr-o "viziune" data la care urma sa vina Mantuitorul pe pamant, dar ca a uitat cand a iesit din viziune, deci exact cum nu scrie in Biblie...este?
Deci a gresit foarte tare, am dreptate?
Vechi 05.03.2010, 16:13:18
veveritza
Guest

Implicit

[quote=AndruscaCIM;220466]Ahaaa...cica imi lasi mie ore, cand ti le lasi tie...mai mai?

Dar tot nu mi-ai raspuns cum ramane cu datul afara din Biserica, excluderea crestinilor pacatosi, si ultima instanta...si cam care ar fi argumentul pentru aceasta atitudine?

Iti raspund eu caci am aflat inaintea ta: a exclude la adventisti nu are acelasi inteles ca la ortodocsi, la fel cum Arhanghelul Mihail nu este Hristos ci Hristos este Arhanghelul Mihail
Deci; de fapt nu sunt exclusi in adevaratul sens al cuvantului ci sunt tinuti pe dinafara sa se invete minte sa nu mai faca si daca se poarta frumos si promit ca nu mai fac......poate le vor deschide iarasi usa; dar sa nu-ti inchipui ca sunt lasati sa plece de langa usa si sa fuga la ortodocsi......nuuuuuuu...... sunt in supravegherea fratilor, iar daca vreunul indrazaneste sa fuga spre BO este certat si adus de urechi inapoi langa usa

Vechi 05.03.2010, 16:19:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Citat:
Ahaaa...cica imi lasi mie ore, cand ti le lasi tie...mai mai?

Iti raspund eu caci am aflat inaintea ta: a exclude la adventisti nu are acelasi inteles ca la ortodocsi, la fel cum Arhanghelul Mihail nu este Hristos ci Hristos este Arhanghelul Mihail
Deci; de fapt nu sunt exclusi in adevaratul sens al cuvantului ci sunt tinuti pe dinafara sa se invete minte sa nu mai faca si daca se poarta frumos si promit ca nu mai fac......poate le vor deschide iarasi usa; dar sa nu-ti inchipui ca sunt lasati sa plece de langa usa si sa fuga la ortodocsi......nuuuuuuu...... sunt in supravegherea fratilor, iar daca vreunul indrazaneste sa fuga spre BO este certat si adus de urechi inapoi langa usa

Dar cum adventistul e invatat sa fie siret, el face pacatele bine ascunse de ochii mijiti ai comunitatii...si cand vine la adunare, toata lumea zambeste, nu stie ce a facut Esther/Miriam....si atunci ei trombonesc in continuare ca a fi bun crestin, inseamna sa faci fapte bune...adica sa fii preocupat de imaginea de crestin in ochii celuilalt( astfel incat sa se vada cat se poate de clar cum intinzi ron-ul cersetorului de la colt, si cum il tragi pe betiv de turul pantalonilor inspre comunitate...ca o hiena activa)si totul e bine si frumos..dar mai putin sanatos!
Vechi 05.03.2010, 16:29:08
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
Dar cum adventistul e invatat sa fie siret, el face pacatele bine ascunse de ochii mijiti ai comunitatii...si cand vine la adunare, toata lumea zambeste, nu stie ce a facut Esther/Miriam....si atunci ei trombonesc in continuare ca a fi bun crestin, inseamna sa faci fapte bune...adica sa fii preocupat de imaginea de crestin in ochii celuilalt( astfel incat sa se vada cat se poate de clar cum intinzi ron-ul cersetorului de la colt, si cum il tragi pe betiv de turul pantalonilor inspre comunitate...ca o hiena activa)si totul e bine si frumos..dar mai putin sanatos!

Ai grija ca o sa fii acuzata de calomnie; nimic din ce e negativ nu e specific adventistilor, totul e o minciuna, ei nu fac pacate ca ortodocsii si din cauza asta se considera buni de pusi pe rana deschisa

Vechi 05.03.2010, 16:47:13
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

N-am insinuat asa ceva.

Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.

Sti ca Biblia zice "bucura-te turma mica" sau "multi chemati putini alesi" cand am spus ca ortodocsii sunt minoritari ma refeream la cei practicanti, noi nu ne delimitam de ei pt ca orice om are dreptul sa vina la mantuire, oare Hristos nu statea in preajma vamesilor si a desfranatelor, a hotilor si a criminalilor nu se delimita de ei, Domnul zicea "nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi" eu am facut remarcile respective deoarece dumneata vrei intentionat sa creezi impresia ca cei 87% dintre ortodocsi sunt ortodocsi practicanti si pe langa trairea credintei mai practica si avortul, eu vroiam sa subliniez ca ortodocsi practicanti sunt putini dar totodata nimanui nu ii este inchisa usa bisericii si pacatos fiind poate veni sa se vindece , noi nu suntem ca voi o biserica de "elite" de "sfinti, curati perfecti" noi suntem pacatosi cu caderi si ridicari si nu suntem opriti sa ne vindecam de pacate, dar intre voi ma tem ca multi considerandu-se sfinti si mantuiti uita sa mai lupte cu pacatul si patimile si traiesc in inselare

Exemplul cu america l-am dat deoarece spuneai "cum e posibil ca intr-o tara cu 87% ortodocsi.." la fel se poate pune intrebarea "cum e posibil ca in SUA o tara majoritar crestina nou-testamentala sa.."

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 05.03.2010, 17:08:46
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul

Ai grija ca o sa fii acuzata de calomnie; nimic din ce e negativ nu e specific adventistilor, totul e o minciuna, ei nu fac pacate ca ortodocsii si din cauza asta se considera buni de pusi pe rana deschisa

Pai nu e nimic adevarat nici macar din ce afirma ei insisi despre ale lor ( profeteasa, doctrina, adepti si stil de viata) asta e problema, cum sa mai fie adevarat ceva din ce spunem noi despre ei?
Vechi 05.03.2010, 17:19:55
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Buna tricesimusqintus,in cele din urma cate puncte in comun ai gasit?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42