![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
și pentru că atunci are loc Judecată finală. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cerceteaza in continuare! Vezi, poate te prinde Parusia inca cercetand, ca nu te vad cu ochi buni! Si dupa ce vei fi cercetat versetele cu pricina, cerceteaza, te rog si versetele de mai-jos care vadesc ca sufletul este constient si rational si dupa ce omul va fi murit: "18.Că și Hristos o singură dată a suferit moartea pentru păcate, El, Cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât în trup, dar viu făcut în duh, 19.întru care [duh] pogorându-Se, le-a propovăduit și duhurilor ținute'n închisoare..." 1 Petru 3. Versetele acestea cum le explicati???? Citat:
Scuze, dar nu pot sa iau in calcul link-ul de mai-sus. Cuvintele in greaca veche pentru "viata" sunt: "ζωή" si "βίος".
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 18.04.2013 at 23:31:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceva nu se leaga deloc. Fagaduintele Mantuitorului (prezentate in Sfanta Scriptura si in Crez) nu se impaca deloc cu doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit. Vin cu o alta intrebare: unde este greseala? In Sfanta Scriptura si Crez sau in doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit (fara sa aiba loc revenirea Domnului si invierea celor morti)? |
|
|||
|
|||
![]()
L-am intrebat si mi-a raspuns limpede prin Sfanta Scriptura si prin Crez. Totul este simplu si clar: cel care moare in credinta va fi inviat la revenirea Domnului si astfel va fi totdeuna cu Domnul (va mosteni viata vesnica). Acest adevar il gasim clar si pe inteles in fagaduintele Mantuitorului si marturisirile scrise de Sfintii Apostoli.
Problema la care astept o limpezire este alta si trebuie data de un adept la doctrinei vietuirii celui care a murit, in Rai, impreuna cu Domnul. Cum se impaca aceasta doctrina cu fagaduinta revenirii, invierii si rasplatirii celor morti in credinta? Cred ca trebuie renuntat la ceva : ori la fagaduintele Mantuitorului ori la doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit. Hotarati dvs. la ce vreti sa renuntati. Sau, aratati cum se impaca amandoua( ceea ce nimeni nu a reusit, pana acum). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu le-a fagaduit nu doar o tara a lor, ci un pamant anume, si toata istoria lor de atunci si pana in prezent este legata de acel pamant. Si de la acea promisiume, de oriunde au plecat, cu toate sacrificiile, au incercat sa ajunga acolo. Si cand pacatele lor i-a indepartat de pamantul fagaduintei, si cand au dus-o bine in alte parti, tot acolo au ajuns sa se intoarca. La fel si cu cei aflati sub semnul Noului Legamant, Dumnezeu le-a promis ca vor mosteni pamantul, chiar daca nu acelasi pamant care este acum inca sub semnul pacatului, la fel cum le-a promis iarasi un trup nou, fara a mai fi sub semnul slabiciunii derivate din pacat. Deci indiferent care este locuinta temporara a celor trecuti din aceasta lume, tinta este Invierea, restaurarea Creatiei asa cum a fost la inceput, inainte de caderea in pacat. Acesta este planul lui Dumnezeu si acesta este rostul Invierii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Promisiunea Lui nu se refera DOAR la trairea impreuna cu Dumnezeu, ci se refera la restaurearea plenara a Creatiei, atat ca lume materiala cat si ca trup (inviat). Vrei citate? Cred ca le poti gasi si singur daca ai citit cu adevarat Scriptura si nu doar frunzarit-o cu ochelari de adventist. Prin vietuirea in Rai, acest scop este doar pe jumatate implinit, in ceea ce priveste a doua parte se va implini la Parusie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 09:49:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs. Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 11:25:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Ți-a spus odată. Ce tot insiști, ești chior sau greu de cap?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt atat de greu de cap incat nu vad unde mi-a spus. Poate-mi repetati dvs. As dori, daca se poate, un raspuns clar, simplu si direct la intrebare (fara floricele si devieri). Poate asa voi pricepe.
Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 11:35:56. |
|