![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceva nu se leaga deloc. Fagaduintele Mantuitorului (prezentate in Sfanta Scriptura si in Crez) nu se impaca deloc cu doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit. Vin cu o alta intrebare: unde este greseala? In Sfanta Scriptura si Crez sau in doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit (fara sa aiba loc revenirea Domnului si invierea celor morti)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu le-a fagaduit nu doar o tara a lor, ci un pamant anume, si toata istoria lor de atunci si pana in prezent este legata de acel pamant. Si de la acea promisiume, de oriunde au plecat, cu toate sacrificiile, au incercat sa ajunga acolo. Si cand pacatele lor i-a indepartat de pamantul fagaduintei, si cand au dus-o bine in alte parti, tot acolo au ajuns sa se intoarca. La fel si cu cei aflati sub semnul Noului Legamant, Dumnezeu le-a promis ca vor mosteni pamantul, chiar daca nu acelasi pamant care este acum inca sub semnul pacatului, la fel cum le-a promis iarasi un trup nou, fara a mai fi sub semnul slabiciunii derivate din pacat. Deci indiferent care este locuinta temporara a celor trecuti din aceasta lume, tinta este Invierea, restaurarea Creatiei asa cum a fost la inceput, inainte de caderea in pacat. Acesta este planul lui Dumnezeu si acesta este rostul Invierii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Promisiunea Lui nu se refera DOAR la trairea impreuna cu Dumnezeu, ci se refera la restaurearea plenara a Creatiei, atat ca lume materiala cat si ca trup (inviat). Vrei citate? Cred ca le poti gasi si singur daca ai citit cu adevarat Scriptura si nu doar frunzarit-o cu ochelari de adventist. Prin vietuirea in Rai, acest scop este doar pe jumatate implinit, in ceea ce priveste a doua parte se va implini la Parusie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 09:49:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs. Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 11:25:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Ți-a spus odată. Ce tot insiști, ești chior sau greu de cap?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt atat de greu de cap incat nu vad unde mi-a spus. Poate-mi repetati dvs. As dori, daca se poate, un raspuns clar, simplu si direct la intrebare (fara floricele si devieri). Poate asa voi pricepe.
Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 11:35:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai citește.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori citezi la litera din doctrina lui, adica zici ca el, ori nu pricepe nimic. Sa serveasca ca lectie si pentru altii "deschisi dialogului interconfesional".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 13:05:40. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Exact ce spunea,
Nu cercetati, frunzariti. Ai citatele la sfarsit. Citat:
Mare cat diferenta intre Scriptura si ceea ce voi numiti "Scriptura". Citat:
Citat:
Mai degraba sperati ca veti scapa nepedepsiti la Judecata, doar cu "non-existenta" si promisiunea iadului unde este "plansul si scrasnirea dintilor" pentru cei ca voi este o minciuna. Citat:
Citat:
Citat:
Promisiunea unui "ceruri noi si pamant nou" nu doar lalaielile voastre "sa fim cu Domnul". "Pentru că Eu voi face ceruri noi și pământ nou." Isaia 65:17 "Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea." 2 Petru3:13 Un nou trup: "42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune; 43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere; 44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc. 45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață" 1 Corinteni cap. 15 Voi nu aveti inviere, ati inlocuit-o cu minciunea "re-crearii" - conform minciunilor pastorilor vostri, Dumnezeu ii va recrea, inclusiv pe cei pacatosi, facand pe Dumnezeu autor al raului. Dumnezeului vostru nu e Dumnezeul Evangheliei, este un creator diabolic.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 13:55:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tu prin "învierea morților" ce înțelegi? "invierea" spirituală? faptul că ai ajuns în Rai după moarte? |
|