![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Cãci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea sã sufere învãtãtura sãnãtoasã, ci îi vor gîdila urechile sã audã lucruri plãcute, si îsi vor da învãtãtori dupã poftele lor. Îsi vor întoarce urechea de la adevãr, si se vor îndrepta spre istorisiri închipuite."(2 Timotei 4:4) Decat sa umbli cu basme culese din "sfanta traditie" mai bine ai veni cu invataturi sanatoase, din ceea ce ne-au invatat Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Citat:
P.S. Poate esti curios sa citesti omilia Sfantului Ioan Gura de Aur la Versetul din Ioan 2:4 (sa afli parerea acestui sfant referitor la gestul Mariei de a se pune intermediar intre oameni si Mantuitorul). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Imi plac invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura. Acelasi lucru place si fratilor mei de credinta. P.S. Andrusca, am aflat ca ai terminat cu brio cursuri superioare de teologie. Daca este asa, te rog ridica stacheta si lasa discutiile si intrebarile de umplutura (cum sunt cele pe care mi le-ai adresat mai sus). Astept sa vii cu intrebari si argumente pur teologice. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ma iertati domnule Vasalie..nu as fi vrut sa va suparati nicidecum. Sunt prea mic, sunt asa lipsit de importanta ..dar sunt carti scrise de Parinti ai bisericii noastre ortodoxe, tiparite cu binecuvantarea Prea Sfintitilor nostri, si noi credem in invataturile lor.
Am spus mereu ca pot gresi in orice clipa, si daca postez uneori ceva, o fac pentru a cunoaste cei in nestiinta anumite invataturi ale dreptei credinta..si in special pentru a nu se repeta mereu ca am fi la fel..si nu ar exista o prapastie mare intre noi si celelalte culte, unii dintre noi om fi in mare ratacire, om fi luat-o pe aratura, asa cum ati spus-o dumneavoastra. Sa fiu oarecum pe inteles, unii din adeptii cultului dumneavoastra repeta mereu, ca toti am fi pe calea cea buna. Din cate observ dumneavoastra nu prea sunteti de acord, dar in schimb mai lecturati din Vietile Sfintilor. Si in mesajul anterior am incercat sa va incurajez sa cititi in continuare, astfel nu ne obligati pe noi sa facem postari atat de lungi ca sa ne cunoasteti. Spuneti ca o cinstiti cu totii pe Fecioara Maria, dar vad ca anumite invataturi va deranjeaza, eu nu stau sa judec, nu sunteti impotriva mea (eu sunt tare neinsemnat)..ci impotriva ortodoxiei. Inca o data imi cer iertare si imi doresc..si chiar ar fi frumos sa va comportati ca un oaspete, cu forta pe unii dintre noi..nu ne veti convinge niciodata. Noi va primim cu bucurie...daca nu ne acceptati asa cum suntem, ne intrebam care o fi scopul vizitei dumneavoastra. Iertare..chiar nu as dori sa va supar cu absolut nimic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Andrusca si Carmina Multumesc. Andrusca, cu 10-le de la tine imi iese acum cu chiu cu vai media la religie. Da’ numa’ la partea teoretica. La partea practica sunt dezastru, repetenta. Ma mir totusi ca nu mi s-a sesizat inca frauda si la teorie. Cat de greu poate fi sa dai copy/paste la niste texte, citate pompoase si figuri de stil sau sa pui cate un link? Chiar asa experta am devenit in a camufla ipocrizia incat sa nu se prinda nimeni? Glumesc? oare? O sa incerc sa fiu mai transparenta, nu de alta, da’ nu mi-e de nici un folos sa raman nedeconspirata? De dat „delete” pentu pacate si „rename” omul cel vechi cu omul cel nou, la asta bajbai prin labirint. Ca de vorbit DESPRE Dumnezeu nu-i chiar asa de greu de imitat , da’ de multe ori e numai palavrageala aiurea, arama sunatoare si chimval rasunator, in loc mai bine sa ma apuc sa vorbesc CU El. Lung mai e drumul de la o prepozitie la alta, de la „despre” la „cu”. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@ doriana &alinB pana la urma cum ati rezolvat dilema cu parasuta? sau a ramas in aer? ca pe mine m-ati pierdut pe drum si tot nu mi-e clar cum poti avea incredere totala in propria constiinta ( da, stiu, e glasul lui Dumnezeu in om) in viata de acum, cand ea de fapt, in starea cazuta in care suntem, e un fel de complice la pacat atunci cand aplicam mai mult sau mai putin constient tot felul de tehnici subversive de autoamagire prin care o inabusim si anesteziem? va propun o dilema asemanatoare, poate ne mai vin idei. desi nu de idei ducem lipsa, ci tocmai de renuntarea la propriile idei so-called "briliante" (parerea mea) pe un alt topic: "Voi ce ati fi facut?" poate treceti pe acolo |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si iata una dintre cele mai frumoase instructiuni cuprinse in Cuvantul Sau: "De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaște despre învățătura aceasta dacă este de la Dumnezeu ." Ioan 7: 17 Cheia este sa doresti sa cunosti Adevarul. Daca nu-ti doresti asta, nu te va putea lumina nici cea mai inteleapta minte , nici cel mai duhovnicesc om posibil. Insa daca tu cauti Adevarul cu sinceritate, e posibil sa mai gresesti si sa dai in gropi, dar Dumnezeu iti garanteaza la final reusita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
vine dinspr-e domnia ta stimata delia31da te rog inteligenta mai incet ca ne arde mai ceva ca microundele nu de alta de nu ne spuneai:e nevoie de o minte inteligenta am incheiat citatul,o puteam prajii rau de tot.mama ce mi-sa intimplat hai lunineaza-ne si pe noi ce tot spui acolo apostoli aveau o minte inteligenta?s-au luminata de insu-si DL.IISUScu, care au cutreierat tinuturile triburilor unele chear salbatice si s-au intilnit cu femei luminate vezi cananeanca dar acestea s-au petrecut doar ca sa se implineasca scripturile.aici nu e vorba cit de inteligenti suntem ci de dragostea pt.Dumnezeu in lucrarea sa de lumina primita de la Domnia Sa.sigur nu ai avut ocazia sa vezi pe nea Ion care a coborit din virful muntelui imbracat in haine simple dar cind acesta deschide gura si vorbeste despreDumnezeu se lumineaza in jurul lui si auzi lucruri mari si nemai-auzite.aceasta e "inteligenta"cea adevarata cea duhovniceasca de care avem nevoie noi toti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@gibilian pai, intelegi acum de ce spuneam ca eu (ateii si unii care vor sa-L inteleaga pe Dumnezeu cu mintea) am prea putina minte ca sa inteleg aceste taine? si mai ales ca ele nu se inteleg cu ratiunea. |
|
|||
|
|||
![]()
daca team suparat umilul gibilan spune:Te rog iartama si te mai rog: chestia cea cu inteligenta nu o mai scrie ca se poate interpreta cum ca nu ai avea putina smerenie.parintele ARSENIE BOCA poate ii cunosti viata,spunea :Va vorbesc in termeni populari ca sa intelegeti cu toti , avea cunostinte vaste:medicina,pictura si altele dar si musafiri pe masura.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|