Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2011, 18:21:54
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

eu stiam ca B12 nu se gaseste in niciun fel de planta.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 18:44:12
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
corect cu 2 exceptii drojdia de bere
iar cu spirulina e ceva interesant si controversat
" Neither plants nor animals are independently capable of constructing Vitamin B12.[4] Only bacteria have the enzymes required for its synthesis. The total synthesis of B12 was reported by Robert Burns Woodward[5] and Albert Eschenmoser in 1972,[6][7] and remains one of the classic feats of organic synthesis. Species from the following genera are known to synthesize B12: Aerobacter, Agrobacterium, Alcaligenes, Azotobacter, Bacillus, Clostridium, Corynebacterium, Flavobacterium, Micromonospora, Mycobacterium, Nocardia, Propionibacterium, Protaminobacter, Proteus, Pseudomonas, Rhizobium, Salmonella, Serratia, Streptomyces, Streptococcus and Xanthomonas.

Industrial production of B12 is through fermentation of selected microorganisms.[8] Streptomyces griseus, a bacterium once thought to be a yeast, was the commercial source of vitamin B12 for many years.[9][10] The species Pseudomonas denitrificans and Propionibacterium shermanii are more commonly used today.[11] These are frequently grown under special conditions to enhance yield, and at least one company, Rhône-Poulenc of France, at one point used genetically engineered versions of one or both of these species. It is not clear whether Sanofi-Aventis, the company which the pharmaceutical division of Rhône-Poulenc merged into, has continued the use of genetically modified organisms." ----- De pe wiki. asta asa rapid .....

multa iubire

Last edited by the_Listener; 01.08.2011 at 18:48:29.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 19:34:21
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Pe langa hamei, spirulina, soia, vitamina B12 se mai gaseste si in lucerna si alga marina..:-)
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 22:29:38
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Soya e singura pe care as putea s-o consum dintre cele mentionate mai sus.

Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 23:19:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
ps si a fi nutritionist E O ARTA si este ffffffff greu ... stii de ce ?
multa iubire
daca vezi numai biochimic este doar faza de incepator ....daca vezi biofizic esti un adevarat nutritionst
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 23:33:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
sunt o gramada de referinte ... cu care sa incep ? citeste ŽŽ STUDIU CHINA ŽŽ cel mai mare studiu facut vreodata in nutritie
..."Studiu China" - are multa biochimie
vezi si "Dieta si Nutritie" - Dr. Rudolph Ballentine, "Terapeutica bolilor spirituale" - Jean-Claude Larchet, "Teologia bolii" - Jean-Claude Larchet, "Psihologia Ortodoxa" - Nafcratos

Last edited by ovidiu b.; 01.08.2011 at 23:36:04.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 00:09:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu amice --- rosiile sunt folosite si in probleme digestive COMBINATE CU MORCOVI ( PANSAMENT ) si la cei care nu le suporta pentru a beneficia organismul lor de LICOPEN .( acum ai al doilea raspuns la intrebarea ta ) ...... si daca te temi de coaja si samburi , (este o prostie prin faptul ca sunt in cantitati infime) , le poti scoate FACIND SUC de rosii si tot nu ai dreptate sa elimini rosiile ..... asadar ovidiu MAI UPDATEAZA-TE cum se folossc ele IN DIFERITE SITUATII ---- dar la tine nu e cazul ca nu ai probleme cu stomacul dupa cum ai spus , sau ai ? ha ha ha
multa iubire
ps oare ai inteles DE CE sa consumi ROSII COAPTE ? se pare ca nu ... iti spun eu CACI SOLANINA in CANTITATEA DAUNATOARE ORGANISMULUI SE AFLA IN FRUCTELE NECOAPTE , SAU MAI PUTIN COAPTE ( si am spus sa le eviti ) ..... asadar esti confuz rau si NU FACI DIFERENTE .... VERIFICA inainte sa vorbesti timpenii ok?
multa iubire
interesant...singur ai ajuns la concluzia la cat sunt de ok rosiile...le combini cu morcov - pansament - pai daca rosia rezolva probelemele digestive de ce nu o consumi singura?, le consumi COAPTE, apoi le faci suc sa elimini samburii si coaja ...incet, incet ai afirmat singur la cat de BENEFICA e rosia...LICOPENUL este frectie de lemn ... in prevenirea cancerului (vezi varza, conopida, brocoli, fructe sferice mici, ganoderma)...iar cand vorbim de putrefactii - nu vorbim de putrefactia rosiei ci de putrefactia alimentelor din stomac (care pot sa stea cateva zile - pana chiar la saptamani)...probleme cu stomacul nu am...incearca sa faci tu diferente dar nu cred ca ai sa reusesti daca vezi lucrurile doar din punct de vedere biochimic...deci cand ai sa poti sa vezi acest lucru din punct de vedere biofizic atunci nu o sa mai faci TU CONFUZII...si apropo adu-mi niste reusite in teren...ca asa informatii putem gasi gramada PRO si CONTRA...
unde era biochimia pe vremea Sf Vasile, pe vremea Sf Pantelimon ?

Doamne ajuta!

Last edited by ovidiu b.; 02.08.2011 at 00:15:15.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 00:35:56
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
rosiile cresc aciditatea in stomac ceea ce implica arsuri și sangerări la nivelul stomacului...
Nu mai da informatii GRESITE! Rosiile desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant!!! La fel ca si lamaile!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 00:44:53
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
interesant...singur ai ajuns la concluzia la cat sunt de ok rosiile...le combini cu morcov - pansament - pai daca rosia rezolva probelemele digestive de ce nu o consumi singura?, le consumi COAPTE, apoi le faci suc sa elimini samburii si coaja ...incet, incet ai afirmat singur la cat de BENEFICA e rosia...LICOPENUL este frectie de lemn ... in prevenirea cancerului (vezi varza, conopida, brocoli, fructe sferice mici, ganoderma)...iar cand vorbim de putrefactii - nu vorbim de putrefactia rosiei ci de putrefactia alimentelor din stomac (care pot sa stea cateva zile - pana chiar la saptamani)...probleme cu stomacul nu am...incearca sa faci tu diferente dar nu cred ca ai sa reusesti daca vezi lucrurile doar din punct de vedere biochimic...deci cand ai sa poti sa vezi acest lucru din punct de vedere biofizic atunci nu o sa mai faci TU CONFUZII...si apropo adu-mi niste reusite in teren...ca asa informatii putem gasi gramada PRO si CONTRA...
unde era biochimia pe vremea Sf Vasile, pe vremea Sf Pantelimon ?

Doamne ajuta!
nu ai inteles nimic ... RECITESTE CE AM SCRIS gindeste IN CONTEXT si apoi discutam in continuare ... sa repet la nesfarsit EXPLICATIILE chiar e hilar .... ha ha ha
cit despre cita confuzie e la tine m-am lamurit ..... nu ai probleme cu stomacul dar ai ŽŽ ciori ŽŽ in el de la rosii , nu faci diferenta intre fermentatie si putrefactie , nu intelegi ca solanina este in fructele necoapte , nu intelegi valoarea licopenului si multe multe alte adica biochimia e la pamint si acum o dai cu biofizic ..reusite in teren asa ca tine ? batrinel de 63 de ani care te invata verzi si uscate ? nu mersi amice acum sunt alte alimente care putrezesc in stomac sau e rosia ? confuz rau serios .....
ps imi cer scuze ca tu esti dezinformat , dar informatia mea nu e pentru tine
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 01:10:24
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

bine, ok, hai sa fie pentru mine care nu ma pricep intr-ale biochimiei si vreau explicatii simple si babesti.

cum pot eu sa am o alimentatie sanatoasa daca de fiecare data cand incerc sa consum legume crude, fructe etc pe stomacul gos am arsuri la stomac? ce anume provoaca asta si cum poate fi prevenita?

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54