![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
eu stiam ca B12 nu se gaseste in niciun fel de planta.
|
|||
|
|||
![]()
corect cu 2 exceptii drojdia de bere
iar cu spirulina e ceva interesant si controversat " Neither plants nor animals are independently capable of constructing Vitamin B12.[4] Only bacteria have the enzymes required for its synthesis. The total synthesis of B12 was reported by Robert Burns Woodward[5] and Albert Eschenmoser in 1972,[6][7] and remains one of the classic feats of organic synthesis. Species from the following genera are known to synthesize B12: Aerobacter, Agrobacterium, Alcaligenes, Azotobacter, Bacillus, Clostridium, Corynebacterium, Flavobacterium, Micromonospora, Mycobacterium, Nocardia, Propionibacterium, Protaminobacter, Proteus, Pseudomonas, Rhizobium, Salmonella, Serratia, Streptomyces, Streptococcus and Xanthomonas. Industrial production of B12 is through fermentation of selected microorganisms.[8] Streptomyces griseus, a bacterium once thought to be a yeast, was the commercial source of vitamin B12 for many years.[9][10] The species Pseudomonas denitrificans and Propionibacterium shermanii are more commonly used today.[11] These are frequently grown under special conditions to enhance yield, and at least one company, Rhône-Poulenc of France, at one point used genetically engineered versions of one or both of these species. It is not clear whether Sanofi-Aventis, the company which the pharmaceutical division of Rhône-Poulenc merged into, has continued the use of genetically modified organisms." ----- De pe wiki. asta asa rapid ..... multa iubire Last edited by the_Listener; 01.08.2011 at 18:48:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe langa hamei, spirulina, soia, vitamina B12 se mai gaseste si in lucerna si alga marina..:-)
|
|
||||
|
||||
![]()
Soya e singura pe care as putea s-o consum dintre cele mentionate mai sus.
|
|||
|
|||
![]()
daca vezi numai biochimic este doar faza de incepator ....daca vezi biofizic esti un adevarat nutritionst
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() vezi si "Dieta si Nutritie" - Dr. Rudolph Ballentine, "Terapeutica bolilor spirituale" - Jean-Claude Larchet, "Teologia bolii" - Jean-Claude Larchet, "Psihologia Ortodoxa" - Nafcratos Last edited by ovidiu b.; 01.08.2011 at 23:36:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
unde era biochimia pe vremea Sf Vasile, pe vremea Sf Pantelimon ? Doamne ajuta! Last edited by ovidiu b.; 02.08.2011 at 00:15:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai da informatii GRESITE! Rosiile desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant!!! La fel ca si lamaile!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cit despre cita confuzie e la tine m-am lamurit ..... nu ai probleme cu stomacul dar ai ŽŽ ciori ŽŽ in el de la rosii , nu faci diferenta intre fermentatie si putrefactie , nu intelegi ca solanina este in fructele necoapte , nu intelegi valoarea licopenului si multe multe alte adica biochimia e la pamint si acum o dai cu biofizic ..reusite in teren asa ca tine ? batrinel de 63 de ani care te invata verzi si uscate ? nu mersi amice ![]() ps imi cer scuze ca tu esti dezinformat , dar informatia mea nu e pentru tine ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
bine, ok, hai sa fie pentru mine care nu ma pricep intr-ale biochimiei si vreau explicatii simple si babesti.
cum pot eu sa am o alimentatie sanatoasa daca de fiecare data cand incerc sa consum legume crude, fructe etc pe stomacul gos am arsuri la stomac? ce anume provoaca asta si cum poate fi prevenita?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|