![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Până ce și silogismul ăsta ne unește
![]() Nu e nevoie să arunci la gunoi toate cărțile ortodoxe și scrierile patristice ce conglăsuiesc cu adventiștii căci multe ne unesc... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca atunci cand te referi la 2000 de ani de crestinism nu ai in minte biserica ce pe nedrept se numeste drept credincioasa, nu de altceva dar ar fi o mare nedreptate. Intr-adevar, gruparile religioase aparute mai tarziu au ramas cu unele neintelegeri, dar ce e mai grav: sa stai cu ratacirile sub nas 2000 de ani sau doar de vreo cateva sute? Asta ca sa nu spun in biserica ce se lauda cu 2 milenii de viata de credinta ratacirile sunt cu mult mai multe decat la aceste biete biserici aparute mai curand, iar pentru a fi dovedite nici macar nu ai nevoie de Scriptura, ci doar de putina minte si bun simt. Luther nu are nici o evanghelie a lui, nici biserica, nici nimeni, evanghelia e una singura si cu asta basta. Si nu mai veniti cu reactii din astea copilaresti, ca nu oricine poate pricepe Scriptura. E adevarat, sunt unele chestiuni de profunzime, dar asta nu justifica falsul grosolan al unor explicatii si interpretari atat de trase de par ale unora(se stiu ei)ca si un copil isi da seama. La studiu, nu la luat pareri, explicatii mestecate de altii, si prost pe deasupra. Apar in "epistola" ta expresiile "crestinism autentic" si "erezie crestina", probabil prima face referire la gruparea de doua ori milenara, iar cea de-a doua la "amaratii" astia aparuti mai de curand care "strica" populatia, numai ca nici unii nici altii nu vor reusi sa prosteasca pe cei, putini ce-i drept, care verifica orice lucru mai intai asa cum faceau unii pe vremea apostolului Pavel care cercetau la sange ce li se propovaduia ca sa stie sigur daca e de la Dumnezeu sau sunt doar ganduri ale unui om. Nu se mentioneaza daca s-au smintit din asta, probabil ca nu. In finalul scrierii tale apare si ideea conform careia, nu-i asa, daca cineva se desprinde de gruparea dublu milenara va avea de suferit si el si cei pe care slabi gasindu-i i-a condus de la o ratacire mai mare la una mai mica. In realitate de asta e vorba, dincolo de cuvinte mari si pompoase. Bineinteles, sfarsitul "necredinciosilor" va fi in iad, unde vor fi chinuti ca sa se invete minte. Last edited by almaris; 16.03.2010 at 15:01:12. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Ai timp de pierdut sau oricum esti platit la cuvant/ora..etc? Citat:
Dar vezi tu, noi nu suntem protestanti si chiar si tu nu esti chiar asa de capul tau, mai sunt altii care gandesc identic si la fel deci se poate spune "voi". Citat:
Ei vai, cine si-a gasit sa ceara dreptate.. Citat:
Dar probabil nu vorbim de acelasi Dumnezeu, desi folosim termeni identici. Citat:
Citat:
Totusi, as as adauga ca este nevoie si de Scriptura (nu in ultimul rand), nu ea ar trebui sa fie reperul? Sau pe moment (numai, oare?) ai pierdut busola? Citat:
Citat:
Si apropo, toti se considera la fel de sinceri, informati, abilitati, etc. ca si tine. Citat:
Citat:
Sigur ca asa zisul "studiu" este "luati si inghititi, ca asta e ceea ce avem, daca nu va place aia e usa". Si daca iti place acolo si nu vrei sa vezi cladirea adunarii pe din afara, sigur ca inghiti tot "studiul". Citat:
Poate ca Dumnezeu le va tine cont de asta. Citat:
Pentru naivi desigur. Care nu sunt putini. Deci n-ar trebui sa fii printre cei naivi, nu? Ei bine... Citat:
Poti sa ne dai niste exemple cam ce "verificari" se faceau? Esti sigur ca nu au fost unii care sa le zica Apostolilor: "nu e asa cum ziceti voi, e altfel"? Astept un raspuns documentat. Citat:
Aderenta la crestinismul autentic este o conditie necesara dar nu suficienta. Si stai linistit, din punctul meu de vedere, justificat atat igenic/sanitar cat si prin liberul arbitru, ouale stricate e cel mai bine sa stea in acelasi cos, asa ca nu ma supar daca mai vin unii sa le stranga din cand in cand ca sa le puna in cosul potrivit. Citat:
Si daca pentru o clipa ti-ai pierdut increderea in "evanghelia dupa Luther" care zice ca esti mantuit oricum, atat timp cat nu esti ateu, si ceea ce am scris mai sus te impinge cumva la ideea de responsabilitate si iti da nopti nedormite ca celui anterior mentionat, poti fi un Luther2 si pentru un somn spiritual linistit, poti sa apelezi la varianta de "evanghelie" a neosaducheilor nostri (adventisti, iehovisti) si sa-ti spui ca numai cei buni vor culege roadele cei rai vor fi re-creati pentru a mai fi inca o data eliminati (eutanasiati?). Redundant as zice, capricios, ca sa nu mai vorbim ca Dumnezeu devine astfel si creator al raului, dar daca biblia din buzunarul tau iti zice asta, cine sunt eu sa ma cert cu ea? Sau cu pretentiile tale de infaibilitate? Asa ca oricum ai da-o daca nu iese bine, nici prea rau nu poate fi, somn usor in continuare. Last edited by AlinB; 16.03.2010 at 16:25:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Consideram ca infailibil este doar Dumnezeu.
Off topic: Stii care este totusi diferenta intre noi. Avem invataturi comune dar unii le respecta si le practica iar altii nu. Citat:
Te rog, comenteaza invataturile ortodoxe postate de mine. Ce ti se pare ca este gresit in acele invataturi? Eu le consider in armonie cu Sfanta Scriptura si demne de urmat. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Deci va credeti Dumnezeu?
Sau ai o alta explicatie pentru care atunci cand vorbiti despre ce intelegeti din Scriptura ziceti "Scriptura spune" si nu "parerea mea despre acest pasaj din Scriptura este ca s-ar interpreta cam asa...". Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Poti sa-mi dai referinte patristice vizavi de acea afirmatie? Vreo hotarare a unui Sinod Ecumenic? Chestia cu memoriul ar fi o idee.. Citat:
Sau iei doar ce-ti este pe plac? Criteriul de selectie care este? Credinta adventista? Pai atunci ce mai cauti cu nasul in catehismul ortodox, vi s-au terminat cartuliile sau cautati argumente de zapacit oamenii? Last edited by AlinB; 16.03.2010 at 16:39:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parerea mea. Punct. Nu se pune in discutie faptul ca pot gresi, ca orice om. Citat:
Citat:
Cat priveste existenta hotararii unui Sinod Ecumenic .... asta nu stiu. Intreba-i pe cei de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane. Fa memoriul la Patriarhie. Ai fi un Luther al Romaniei. Citat:
Inteleg ca esti foarte deranjat de faptul ca indraznim sa cunoastem invataturile ortodoxe. Cred ca te-ar deranja mult mai tare daca aceste invataturi ajung la cunostinta credinciosilor ortodocsi de rand. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
""""""""25. Cum trebuie implinita legea lui Dumnezeu? Legea lui Dumnezeu trebuie implinita in intregime, caci ea este una si toate poruncile ei sunt date de Dumnezeu. Credinciosul nu trebuie sa aleaga ce i se pare lui mai insemnat sau mai folositor din ea, caci atunci ar inlocui legea lui Dumnezeu cu o lege a sa. Sfanta Scriptura spune: "Cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile" (Iacov 2, 10). Pentru o singura vina, Moise a fost pedepsit sa nu intre in pamantul fagaduit. Pentru o singura minciuna, Anania si Safira au fost pedepsiti cu moartea (Fapte 5, 1-10). Legea lui Dumnezeu trebuie, apoi, implinita necontenit, adica in toate imprejurarile vietii, fiindca numai asa isi dovedeste credinciosul dragostea sa puternica fata de Dumnezeu, binefacatorul sau cel mai mare. Si, in sfarsit, ea trebuie implinita cu toata bucuria. Fapta, oricat de buna ar fi, daca e facuta impotriva inimii si cu carteala, nu are nici un pret. Poruncile au fost scrise de insusi Dumnezeu, pe doua table de piatra. Prima tabla cuprinde cele dintai patru porunci, despre datoriile catre Dumnezeu, iar a doua tabla cuprinde celelalte sase porunci, despre datoriile fata de aproapele. 26. Care e cuprinsul legii Noului Testament? Cuprinsul ei, pe scurt, il arata tot Mantuitorul cand spune: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. in aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii" (Matei 22, 37-40). """""""" Data viitoare voi posta invataturi comune, din alt capitol al "Catehismului Ortodox" (cum ar fi "Nadejdea crestina" sau "Cele 10 Porunci" sau "Datoriile crestinului", etc). Dar, pana atunci astept sa spui ce nu-ti convine la invataturile ortodoxe postate pana acum. Ce este gresit in aceste invataturi? Sau, cum ar fi corect sa sune acestea (dupa umila ta parere)? |
|
||||
|
||||
![]() eu n-am auzit de ortodocsi eretici, numai de "pocaiti" eretici...am auzit de ortodocsi necredinciosi, asa cum am auzit si de "pocaiti credinciosi" (ereziei lor, as adauga in cazul "pocaitilor") |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai creatie a lui D-zeu, lasa-ma cu Catehismul tau cu tot, EU TIN DUMINICA (pt ca sunt crestin, si tin Ziua Invierii Domnului)...nu Sambata ca nu-s evreu, iar daca Domnu s-o odihnit in ziua asta si o poruncit-o poporului evreu, mie prin cartile NT nu mi-a poruncit sa o tin. Legat de Catehism, n-am cui sa explic! |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Si deci apostolii pot avea denumirea de "Sfinti"? Citat:
Citat:
Citat:
Asa ca in lipsa unor cunostinte mai profunde, pentru tine este suficient si mai ales CONVENABIL sa desemnezi "site -ul Patrhiei" drept autoritate ultima in materie de dogmatica ortodoxa. ![]() Citat:
Dar la o adica, pe tine de ce te-ar interesa? E de ajuns ca ai gasit o portita prin care sa bagi sambatarismul pe gatul ortodocsilor ![]() Citat:
Citat:
Te las pt tine sa afli ce inseamna. Citat:
Citat:
Asa ca din partea voastra? Imposibil. Eventual doar ca o pacaleala cum e si cu tarabele alea cica de sanatate care vand carti cu White. Sau reclamele alea cu "citeste biblia" si care fac trimitere binenteles la modul adventist de citit Biblia. Dar coloratura confesionala este binenteles ascunsa. Asa ca nu m-as mira sa vindeti si catehisme ortodoxe cu invitatii la conferinte adventiste. Iar chestia cu catehismul nu e decat una din smecheriile adventiste centrate in jurul vesinicului idol adventist al sambatei.. De ce nu vor domle' astia (nici ortodocsi, nici catolici, nici protestanti) sa fie semi-iudei ca noi? Last edited by AlinB; 17.03.2010 at 06:00:45. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|