Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 00:22:15
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Porunca a IV-a:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei ca să o sfințești pe ea" (Ieșirea 20,8 vers. ortodoxă 1914)

Ce relevanță are în acest context?

Are relevanta intrebarea mea. Poti sa-mi raspunzi: cati ani au fost de la inceputul lumii pana la potop?
Vechi 12.11.2009, 00:24:06
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
"Aduti aminte de ziua SAMBETEI"??????? Eu una stiam "Aduti aminte de ziua Domnului si o cinsteste"
Da, versiunea sinodală din 1914 exact așa spune: "ziua Sâmbetei".
Vechi 12.11.2009, 00:25:51
Banned

Implicit

Citat:
Are relevanta intrebarea mea. Poti sa-mi raspunzi: cati ani au fost de la inceputul lumii pana la potop?
1656. Care e relevanța?
Vechi 12.11.2009, 00:27:42
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
1656. Care e relevanța?

Ai raspuns prost. Au fost exact 2243. Dar apropo' de unde stii ca au fost 1656 ca in Biblie nu scrie...
Vechi 12.11.2009, 00:28:32
Banned

Implicit

Citat:
Ai raspuns prost. Au fost exact 2243. Dar apropo' de unde stii ca au fost 1656 ca in Biblie nu scrie...
Poți verifica tu însuți. Ia la rând toată genealogia descrisă în cartea Facerii.
Vechi 12.11.2009, 00:31:35
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poți verifica tu însuți. Ia la rând toată genealogia descrisă în cartea Facerii.

Nu inteleg. Si scrie ca au fost 1656?
Vechi 12.11.2009, 00:36:58
Banned

Implicit

Citat:
Nu inteleg. Si scrie ca au fost 1656?
Dacă calculezi datele, atât îți dă.
Vechi 12.11.2009, 00:38:28
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
Nu cred ca exista vreo porunca care sa spuna sa tinem sambata zi de odihna...
Si apoi: cati ani au fost de la inceputul lumii pana la potop?
Imi pare bine ca vrei totusi sa cauti si sa intelegi.
Pentru mine acceptarea sabatului a fost o lupta grea.Numai ca in lupta cu Dumnezeu ,noi nu avem nici o sansa. Poate doar cea a lui Iacov , care s-a apucat cu ambele miine de El,daca stii pasajul.
Citeste bine cele zece porunci ,fa o asemanare cu cele doua date de Hristos si leaga cu
Apocalips 11: 19 Și Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis: și s'a văzut chivotul legămîntului Său, în Templul Său. Și au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pămînt, și o grindină mare.

Ce se afla in chivot ? si cine se arata pe capacul chivotului?

un verset mai greu de interpetat e
Galateni2,19 Căci eu, prin Lege, am murit față de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu.

a muri fata de Lege ,insemna ca nu Legea in sine ,nu in litera ei obtinem neprihanirea ,
dar cu ajutorul ei am ajuns sa cunoastem spiritul ei prin credinta in Isus Hristos.
A fi in Hristos insemna si a fi implinitor al Legii prin El,in meritele Lui ,si nu prin faptele care vrem noi sa le facem ca sa fim mintuiti. Noi intram in odihna de a mai face fapte mintuitoare,prin jertfa lui Hristos pe cruce.
In timpul intaririi relatiei cu Hristos ,legea isi inceteaza aspectul pedepsei ,si devine un fapt in sine,o binecuvintare , sfintirea isi face loc din ce in ce mai mult in tine,iar pacatul nu te mai cuprinde.
Cum lasi mai moale relatia cu Hristos ,devii iar plin de pacat ,si tot asa pina la sfirsitul vietii.

Acum sa-mi spui sincer,e acelasi lucru relatia cu un sfint ,ca cea cu Hristos?
Vechi 12.11.2009, 00:47:49
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Imi pare bine ca vrei totusi sa cauti si sa intelegi.
Pentru mine acceptarea sabatului a fost o lupta grea.Numai ca in lupta cu Dumnezeu ,noi nu avem nici o sansa. Poate doar cea a lui Iacov , care s-a apucat cu ambele miine de El,daca stii pasajul.
Citeste bine cele zece porunci ,fa o asemanare cu cele doua date de Hristos si leaga cu
Apocalips 11: 19 Și Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis: și s'a văzut chivotul legămîntului Său, în Templul Său. Și au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pămînt, și o grindină mare.

Ce se afla in chivot ? si cine se arata pe capacul chivotului?

un verset mai greu de interpetat e
Galateni2,19 Căci eu, prin Lege, am murit față de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu.

a muri fata de Lege ,insemna ca nu Legea in sine ,nu in litera ei obtinem neprihanirea ,
dar cu ajutorul ei am ajuns sa cunoastem spiritul ei prin credinta in Isus Hristos.
A fi in Hristos insemna si a fi implinitor al Legii prin El,in meritele Lui ,si nu prin faptele care vrem noi sa le facem ca sa fim mintuiti. Noi intram in odihna de a mai face fapte mintuitoare,prin jertfa lui Hristos pe cruce.
In timpul intaririi relatiei cu Hristos ,legea isi inceteaza aspectul pedepsei ,si devine un fapt in sine,o binecuvintare , sfintirea isi face loc din ce in ce mai mult in tine,iar pacatul nu te mai cuprinde.
Cum lasi mai moale relatia cu Hristos ,devii iar plin de pacat ,si tot asa pina la sfirsitul vietii.

Acum sa-mi spui sincer,e acelasi lucru relatia cu un sfint ,ca cea cu Hristos?

Noi nu inlocuim Sfintii cu Domnul Isus sau cu Dumnezeu. Pentru noi Sfintii sunt mijlocitori intre noi si Dumnezeu sau Domnul Isus pentru ca "Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5.16)
Vechi 12.11.2009, 00:56:37
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
Sfanta Scriptura spune clar ca la Cincezime cand s-a revarsat Duhul Sfant si vorbeau in limbi, fiecare il auzea in limba sa natala... Nu a fost o bolborosire in nu stiu ce combinatie de limbi si nicaieri in Biblie nu se spune ca repeta la nesfarsit un cuvant sau o serie de cuvine (care la voi se numeste "staruinta") pentru ca Duhul Sfant sa le dea acest dar... Aparea dupa voia lui Dumnezeu si nu dupa a oamenilor. Si apoi Sfantul Apostol Pavel spune clar ca "Proorocirile se vor sfarsi, limbile vor inceta" (I Cor 14.7).
Si penticostalii se considera "Biserica lui Dumnezeu", se considera cei deja mantuiti... Vorbirea in limbi a fost la inceput, tocmai pentru a se propovadui Evanghelia la neamuri. A fost necesara, pentru a raspandi crestinismul. Acum la ce ar folosi?...
Aici sint de acord cu tine .Interpretarea de la penticostali o consider exagerata pe directia asta.
Duhul Sfint a avut menirea ca Evanghelia sa fie cunoscuta in toate limbile si natiile.
Simpla bolborosire irationala cred ca vine de la altcineva.

Cit despre mintuire ,e o interpretare corecta pt cine crede mesajul Evangheliei
Ioan 3,16 Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața vecinică.

Jertfa de pe cruce este lucrarea care mintuieste pe oricine crede in Isus Hristos.
Aceasta credinta este adevarata putere data de Dumnezeu fiecarui credincios de a rezista influientei pacatului,prin relatia cu Hristos. Lucrarea acestei credinte aduce la suprafata fapte si schimbare de caracter ,cu ajutorul Duhului Sfint.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12