![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cei pe care i-ai mentionat tu mai sus nu au fost contemporani cu Iisus, cand ei au scris despre el, povestile deja erau in circulatie...ma rog...sa zicem ca personajul istoric Iisus a existat dar asta nu inseamna ca el este de natura divina.
Si de ce nu a ramas buddah sau Mithras sau Apollonius din Tyana? O sa spui ca ei nu erau pe bune in schimb Iisus este si ajungem in punct mort :)) |
|
|||
|
|||
![]()
Arata tu Anuarul Statistic unde este mentionat Iisus si ai cuv. meu ca in secunda urmatoare ma calugaresc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite ce e! Eu nu neg și nu contest existența unei divinități, a unei forțe superioare nouă. Numai că pentru mine, e prea puțin important dacă avea pielea verde, dacă a apărut în vise sub formă de elefant sau dacă era condamnat la chinuri veșnice. Mie îmi place să numesc acea forță Iubire. Mie îmi da speranță, îmi dă putere și mă face să vreau să fiu mai bună! Nu ader la nicio religie organizată, la nicio biserică, ca instituție și nu mă supun legilor lor. Am conștiința mea și legile mele morale după care mă ghidez în viață. Eu mă simt bine așa! Totuși, oricâte defecte și lipsuri și aberații aș găsi la unele religii, nu mă pun să atac, să analizez, să întorc lucrurile pe toate părțile! Dacă cineva crede în ceva cu adevărat, poți să-i aduci luna de pe cer și tot nu va lua în seamă spusele tale. Iar dacă oamenii cred în religia sau în Dumnezeul lor, cu toate lipsurile și semnele de întrebare ce există, e strict problema lor. Tu ești ateu, din câte am înțeles! Deci cel mai probabil nu te vei răzgândi și vei deveni cel mai credincios om în urma unor răspunsuri pe care le primești aici, pe forum! Dacă nu crezi, nu crezi. Asta e! Nu înseamnă că nu poți fi un om minunat, cu un suflet imens. Așa cum sunt alții, care sunt credincioși. Atunci pentru ce atâta ceartă și pentru ce atâtea rătălmăciri? Din moment ce fiecare din noi e ferm convins că el e unicul deținător al adevărului. Nu mi se pare corect ca dacă noi credem că deținem un adevăr, să-l impunem și celorlalți. Poate că toți deținem adevărul, fiecare în felul nostru. Cine știe? |
|
|||
|
|||
![]()
Da, fără îndoială că ajungem în punct mort. Pentru că aici intervine credința. Iar dacă ar fi existat dovezi pentru toate astea, nu ar mai fi fost credință. Ar fi fost o evidență. Or, temeiul credinței nu e numai în fapte exterioare, ci în întâlnirea dintre cele lăuntrice și cele exterioare. În fond, și în iubire, poți să îl cunoști pe celălalt ca o realitate obiectivă. Însă dacă te oprești la asta, nu-l cunoști cu adevărat, nu-i cunoști adevărata identitate, cea sufletească, pe care nu o poți experia decât iubind.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 13.06.2011 at 21:41:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu imi spui ca ai o convingere proprie asupra lumii in care traim dar trebuie sa realizezi ca fiecare om, fie crestin, ateu sau oricum s-ar intitula, isi formeaza propria idee despre univers fie ca recunosc fie ca nu, ce este de apreciat la tine este ca esti deschisa si poti privi cu oarecare obiectivitate discutiile pe teme religioase. Nu atac credinta nimanui, eu doar imi exprim propria parere, ma gandesc ca dreptul la libera exprimare este unul constitutional, respect credinta fiecaruia numai ca m-am lovit de constrangeri religioase(unele indirecte) de-a lungul timpului, si lucrul asta este destul de neplacut. Poate am fost mai agresiv in exprimare dar te asigur ca intentia mea nu a fost sa atac credinta nimanui. Am cunoscut(si probabil o sa mai cunosc) crestini absolut minunati si le port un respect profund. Sa stii ca exista atei convinsi care au facut cale intoarsa si au devenit profund religiosi, probabil in urma unei/unor experiente personal-emotionale intense, bineinteles valabil si vice versa. Nu sunt ateu, cel putin nu inca, oarecum ma aseman cu tine..la prima vedere asa :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa trecem la lucruri mai simple(sau mai complicate depinde de optica fiecaruia) Avand in vedere ca v-ati dedicat o mare parte din viata studiind mult in domeniul religiei(asa am inteles eu, ma puteti corecta daca gresesc) si probabil aveti o varsta mai inaintata decat a mea(banuiesc), imi puteti spune sincer daca acceptati ideea ca exista posibilitatea(oricat de infima, gen 0,000000001%) sa va inselati? Daca este un lucru pe care nu vreti sa-l recunosteti in public, imi puteti raspunde in privat, iar daca este ceva prea intim si nu vreti sa raspundeti deloc, va inteleg perfect. Stiu ca este un lucru greu de acceptat, daca clerul ar accepta lucrul asta ar pierde un procent considerabil din credinciosi iar lucrul asta se traduce si in "arginti". Oarecum asta este problema mea cu regligia, absolutismul asta bazat pe lucruri supuse indoielii. |
|
||||
|
||||
![]()
e locul unde hitler si stalin stau la masa, facand iara planuri de razboi si pace !
Ba pe acolo mai e si Ramaru, si Marlin manson, si Contesa Bathory ,Ceausescu,Poll Pot...etc...lista e lunga,f lunga ,si o stie Domnul mai bine ! Deci, concluzia, pe acolo se perinda numai oameni indiavoliti,care au facut mult rau semenilor lor,fara a avea o motivate,boala psihica, etc, scuzabila ! Dar Dumnezeu, stie f bine cine ce a facut si de ce ! Dumnezeu e psihologul suprem ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tatal nostru varianta noua | AnggeLos STC | Muzica Bisericeasca | 21 | 23.01.2015 22:55:55 |
O alimentatie corecta | ovidiu b. | Generalitati | 469 | 26.07.2013 19:03:38 |
Septuaginta este cea corecta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 14 | 18.02.2011 03:45:08 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
Biblia ortodoxa - Varianta de buzunar | IT | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 27.02.2010 00:55:06 |
|