Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2011, 09:56:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si vinul este tot rodul vitei deci...
... deci mă văd nevoit să postez pentru a treia oară un verset în versiune ortodoxă, nebăgat în seamă până acum:

"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare"..." (Isaia 65,8)

Deci în accepțiunea Bibliei mustul este rodul viței/strugurelui, nu vinul fermentat, poșirca, oțetul, ori vinarsul. Ca să fie clar.

Citat:
Sa avem iertare dar din cate stiu adventistii sunt neoprotestanti iar neoprotestantii nu au "adevăratul Trup și Sânge al Domnului Hristos"
Adevăratul Trup și Sânge al Domnului Hristos nu este proprietatea Bisericii Ortodoxe și nu poate fi îndesat într-un disc, potir, ori raclă asemenea unor moaște! Adevăratul Trup și Sânge se află în Cer, acolo unde Hristos face lucrarea de mijlocire pentru noi ca Mare Preot. Ca să fie clar.

Citat:
ci doar simboluri, un paharel simbolic de mustuletz si un biscuitzel simbolic, deci ei nu se impartasesc cum mai zic unii fosti ortodocsi ignoranti trecuti la neoprotestanti
Paharul este real, pâinea este reală, împărtășirea (cu frații și cu Domnul) este reală exact așa cum reale au fost și la instituirea Cinei Domnului. Actualii ortodocși ignoră (eu nu spun ca dumneata că sunt "ignoranți" - ca să fie clar!) faptul că Hristos le-a dat ucenicilor paharul și pâinea, nu "Adevăratul Trup și Adevăratul Sânge". Ca să fie clar!

Citat:
ei fac un gest simbolic care este o comemorare, un act de imaginatie..
Asta a și cerut Hristos:

"... aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19)

"... Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea." (1 Cor.11,25)

Porunca Lui se referea la o comemorare, la un act de imaginație "ori de câte ori", nu la un ritual antropofagic. Asta înseamnă pomenire:
"POMENÍR//E ~i f. 1) v. A POMENI. 2) Comemorare a amintirii unei persoane decedate sau a unui eveniment istoric." (DEX). Bineînțeles... ca să fie clar!

Citat:
Deci nimic sacru (sacrul la neoprotestanti? pai sa-i ferasca dumnezeul lor de o asa "cadere").
Cina Domnului o mai numim în limbaj comun și "Sfânta Cină". Ca să fie... clar!

Citat:
Ma referam in primul rand la intedictia generala si absoluta cu tenta extrema in cazul enuntat..
Interdictie care cum ziceam se justifica pentru betivii cronici care nu s-au putut inca despatimi total.
Si cam asta este ceea ce interdictia inca o data, generala si absoluta spune despre problemele pe care le are comunitatea cu alcoolul ..
Ca să revenim la topic, nu este vorba de o "interdicție absolută, extremă și generală", căci în definitiv nu ne controlează nimeni; ci este vorba de un principiu. Și de altfel, așa cum remarca un interlocutor, noi folosim și pasta de dinți cu alcool (nu știu sigur dacă există așa ceva, dar nu e o problemă), și spirtul sanitar, și bitterul suedez, etc.

Citat:
Din toata insiruirea de cuvinte de mai sus nu vad un argument care sa impuna folosirea mustului in locul vinului.
Puteati sa sariti peste.
Bun. Dacă ard prea tare cuvintele acelea, redau doar esența. Sângele este/reprezintă (așa cum și Hristos a rostit "acesta este/reprezintă sângele Meu") viața Deut.12,23. Iar viața Mântuitorului a fost curată și sfântă, nealterată de fermentul păcatului. Nu putea exista o reprezentare/simbol mai bună pentru viața Sa decât o băutură nefermentată și o pâine fără ferment. E clar?

Citat:
La vinul fermentat natural nu se adauga nici un fel de drojdie.
Nici nu este nevoie. Natura aceasta pervertită de urmările păcatului creează singură "drojdiile". Mărul rupt din pom după o vreme putrezește, iar mustul proaspăt stors din struguri după o vreme fermentează. Fără a adăuga drojdie.

Citat:
Si tot vin iese..daca vrei, poti sa o iei cam asa, daca e sa o dam in simbolistica si sa facem o paralela: fermentatia mustului este un proces de maturizare, adica spiritual vorbind ati ramas la nivelul mustului ba chiar fermentatia e inghetata cu forta :)
Dacă continuăm absurditatea asta până la capăt, putem lăsa și vinul să se degradeze/"maturizeze" în continuare și devine oțet... Iar oțetul (alimentar) poate să se degradeze în continuare și să devină cine știe ce ordură-lătură. Ți-ai imagina o asemenea reprezentare pentru sângele Mântuitorului? Doamne iartă-mă!

Citat:
Si exista vreun motiv pentru care sa-l evitati sistematic in continuare decat acela ca eventual nu ati sti unde sa va opriti?
Da, motivul este principiul expus mai sus. Țin să amintesc că există mulți oameni principiali (în privința abstinenței) și printre necreștini. Se adeveresc încă o dată cuvintele lui Iisus:

"... fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii." (Luca 16,8)

Citat:
Inca o data..v-am spus si preferati sa ignorati cu desavarsire
Răspunsul dv. ignoră cu desăvârșire întrebarea mea. O repostez: "Credeți că Hristos a fost mai prejos decât un nazireu?"

Citat:
Mustul Bibliei, asa cum il folosesc si evreii din ziua de azi, si cum f. bine stiti, putea fi foarte bine si un vin slab alcoolic.
Asadar ceea ce este condamnat in mod expres este primul si in nici un caz al doilea.
Evreii din ziua de azi nu folosesc mustul la mesele lor rituale de Paște. De fapt întregul sistem mozaic de azi nu mai seamănă cu ce a fost la început... s-au produs multe "fermentări" și "alterări". Bine zicea profeția:

"Ce se putea face pentru via [M]*mea și n-am făcut [E]*eu? Pentru ce atunci când nădăjduiam să-mi rodească struguri, mi-a rodit aguridă?" (Isaia 5,4)

Dar pentru a recunoaște acest trist adevăr nu e nevoie să ne uităm doar la Israel...

Last edited by osutafaraunu; 06.08.2011 at 12:19:38. Motiv: * E vorba de Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 03:20:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
... deci mă văd nevoit să postez pentru a treia oară un verset în versiune ortodoxă, nebăgat în seamă până acum:

"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare"..." (Isaia 65,8)

Deci în accepțiunea Bibliei mustul este rodul viței/strugurelui, nu vinul fermentat, poșirca, oțetul, ori vinarsul. Ca să fie clar.
Am impresia ca nu mai intelegeti lucruri simple, precum ca in boaba de strugure e must si din must se face vin. Posirca e un vin prost calitativ; cine a spus ca trebuie sa bem posirca?!?
E cazul sa nu mai exagerati! Dispretuiti cele ce nu stiti!
In rest impartasiti-va cu fratii(???) si cu Domnul; si lasati-i pe ortodocsi sa se impartaseasca asa cum i-au invatat Sfintii Parinti ai Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 03:52:32
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:

si cu versetul in fata nu pricepi sectare ...
acolo zice Domnul daca strugurele are must NU IL RUPE .... asadar cum poti tu sa spui sa il bei , si cum il bei daca nu il rupi? .... hai sa fim seriosi ca si cu versete in fata nu pricepi ce zice ... ba din contra zice SA NU BEI MUST in cinstea lui caci spune clar NU-L RUPE ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 03:54:37.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 06:25:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am impresia ca nu mai intelegeti lucruri simple, precum ca in boaba de strugure e must si din must se face vin.
Ei bine, asta e problema: că se face. De ce să-l prelucrăm? De ce nu l-am lăsa în stare naturală așa cum a creat Dumnezeu? Și din prune se face țuica, și din mac se face opium-ul, și din cânepă se face marijuana. Omul face cam multe... și apoi Îl acuză pe Dumnezeu că aduce nenorociri pe capul lui.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 06:26:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si cu versetul in fata nu pricepi sectare ...
acolo zice Domnul daca strugurele are must NU IL RUPE .... asadar cum poti tu sa spui sa il bei , si cum il bei daca nu il rupi? .... hai sa fim seriosi ca si cu versete in fata nu pricepi ce zice ... ba din contra zice SA NU BEI MUST in cinstea lui caci spune clar NU-L RUPE ....
multa iubire
Unde ai citit mătăluță să scrie "SĂ NU BEI MUST"?
Iar la problema aceasta ți-am răspuns deja (http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=319) dar ai fost prea ocupat cu multa iubire [de sine].
Mai mult discernământ!
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 10:03:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

prietene osutafaraunu ca ii recomanda Pavel lui Timotei sa consume pentru slabiciunile sale? Nu vin?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 10:35:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene osutafaraunu ca ii recomanda Pavel lui Timotei sa consume pentru slabiciunile sale? Nu vin?
Prietene stefan florin, știi tu ce boală de stomac avea Timotei și ce fel de vin îi recomanda Pavel? Bănuiesc că nu. Ai ulcer? Dă-i cu alcool! Și apoi mergi la medic să vezi ce zice...
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 11:21:33
ioan_strainul
Guest

Arrow Animale necurate

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Intoarceti totul din condei, cum va convine.

Si care e versetul cu Sf. Apostol Petru?

Adventistii nu se ating de carne.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
Sa ma iertati daca intervin si doresc sa lamurim ceva ce nu putem Intelege multi dintre noi ,Pentru ca asa spune si Scriptura ochi aveti si nu vedeti urechi aveti si nu auziti, pentru ca unele taine sunt date sa fie intelese numai de aceia care vor ajunge la treapta aceia de Iubire de DUMNEZEu precum prunci care acum se cearta si peste doua minute sunt dinou prieteni ca si cum nu ar fi fost nimic.
Dumnezeu In Cap.10 Fapte. se refera nu la animalele care erau In lume la acea vreme ce se refera la omenirea care era de multe feluri si care traiau InchinInduse multor zeitati dar El prin Insusi Moartea si invierea din morti nea Inviat si pe noi si nea facut Curati prin Insusi botezul nostru ca ne cufundam oameni necurati si murim pacatului si iesim din CRISTELNITA oameni vii Inviati si curati sfintiti si pecetuiti cu pecetea Darului Duhului SfInt, asa inteleg eu sarmanul si mult pacatosul talmacirea acestui capitol de oare ce este si raspunsul mai jos care zice ca Corneliu a venit la credinta cu toata casa lui de si el era de neam roman nu din poporul iudeu, asta insemnInd ca MIntuirea a venit In lume pentru multi si este valabil si astazi aceasta pilda multi sunt luminati si Inteleptiti de Dumnezeu si vin la MIntuire din multe secte si religi din Intreaga lume.

Slavit sa fie Domnul In veac amin amin amin
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 12:32:10
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Unde ai citit mătăluță să scrie "SĂ NU BEI MUST"?
Iar la problema aceasta ți-am răspuns deja (http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=319) dar ai fost prea ocupat cu multa iubire [de sine].
Mai mult discernământ!
nu sectare .. sensul dat de tine ESTE ABERATIE de asta nu ti-am raspuns. TI-AM DAT TIMP SA rumegi --- in Primul rind DACA IL RUPI . il distrugi .... asadar revin CUM IL BEI FARA SA IL RUPI ? ( pe ramura e binecuvintare ) .... asadar amice RAMINE CE AM SPUS ... tu si cu versete in fata nu pricepi .... incearca alt verset sa iti sustina timpeniile CA ASTA NU TI LE SUSTINE .... acolo spune CLAR ca daca bei must in cinstea Domnului E PACAT ( NU IL RUPE CA PE RAMURA E BINECUVINTARE ) .... ca bei tu must ca asa vrei e alta treaba
multa iubire
ps ti-a explicat cineva foarte bine II DAI domnului POSIRCA ....
multa iubire
PS adica modificam textul din biblie ( aoleu e grav) ca sa ne sustinem faradelegile ....
inapoia mea satana
multa iubire

Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 12:52:31.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 13:52:50
Banned

Implicit

Citat:
nu sectare .. sensul dat de tine ESTE ABERATIE de asta nu ti-am raspuns.
Amice, sensul acesta nu este dat de mine ci de toate versiunile Bibliei, mai puțin versiunea ortodoxă. Nu intru în amănunte, le găsești aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=92

Citat:
incearca alt verset sa iti sustina timpeniile CA ASTA NU TI LE SUSTINE .... acolo spune CLAR ca daca bei must in cinstea Domnului E PACAT
Te mai întreb o dată: în ce fel de Biblie citești cuvintele acelea subliniate și îngroșate? Ai grijă ce afirmi!

Și dacă tot te-a mâncat limba, află că sensul adevărat al verbului respectiv ([שָׁהַח] shachath = a distruge, a strica, a putrezi, a avaria, a ruina, a perverti, a corupe.), mai degrabă induce ideea că binecuvântarea aflată în strugure (mustul) poate fi distrusă, stricată, putrezită, pervertită, coruptă, prin fermentarea lui adică chiar prin procesul de vinificație.
Pe cale de consecință, vinul alcoolic devine în loc de binecuvântare, un adevărat blestem. Blestem adeverit de crimele, violurile, jafurile și accidentele de circulație produse de alcool.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51