![]() |
![]() |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]()
... deci mă văd nevoit să postez pentru a treia oară un verset în versiune ortodoxă, nebăgat în seamă până acum:
"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare"..." (Isaia 65,8) Deci în accepțiunea Bibliei mustul este rodul viței/strugurelui, nu vinul fermentat, poșirca, oțetul, ori vinarsul. Ca să fie clar. Citat:
Citat:
Citat:
"... aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19) "... Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea." (1 Cor.11,25) Porunca Lui se referea la o comemorare, la un act de imaginație "ori de câte ori", nu la un ritual antropofagic. Asta înseamnă pomenire: "POMENÍR//E ~i f. 1) v. A POMENI. 2) Comemorare a amintirii unei persoane decedate sau a unui eveniment istoric." (DEX). Bineînțeles... ca să fie clar! ![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nici nu este nevoie. Natura aceasta pervertită de urmările păcatului creează singură "drojdiile". Mărul rupt din pom după o vreme putrezește, iar mustul proaspăt stors din struguri după o vreme fermentează. Fără a adăuga drojdie. Citat:
Citat:
![]() "... fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii." (Luca 16,8) Răspunsul dv. ignoră cu desăvârșire întrebarea mea. O repostez: "Credeți că Hristos a fost mai prejos decât un nazireu?" Citat:
"Ce se putea face pentru via [M]*mea și n-am făcut [E]*eu? Pentru ce atunci când nădăjduiam să-mi rodească struguri, mi-a rodit aguridă?" (Isaia 5,4) Dar pentru a recunoaște acest trist adevăr nu e nevoie să ne uităm doar la Israel...
Last edited by osutafaraunu; 06.08.2011 at 12:19:38. Motiv: * E vorba de Dumnezeu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E cazul sa nu mai exagerati! Dispretuiti cele ce nu stiti! In rest impartasiti-va cu fratii(???) si cu Domnul; si lasati-i pe ortodocsi sa se impartaseasca asa cum i-au invatat Sfintii Parinti ai Bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
acolo zice Domnul daca strugurele are must NU IL RUPE .... asadar cum poti tu sa spui sa il bei , si cum il bei daca nu il rupi? .... hai sa fim seriosi ca si cu versete in fata nu pricepi ce zice ... ba din contra zice SA NU BEI MUST in cinstea lui caci spune clar NU-L RUPE .... ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 03:54:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei bine, asta e problema: că se face. De ce să-l prelucrăm? De ce nu l-am lăsa în stare naturală așa cum a creat Dumnezeu? Și din prune se face țuica, și din mac se face opium-ul, și din cânepă se face marijuana. Omul face cam multe... și apoi Îl acuză pe Dumnezeu că aduce nenorociri pe capul lui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar la problema aceasta ți-am răspuns deja (http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=319) dar ai fost prea ocupat cu multa iubire [de sine]. Mai mult discernământ! |
|
||||
|
||||
![]()
prietene osutafaraunu ca ii recomanda Pavel lui Timotei sa consume pentru slabiciunile sale? Nu vin?
|
|
|||
|
|||
![]()
Prietene stefan florin, știi tu ce boală de stomac avea Timotei și ce fel de vin îi recomanda Pavel? Bănuiesc că nu. Ai ulcer? Dă-i cu alcool! Și apoi mergi la medic să vezi ce zice...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ma iertati daca intervin si doresc sa lamurim ceva ce nu putem Intelege multi dintre noi ,Pentru ca asa spune si Scriptura ochi aveti si nu vedeti urechi aveti si nu auziti, pentru ca unele taine sunt date sa fie intelese numai de aceia care vor ajunge la treapta aceia de Iubire de DUMNEZEu precum prunci care acum se cearta si peste doua minute sunt dinou prieteni ca si cum nu ar fi fost nimic. Dumnezeu In Cap.10 Fapte. se refera nu la animalele care erau In lume la acea vreme ce se refera la omenirea care era de multe feluri si care traiau InchinInduse multor zeitati dar El prin Insusi Moartea si invierea din morti nea Inviat si pe noi si nea facut Curati prin Insusi botezul nostru ca ne cufundam oameni necurati si murim pacatului si iesim din CRISTELNITA oameni vii Inviati si curati sfintiti si pecetuiti cu pecetea Darului Duhului SfInt, asa inteleg eu sarmanul si mult pacatosul talmacirea acestui capitol de oare ce este si raspunsul mai jos care zice ca Corneliu a venit la credinta cu toata casa lui de si el era de neam roman nu din poporul iudeu, asta insemnInd ca MIntuirea a venit In lume pentru multi si este valabil si astazi aceasta pilda multi sunt luminati si Inteleptiti de Dumnezeu si vin la MIntuire din multe secte si religi din Intreaga lume. Slavit sa fie Domnul In veac amin amin amin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire ps ti-a explicat cineva foarte bine II DAI domnului POSIRCA .... ![]() multa iubire PS adica modificam textul din biblie ( aoleu e grav) ca sa ne sustinem faradelegile .... inapoia mea satana multa iubire Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 12:52:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și dacă tot te-a mâncat limba, află că sensul adevărat al verbului respectiv ([שָׁהַח] shachath = a distruge, a strica, a putrezi, a avaria, a ruina, a perverti, a corupe.), mai degrabă induce ideea că binecuvântarea aflată în strugure (mustul) poate fi distrusă, stricată, putrezită, pervertită, coruptă, prin fermentarea lui adică chiar prin procesul de vinificație. Pe cale de consecință, vinul alcoolic devine în loc de binecuvântare, un adevărat blestem. Blestem adeverit de crimele, violurile, jafurile și accidentele de circulație produse de alcool. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos | alexandra28again | Intamplari adevarate | 30 | 19.04.2010 22:39:35 |
Cand nu avem voie sa coasem | marinmagda18 | Generalitati | 13 | 03.03.2010 15:15:58 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|