Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2012, 14:39:10
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Simpatica demonstratia ta. Intai spui ca nu scrie in Bibilie despre geocentrism iar apoi te chinui sa "demonstrezi" ca de fapt ar fi posibil.
Atat la inceputul cat si la sfarsitul postarii am spus ca Pamantul nu e centrul Universului. Dar faptul ca nu e nu inseamna ca nu ar putea. Argumentarea mea a avut ca scop doar sa demonstreza ca pentru fiecare "credinta" se pot aduce argumente. Inclusiv pentru cele gresite. Adica logica si stiinta nu pot garanta cu certitudine tot ceea ce afirma.
Citat:
Habar nu ai de legile fizicii, daca ar fi cum spui tu si pamantul ar fi fix iar soarele ar orbita in jurul sau atunci soarele ar trage pamantul inspre el. Faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui se datoreaza echilibrului intre forta de atractie gravitationala imensa a soarelului si forta centrifuga (plus, evident, o multime de alte forte minore de atractie /respingere date de luna si celelalte planete). Oricum, modelul simplificat e asta. Obiectele mari nu pot orbita in jurul obiectelor mici. Vai de scoala de-ai absolvit-o :)
Tu ai citit cu atentie "demonstratia" mea? Am spus ca ca Soarele ar face miscarea de rotatie in jurul pamantului datorita fortelor exercitate de Pamant? Nu. Am spus in schimb ca miscarea ar putea fi explicata prin forta exercitata asupta Soarelui de catre o alta entitate fizica. Poti sa afirmi cu certitudine ca nu s-ar putea roti Soarele in jurul pamantului sub influenta unei forte exercitata de un alt corp? Gandeste-te bine.

Citat:
Iar despre ce sustine biblia despre geocentrism uite aici, un site intreg, dedicat aspectului asta: http://www.geocentricbible.com/, ca sa nu zic de o multime de alte resurse. Pur si simplu cauta bible geocentric pe google si gasesti garla.
Da se gasesc aberatii garla. Da-mi un exemplu al uni singur verset unde se spune ca Pamantul e centrul Universului. Nici unul dintre exemplele alea nu spune asta. Aia e doar o interpretarea tendentioasa. Asa din orice verset poti scoate ce vrei tu. Deci te rog un singur verset. Nu mai multe. Unul. Doar ca nu exista.
Vechi 18.03.2012, 14:42:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Pai in primul rand nu e "denominatiunea" mea e a Domnului.
Si in al doilea rand nu tot ce pare a fi Adevar este Adevar. De multe ori conteaza mai mult sa ne pacalim noi insine ca exista o cale mai usoara spre Adevar.Dar nu e neaparat cea dreapta.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 14:50:03
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
da care biblie e buna ?ca am 4 biblii in casa una ortodoxa una de la catolici,una de la evanghelisti(cadou pe strada) si una de la martorii lui yehova(tot cadou pe strada).era sa primesc una cadou pe strada de la mormoni da am refuzat ca am spus ca am deja 4.
Si uite asa am sa mai aduc niste argumente cu care sa sustin ca esti doar un troll.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Esti un troll si creezi zazanie. De fapt asta e scopul tau. Stii ca nu ai cum sa primesti un raspuns la cretinoizia ta de intrebare, dar nu asta te intereseaza. Mai faci cate o afirmatie si stii ca unii se vor "arunca" sa o conteste si uite asa "ai mai pus-o" de o cearta.
Citat:
am o nelamurire.am avut o problema destul de neplacuta si nu aveam nici o putere sa o rezolv de una singura.m-am rugat in BO la icoana sf Parascheva intr-o zi cind nu se tin slujbe, si in BRC tot cind nu se tin slujbe la statuia sf Anton.roata destinului sa intors in favoarea mea .da mai am o problema nu stiu de unde a venit ajutorul de la BO sau de la BRC?
Citat:
ok.alta parere?plecam de la premiza ca DZEU ne-a dat toate datele:cei decedati au fost oameni adevarati aproape fara pacate.singura diferenta e religia lor sau lipsa religiei in cazul ateului.care intra in rai si care nu?
Citat:
ce parere aveti despre BRC?am fost duminica la slujba de seara acolo cu verisoarele mele (care sint catolice)si mi-a placut.
Citat:
am si o intrebare pt neoprotestantii care au parasit BO si au trecut la alta confesiune :care sint motivele (SINCER) pt care ati parasit BO ?
Citat:
nu mi-ati raspuns la ce ar trebui imbunatatit la biserica ortodoxa.
Vechi 18.03.2012, 14:51:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai in primul rand nu e "denominatiunea" mea e a Domnului.
Eu zic să-L lași pe Domnul s-o zică. Cel puțin în Cartea Lui nu scrie așa ceva. Și de fapt acest lucru nu-l zice decât cartea voastră

Citat:
Si in al doilea rand nu tot ce pare a fi Adevar este Adevar. De multe ori conteaza mai mult sa ne pacalim noi insine ca exista o cale mai usoara spre Adevar.Dar nu e neaparat cea dreapta.
Ai intuit bine Esența amăgirii constă în faptul că nu ești conștient de faptul că ești amăgit!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 14:53:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
De ce nu alegi calea cea mai simpla? Du-te la Biserica, ai mai multe sanse sa te limpezesti si sa-ti gasesti linistea decat sa asculti tot felul de vorbe...
E simplu. Pentru ca acolo nu poate sa ii faca pe oameni sa se certe. Acolo oamenii cam au acelesi convingeri si nu poate sa starneasca o cearta.
Vechi 18.03.2012, 15:09:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai intuit bine Esența amăgirii constă în faptul că nu ești conștient de faptul că ești amăgit!
Bine ca macar tu esti constient ca esti amagit.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 15:36:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Bine ca macar tu esti constient ca esti amagit.
Nu vorbeam de mine... dar nici de tine. Partea periculoasă a unei amăgiri, este că nu-ți dai seama de această stare. Nimeni nu spune: "Hei, chiar acum eu sunt amăgit!" Dacă cineva știe că este amăgit, amăgirea încetează (cam la asta m-am referit când am spus că nu mai sunt ortodox). Dar s-ar putea să gândești: "Sunt bucuros că nu sunt înșelat!" Problema este că exact așa gândesc oamenii înșelați.

Cum putem fi siguri că nu vom fi înșelați? Simplu: asigurându-ne că ceea ce credem (etapa a II-a -și mai grea- fiind "că ceea ce facem") este în acord cu Biblia. Biblia este un fel de elixir contra amăgirii.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 15:37:54
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Da, mulțumesc Domnului că am scăpat de acest "adevăr"! .
Intrebare: daca ai scapat, cum te exprimi tu de ortodoxie, presupun, ce mai cauti aici?
Nu ti-e bine acolo unde esti acum? N-ai liniste?
Vad ca esti unul din cei mai activi useri pe un forum ortodox, cum de stai atat de mult tu aici, intre ortodocsi, intre care presupun ca odinioara cand erai ortodox nu te-ai simtit bine din moment ce ai parasit ortodoxia.
Raspunde-ti tie.
Eu nu am nevoie de raspunsuri.
Eu nu caut raspunsuri la alte religii, nu ma duc in casa altora sa-i lamuresc ca la ei nu e bine...si nu umblu de la o casa la alta...

Biserica Ortodoxa, nu este denominatiune.. Este Biserica Domnului Iisus Hristos.

Citat:
În schimb tu, n-ai fost niciodată altceva decât ortodox, nu știi cum e să-ți privești dogmele și din afara lor.
Ba pardon, in ce ma priveste, am fost ....nimic. Dumnezeu sa ma ierte!
Nici macar atee. Nici eu nu stiu ce, crestin doar cu numele...
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 15:42:16
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poti sa afirmi cu certitudine ca nu s-ar putea roti Soarele in jurul pamantului sub influenta unei forte exercitata de un alt corp?
Da. Soarele nu se poate invarti in jurul pamantului decat daca se afla sub influenta pamantului si anume masa mult mai grea a pamantului l-ar tine captiv pe soare.

Ce faci tu acum este sa distorsionezi bunul simt logic, sa negi totul doar pt ca poti, fara vreun argument, doar pe principiul "eu arunc pietre in fantana si le cer celorlalti sa le scoata"

E ca si cum ai spune "ai fost in America? N-ai fost. Esti sigur ca America exista? Sigur sigur?".

Te legi de faptul ca omul nu are capacitatea sa vada de sus soarele si pamantul asa cum ar vedea un mar care cade dintr-un copac si incepi sa baletezi cu flotari logice. Daca vrei sa facem literatura fantastica putem face si totul devine Alice in Tara Minunilor. Insa doar pt ca nu ai vazut tu efectiv, cu ochiul tau, pamantul invartindu-se in jurul soarelui nu inseamna ca poti presupune orice.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2012, 15:48:52
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit despre inselare

recomand inca o data tuturor, ortodocsi sau nu, sa citeasca "Despre inselare" scrisa de sf. Ignatie Briancianinov.
daca o citesti cu sufletul deschis, este aproape imposibil sa nu descoperi ca si tu te-ai aflat cel putin o data in inselare.
si bineinteles, chiar atunci credeai ca ai mersul cel mai drept.

edit: cred ca voiam sa fac acest comentariu la alt subiect, dar deschisesem mai multe ferestre si m-am incurcat :D

Last edited by Dumitru73; 18.03.2012 at 16:25:30.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46